תנועות נוער

Ronis3

New member
../images/Emo141.gifתנועות נוער

בדרך כלל סמויה פה, אבל זה באמת מעניין אותי!.. אז ככה, איזה תנועה? מאיזה כיתה אתן שם? מסכימות, ויודעות את הערכים של התנועה? התנועה תופסת חלק גדול בחיים שלכן? מדריכות\רוצות להדריך? פעולה משמעותית שעברתן? + זה המקום לחפירות!!

אני...

[אני כלכך עייפה והבריטיות שאירחתי נסעו וזה מרגיש פתאום כלכך לבד ואני אפילו חושבת באנגלית, עם מבטא בריטי וזה עצוב.] איזה תנועה? השומר הצעיר. מאיזה כיתה אתן שם? ז' מסכימות, ויודעות את הערכים של התנועה? יודעת את ערכי התועה, ומסכימה איתם. אבל אני לא חושבת שהתנועה דובקת בהם וזה מעצבן כי זה נורא נחמד ויפה להגיד שאנחנו סוציאליסטים וכאלה ולהתנהג אחרת. יש מקום לשיפור. התנועה תופסת חלק גדול בחיים שלכן? כן, בעיקר כי הקומונרים לא מבינים שיש לי חיים ועמוס לי ומכריחים אותי לבוא להכל. מדריכות\רוצות להדריך? כרגע מדריכה כיתה ו'. פעולה משמעותית שעברתן? לא זוכרת...

the mush

New member
מעניין לשמוע.

למה את חושבת ככה לגבי השמוצ? ודווקא נתת את הדוגמא של סוציאליסטיות, שלפי דעתי, לפחות אצלי בקן, מאוד חזק. ומבחינה תנועתית, מה יותר סוציאליסטי מקיבוץ?

ממ...

התנועה לפחות לדעתי הפכה נורא למשהו שרק אנשים מסויימים יכולים להרשות לעצמם. הסמינרים נורא יקרים, אין שום סיפסוד, לא כלום. אמא שלי נורא כועסת על הסכומים שהיא מוציאה על השומר הצעיר. ובאמת שאין לי בעיה של כסף ויש מספיק, אבל היא פשוט אומרת שזה אף פעם לא היה כל כך יקר. והיא דור שני בתנועה, בתקופה שלה אבא שלה [סבא שלי] היה משהו בהנהגה ונשלח לשליחות בוונצואלה וכאלה, ועכשיו היא לא מאמינה בתנועה יותר. בגלל שהיא לא רואה ילדים אחרים מהישוב שבאמת צריכים את הקן הזה בתור בית מסוגלים לעמוד בדרישות הכלכליות שהוא מציב.

the mush

New member
אווקי...

אז קודם כל, אני חושבת שיש במה מאוד פתוחה, בעיקר לנושא הזה. את יכולה לפתוח אותו מול הקומונרים שלך, הג"וב שלך. את מבינה, עד כמה שזה מעצבן [אבל מצד שני מלמד אותנו הרבה דברים] בשמוצ, כשאר רוצים לשנות דברים תנועתיים, צריך לפעול. את יכולה לארגן על זה שיחת-גוב שתארגנו משהו מאורגן ומכובד, עם עזרה של עוד קינים, ותפנו להנהגה. וחוץ מזה, זה לא נכון בקשר לסיבסודים. אני מכירה הרבה אנשים שמקבלים. זה צריך להיות פשוט מאוד מאורגן, ולא ברגע האחרון. ואמא שלך צודקת, אף פעם לא זה היה יקר כל כך. אבל אנחנו לא יכולות להתעלם מהמציאות שסובבת אותנו. אני לא הכי יודעת, אבל אני משערת שהתנאים של המדינה כלפי התנועה השתנו. בניגוד לפעם, היום בלתי אפשרי להוציא 200 חניכים לטיול של יומיים שכולל אוטובוסים למוקומות שונים בארץ, אבטחה.. עם זאת, אני יכולה להגיד לך, בתור אחות לילדה בתנועת נוער אחרת [אחמ אחמ צופים] שזה מדהים ההבדל במחירים. אז למרות שזה לא כמו פעם, בהחלט יש התחשבות ורצון שכל אחד ואחד יוכל להצטרף ולצאת לטיולים.

ShiRa1101

New member
../images/Emo28.gifMe

איזה תנועה?מכבי צעיר !!:] מאיזה כיתה אתן שם?ד' [חוץ מ-ו'
] מסכימות, ויודעות את הערכים של התנועה?המ אני יודעת בערך את ערכי התנועה ומסכימה איתם .. התנועה תופסת חלק גדול בחיים שלכן?כן מדריכות\רוצות להדריך?מדריכות- ח' פעולה משמעותית שעברתן?עברתי פעולת בוגרים עם שחקן מפורסם שהעביר סדנת תאטרון והוא הוציא ממנו רגשות שלא רציתי שיוציא.. אבל קרה והרגשתי טוב אחר כך ..

adiss90

New member
na

איזה תנועה? הנוער האובד מאיזה כיתה אתן שם? מההתחלה(ד-ה?) עד י' מסכימות, ויודעות את הערכים של התנועה? בערך. לא משולהבת. התנועה תופסת חלק גדול בחיים שלכן? תפסה? לא כ"כ. לא הייתי מאלה שבאים לקן כל יום. באתי פעמיים-שלוש בשבוע. מדריכות\רוצות להדריך? לא הדרכתי ולא רציתי. פעולה משמעותית שעברתן? המון. באמת. זו תנועה נהדרת אם מישהי מחפשת מקום חדש.

אני :]

איזה תנועה
צופים מאיזה כיתה אתן שם
הייתי ה' ו' וקצת ז' וחזרתי באמצע ט', כרגע י' מסכימות, ויודעות את הערכים של התנועה
אמממ יודעת בערך...אני די בטוחה שאני לא מסכימה עם כולם.. התנועה תופסת חלק גדול בחיים שלכן
מאודדד גדול אין כמעט כבר זמן לעשות כלום =/ מדריכות\רוצות להדריך
מדריכת ד' בנות
פעולה משמעותית שעברתן
אממ לא זוכרת....אבל נראלי הפעולות משנה שעברה...

N o o s h y

New member
בוגרת של תנועת הצופים

(אני לפני צבא) מאיזה כיתה אתן שם? בכיתה ז' הגעתי לפעולות בקטנה, אני שם באמת רק מהחופש הגדול שבין י' ליא'. אני לא מצטערת שלא הצטרפתי קודם כי שנת השישית של השכבה שלי הייתה גרועה, וקרוב לוודאי שהחיים שלי היו מתגלגלים אחרת אם הייתי מצטרפת בשלב אחר. מסכימות, ויודעות את הערכים של התנועה? לתנועת הצופים (שהיא תנועה א- פוליטית) יש ארבעה ערכי ליבה (אחריות חברתית, דמוקרטיה, זהות יהודית ורב תרבותיות) עליהם מבוססים התפיסה החינוכית והערכית של התנועה. מהם נגזרים ערכי התנועה שחייבים להנחות כל מדריך לפני כתיבת פעולה. אישית, בהתחלה תפסתי את דף הערכים כצביעות מסוימת (תסתכלו! יש לנו דף ערכים! זה אומר שאנחנו ערכיים!!111), אבל הבנתי שזה הכרחי ועוזר לך לכתוב את הפעולה ולהגשים את המטרות לשמן היא נכתבה. התנועה תופסת חלק גדול בחיים שלכן? תפסה. בשבט ביליתי לפחות שלוש פעמים בשבוע, התעסקתי בזה כל יום (ישיבות, טלפונים, מושמושים), החברים שלי היו שם, זה תפס לי סופ"שים שלמים, הכיר לי עולמות חדשים ואנשים מכל רחבי הארץ שהשפיעו עליי מאוד. השפעתי והושפעתי. מדריכות\רוצות להדריך? בשביעית הדרכתי ח' ובשמינית רשגדתי ד'. בנוסף גם הייתי רשגדית צעירה בטיול אתגר (טיול הנהגתי לחניכי שכבה ט' בפסח) והדרכתי בקורס'כם (קורס הדרכה מסכם הנמשך חמישה ימים ומועבר לחניכי ט' בסוף השנה, לפני שהם הופכים למדריכים). פעולה משמעותית שעברתן? הפעולה שמוריה העבירה לנו על יום הזכרון לרבין לפני שנתיים (האם להעביר לחניכים על רבין האיש או על מה שהוא ייצג? על רצח פוליטי? האם לזהות הרוצח יש חשיבות? האם בכלל חשוב להזכיר את השם רבין? ולמה זה חשוב ללמוד על החיים שלו עד להגיעו לראש ממשלת ישראל שנרצח?), הפעולות של מור בטיול חנוכה שמיניות על הגשמה (במיוחד זו שבה הצטופפנו כל השכבה בתוך אוהל איגלו וניהלנו את הדיון המסכם של הפעולה הלילה האחרון לאור נר כשכולם קופאים מקור), פעולת הקרבה ביום הזכרון האחרון לחללי מערכות ישראל ופעולות האיבה. אבל עזבו פעולות, זה רק כלי. עצם העובדה שהדרכתי ורשגדתי שינו אצלי המון. זה אשכרה לעסוק בחינוך, זה הסיפוק הכי גדול שיכול להיות לבנאדם וגם הסיפוק אליו הכי קשה להגיע. דרך הצופים הבנתי שהחינוך זה הדבר הכי חשוב בעולם. אגב, הכל פה מתייחס לשבט שלי (דותן) ולהנהגה שלי (דרום). יש הנהגות ושבטים שהכל אצם מתנהל אחרת והכל זה בית זונות אחד גדול. זה תלוי בעיקר בשכבה הבוגרת וקצת במרכז הבוגר שמוביל את השבט.

מש"צית גאהP:../images/Emo71.gif

איזה תנועה? מש"צים
[מדריכים של"ח צעירים] מאיזה כיתה אתן שם?ח',מתי שמתחילים. מסכימות, ויודעות את הערכים של התנועה?יאפ :) הערכים הם שמירה על איכות הסביבה וא"י התנועה תופסת חלק גדול בחיים שלכן?כן :) מדריכות\רוצות להדריך?מתחילה להדריך עוד שבועיים בערך,בנתיים יש לי תפקיד אחר ^^" פעולה משמעותית שעברתן?פעולות מנהיגות למיניהן בקורס :]

ליזיגי

New member
בא לייי ../images/Emo9.gif

איזה תנועה? הצופים
מאיזה כיתה אתן שם? ד'!
מסכימות, ויודעות את הערכים של התנועה? אני יודעת את ערכי התנועה זה ברור, כמו שמישהי ציינה כבר יש את ארבעת ערכי הליבה עליהם מושתתת תנועת הצופים- אחריות חברתית, זהות יהודית, רב תרבותיות ודמוקרטיה. יש גם את יעוד התנועה, שממנו נגזר דף הערכים של התנועה. זה דף עם ערכים ב-6 תחומים, ובכל תחום יש תתי ערכים שקשורים לאותו תחום. אני מסכימה עם ערכי התנועה, כי אילו ערכים חשובים וגם נכונים. אין שום ערך "רע" שאין צורך להסכים איתו, בסה"כ זה ערכים אנושיים. כמובן יש גם את עיקרון הצופיות, שזה בין הדברים שמייחדים אותי משאר תנועות הנוער.. התנועה תופסת חלק גדול בחיים שלכן? מ-א-ו-ד :] מדריכות\רוצות להדריך? בשישית הדרכתי ד', בשביעית הדרכתי ז', וכרגע אני מרכזת הדרכת נעורים. הדרכה זה הדבר!
פעולה משמעותית שעברתן? אין פעולה ספציפית שאני זוכרת שממש השפיעה עלי, אבל בסמינר מרכזים שהיה בחופש הגדול מאוד דיברו על הנושא של הקהילה והתרומה, שזה כן דבר שמאוד השפיע עלי, ואז הבנתי מה המקום שלנו כשבט וכתנועת נוער, ומה המקום שלי כמרכזת הדרכה שמסוגלת להוביל את התחום הקהילתי בשבט. ולסיכום--- שבט עמית שולט

:)

איזה תנועה?הצופים מאיזה כיתה אתן שם?ה' מסכימות, ויודעות את הערכים של התנועה?כן התנועה תופסת חלק גדול בחיים שלכן?את רובו
מדריכות\רוצות להדריך?מדריכת ט' פעולה משמעותית שעברתן?וואו... היו הרבה כאלה,כאילו בכל זאת 7 שנים :) אני לא יכולה להצביע על פעולה אחת משמעותית,היו הרבה.

למעלה