../images/Emo140.gif ../images/Emo140.gif ../images/Emo140.gif
נפלא ! נפלא ! נפלא ! רגע....צריכה להרגע.....מאד נרגשת.....זהו. פרמנידס ! תוך כדי ובמהלך הקריאה חלה אצלי מן רגרסייה אמוציונלית,כמו לחזור לאותם ימים של כאוס אישי,ובעקבותיו החיפוש המתמיד והבלתי מתפשר אחר "היהודיה" שבי. הייתי חלק מלבטיך,תסכוליך,הגיגיך,הבנותיך,השגותיך,התקוממויותיך,הפתעותיך,החיפוש אחר היהודי שבך (מי הוא אלוהי ),התרגשויותיך,ולבסוף ההשלמה שבהבנת מהות היהדות,והחיבור בינה לבין "ה' אחד ושמו אחד,יהי שם ה' מבורך לעולם ..." אך בניגוד אליך ( מכבדת מאד את בחירותיך ),אני בחרתי לשמור את השבת בדרכי ,על-פי הבנתי את ...ולא בדרכם של.....ועוד כהנה וכהנה . או קיי,כדי לשמור על המסגרת של פורום פילוסופיה לכל, אתייחס לנקודה שציינת,שלדעתי,משותפת לכל דתות המונותאיסטיות. אני חושבת ששאלת קיומו של האל תמיד תהיה קיימת ,ובמקביל תמיד יהיו כאלה שינסו להוכיח את קיומו בטיעונים רציונליים ,כל עוד האנושות תמשיך לשרוד את החיים,זה כשלעצמו מעורר,אצלי בכולופן,תהיות לא קטנות. בקיצור כבר בפילוסופיה של ימי- הביניים אנחנו שומעים על הטיעון המפורסם ביותר לקיומו של האל,או בכינויו "הטיעון האונטולוגי",שמיוחס לאנסלם הקדוש בן המאה ה-11 ,מאז הוא שב והופיע ( בפיתוחים של רעיונות אחרים ,אך על אותו בסיס של טיעון אונטולוגי) אצל דקארט,שפינוזה,לייבניץ,קאנט,ו...ואפילו בימינו אלו. תודה,פרמנידס,שהרגשת לשתף אותנו בהגיגיך . שבת שלום