MetalSinagouge

New member
אני מסכים.

למרות שאני חושב שתורות מזרחיות כמו הבודהיזם והטאואיזם עשו לפרספקטיבה הזו הצגה הרבה יותר מעניינת גם אם לפעמים לא מובנת. מה שטוב שם זה החוויה של הדברים ולא רק קבלה לוגית של המצב (הוא העובדה שאנחנו לא יותר מאבק כוכבים, ולאבק כוכבים נשוב).

AvR6

New member
בכל זאת

טוב תעשה אם תעיין בספריהם של קיקרו וסנקא, עם כל הכבוד לפילוסופיה המזרחית...

eoli

New member
אתה מכיר לעומק פילוסופיה

מזרחית כמו הפילוסופיה הסטואית ,קיקרו,סנקה,סוקרטס ואפלטון ?

AvR6

New member
לא

אך הפילוסופיה המערבית עוסקת בבעיות אלו מתוך הקשר רחב הרבה יותר, המחבר את כל שאר תחומי הפילוסופיה לעיון האתי, בעוד שאני לא בטוח שכך הוא המצב במקרה של הפילוסופיה המזרחית...

eoli

New member
אההה כבר חשבתי שיש לך

ידע בכל הקשור בפילו' של המזרח. שאלה האם אתה גם מתמצא היטב בפילוסופיה של ימי -הבניים ?

MetalSinagouge

New member
אתיקה לא מדברת אלי כל כך.

מה הם לדעתך ההבדלים בין 2 הגישות שלכאורה נראות דומות?

eoli

New member
../images/Emo47.gif אתה מלך של....

אהבתי מאד את הסטואים ,ובכלל את הצגת הנושא. נהניתי לקרוא והחכמתי רבות. כבר אמרתי לך שאני אוהבת את סגנון כתיבתך ? כייף לי ללמוד מחכמים כמוך,וכמו פרמנידס,ובוציפלוס ,וסינתטית,ו...הירוסו. איפה הירוסו ??????????????????????? היייייייייייי נורא מתגעגעת וגם למושגים המפוצצים שבתגובותיך, אז פליייייייז !

Conviva

New member
../images/Emo38.gif אני מצטרפת

לברכות לאדון AvR6, אחת הדמויות הבולטות בפורום. תמיד שמחה לקרוא (בין היתר) את תרומותיך בפילוסופיית היוון העתיקה, שבה אינני מתמצאת כלל וכלל. בעיקר משום שהן כתובות באופן כה נעים לקריאה, כפי שנאמר כבר לפניי על ידי סינתטית ו-eoli, בזרימת רעיונות רציפה והגיונית, עם מבנה רטורי מאורגן היטב, בשפה כה עשירה, ובעיקר מתוך הבנה מעמיקה של הנושא. יישר כוח!

5GIPI5

New member
"אדון עולם אשר מלך בטרם כל יציר נברא"

"זרימת רעיונות רציפה והגיונית מבנה רטורי מאורגן היטב שפה עשירה והבנה מעמיקה " במבחן התוצאה בשביל שהעולם יהיה טוב יותר אנחנו האנשים צריכים להיות טובים יותר בשביל להפוך את העולם שלנו לטוב יותר אנחנו צריכים להרוס את העולם הישן ולבנות אותו מחדש מן היסוד, בכתובים נאמר שגם היוצר הראשון ברא והרס עולמות , במבחן התוצאה האנשים נעשים כל הזמן רעים יותר עד שחלקת הארץ הזאת תקיא אותם מקרבה. במבחן המציאות אנחנו כבר לא שולטים בכלום הפילוסופיה הכי נפוצה היום היא "אכול ושתו כי מחר נמות" אנחנו משועבדים להווה על חשבון העתיד, הילדים הם העתיד אנחנו עושים ילדים לא בשביל ההשרדות האישית שלנו , אנחנו עושים ילדים שיהפכו להיות בני ערובה לעתיד העיסוק האובססיבי סביב עצמנו לא משאיר לנו זמן בשביל הילדים , גידול ילדים צריך להיות הדבר הראשון שאנחנו צריכים לטפח בשביל לשנות את פני העתיד, והנה במבחן התוצאה אנחנו מזניחים את העתיד החינוך נמצא בקריסה ,השביתה במערכת החינוך היא תוצאה של הרס העתיד לטובת ההווה תסתכלו על האמת בפנים אף לא אחד מוכן לסבול למען עתיד טוב יותר, הדרישה היא לקבל עכשיו על חשבון העתיד מי שלא שמע אז לא מזמן הודיעו על מותו של גדול זמרי האופרה , פוורוטי , אחרי זמן מה הופיעה כתבה שגדול הזמרים מת משברון לב ולהפתעת כל היורשים התברר שהגדול מכולם חייב לבנקים עשרות מיליוני דולרים לתדהמת היורשים התברר שמה שנשאר להם ממנו זה משכנתות. אבל בחייו תמיד יזכרו אותו כמלך.

5GIPI5

New member
את המאמר הזה ההוא אני מציע לתחרות הנעליים .

פילוסופיה היא תורת הפלוץ בהתגלמותה . תכלס אנחנו רוצים לחשוב שאנחנו ממציאים את הגלגל אבל בפועל הכל כבר כתוב ,אני מודה בפרהסיה שאני לא ממציא כלום הכל כבר היה כתוב עוד לפני שהופלצתי.

eoli

New member
../images/Emo45.gif יפה כתבת.

השביתה היא תוצאה של זלזול נוראי במקצוע ההוראה ובמורים. מורה טוב זה מורה שמפרנס בכבוד את עצמו ומשפחתו,ולא מחפש אלטרנטיבות חלופיות ( שעורים פרטיים ועוד) כדי להתפרנס. הרי לא יעלה על הדעת שמורה עם תואר שני ירוויח בקושי את לחמו ! בושה וחרפה למדינה שלא רואה בחינוך את עתיד האומה. איפה ההורים ? למה הם לא שותפים למאבקם של המורים ?

5GIPI5

New member
ההורים עובדים (אובדים) חיים בקושי

איך אמר ביולוגי ,הזקנים (אחרי גיל 40) משמשים ביבי סיטר לילדים ,ההורים שמפרנסים את המורים חיים בתחתית הפח , מי שעשיר רושם את הילדים לבית ספר פרטי , מה זה בושה למדינה ,אנחנו חיים על חשבון העתיד ,על חשבון הילדים שלנו מתנהלת תעשיה שלמה של כסף ,מי שיש לו לא סופר את מי שאין לו. תראי בגדול זה נכון שמורה היום לא מרויח מספיק אבל מי כן מרויח מספיק ? תלכי פעם לבנק לראות את התור של הורים שמתחננים שיעלו להם את גובה האשראי גקן קשיש שאין לו הסדר פנסיה מסודר חי על 1600 ש'ח בחודש אחרי הוצאות החשמל מים טלפון טלא פלא,תרופות נשאר לו בקושי ללחם וחלב איך הוא ישלים הכנסה? מורה שמטפטר אחרי 20 שנה מקבל פנסיה לכל החיים בגובה 70% מהמשכורת .

eoli

New member
גילוי נאות.

ההורים ( רק אלה שעובדים ומרויחים די כדי לשלם מיסים כמתבקש ) לא רק מפרנסים את המורים, אלא את כל הסקטורים,ואת העשירים,אז 'בקשה לא להאשים את המורים בכל תחלואי החברה. בתי הספר פרטיים ממומנים ע"י ציבור הורים מתוך בחירה ולא על-פי הוראה מגבוה. מכיר את המשפט:"לך אל הנמלה עצל ראה דרכיה וחכם"? אז זהו כל הסוד.

Conviva

New member
מעניין,

לא ידעתי על הפוטנציאל האדיר שטמון בי לעורר באחרים השראת כתיבה ביקורתית... אני דווקא מאמינה בשינוי הדרגתי ואיטי, מן השטח אל העומקים, ולא בהרס דרמטי של עולמות שלמים. אני דווקא מעדיפה לראות את היוצא דופן והמיוחד, במקום לעשות הכללות גורפות שבהן אתה מתמחה. פברוטי ישאר מלך האופרה, כמו שרוסו יהולל כתיאורטיקן חינוך (למרות שנטש את חמשת ילדיו), כמו שהיידגר ישובח על מפעלו הפילוסופי (למרות היותו נאצי), ופוקו ימשיך למלוך בתחום ביקורת החברה (למרות התעללותו בנערים צעירים)... אגב, יש לך ילדים?

5GIPI5

New member
מה לא ידעת , את משפיעה ואת מושפעת

בכל אחד מאיתנו קיים פוטנצייל אדיר ,אבל לא כל אחד מאיתנו יכול להיות מיוחד ויוצא מן הדופן, מן הקל אל הכבד היום השינויים הם מהירים וחדים עד שאת מספיקה לקלוט בהדרגה ,מתרחש כבר שינוי חדש, אם את לא מתקדמת בקצב הנכון את מפגרת,, ואני לא מתמחה בהכללות ,אני מומחה בהברקות. ואם הזכרת את הנאצים , אז בסקר שנערך בגרמניה רבע מהנשאלים אמרו שלשואה היה צד חיובי, רבע מהגרמנים רואים רק את הצד החיובי, וכן גם אני שלחתי בני ערובה לעתיד.

BobMarly

New member
רק נצטט אותך

מכמה הודעות למטה: "סקרים הם מגמתיים מחקרים גם..."

5GIPI5

New member
נו מה החידוש , כשחברת תרופות מזמינה סקר

היא לא מפרסמת את ההיבט השלילי ,כשאתה קורא בעיתון אתה יודע שהמשחק מכור. חברת יצרני סיגריות הפגינה חזירות במיטבה כאשר היא פרסמה שסיגריות עוזרות למדינה כי היא הורגת אנשים לפני גיל הפנסיה , ובכך היא חוסכת מהמדינה את הוצאות הפנסיה גם האמת היא מגמתית אבל היא לא מדברת בלשון בני אדם כנראה האמת אומרת "סור מרע ועשה טוב" אבל אף אחד לא רוצה לשמוע.

5GIPI5

New member
אתה יודע מה בובי ,אם היית גרמני גם אתה היית

מעדיף לראות רק את הצד החיובי ,הסקר מעיד רק שרבע מהנשאלים הרהיבו עוז להודות באמת שלהם. להבדיל אלפי הבדלות הפרסומת לתאונות דרכים היתה , כשאתה נוהג שיכור אתה לא זוכר למחרת מה קרה , כשאתה דורס בן אדם בעודך שיכור אתה לא תשכח לעולם.

למעלה