אין כמו הצופים
אני בצבא עכשיו, פור דה רקורד. מאיזה כיתה אתן שם? ד'-י"ב ( = כל החיים) מסכימות, ויודעות את הערכים של התנועה? כמובן שאני יודעת, הדרכתי קורס כשהייתי בי"א (בונא זה נראה מה זה רחוק.. החניכים שלי עכשיו י"בניקים!!!) הערכים של תנועת הצופים הם נורא ארצישראליים, נורא ציוניים, נורא בעד הגיוס לצבא ובעד הדמוקרטיה ובעד המולדת. זו תנועה ששומרת על היותה תנועה א-פוליטית ואני חושבת שגם אם הרבה פעמים זה פרווה והעקרונות הם נורא הומניים ואנושיים ופחות נוגעים לפוליטיקה שחייבת לתפוס חלק במציאות של הנוער מתוקף הנסיבות ומתוקף המדינה שבה אנחנו חיים, זה מה שהופך את התנועה לכל כך חזקה ומגובשת וזה נותן לנוער מקום לקבל חינוך שהוא הומני ופחות לוחמני ומסית, שזה דבר שגם הוא מאוד חשוב במציאות שלנו עם הנוער הבעייתי שלנו. ערכים של רעות וחברות, ערכים של כבוד, של תרומה לקהילה..אלו ערכים שהופכים את חניך תנועת הצופים להיות בהכרח נער איכותי יותר מחבריו לכיתה שאת זמנם הפנוי מעבירים בהעברת צלצולים דרך הבלוטות' מאחד לשני. ורואים את זה, וזה ניכר מאוד בצבא, וזה ניכר מאוד באזרחות. הכושר מנהיגות והבטחון העצמי והערכים של התרומה והרעות ואהבת המולדת, אלו הערכים שמביאים את חניך תנועת הצופים להיות קצין בצבא, אלו הערכים שמביאים את חניך תנועת הצופים להיות מנהיג ולעמוד על ערכיו בכל מקום אליו הוא הולך. התנועה תופסת חלק גדול בחיים שלכן? תפסה, כן. היו תקופות שזה הפריע לי, אבל אני לא מתחרטת אפילו על רגע אחד. מדריכות\רוצות להדריך? הדרכתי, ראשג"דתי, עשיתי כל מני דברים.