שאלות

tafustafus

New member
תודה רבה. לא בטוח שזה מתאים

מפני שמונחים אלה (במיוחד בתוספת ה"מקוריין") באמת נשמעים כמו מונחים של מורות לספרות, שאינם משתלבים יפה בטקסט שאינו הכנה לקראת בחינת בגרות... אולי פשוט לא אתרגם את המונח.

Milochka1

New member
אם כך - עדיף באמת להשאיר אותו

רק אל תכתוב חד-שיח, זה לא בדיוק זה

Milochka1

New member
אני לא טובה בהסברים, אך אנסה

חד-שיח זה כשאדם מדבר אל מישהו, לרוב יש לו נמען מכוון שמקשיב. Soliloqui - אלו הן מחשבותיו הפנימיות של האדם שמקוריינות. בדר"כ זה מכוון אל הקהל/הקורא בלבד ולא לעמתיו למחזה/ספר. ראית פעם סדרות כמו "היפים והאמיצים" בהם השחקן אינו אומר דבר בפועל אך אנו שומעים את המחשבות הפנימיות שלו? אז זה בערך זה.

Milochka1

New member
בכל אופן, זה מה שלימדו אותי לפני

כ-10 שנים, אני מקווה מאוד שהמורה לספרות הסבירה לי את זה כמו שצריך

Milochka1

New member
הנה, גם הוויקיפדיה מסכימה ../images/Emo13.gif

http://en.wikipedia.org/wiki/Soliloquies

tafustafus

New member
תודה על ההסבר

מוזר. תמיד חשבתי שחד שיח זה כשמישהו מדבר עם/אל עצמו, לעומת שיחה עם יחיד או יחידים אחרים. Soliloqui אני מבין כחד-שיח פנימי מסוג כלשהו. לא מכיר את "היפים והאמיצים", אבל נדמה לי שבתיאטרון, מחשבות המובעות רק לאזני הקהל ולא לאזני הדמויות האחרות נקרא aside. מעניין אם בקולנוע, ספרות ותיאטרון משתמשים באותם מונחים לכל הדברים האלה.

Milochka1

New member
זהו גם ה-aside

חד-שיח (מונולוג) יכול להיות גם עם עצמו וגם עם מישהו. הכוונה היא שאדם שופך טקסט כלשהו החוצה (בערך כמו אמא שלי
) בוויקיפדיה מסבירים את זה טוב ממני
מורה אני לא אהיה

אם זה חד-שיח פנימי, לא צריך "חד",

כי ברור שזה בין האדם לבין עצמו. אז זה בעצם שיח פנימי. לא?

Fanja

New member
כן, הוא שכתבתי -דיבור פנימי

זה לא שיח עם אף אחד ולא אל אף אחד "בחוץ".

tafustafus

New member
../images/Emo198.gif ג'נטלמן פרטי

אדם חשוב בפרובינציה של האימפריה הרומית שב ממסעותיו באיטליה ומבלה את שארית חייו כ-private gentleman בעיר מוצאו. אני מציין את הרקע כדי שיהיה ברור שלא מדובר בשו פנים בג'נטלמן אנגלי. כמו מה הוא חי בעברית?

Eldad S

New member
רעיון ביניים:

כאדם מהוגן מן היישוב. אכן, לא נשמע כל כך מתאים לרוח התקופה, אבל אולי ייתן לך או לאחרים רעיון חדש.

tafustafus

New member
../images/Emo63.gif ספרים חיצוניים ../images/Emo63.gif

אם לא אתם, אנשי הספר, מי ידע: האם הספרים החיצוניים, אלה שהוחלט שלא להכניסם לתנ"ך, יצאו אי פעם לאור בלשון עברי (או שהם עדיין מצונזרים)?

לע"ד ולמיטב זיכרוני רובם אכן תורגמו

לעברית. בספרייה של אוניברסיטת תל-אביב עיינתי פעם בכמה מהם.

למעלה