גם לי יש אחלה מתכון: לביבות תרד, כרשה ולבּנה
לביבות אפויות, מלאות טעמים. (מ-YNET) כדאי לקנות תרד שטוף. במקום קמח תופח ניתן להשתמש בכוס קמח לבן, בתוספת כפית אבקת אפייה. אם נותרו שאריות, כדאי לחממן בתנור/בטוסטר אובן – אך לא מומלץ לחממן במיקרוגל. המרכיבים (ל-18 לביבות גדולות): 50 גרם חמאה 2 אריזות (600 גרם) תרד טרי, שטוף היטב 4 כפות יין לבן יבש מלח פלפל שחור גרוס גס שמן זית 2 חב' בייבי כרשה / 6 כרשות רגילות, החלק הלבן בלבד, שטוף וחתוך גס 100 גרם צנוברים 1 חב' (250 גרם) לבּנה 5% (בקר או צאן, ללא שמן זית) 1 ביצה L 1 כוס קמח תופח אופן ההכנה: 1. מחממים 25 גרם חמאה (או 2 כפות שמן זית) במחבת גדולה ועמוקה או בסיר רחב, על אש גבוהה. 2. מוסיפים את מחצית כמות התרד (חבילה אחת) בהדרגה, תוך ערבוב רצוף בכף עץ, עד שהעלים מצטמצמים. 3. מוסיפים 2 כפות יין לבן, מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומעבירים למסננת מעל צלחת, להגרת נוזלים. ממשיכים כך עם המחצית השניה של התרד (חמאה/שמן זית, תרד, יין, מלח, פלפל) ומוסיפים למסננת. מצננים כ-10 דקות. מעבירים לקערה. 4. חותכים את הכרישה: קודם כל, כל אחת ל-3-4 חלקים באורך, אח"כ כל חלק חוצים לאורכו, ואח"כ פורסים לרצועות דקות. 5. באותה מחבת מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הכרֵשה תוך שמערבבים ברציפות ומפרידים בין שכבות הכרשה. מוסיפים שמן זית לפי הצורך. מסירים מן האש. (ע"פ המתכון המקורי לא קוצצים את הכרשה לפני הטיגון אלא רק בשלב זה מעבירים את הכרשה למעבד מזון וקוצצים דק) מוסיפים לקערה. 6. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה. משמנים את נייר האפייה בנדיבות בשמן זית (כ-2 כפות). כדאי לעשות זאת בעזרת הידיים ולא בעזרת נייר-מגבת, שיספוג חלק ניכר מהשמן. 7. באותה מחבת (מנגבים קלות בעזרת מגבת-נייר) קולים צנוברים (ע"פ המתכון המקורי יש לטגן אותם בכפית שמן זית אך זה נראה לי מיותר לחלוטין), תוך השגחה צמודה, עד להזהבה נאה. מסירים מן האש ומעבירים מיד לצלחת ועליה מגבת-נייר. מספיגים את הצנוברים בנייר ומוסיפים לקערה. 8. מוסיפים לקערה לבּנה, ביצה וקמח תופח. מערבבים ומתבלים במלח (כחצי כפית שטוחה) ובפלפל שחור גרוס גס. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. 9. נוטלים כף גדושה מן התערובת ומניחים על גבי הנייר המשומן בתבנית. משטחים את הלביבות בעזרת מרית, מכניסים לתנור ואופים במשך 15 דקות. מוציאים, הופכים לצדן השני ואופים 10 דקות נוספות. מוציאים, מצננים כ-2 דקות ומגישים.