תנועות נוער

big jrden

New member
../images/Emo41.gif אני בשבט עתיד- צופי חולון

והשגתי אותו מעצרת רבין, ביקשתי ממישהי והיא נתנה לי

s h a r o n 7

New member
צופייייים ../images/Emo126.gif

איזה תנועה? צופים מאיזה כיתה אתן שם? ד' מסכימות, ויודעות את הערכים של התנועה? פחות או יותר התנועה תופסת חלק גדול בחיים שלכן? מ א ו ד ! חחחח במיוחד עכשיו שאני שישיסטית ומדריכת חוץ ... אני רואה יותר את השבט מאשר את הבית ... מדריכות\רוצות להדריך? מדריכת ו' בנות פעולה משמעותית שעברתן? המון ... הכי טובות היו פעולות קורס אני מדריכת ו' בשבט חוץ (= שבט בדרום העיר שצריך קצת עזרה) ואני הכי נהנת בעולם ... אין דבר שיותר מספק מהדרכה ומלראות חניכים שמחים אחרי דברים שעושים להם ... בכלל, לחזור אחרי פעולה טובה זה אחד הדברים המספקים ...

Dexter m

New member
שאלה.

האם מאוחר מדי להצטרף לתנועת נוער בכיתה י'? ואם לא, לאיזו תנועה כדאי?

the mush

New member
ממש לא מאוחר.

אני הצטרפתי "מחדש" [הייתי בתנועה בד', ה', ו', ואז חזרתי לתנועה בעיר אחרת] בכיתה יא'. אף פעם לא מאוחר. שווה לך לבדוק איזה תנועות יש לך בעיר, כי לא את כולן יש בכל מקום. אני כמובן ממליצה על השומר הצעיר
אבל כל אחד מתחבר למשהו שונה. מאיפה את?

the mush

New member
השומר הצעיר../images/Emo23.gif../images/Emo47.gif

מכיתה ד', מסכימה עם רוב הדעות. אבל זה כל היופי בתנועה. התנועה ללא ספק, הדבר הכי גדול בחיים שלי. מדריכה כיתות ו'+))

vashla

New member
יש כאלה שמחשיבים את מד"א כתנועה

תנועות נוער אף פעם לא משכו אותי, ולא עניינו אותי ממש, אבל מצאתי את עצמי במדא פשוט. מכיתה י' יודעת ערכים? לא ידוע לי, פשוט לעזור לכל מי שאני רואה שזקוק לעזרה שאני מסוגלת לתת לו, בלי קשר לגזע,מין,ודת. תופס חלק גדול: ממש לא, כי אני לא רוצה שיתפוס. יש כאלה שממש גרים בתחנה וחוזרים הבייתהרק להתקלח, אבל זה מטורף בעיניי. לגביי הדרכה: לא מושך אותי ולא מעניין. ואין פעולות משמעותיות. הקורסים שעברתי היו חשובים לדעתי, ואלו חוויות כיפיות בעיני. בכל משמרת לומדים משו חשוב אחר. בעיקר התמודדות עם מצבי לחץ ועזרה ראשונה, שזה ממש חשוב בעיני. וחוץ מזה, זה ממש כיף! נכנסתי באיבטוחים למשל מאחורי הקלעים בגלל המדים, בנסיעות דחופות יצא לי לנסוע בתוך העיר על 130 קמ"ש (הנהגים ממש מטורפים
), נגד כיוון התנועה,ברמזור אדום, בסבבה במזגן, ופול ווליום טרנסים באמבולנס
. ומגיעים למללא מקומות ופוגשים מלא אנשים, נכנסים לחדרים הכי מעניינים בבתי חולים, אני מתה על זה.

עשיתי שנת שירות בעמותת עלם.

על"ם = עמותה לנוער במצבי סיכון. (נוער מנותק קיצור) אם אני אתחיל לפרט על הש"ש זה לא ייגמר לעולם. אני רק אגיד שהתנדבתי בהפוך-על-הפוך, שזאת שלוחה של על"ם אפשר להגיד, במשך שנה וחצי.[יא-יב] נורא נהניתי שם, זה היה אשכרה המפלט שלי. באיזשהוא שלב גם הפכתי לאחמ"שית והכשרתי מתנדבים חדשים. לא קל בכלל אבל מאוד מתגמל. לא מתחרטת על שנייה
.

הצופים מתחת הם יוצאים

בשורה ארוכה עם נזלת ירוקהההה איזה תנועה? צופים אופרוקס! מאיזה כיתה אתן שם? ו' מסכימות, ויודעות את הערכים של התנועה? וודאי. התנועה תופסת חלק גדול בחיים שלכן? כשהייתי בצופים היא תפסה את כל חיי בערך. סבלתי מזה בסןף י"א, בעיקר כי התחלתי באמצע י"א להדריך קבוצה משלי וזה תפס לי חלק ענק בחיים, ואז בי"ב זה דפק לי את החיים לגמרי אבל נהנתי מכל שניה ואני לא מצטערת על זה לרגע :) מדריכות\רוצות להדריך? הדרכתי. ומי שחושבת על זה, לפחות בצופים - תעשו את זה!!!! אתן לא מבינות בכלל כמה כייף זה. ילדות בכיתה ד' מעריצות אתכן ובנים בכיתה ד' מאוהבים בכן! זה כזה כייף לראות את החיוך המתוק שלהם כשאתן מכינות להן צ'פור מסכן מאיזה סוכריית גומי... אין זה הכי כייף בעולם. פעולה משמעותית שעברתן? שעברתי? אני חושבת שזו הייתה פעולת שכבה בכיתה י"א, המדריך שכבה שלי היה כלי כזה והוא תמיד מצא דברים מעניינים. אני לא בדיוק זוכרת את הפרטים אבל אני זוכרת שכולנו יצאנו ואמרנו "וואו". הכרנו אחד את השני יותר לעומק אחרי הפעולה הזו. צופים זה החיים בערך. ואני לא מהמורעלות האלה.. טוב על מי אני עובדת, אני כן. אבל באמת, אם יש לכן עוד אופצייה ואתן לא בצופים, כנסו לשם. זו מסגרת מדהימה וזה משנה ת'חיים. לא משנה עד כמה זה נראה לכם מעפן ולא, זה כל כך כן! אין, הצופים זו פשוט תנועה מדהימה וערכים מדהימים ואנשים הכי טובים בעולם! זה פשוט המקום הכי איכותי בעולם... ויש לי אפילו תמונה
אבל זה מהטיול פתיחה של כיתה י"א, כשעוד הייתי פעילה מעפנה ולא עשיתי כלום חוץ מלצלם ת'שבט שלי ואת הגדוד המושלם שאיזה חודשיים אחר כך התחלתי להדריך.

ביחד צופיייייייייים :)

נראה לי ששרתי את השיר הזה היום איזה שבע פעמים עם אנשים שונים
איזה תנועה? הצופים
מאיזה כיתה אתן שם? ד', רצוף :) מסכימות, ויודעות את הערכים של התנועה? כמובן, לצאת לספארי בלי לדעת את הערכים של התנועה זה פשע
אז יודעים. ואז זה כבר נשאר לתמיד :) התנועה תופסת חלק גדול בחיים שלכן? חלק גדול מאוד. אני אומנם לא בשבט כל החיים, כי אני רק בתחילת שנת הקורס ועוד לא הגיע שלב ה"לחיות בשבט", אבל בכל זאת, תופסת המון. מדריכות\רוצות להדריך? אני רוצה להדריך ד'
פעולה משמעותית שעברתן? זו הייתה פעולה שהציגו בה כל מיני תנועות נוער, ביניהן הצופים, אבל לא אמרו את השמות שלהן, קראו להן "תנועת שוקולד" "תנועת קינמון" "תנועת לימון", ואחרי שכל תנועה הציגה את ערכיה, עשו בחירות ונבחרה אחת התנועות, בלי שנדע איזה תנועה היא מייצגת באמת. למען הפרוטוקול- נבחרה תנועת בני עקיבה. אחר כך דיברנו על זה, למה באמת אנחנו בצופים ולא בתנועות אחרות, וזאת הייתה פעולה נורא משמעותית וטובה.. כמובן שהיו לי עוד פעולות כאלה..

בני עקיבא ../images/Emo47.gif

אין לי זמן בעליל, אבל אני פה כדי לייצג את תנועתי בכבוד
בכל מקרה, אני נמצאת בבני עקיבא כבר מכיתה ד', הווי אומר- השנה זו השנה ה11 שלי בתנועה, באופן רציף פחות-או-יותר. את הערכים של התנועה אני יודעת אבל זה בבירור כל הזמן, כי תמיד השאיפה היא להתפתח וללמוד עוד וגם בתנועה עצמה כל הזמן לומדים ומחדשים. אבל בגדול- ממש ממש בגדול- ערכי התנועה הבסיסיים הם תורה ועבודה (ואלו גם האותיות שמופיעות על סמל התנועה- ת' וע'), שזה אומר שילוב של חיי תורה עם חיי עבודה. הייתי מדריכה כשהייתי בכיתה י"א-י"ב, הדרכתי את שבט הרא"ה-אחיה (שקטנים ממני בשנתיים) ותקופת ההדרכה הייתה תקופה מדהימה.. בעיקר כי הדרכתי בסניף חוץ, כלומר לא הסניף המרכזי וגדול של נתניה, וסניף החוץ הזה היה סניף עולים/פיתוח/שכונה והפגיש אותי עם עולם מדהים שעד אז לא הייתי מודעת אליו. היום אני נחשבת 'בוגרת' של הסניף, באה לשם מדי פעם ומכירה את האנשים.. זה משהו שאתה פשוט נשאר איתו. היום אני קומונרית בסניף נתניה מרכז, שזה הסניף הגדול והמרכזי בנתניה, וב"ה טוב לי ממש. יש איתי עוד קומונר (שהיה מדריך שלי כשהייתי בכיתה י'...סגירת מעגל :)) וצוות של 35 מדריכים (כן ירבו!) צדיקים וחמודים שבאמת עושים עבודת קודש. כרגע אנחנו בעיצומו של חודש הארגון, שזה מעין חודש של פעילות אינטנסיבית בסניף לקראת "שבת ארגון" שמגיעה בסופו- שבת מיוחדת שכל כולה בני עקיבא והנושא שנבחר לחודש (הנושא השנה למשל הוא "בני עקיבא- להיות תנועה של עם"), ובמוצאי שבת יש צעדה גדולה מהסניף לכיכר המרכזית פה בנתניה, ואח"כ כתובת אש ומפקד גדול וטקס העלאת השבטים וברכות ואח"כ יוצאים להשבעה וכו' וכו'... במהלך החודש אנחנו גם צובעים את הסניף מחדש, אז כרגע הסניף שלי חצי מסוייד-חצי צבוע, עם קירות משפוכטלים ורצפה מקורטנת, אבל וואלה- הכי כיף. באמת
. בברכת חברים לתורה ועבודה יעל

Ms Kuolema

New member
מש"צים D;

אממ האמת שהייתי חניכה בכיתה ט', הדרכתי בי' [שנה שעברה] וכרגע מנסים לשכנע אותי להדריך פעם נוספת [כיתה י"א]. הערכים הם אחריות, מנהיגות, לדעת מה אתה רוצה ולהדריך/להנהיג אחרים/קבוצה, להסדר בתנאי שטח [בישול שדה, לינת שדה וכדומה]. בכיתה ט' הייתי כל כך הרבה. לאחר שלא עברתי קורס מש"צים בגלל בעיות אישיות, נתנו לי להדריך בכל מקרה כי לא יודעת, אני לא מפחדת לעמוד מול זעתותים ולדבר איתם בגובה עיניים ולהסביר להדגים ולזיין בשכל. איך אני מתגעגעת לזעתותים שלי. למרות שאני חייבת להודות שכרגע באשכול שלנו יש המון המון בעיות והוא מפוזר בבתי ספר ולא מאוחד בגרוש ודי מסריח, לפני שנתיים הכל היה כל כך מושלם. האמת שאני מאוד מתגעגעת להדרכה, אבל בתור זאת שתמיד אבל תמיד מזיזה את העניינים, אני קצת מתעצלת ולא ממהרת במיוחד לחזור להדריך. אבל אין, החברים שפוגשים שם זה לכל החיים ואפילו אם לא נפגשתם שלושת אלפי שנה, עדיין חוזרים לאותה נקודהו צוחקים. יו איך בא לי טיול פסח. שלושה ימים אשכרה גן עדן.

Ms Kuolema

New member
אני הרצליאנית,

אז כנראה מחוז תל אביב או משהו. וואו אני כבר לא זוכרת. אממ מרכז
?

למעלה