תנועות נוער

השו, השושושו, השומר הצעיר!

איזה תנועה? השומר הצעיר
מאיזה כיתה אתן שם? ז' מסכימות, ויודעות את הערכים של התנועה? בטח. סוציאליזם, ציונות ואחוות עמים:) אם לא הייתי מסכימה איתם מזמן הייתי יוצאת מהתנועה. התנועה תופסת חלק גדול בחיים שלכן? בהחלט.. גם מדריכה, גם מגיעה לפעולות, גם[בקרוב מאוד] אהיה חלק מהצוות של הסמינר אזור שאני וחברה שלי מרימות.. קיצור אני שמו"צניקית לתפארת!:) מדריכות\רוצות להדריך? מדריכה ז'
פעולה משמעותית שעברתן? וואו המון.. לא עולה לי אחת מסויימת..

Shusho

New member
נוער לנוער ז"ל,

ארגון נוער שהתפרק. הייתי שם מכיתה ז', אבל בהפסקות. רעות, מנהיגות, תרומה לקהילה - אלה הערכים העיקריים אבל יש עוד משניים כמובן. בכיתה י'-י"א תפסה הכי הרבה מקום... כמעט גרתי בסניף מרוב שהייתי עסוקה בו, בין אם הדרכה או כל הקטע של להיות יושבת ראש. ואז הארגון התאחד, לנו נמאס, ופוף. נעלם. הדרכתי גם שם (כיתות ח') וגם במד"צים (כיתות א'-ב'). לא זוכרת. אני זוכרת כמה בודדות. אחת מהן היא הפעם הראשונה שפגשתי את החבר הנוכחי... אי שם בכיתה ח'
חפירה קטנה: תנועות נוער שמושתתות על מעמדות, עליונות ונחיתות, על כח, על מבוגרים, על כסף, על ערכים מזוייפים שהמדריכים לא מאמינים בהם - הן לא שוות כלום. הייתי בשתיים מהן ועזבתי.

nettus

New member
נוער לנוער

שכיום זה צמר"ת הייתי שם מי"א עד י"ב הייתי בהנהגה, ואלו היו השנתיים הכי יפות בחיים שלי. עם משהו קרה לסניף או לאירגון לקחתי את זה קשה, והיו פעמים שגם בכיתי כי כאב לי מה שקרה לאירגון, ן the blue fairy שעלי יכולה להאיד על זה

שיה7

New member
בים בים בים בני המושבים

איזה תנועה? בני המושבים מאיזה כיתה אתן שם? ג' מסכימות, ויודעות את הערכים של התנועה? יודעת בערך.. התנועה תופסת חלק גדול בחיים שלכן? כן.. מדריכות\רוצות להדריך? מד"צי [מדריכה צעירה] ומדריכה את ה' פעולה משמעותית שעברתן? או אה. יש הרבה. זה לא ממש פעולה אבל כל הקורס מד"צים (10 ימים ביער עזריקם [יער בני המושבים] היה משמעותי בשבילי.

DIE kvar

New member
אין כמו הצופים

אני בצבא עכשיו, פור דה רקורד. מאיזה כיתה אתן שם? ד'-י"ב ( = כל החיים) מסכימות, ויודעות את הערכים של התנועה? כמובן שאני יודעת, הדרכתי קורס כשהייתי בי"א (בונא זה נראה מה זה רחוק.. החניכים שלי עכשיו י"בניקים!!!) הערכים של תנועת הצופים הם נורא ארצישראליים, נורא ציוניים, נורא בעד הגיוס לצבא ובעד הדמוקרטיה ובעד המולדת. זו תנועה ששומרת על היותה תנועה א-פוליטית ואני חושבת שגם אם הרבה פעמים זה פרווה והעקרונות הם נורא הומניים ואנושיים ופחות נוגעים לפוליטיקה שחייבת לתפוס חלק במציאות של הנוער מתוקף הנסיבות ומתוקף המדינה שבה אנחנו חיים, זה מה שהופך את התנועה לכל כך חזקה ומגובשת וזה נותן לנוער מקום לקבל חינוך שהוא הומני ופחות לוחמני ומסית, שזה דבר שגם הוא מאוד חשוב במציאות שלנו עם הנוער הבעייתי שלנו. ערכים של רעות וחברות, ערכים של כבוד, של תרומה לקהילה..אלו ערכים שהופכים את חניך תנועת הצופים להיות בהכרח נער איכותי יותר מחבריו לכיתה שאת זמנם הפנוי מעבירים בהעברת צלצולים דרך הבלוטות' מאחד לשני. ורואים את זה, וזה ניכר מאוד בצבא, וזה ניכר מאוד באזרחות. הכושר מנהיגות והבטחון העצמי והערכים של התרומה והרעות ואהבת המולדת, אלו הערכים שמביאים את חניך תנועת הצופים להיות קצין בצבא, אלו הערכים שמביאים את חניך תנועת הצופים להיות מנהיג ולעמוד על ערכיו בכל מקום אליו הוא הולך. התנועה תופסת חלק גדול בחיים שלכן? תפסה, כן. היו תקופות שזה הפריע לי, אבל אני לא מתחרטת אפילו על רגע אחד. מדריכות\רוצות להדריך? הדרכתי, ראשג"דתי, עשיתי כל מני דברים.

amit641

New member
צופים :) ../images/Emo129.gif

איזה תנועה? צופים
מאיזה כיתה אתן שם? ד'... אני עכשיו בט', עכשיו שנה שישית. מסכימות, ויודעות את הערכים של התנועה? פחות או יותר
התנועה תופסת חלק גדול בחיים שלכן? כן. השבט שלי תופס את החלק הכי גדול ומשמעותי בחיים שלי. יותר מלימודים כרגע. מדריכות\רוצות להדריך? רוצה להדריך שנה הבאה :) פעולה משמעותית שעברתן? פעולת השואה שנה שעברה. פעולה נגד סיגריות. יש עוד הרבה... הודגש באמצעות מדגישומטיק

big jrden

New member
../images/Emo41.gif סתם לדעת

ד"א יש לי עכשיו צמיד שלכם על היד חחחח

למעלה