צרצור שיוד

Yifatule

New member
קנית אותי ../images/Emo13.gif

אצלנו להוריד את הירח ממש הצלחה, חוץ מזה שהציורים מקסימים

rey

New member
כן, להוריד את הירח הוא הכי מוצלח לדעתי

הציורים ממש עושים את הספר..

לימיצ

New member
אני לא חושבת שזה "חובה"...

אני עצמי לא מתחברת לחצי מהרשימה הזאת, גדלתי על חלק מהספרים, והילדים שלי לא התחברו לחצי השני.... הענין הוא שאם אתם גרים בארץ סביר להניח שתתקלי או נתקלת בהצגות שיש כל דקה בערך והם די סביב הספרים האלה, לילדים קל להתחבר להצגה כי הם כבר קראו את הספר. דוגמא אחרת לגמרי לכך היא "רינת בארץ המילים" שהיא בכלל סדרה בטלוויזיה ושהילדים מתמוגגים בהצגות שלה, בלי טיפת ספר לרפואה. חלק מהספרים- כמו "המפוזר מכפר אז"ר" ו"מיץ פטל" למשל הם עם ציורים שממש לא מכוונים לקהל היעד. אותי זה מוציא מדעתי, כמעצבת ששמה תמיד לב לדברים האלה אני פשוט נטרפת, וזה ביחד עם שפה ארכאית לחלוטין (המפוזר..), מוציא לי את החשק לספא את הסיפור הזה למישהו (ובחיי שניסיתי, ליבי ומתן לא מבינים מה אני רוצה מהם..) אצלנו הלך תקופה ארוכה "האריה שאהב תות", "תירס חם" לא נכנס אלי הביתה (הבים בם בם הזה משגע אותי אבל הילדים אוהבים ואני יודעת שהם מכירים מהגן).. בקיצור, תעברי על הספרים לפני שאת קונה משהו כדי שגם לך יהיה נחמד לקרוא. והתוספת שלי- כל הסדרה של רינת הופר.

פלגיה

New member
גם אני שונאת את הציורים במיץ פטל

קיבלתי אותו במתנה, וזרקתי מהבית בעצבים. דווקא ב"מפוזר" הם נראים לי מתאימים לנושא הסיפור, ולכן מפריעים פחות. השפה לא ארכאית אלא גבוהה, תקינה, ונהדרת. את תירס חם לא סבלתי עד שאחותי שרה אותו, ואז הבנתי שה"בים בם בם" מאוד מסתדר.

פלגיה

New member
איזה מהם?

מיץ פטל דווקא בנוי טוב להערכתי. מתאים לילדים ב"גיל" של האריה והג'ירפה (הם נקראים לי בני 5 ו-4 בהתאמה), ויש בו הרבה אלמנטים שמתאימים לגיל, ולכן אהובים על ילדים. כמו שמירת הסוד, הניסיון לגלות אותו, המחבואים שעוד לא ממש יודעים לשחק, משחק הניחושים ותחרות הריצה. חבל שהציורים מקלקלים הכל.

down under1

New member
את מיץ פתל

כל כך קשה לי לספר אותו שאני מתעלמת ממנו על המדף. אולי כשהבן שלי יגדל יותר הסיפור ידבר יותר לשנינו באמת.

פלגיה

New member
מה שגורם לך אי נעימות - אל תספרי

זה כלל הבסיס. ההורה שמספר צריך ליהנות מהסיפור. ואת "חסך מיץ פטל" הילד יקבל ממקורות אחרים (או שלא - יש כל כך הרבה ספרות ילדים טובה בעולם. אף ילד לא נחשף לכולה)

tamamitt

New member
אפרופו האיורים האיומים של מיץ פטל

אחותי הפנתה אותי לאיורים מדהימים של הסיפור שאייר ידיד מאוד מוכשר שלה במסגרת לימודיו. פשוט משגע. מצרפת לינק כמובן לינק לאיורים המדהימים של אולג.

מדריך מפה לספרי ילדים

של יעל דר (ד"ר לספרות ילדים ומבקרת ספרי הילדים של "הארץ"). ספר נהדר שיתאים לך גם כשהילד יגדל. אפשר להעזר גם בהמלצות של ליאת סגול-קורנפלד מחנות ספרי הילדים אמילי, ובהמלצות של סיגלית אבירם באתר הגיל הרך.

פשוט לקחת את הילד/ה לחנות ספרים

והם כבר יבחרו לבד קח היה עם בתי בת השנתיים היא בכלל התלהבה מסיפורים שאני לא הייתי שמה לב כי הראיה שלה שונה משלי היא שמה לב יותר לאיורים היא ממש התלהבה מספר שמספר על גורילה ענקית וכל פעם סגרה ופתחה את הספר כדי לראות את הגורילה ובסוף פשוט קניתי לה את זה... כי היא בחרה בזה

down under1

New member
הצאה

אני מתגוררת באוסטרליה וגם לא מכירה את הספרות המקומית ומה נחשב לקלאסיקה שכדאי הילד יכיר. אני הולכת לספריה מתיעצת עם הספרן או ספרנית חוזרים הביתה עם חבילה של ספרים מקריאה לבן שלי ורואה מה מתאים לנו ומה לא. אחרי זה אני הולכת לקנות את מה שבה לי שיהיה בבית..

למעלה