תנועות נוער

AnGeL DoLlY

New member
האיחוד החקלאי, אי אי אי אי

יאללה בלאגןןן אלא חביבתינה קורלי שרלינה קורלי אמחמאוד אלא חביבתינה!
חחח אני כבר שנתיים לא באיחוד אבל בא לי לענות איזה תנועה? ראו לעיל מאיזה כיתה אתן שם? כיתה ג' נראה לי. היום כבר יש שכבת גוזלים שזה א'-ב'. מסכימות, ויודעות את הערכים של התנועה? אממ אני יודעת שהיא תנועה א-פוליטית שלא נוקטת עמדה וכל זה.. אבל את הערכים האמיתיים אני לא זוכרת בוודאות. התנועה תופסת חלק גדול בחיים שלכן? עד כיתה י' היא בהחלט תפסה (פעמיים בשבוע+לבנות פעולה בסופש) וזו הסיבה שגם פרשתי, כי לא היה לי זמן לנשום. היה לי גם את הלהקת שיר פעמיים בשבוע ויצא שהייתי חייבת לפספס מחנות/השתלמויות/פעולות בגלל הופעות ושבת מרוכזת, וגם בגלל לימודים-יותר השקעה. קיצר, מיציתי את האיחוד אחרי 5 שנים בתור חניכה ושנתיים מדריכה. מדריכות\רוצות להדריך? הדרכתי. בכיתה ט' כיתות ה' ובי' את ז'ינקים. אלו היו שנתיים באמת מדהימות.. נהנתי מאוד. פעולה משמעותית שעברתן? אני לא יכולה להצביע על פעולה מסויימת אבל היו מחנות משמעותיים שבהחלט עברתי עם החניכים, למשל מחנה פסח שהייתי צריכה להדריך אותם יחד עם עומר שהצטרף אליי (והיה הכי מצחיק בארץ), ובמחנה קיץ שספיר הייתה חולה והייתי צריכה לדרבן אותם לעבוד ולעשות משהו כי הם היו כ"ככ עצלנים

rotemsror

New member
../images/Emo23.gifמש"צים אימפריה../images/Emo9.gif../images/Emo47.gif

אז ככה, איזה תנועה? מש"צים מאיזה כיתה אתן שם?מתחילת שנה שעברה [ח'] כי בגיל הזה זה מתחיל. מסכימות, ויודעות את הערכים של התנועה? יס מנהיגות, אהבת המולדת, הכרת השטח,אדם לאדם אדם וכו' התנועה תופסת חלק גדול בחיים שלכן?מאוד מאוד אני מדריכה אז פעם בשבוע יש פגישה עם הפש"צים פעם בשבוע יש פגישה לנו [מש"צים עם המורה ומארגנים פעולות ליום שלישי] אנחנו יוצאים למלא ימי שדה[טפוטפוחמסהחמסהחמסה] וטיולים ולהכין מושמושים גם לפגישות רגילות וגם לטיולים וגם מוציאים אותנו מלא משיעורים/נשארים אחרי הלימודים לארגן כל מיני דברים בבצפר. בבית זה להכין הפעלות\מושמושים\כלמיני דברים אחרים בקיצור זה הכי כיף בעולם. מדריכות\רוצות להדריך?מדריכה פש"צים פעולה משמעותית שעברתן?כל הקורס מש"צים בערך.

OverSharing

New member
חח אני הכי מורעלת בארץ../images/Emo103.gif

איזה תנועה? צופים, ברור. מאיזה כיתה אתן שם?ד'-ו', ח'-יב' מסכימות, ויודעות את הערכים של התנועה? ברור, אני נראה לי מדקלמת את הדף ערכים בע"פ אחרי שכתבתי אותו ארבע פעמים. התנועה תופסת חלק גדול בחיים שלכן? החיים שלי תופסים חלק קטן מחיי התנועה. אני נושמת סנדות וחבלים בערך. מדריכות\רוצות להדריך? מתתתתתתתתתה להדריך]: הדרכתי ו' בשישית, וח' בשביעית וזה הדבר הכי טוב שקרה לי בחיים ואני כלכך כלכך כלכךךךך מתגעגעת להדרכה]:

אין כוח לחפור

צופים ד'-ט' חניכה י'-י"ב שכב"ג מדריכה ד' (י') צוות חדר הדרכה (י"א) וראש"גדית ד'
(י"ב) נהנת מכל שנייה.. בעיקר עכשיו, בשמינית השבט אצלנו מאוד טוטאלי ומרכזי, הוא דיי במרכז החיים של כולם.. ימי עבודה ימי פעילות,ישיבות, גיוסים, טיולים, מחנות קיץ פסטישבט ומלאא.. וכמה שמחה והתרגשות וגם עצב וכעס ומה לא. אנחנו 50 ומש'ו שכב"ג ובאמת שזה הבית השני. (השנייה מימין)

big jrden

New member
../images/Emo41.gif חחח אני חושבת שישבת מאחורי

באוטובוס חזרה מהקורס רשגדים...

K a y a 1989

New member
מחנות העולים

ולא זאת לא תנועה של עולים חדשים. אז ככה-אני במחנות העולים הכל התחיל מאז כיתה ח' שבאו אלינו זוג קומונרים[גרעינרים שלכם,או כל דבר אחר-מדריכים ודי]. היו לנו פעולות בהתחלה ממש אהבתי את זה,היתה לי טראומה קלה מסמינר כלשהו. מאז התחלפו הרבה מדריכים ועברנו כמה וכמה סמינרים. אבל באמת שתקופת התנועה היתה תקופה נחמדה שיצא לי להכיר בה אנשים טובים. ועדיין יש לי קשרים עם חלק אנשים מהתנועה,אין ספק שלמרות שבכלל לא היתי מורעלת התקופה הזאת הייתה נורא משמעותית בשבילי . ובעיקר האנשים והקשרים שהתפתחו מזה. אני יודעת שבלי התקופה הזאת בתנועה היתי בן אדם אחר,כי לא היתי פוגשת את אותם האנשים שבמידה מסוימת שינו אותי קצת[וזה לא תמיד מדריכים..]. אחד המדריכים היה אסף,איכשהו הוא הפך לחלק בלתי נפרד מחיי קצת חבל שהתנתק הקשר אבל עדיין מדי חודש יש לנו שיחה של חצי שעה+ על מה ואיך,ומי וכו. והוא אחד האנשים שאני יותר מעריכה. מבחינת התכנים,הם היו טובים אבל אנחנו קיבוצניקים ולא ממש איפשרנו לפעולה להתנהל כמו שהיא ומיד היא הפכה לשיחה משותפת של כולנו . וגם כי מעבירים לנו פעולות עם תכנים חשובים בקיבוץ עם המדריך של הקיבוץ שזה לא קשור לתנועה בכלל. אבל זה באזור שלנו אני מבטיחה שבתנועה הזאת דווקא יותר רציניים[תשאלו את שני] לא רציתי לצאת לכל התהליך של ההדרכה כי האנשים שהיתי קשורה אליהם בתנועה,כבר לרוב לא שם. והתנועה היא ממש קטנה,זה קצת הפסד שלי לשלולל סתם ככה אבל אני יעשה שנת שירות במקום אחר ויהיה גם משמעותי. רק חבל שאספי מאוכב ממני בקשר לזה אבל לא נורא. [וסתם רציתי לכתוב לקבוצה שלנו קראו פסיפלורה אז בסוף כשאסף עזב קנינו לו עציץ פסיפלורה :]] . מה שכן אני בדיוק הולכת לשיחה על ניצנה-טיול באזור שם שבמהלכו מסבירים על שנת שירות לא רק בניצנה אלא גם במקומות אחרים.

למעלה