חייבת לשתף במתכון מעולה

efroch99

New member
../images/Emo212.gifחייבת לשתף במתכון מעולה../images/Emo71.gif

אני אוהבת לבשל, אבל להכין עוגות - לא כל כך, ובמיוחד עם אלה שהן שחיתותיות - יש לי בעייה שישארו בבית. היום היו לנו אורחים, ואמא שלי נתנה לי מתכון לעוגת גבינה וסולת - הכי קלה בעולם להכנה, מרשימה, טעימה מאוד וגם ממש לא מושחתת מבחינה קלורית (וגם לא נשאר הרבה). מערבבים בקערה אחת - 2 גביעי גבינה לבנה (סה"כ 500 גרם ביחד) - אפשר כל שילוב בין גבינה 5% ו - 9% 2 גביעי שמנת 9% 4 ביצים 8 כפות סוכר 8 כפות סולת גרד מחצי לימון
מערבבים הכל לעיסה אחידה ומוזגים לתבנית אפייה מלבנית משומנת. אופים במשך כחצי שעה בתנוא שחומם מראש לחום בינוני (170 מעלות) עד שקצוות העוגה קצת משחימים והעוגה כולה מתיצבת. מקררים בטמפרטורת החדר. אפשר לאכול אותה גם חמימה, וגם אחרי קירור. למען תוספת רושם, אילתרתי רוטב פירות יער - בסיר קטן ערבבתי חצי כוס מים, 2 כפות סוכר, כף מיץ לימון וכוס פירות יער. בישלתי בערך רבע שעה. על כל חתיכת עוגה מזגתי קצת מהרוטב עם התותים. בן זוגי אמר שהתמונה לא מוצלחת, אבל אני שמה בכל זאת כדי שתבינו איזה סוג של עוגה זאת.

whitewidow

New member
איזה כיף, כבר כמה זמן שמתחשק לי

מתכון לעוגת גבינה קלה להכנה, אנסה בקרוב!

lahadam

New member
ועוד 2 שאלות

את הביצים לא מקציפים? רק "זורקים" לתערובת? מה גודל התבנית?

efroch99

New member
זה היופי בזה!

גם אני שאלתי את אמא שלי אם באמת לא מקציפים. אז לא, באמת מערבבים הכל "סתם" ביד עם כף עץ. פשוט שתי דקות עבודה והעוגה כבר בתנור. גודל התבנית בערך 35*25 (תבנית מלבנית סטנדרטית), בכל מקרה זה לא קריטי, אם זה קצת יותר קטן, העוגה פשוט תהיה קצת יותר עבה.

efroch99

New member
שמנת שיש לה 9% שומן../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

לא ברצינות, חפשי במקרר הגבינות, ותראי את זה.

tenshem

New member
אני נדחפת רגע (כקוראת סמוייה) לשלאול האם את

מתכוונת לשמנת חמוצה 9%? ותודה על המתכון והפורום הנהדר הזה

efroch99

New member
כן, שמנת חמוצה../images/Emo163.gif

שכחתי שלשמנת יש גם "שם משפחה"

efroch99

New member
שכחתי! ברוכה הבאה כמובן../images/Emo140.gif

ונשמח שתציגי את עצמך קצת... אם בא לך לצאת ממאחורי הקלעים...

tenshem

New member
תודה על המתכון וקבלת הפנים.

אין הרבה מה להציג, מאוד דומה לכמה חברות פורום ותיקות: בזוגיות הרבה שנים (אם כי עם בן זוג שרוצה ילדים), וחוסר רצון להביא ילדים ולגדלם. אף פעם לא התעוררה בי התשוקה הזו (ואני כבר מעל 30..), אוהבת את חיי ממש כפי שהם עכשיו: חופשיים, שלווים ומלאי משמעות (אפרופו התוכנית על האושר).

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

כנראה שהיינו צריכים שירשור אוכל כדי להוציא אותך מהאנונימיות
אז קבלי
על חשבון הבית

תודה, איזה כיף. חייבת לנסות../images/Emo3.gif

למרות שחתכתי את נושא מוצרי החלב כמעט כליל וטוב לי מאד עם זה, עוגות גבינה (דווקא מקוררות, לא אפויות) זה אחת החולשות שלי, אבל לא עשיתי שנים.

D h a l i a

New member
חייבת לשתף בסרט מדהים מכל הבחינות האפשרויות

עג'מי סרט מטלטל מכף רגל ועד שורשי השערות. הישג אמנותי נדיר. אם יהיה מועמד לאוסקר האמריקאי, אין ספק שייקח.

efroch99

New member
וואללה?

הייתה לי דילמה אם ללכת אליו לפני כשבוע, ובסוף הלכתי למשהו אחר. היה נראה לי כבד מדי. בעקבות המלצתך, אראה בהקדם

efroch99

New member
כן ראיתי../images/Emo186.gif

סרט קשה, אבל מדהים. עכשיו אני מבינה....

הרמינה 1

New member
../images/Emo202.gif מצטרפת להמלצה של דליה

טולטלתי היטב בסרט "עג'מי". אז למי שמחבב/ת פלוס מינוס טלטלות כאלה, שווה וכדאי.

למעלה