עונש מוות

Dynamo1929

New member
יש אמת בדברייך

יש מקרי רצח מזעזעים שהטלת עונש מוות על הרוצח זה לא בדיוק עונש. כפי שצוין בקישור, במקרים רבים עונש המוות הוא פחות מרתיע מעונשים אחרים ואת זה צריך להבין. מאסר עולם בכלא סובייטי הוא עונש חמור הרבה יותר מאשר גזר דין מוות, ויתרה מזאת, הרבה מאד מהרוצחים לא רואים בעונש זה בכלל עונש. מאסר עולם כמו שקיבל יגאל עמיר (ימח שמו) זאת בדיחה-תנאים של בית מלון עד סוף ימיו. בקיצור, מה שאני מנסה לאמר זה שאולי העונש הכי מתאים שיש להטיל על רוצח בדם קר (כמה שלא אנושי ואכזרי זה לא יישמע) אלו עינויים.

הקיובה

New member
אני די נטרלית../images/Emo70.gif ../images/Emo4.gif

כי מצד אחד לאף אחד אין זכות לקחת את החוק ליידים ולהרוג מישהו ומצד שני יש אנשים שעשו דברים ממש רעים ושהייתי אומרת די מגיע להם

SpyKid

New member
../images/Emo88.gifנגד!!!

קודם כל, זה נושא מאוד מעניין :) (היה לי פעם דיון מעניין עם ההורים שלי בנושא) "פיתחו את העיתון בכל אחד מימי השבוע ותגלו כי באיזה שהוא מקום בעולם מישהו נאסר, עונה או הוצא להורג מכיוון שדעותיו הוא דתו לא היו מקובלות על הממשלה".
מאוד מסכימה!!! זה ממש חוסר צדק, והבעיה מאוד נכונה. (לא רק לגבי עונש מוות, אלא לגבי עונשים בכלל, רק שעונש מוות זה עונש מאוד אכזרי...) עונש המוות הוא עונש בלתי הפיך. אם הוטל בטעות על נאשם חף מפשע, אין דרך חזרה.
מאז 1990 ידוע על שבע מדינות בהן הוצאו להורג נידונים אשר ביצעו את העבירות בגינן נדונו למוות בזמן שהיו מתחת לגיל 18: קונגו, איראן, ניגריה, פקיסטן, ערב הסעודית, ארה"ב ותימן. המדינה בה הוצאו להורג יותר נידונים קטינים מכל מדינה אחרת היא ארה"ב (17 מאז 1990). ל-אמנסטי אינטרנשיונל ידוע על 3 הוצאות להורג של קטינים (בעת ביצוע העבירה) בשנת 2002: כולן בטקסס שבארה"ב. עוד הוצאה להורג של נידון למוות שהיה קטין בעת בצוע העבירה נערכה באפריל 2003 .באוקלהומה קטינים יכולים בהרבה מקרים לא להיות מודעים ב-100% להשלכות של מה שהם עושים, והם יכולים לפעול בהשפעה של מבוגרים או מתוך פחד ומצוקה זמנית, בגלל זה לדעתי אסור בשום אופן להוציא אותם להורג. גורם ההרתעה: מחקרים מדעיים לא הצליחו להוכיח כי עונש המוות מרתיע פושעים יותר מעונשים אחרים לדעתי אחת המטרות הכי חשובות בעונש זה למנוע את הפשע, ולעונש מוות אין את האפשרות הזאת. בכלליות - יש כמה בעיות עם עונש מוות. אחת מהן - זה הוצאה להורג של חפים מפשע או של מי שא מגיע לו למות (לדוגמא: נידון בגלל עניינים מדיניים) שזה לדעתי העוול הכי גדול שיכול להיות - לקיחת חיים של חף מפשע. בעיה אחרת היא שגם אם לדוגמא מישהו רצח, הוא יכול להתחרט, ולמרות שהרבה אנשים אולי לא יסכימו איתי אני חושבת שבחלק מהמקרים מגיע לו שיסלחו לו... (רצח יכול להתבצע בהרבה נסיבות שונות, והאדם הוא לא אלוהים - הוא יכול לטעות!) משהו שאני ממש לא מבינה, זה למה בגידה במדינה או רצח מסיבות דתיות נחשבים לפשע גדול יותר מלמשל פשע של רוצח סדרתי. הרי כל רצח של אדם הוא חמור באותה המידה.
בגלל זה אני לא מסכימה עם עונש מוות במקרים יוצאי דופן מהסוג שציינתי.

נגד. לגמרי נגד!

ואם זה יעשה באמצעות חבר מושבעים, כמו בארה"ב, אז עוד יותר גרוע. באיזו זכות קבוצת אזרחים רגילים מהשורה הורגת בנאדם? מה לזה ולדמוקרטיה, צורת המשטר הנוכחית שלנו? ובכלל לא משנה הפשע שהוא ביצע. אני אישית מעדיף שרוצחים ואנסים יינמקו בכלא עד יומם האחרון. פשוט ירקבו שם, ימצאו את הגופות שלהם עם עובש וסימני ריקבון מתקדם, וגרפיטי "צביקה פיק לכוכב נולד!" שהם כתבו על תאי הצינוק המטונף שלהם מרוב שיעמום. עונש מוות, בצורה שהוא מבוצע היום [כיסא חשמלי, זריקה, תלייה], מעביר את הפושע סבל קצרצר שבסופו מנוחה נצחית. ולמה שלפושעים שהם סכנה לאנושות תהיה מנוחה בכלל? צריך לזרוק אותם לצינוק, לבידוד, ולהשאיר אותם שם בלי יכולת להתאבד אפילו, עד יום מותם. למנוע מהם את האפשרות להמשיך ולהזיק לסביבה- בהחלט יש לנו זכות, ואת זה צריך לעשות בצורה ה..יעילה ביותר.

roirosenthal2

New member
בעד גדול...

ומכמה סיבות אך האחת שתהיה מספיק טובה ואין עליה עוררין היא.. כמה מחבלים שיחררנו כבר שהיה להם דם על הידיים ואחר כך חזרו לפעילות טרור ואף רצחו וניסו לבצע פיגועים בשנית! אם מישהו הולך לעשות פיגוע ותפסנו אותו בואו נוודא שהוא לא יבצע פיגוע שכזה. הרי אדם שמוכן להרוג צריך להיות מוכן גם ללהרג, אי אפשר לשחק ככה. אם מפשילים שרוולים אז עד הסוף.

למעלה