בוגרת של תנועת הצופים
(אני לפני צבא) מאיזה כיתה אתן שם? בכיתה ז' הגעתי לפעולות בקטנה, אני שם באמת רק מהחופש הגדול שבין י' ליא'. אני לא מצטערת שלא הצטרפתי קודם כי שנת השישית של השכבה שלי הייתה גרועה, וקרוב לוודאי שהחיים שלי היו מתגלגלים אחרת אם הייתי מצטרפת בשלב אחר. מסכימות, ויודעות את הערכים של התנועה? לתנועת הצופים (שהיא תנועה א- פוליטית) יש ארבעה ערכי ליבה (אחריות חברתית, דמוקרטיה, זהות יהודית ורב תרבותיות) עליהם מבוססים התפיסה החינוכית והערכית של התנועה. מהם נגזרים ערכי התנועה שחייבים להנחות כל מדריך לפני כתיבת פעולה. אישית, בהתחלה תפסתי את דף הערכים כצביעות מסוימת (תסתכלו! יש לנו דף ערכים! זה אומר שאנחנו ערכיים!!111), אבל הבנתי שזה הכרחי ועוזר לך לכתוב את הפעולה ולהגשים את המטרות לשמן היא נכתבה. התנועה תופסת חלק גדול בחיים שלכן? תפסה. בשבט ביליתי לפחות שלוש פעמים בשבוע, התעסקתי בזה כל יום (ישיבות, טלפונים, מושמושים), החברים שלי היו שם, זה תפס לי סופ"שים שלמים, הכיר לי עולמות חדשים ואנשים מכל רחבי הארץ שהשפיעו עליי מאוד. השפעתי והושפעתי. מדריכות\רוצות להדריך? בשביעית הדרכתי ח' ובשמינית רשגדתי ד'. בנוסף גם הייתי רשגדית צעירה בטיול אתגר (טיול הנהגתי לחניכי שכבה ט' בפסח) והדרכתי בקורס'כם (קורס הדרכה מסכם הנמשך חמישה ימים ומועבר לחניכי ט' בסוף השנה, לפני שהם הופכים למדריכים). פעולה משמעותית שעברתן? הפעולה שמוריה העבירה לנו על יום הזכרון לרבין לפני שנתיים (האם להעביר לחניכים על רבין האיש או על מה שהוא ייצג? על רצח פוליטי? האם לזהות הרוצח יש חשיבות? האם בכלל חשוב להזכיר את השם רבין? ולמה זה חשוב ללמוד על החיים שלו עד להגיעו לראש ממשלת ישראל שנרצח?), הפעולות של מור בטיול חנוכה שמיניות על הגשמה (במיוחד זו שבה הצטופפנו כל השכבה בתוך אוהל איגלו וניהלנו את הדיון המסכם של הפעולה הלילה האחרון לאור נר כשכולם קופאים מקור), פעולת הקרבה ביום הזכרון האחרון לחללי מערכות ישראל ופעולות האיבה. אבל עזבו פעולות, זה רק כלי. עצם העובדה שהדרכתי ורשגדתי שינו אצלי המון. זה אשכרה לעסוק בחינוך, זה הסיפוק הכי גדול שיכול להיות לבנאדם וגם הסיפוק אליו הכי קשה להגיע. דרך הצופים הבנתי שהחינוך זה הדבר הכי חשוב בעולם. אגב, הכל פה מתייחס לשבט שלי (דותן) ולהנהגה שלי (דרום). יש הנהגות ושבטים שהכל אצם מתנהל אחרת והכל זה בית זונות אחד גדול. זה תלוי בעיקר בשכבה הבוגרת וקצת במרכז הבוגר שמוביל את השבט.