קלאסית חדשה

• פותח הנושא DawnR
  • פורסם בתאריך

DawnR

New member
../images/Emo168.gif קלאסית חדשה

אהלן, כמובן שיש לי שאלה
התחלתי לנגן לפני בערך 5 חודשים על קלאסית שהשאלתי לתקופה בלתי מוגבלת מחברה, מן הסתם גיטרה די מעפנה, רק בשביל לראות שאני באמת מספיקה לנגן ולהתאמן (כי להנות מזה - ברור!). בקיצור - אני רוצה לקנות עכשיו קלאסית טובה, משהו שמחזיק מעמד, ואני מוכנה לשלם בסביבות ה-1,000-1,500 שקל. הייתי בכלי זמר, ניסיתי את האדמירות למיניהן, אבל כשדיברתי עם חבר'ה שמנגנים אמרו לי שהאדמירה טובה, אבל לא שווה את המחיר שדורשים עליה בכלי זמר (על הפלמנקו רוצים כמעט 2000). לאן אתם ממליצים ללכת? תודה!

new blood

New member
ניסית אדמירה פלומה?

גיטרה מדהימה. אם אני זוכר נכון היא עולה פחות מאלף. אני מאוד ממליץ עליה.

DawnR

New member
לא...

בכלי זמר היה רק את המלגה, מריה ופלמנקו. שלושתן נשמעות טוב, אבל מכולן לפלמנקו יש את הסאונד הכי טוב. איפה אני יכולה לנסות את הפלומה? מה מיוחד בה? וחבל שלא ציינתי קודם - הבעיה היא גדולה שלי בנגינה - היא הפעלת כוח על המיתרים, אני צריכה שהם יהיו נוחים ויחסית לקלאסית כמה שיותר קרובים לצוואר, שזה עוד פיצ'ר נחמד של הפלמנקו לעומת השאר.

smerte

New member
מצטרף להמלצה על הפלומה!

יש לי אותה כבר כמה שנים ואני פשוט מאוהב!

האגוש

New member
וואו, קלאסית ב1000-1500? ../images/Emo12.gif

את מודעת לעובדה שזה ה-מ-ו-ן כסף יחסית לקלאסית? יש קלאסיות מעולות גם ב400-500... בכסף הזה הייתי קונה כבר אקוסטית
אבל בחירה שלך.. אם בכל זאת את מעדיפה את הצליל של הקלאסית, פשוט תגיעי לכלי זמר ותתחילי לנגן, מה שישמע לך הכי טוב, תקני :] בהצלחה!

oneman2

New member
לא המון ולא נעליים

ומה זאת השטות הזאת- "בסכום הזה כבר הייתי קונה אקוסטית"? זה לא שאתה קונה קלאסית במחיר מסוים, כשבטווח מחירים גבוה יותר אתה "מתקדם" לאקוסטית...

האגוש

New member
ג'יש, אתה נחמד ../images/Emo140.gif

כמו שאמרתי, *אני* הייתי קונה כבר אקוסטית במחיר כזה, כי אני יותר אוהבת את הצליל..לא התכוונתי שזו רמה מתקדמת יותר, או משהו בסגנון.. וכן, לדעתי קלאסית ב1000-1500 זה המון למתחילים..במיוחד כשאפשר להשיג בהרבה פחות, בלי להתפשר על איכות.

RoieL

New member
אבל הוא צודק

אז מה אם את מעדיפה אקוסטית. זה כאילו מישהו מחפש תקליט יד שניה ואת תגידי לו "עזוב, בכסף הזה עדיף לך לקנות כלב".

nemoalive

New member
אני מציע

קודם כל להתרחק מהאדמירה במחירים של עד 4000 כי אפשר באותה מידה פשוט לקנות אורגנית ולהשיג את אותו אפקט (אני יודע כי לצערי יש לי אדמירה וקניתי אותה לפני שיצא לי להחזיק גיטרות "אמיתיות"). בקשר לגיטרות פלמנקו כדי להתרחק גם, כי אין לך מה לחפש בהן. הצליל של הפלמנקו אהוב ומוכר ומלהיב ובלה בלה בלה, אם לא מנגנים פלמנקו או מתכוונים לנגן פלמנקו, אז אין סיבה לשלם בשביל "צליל פלמנקו". עם גיטרה קלאסית אפשר להשיג יותר אפקט בשביל נגינת שירים ובלדות כי הגיטרות פלמנקו הן די אלימות ובנויות בשביל דיויד ברוזה אז אלא אם כן את מנגנת ככה אז לא כדי לשלם סתם. הכי פשוט יהיה אם תיקחי איתך מישהו שמנגן ושיכול לשמוע איזה גיטרה עדיפה מבחינת צליל, אבל מעבר לזה פשוט תיקחי מה שנוח לך ושנשמע לך טוב. כשגיטרה נוחה זה מעודד נגינה כי זה הופך את זה לכיף. במחירים הללו בגיטרות קלאסיות הן בדרך כלל די דומות בצליל אז פשוט תחפשי את הזוית שנוחה לך ואת התחושה שנוחה לך. בהצלחה.

RoieL

New member
אין לי הרבה ניסיון עם אקוסטיות

אבל מתוך משהו כמו 10 שיצא לי לנגן עליהם יותר מכמה שניות אהבתי מאוד 2 קלאסיות של "טקמין" שתסלחי לי אבל אני לא זוכר איך קוראים להן. כנראה שהחברה נותנת מוצרים טובים

DawnR

New member
אני מחפשת קלאסית, לא אקוסטית

אבל האקוסטיות של טקאמין בהחלט נחמדות

DawnR

New member
אני יודעת,

אבל בכותרת רשמת אקוסטית. לא נורא, כולם טועים לפעמים

yo yoel

New member
קלאסית לאיזו מטרה?

אם זה בשביל לנגן מוסיקה קלאסית אני לא הייתי הולך על האדמירה.. תלך לוינטג' יש להם שם גיטרות טובות של קורדובה במחירים האלה. אם זה בשביל ההתחלה לאקורדים וכאלה, אז אל תשקיע כל כך הרבה כסף. יש לך קלאסיות טובות גם באזור ה700 ומטה.

DawnR

New member
זהו,

שבעיקרון כרגע (בלימודים) אני מנגנת גם וגם, אני מחפשת אבל גיטרה "רכה" לרוק קלאסי, שיהיה לה צליל עמוק... אתה אומר שיש גם קלאסיות טובות באיזור של 700 ומטה...למשל?

Aviraman

New member
איכות.

תראי, האדמירות אכן יקרות, אבל הן מחזיקות שנים... אני מכיר לא מעט אנשים עם אדמירות בנות 20 שנה ומעלה שנשמעות מעולה... זו אכן גיטרה שמשתבחת עם השנים, נשמעת מעולה, נוחה ומחזיקה. לי אישית יש אדמירה רוזריו (דגם אחד יותר יקר מהפלומה) ואני מאוד מרוצה ממנה, מחזיקה מצויין ונשמעת מצויין.

למעלה