שאלות

d a p h n a

New member
כאשר מדברים על "הכנסייה"

זה די ברור שמדובר על הקתולית. אצל הפרוטסטנטים יש כנסיות אבל לא "הכנסייה". זה נראה לי די ברור, בתור מישהי שמתעסקת עם תולדות הנצרות.

d a p h n a

New member
שאלתי עכשיו את בן זוגי

שאינו היסטוריון או קשור לתחום בשום דרך (הוא איש מחשבים), והוא אמר שזה ברור לו לגמרי שבהקשר הזה "הכנסיה" = "מוסד הכנסיה הקתולית".

tafustafus

New member
אם כך, הכנסייה ../images/Emo88.gif

מי אני שאוסיף לפקפק כאשר גם מומחים וגם הדיוטות תמימי דעים? תודה לכולכם ולבן זוגה של דפנה.

tafustafus

New member
../images/Emo133.gif מדידה

מישהו טוען שסדרת הוגים מתקופות שונות בעצם עסקו כולם באותו עניין, ושמי שבוחר לקרוא דווקא אחד מהם, is taking a sounding של אותו העניין. הדימוי הוא של מדידות כמו מדידות העומק שעושים מכלי שייט במקומות שונים לאורך המסלול. הכוונה היא לבדיקת מצבו של המחקר בזמן ובמקום מסויימים. רעיונות לדרך מובנת להעביר את הדימוי?

יפתח ב

New member
אולי "נוטל דגימה גיאולוגית", "מבצע

קידוח ניסיון" וכד'? (אנחנו לא עם של ימאים, לכן אפשר להניח לדימויים להיתרגם לעבר היבשה).

tafustafus

New member
אבל גם לא עם של גיאולוגים

הדימוי הזה מרמז על קשר בין הדגימות. דגימות ימיות עושים כדי להשוות את העומק במקום אחר לעומק במקום אחר. בטקסט שלי, הכוונה היא לראות מה היה מצב המחקר במקום אחד לעומת מצבו במקום אחר.

יפתח ב

New member
א.כולנו ראינו שכבות סלע בטיול שנתי

(אנחנו בהחלט עם שספג יותר גיאולוגיה מימאות). ב. לפי ההסבר שלך, "דגימה גיאולוגית" מעביר יפה את הכוונה. אולי "דוגם שכבה גיאולוגית" או "ארכיאולוגית" בהיר יותר? (ותזכור שאתה מתרגם, ולא פרשן; לא צריך לצפות מהקורא העברי לפחות מחשבה ממה שמצפים מהקורא האנגלי).

tafustafus

New member
איכשהו באנגלית זה די ברור

בעוד שבעברית כלל וכלל לא. וזה לא שיש לי רקע ימי.

Fanja

New member
יש לך רקע ימי? מי היה מאמין שהכנסיה

תוציא מרצע כזה מן השק ?
יש עוד הרבה מהטקסט הזה ? אחרי כל מה שכתבו כאן, אני חושבת שהצעתי לא הייתה רעה בעצם : דוגם לעומק...

tafustafus

New member
איזה מרצע?

אני נוטה ללכת פשוט על דגימה. זה יהיה הרע במיעוטו.

tafustafus

New member
../images/Emo63.gif לימודים ספרותיים

מישהו אומר שמוטב לתלמידים להפנות את כשרונותיהם ל-literary studies במקום לבזבזם על פלפולים לוגיים מיותרים. איך לקרוא ללימודים אלה, שלמיטב הבנתי הם הרבה יותר מלימודי ספרות גרידא?

Milochka1

New member
לדעתי "לימודי ספרות" זה בסדר

מכיוון ש"לימודי ספרות" כולל גם את התיאוריה הספרותית, הניתוח והביקורת. או שאולי הכוונה היא ל"מדעי הרוח"?

tafustafus

New member
אני חושב שהתחום עדיין צר ממדעי הרוח

אבל כולל דיסציפלינות שאינן רק ספרות, אלא גם לשון ושפות, ואפילו תחומים כמו היסטוריה (אבל לגבי האחרונה אני כבר לא בטוח).

Milochka1

New member
אמממ...לא נראה לי...

עשיתי קצת חיפוש בין מחלקות של אוניברסיטאות וסילבוסים, נראה לי שהמושג מתייחס ללימודי ספרות בלבד. ראה כאן, לדוגמא http://english3.fsu.edu/~mkennedy/260syl.htm אם זאת, אני מבינה מהיכן ההתלבטות, אפשר להבין את זה כ"לימודי ספרות" או כ"לימודים ספרותיים", הבעיה היא שאין דבר כזה "לימודים ספרותיים"
.

tafustafus

New member
תודה רבה

יתכן שבדרך כלל הוא מתייחס ללימודי ספרות בלבד, אם כי אני עדיין סבור שמופע שלי הכוונה היא לתחום פחות ספציפי.

tafustafus

New member
../images/Emo63.gif Soliloquies?

איך קוראים בעברית לצורה ספרותית זו? חד שיח?

Milochka1

New member
כשלמדתי בתיכון

קראנו לזה "מונולוג פנימי" או "מונולוג פנימי מקוריין"

למעלה