חייבת לשתף במתכון מעולה

מוסיפה תמונה של עוגת התפוחים הפשוטה וטעימה

שצירפתי אליה פעם מתכון כאן. מגלענים, חותכים, מערבים בלילה, והופ לתנור. אני כבר מיומנת וזה לוקח לי רבע שעה

efroch99

New member
ניסיתי אותה, אז כשהבאת את המתכון

היא נראתה הרבה פחות טוב משלך.... בן זוגי מאוד אהב, אני פחות - שזה מצוין, כי כך יש עוגה בבית שאני לא מתפתה ממנה.

lahadam

New member
אני לא מכירה את המתכון שלך

אבל בכל אופן כרגע פרסמתי פה למטה מתכון לעוגת תפוחים/אגסים קלילה.

המתכון:

המלצה אישית: עוגות ופשטידות אני אופה בתבניות סיליקון, הלהיט האיטלקי בצבע חמרה. אני הופכת ומשחימה כל מאפה משני הצדדים, הקצוות לא נשרפים ולא מתייבשים, האפייה אחידה יותר, תענוג לא זול אבל ששווה כל שקל (בתנאי ששומרים עליהן, קל להרוס אותן עם סכין..) 9-8 תפוחים מתוקים מגולענים, אחד חתוך לעיגולים יפים והשאר לחתיכות די קטנות 2X2 ס"מ, ולא צריך להיות פאנטי בעניין...אה, וגילינו שלא צריך לקלף, אין הבדל. ניתן להחליף חלק בבננות, אגסים ואולי עוד דברים שלא ניסיתי. לבלילה: 1. כוס קמח תופח (אפשר מלא, אפשר רגיל ואז מוספים אבקת אפייה). 1/2 כוס שמן בישול (אני מתמשת בקנולה). 1/2 כוס סוכר (אם מתשמשים בתפוחים לא מתוקים, או שאוהבים מתוק, אפשר להגיע עד כוס סוכר על פי מתכונים שונים). 3-4 ביצים. תלוי גדולות או קטנות. 2 כפות קינמון גדושות. אופציה: שקדים קצוצים, אגוזים קצוצים, כל פיצוח שאתם אוהבים. 1. משמנים תבנית עגולה 26 ס"מ ושוטחים עליה את עיגולי תפוחים יפים, עיגולי בננות, כשהופכים זה נותן דוגמא יפה. זה הזמן לשים את האגוזים בתיפזורת אחידה, רצוי בחריצים בין פסיפס הפירות .כשהופכים את העוגה לאפייה נוספת, הם מקבלים קלייה חזקה ופריכות נהדרת. 2. מערבבים את כל חומרי הבלילה. מי שאוהב עוגה נימוכה ורכה יותר מוזמן להוסיף עד 6 כפות מים. מערבבים עד למרקם חלק ללא גושים. 3. מערבבים את התפוחים הקצוצים עם הבלילה. זה נראה קצת יבשושי אך אל דאגה!! 4.שופכים את הבלילה עם התפוחים על התבנית בזהירות, לא לקלקל את הפיספס ומיישרים את התערובת. 5. אופים 30-40 דקות ב-180 מעלות. אם אתם בתבנית סיליקון-הופכים (ממולץ לצנן כרבע שעה ואז זה משתחרר יותר בקלות). אופים עוד 15 דקות. זה שלב שהאגוזים ששמנו למטה מקבלים קלייה והופכים קראנצ'ים.

lahadam

New member
גם לי יש אחלה מתכון: לביבות תרד, כרשה ולבּנה

לביבות אפויות, מלאות טעמים. (מ-YNET) כדאי לקנות תרד שטוף. במקום קמח תופח ניתן להשתמש בכוס קמח לבן, בתוספת כפית אבקת אפייה. אם נותרו שאריות, כדאי לחממן בתנור/בטוסטר אובן – אך לא מומלץ לחממן במיקרוגל. המרכיבים (ל-18 לביבות גדולות): 50 גרם חמאה 2 אריזות (600 גרם) תרד טרי, שטוף היטב 4 כפות יין לבן יבש מלח פלפל שחור גרוס גס שמן זית 2 חב' בייבי כרשה / 6 כרשות רגילות, החלק הלבן בלבד, שטוף וחתוך גס 100 גרם צנוברים 1 חב' (250 גרם) לבּנה 5% (בקר או צאן, ללא שמן זית) 1 ביצה L 1 כוס קמח תופח אופן ההכנה: 1. מחממים 25 גרם חמאה (או 2 כפות שמן זית) במחבת גדולה ועמוקה או בסיר רחב, על אש גבוהה. 2. מוסיפים את מחצית כמות התרד (חבילה אחת) בהדרגה, תוך ערבוב רצוף בכף עץ, עד שהעלים מצטמצמים. 3. מוסיפים 2 כפות יין לבן, מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומעבירים למסננת מעל צלחת, להגרת נוזלים. ממשיכים כך עם המחצית השניה של התרד (חמאה/שמן זית, תרד, יין, מלח, פלפל) ומוסיפים למסננת. מצננים כ-10 דקות. מעבירים לקערה. 4. חותכים את הכרישה: קודם כל, כל אחת ל-3-4 חלקים באורך, אח"כ כל חלק חוצים לאורכו, ואח"כ פורסים לרצועות דקות. 5. באותה מחבת מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הכרֵשה תוך שמערבבים ברציפות ומפרידים בין שכבות הכרשה. מוסיפים שמן זית לפי הצורך. מסירים מן האש. (ע"פ המתכון המקורי לא קוצצים את הכרשה לפני הטיגון אלא רק בשלב זה מעבירים את הכרשה למעבד מזון וקוצצים דק) מוסיפים לקערה. 6. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה. משמנים את נייר האפייה בנדיבות בשמן זית (כ-2 כפות). כדאי לעשות זאת בעזרת הידיים ולא בעזרת נייר-מגבת, שיספוג חלק ניכר מהשמן. 7. באותה מחבת (מנגבים קלות בעזרת מגבת-נייר) קולים צנוברים (ע"פ המתכון המקורי יש לטגן אותם בכפית שמן זית אך זה נראה לי מיותר לחלוטין), תוך השגחה צמודה, עד להזהבה נאה. מסירים מן האש ומעבירים מיד לצלחת ועליה מגבת-נייר. מספיגים את הצנוברים בנייר ומוסיפים לקערה. 8. מוסיפים לקערה לבּנה, ביצה וקמח תופח. מערבבים ומתבלים במלח (כחצי כפית שטוחה) ובפלפל שחור גרוס גס. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. 9. נוטלים כף גדושה מן התערובת ומניחים על גבי הנייר המשומן בתבנית. משטחים את הלביבות בעזרת מרית, מכניסים לתנור ואופים במשך 15 דקות. מוציאים, הופכים לצדן השני ואופים 10 דקות נוספות. מוציאים, מצננים כ-2 דקות ומגישים.

הרמינה 1

New member
נשמע מעולה ../images/Emo99.gif

אני באמביוולנטיות כאן: מצד אחד אני מקנאה בכן הבשלניות, ששולטות בגורלן
ובמטבחן בטבעיות שכזו (ככה זה נשמע מהצד לפחות) מצד שני, אני לא אוהבת לבשל/לאפות/לטגן וכו' ברור לי שאם הייתי באמת רוצה, הייתי מלמדת את עצמי לעשות את זה אז על מה ולמה אני מקנאה? אין לי מושג

lahadam

New member
אני מבינה אותך לחלוטין

אני לא משתגעת על עבודה במטבח, אבל בהחלט מאד מאד נהנית מתחושת הסיפוק שיש לי כשמשהו יוצא לי טוב****. אולי זה משהו שאת תחברת אליו. ואם לא, לכי על טייק-אווי
**** הבעיה היא שכשאני "עולה" על מתכון מוצלח אני טוחנת אותו עד דק...

הרמינה 1

New member
מעולם לא הגעתי לשלב שאני מסופקת כשמשהו יוצא

לי טוב
, כי אני אפילו לא מנסה יותר (פעם ניסיתי, ואמנם לא יצא קטסטרופה, אבל גם לא נהניתי מזה מי יודע מה). מי שמכיר אותי בלייב, נדהם לגלות שכשאני אומרת ש"המקרר שלי ריק", הוא באמת ריק, ולא מדובר בהגזמה או מטאפורה... אני אכן אוכלת הרבה בחוץ, ועכשיו אני עם בן-זוג שלשמחתי מבשל וגם אוהב את זה. אולי יש משהו בבישול שמזוהה לי עם יצירתיות ותשוקה, ולכן אני מקנאה באהבה לזה, שפשוט אין לי אותה. המממ... כשאני חושבת על זה בנוגע לפורום, אין בי קנאה כלפי אנשים שאוהבים ילדים... אז לא יודעת למה לגבי בישול כן. ובנוגע לכוכביות - גם אני טוחנת עד דק משהו שטעים לי. טוחנת עד דק בכרטיס האשראי כמובן, כי אני קונה/מזמינה אותו שוב ושוב

../images/Emo6.gif גם שלי ריק, לא מטפורה... רק חלב יש בו.

עכשיו זה משתנה כמובן (חבל שאי אפשר לתת מטרנה עד גיל 15) אבל כך היה כל השנים.

הרמינה 1

New member
גם אצלי זה משתנה

כי בן-הזוג דווקא גם מבשל וגם אוכל, באופן הזוי ותמוה לגמרי
המקרר שלי לא ידע ימים גדושים כאלה כבר הרבה מאוד שנים...

D h a l i a

New member
אצלי יש קונפליקט

מקרר עמוס גורם לי לבחילה קלה ומקרר ריק מותיר אותי רעבה. בחרתי בפשרה: מקרר בינוני שמתרוקן לחלוטין בתוך שבוע, ואין שום עודפים. לא אוגרת כלום. יש ויכוחים, כי הבן זוג לא רגוע כשאין רזרבות... אני מתפשרת בחלב, כי הוא הכרחי בשביל הקפה. מנצלת כל הזדמנות כדי לחטוא בחוץ. יוצא שאני מרמה את עצמי: הבית הוא אזור נקי מקלוריות מיותרות, אבל בחוץ אני מרביצה.

lahadam

New member
נראה שעשיתי לעצמי ../images/Emo228.gif../images/Emo54.gif

(הסמלים אמורים להיות עין רעה/מזל רע) אתמול הכנתי לאיש 2 עוגות לכבוד יום ההולדת, כדי לקחת לעבודה. את עוגת האגסים (דלהלן) הכנתי כמובן בצ'יק-צ'ק. ב-10.45 בלילה התחלתי להכין עוגת גבינה ללא אפיה (זו שעל גב החבילה של אינסטנט פודינג וניל - נהדרת). לפתע נזכרתי ששכחתי לקנות אינסטנט פודינג. האיש אץ-רץ לסופר בעיר הערבית הסמוכה לעירינו שבה הסופרים פתוחים עד מאוחר וקנה 4 (!) חבילות. הכנתי להנאתי את העוגה, אבל לקראת הסוף משהו לא נראה לי. היא היתה ממש נוזלית. ליתר ביטחון, שמתי אותה בלילה בפריזר (במקום במקרר) והלכתי לישון עם תחושה חמוצה. היום, סיפרתי לחברתי על הכישלון החרוץ וניסינו להבין איפה היה הכשל. היא עברה איתי על המרכיבים, ולפתע הרגשתי צורך עז לדפוק את הראש בקיר. שכחתי להוסיף את האינסטנט פודינג

D h a l i a

New member
אוי כמה מתסכל ומעצבן ../images/Emo67.gif../images/Emo186.gif

כמו שהסבתות היו אומרות: "אולי זה קרה במקום צרה גדולה יותר - כפרה!"

ויקי65

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif אוייש זה היה טוב

את גדולההההההההההה. צריך לעשות בפורום אוכל שרשור פיספוסים. יכול לצאת מצחיק.

lahadam

New member
סוף דבר

העוגה הוגשה קפואה והפידבקים היו טובים. (טוב שהיתה גם עוגת אגסים) התבניות חזרו הביתה ריקות. העיקר שיהיה לאיש במזל טוב. אחרי הכל, 32 שנה לא הולכות ברגל.....

G r o m i t

New member
אני כל כך אוהבת תרד! ../images/Emo99.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif

אני כנראה אנסה בסוף השבוע.

lahadam

New member
תהני! תרד זה סופַדרך ../images/Emo203.gif../images/Emo203.gif

ספרי לי איך היה כמובן

lahadam

New member
הערה לגבי הקציצות/לביבות

כתוב במתכון שלא מומלץ לחמם במיקרו, ואני יכולה להבין את זה. אין לנו טוסטר אז כשאנחנו אוכלים אותן בנגלה הנוספת, אנחנו פשוט חוטפים מהמקרר. גם כשהן קרות הם לא רעות בכלל.

G r o m i t

New member
חשבתי שרק אני עושה כאלה דברים :)

כלומר אוכלת קר מהמקרר. אגב, גם לביבות כרישה טעימות כשהן קרות וגם לביבות שמנת חמוצה.

למעלה