דיון: The BigBang Patch

yonVata

New member
../images/Emo131.gif דיון: The BigBang Patch../images/Emo131.gif

טוב אז אני אחלק את זה לכמה חלקים... חלק 1: הסבר קצרצר לכל אלה מכם שרק שמעו זמזום ברקע אבל לא באמת יודעים מה זה אומר חלק 2: הסבר שלי על הבעיות שעלו מבחינתי לקראת הפאצ', ומין הסתם פה נכנסת השאלה "מה אתם הולכים לעשות אחרי המפץ הגדול?!" חלק 3: לינקיה לכל מיני שטויות שקשורות אז בואו נתחיל:
חלק 1: The "Big Bang" Patch טוב, אז כמו שבטוח כולכם (או רובכם שמעתם) בחודשים האחרונים (אני חושב שמדובר על חודש עד 3, אבל איבדתי מעט תחושת זמן) יצא בKMS (הגרסא הקוראנית של מייפל סטורי) פאצ' העונה לשם "The Big Bang" (או בשפת הקודש "המפץ הגדול"), בגדול הסיפור מאוחרי כל הבלאגן הוא שהקוסם השחור השתחרר, ומטיל איימה על המשחק, בפעל מה שקורה הוא שכל הדמויות עוברות שינוי סקילים (הוספת סקילים חדשים, שינוי הסקילים הקיימים, וכדומה) , מפלצות משתנות (רמה/אקספי וכו'), ערים משתנות ועוד. בקיצור, המשחק משתנה לחלוטין! עדין לא ידוע מתי הפאצ' יגיע אלינו, אבל ממה שהבנתי עד עכשיו מדובר על איזור דצמבר הקרוב (הכל ניחושים, יכול להיות לפני ויכולהיות אחרי...) למי שמעוניין ביותר פרטים בנושא אני אצרף בלינקים לינק למדריך שמסביר בדיוק על השינויים שעברו בגרסא הקוראנית.
חלק 2: בעיות לוגיסטיות בעקבות הפאצ': טוב, אז כמו שבטוח רובכם שמעתם יש שינויים דרסטיים בסקילים לקראת הפאצ' של הBIG BANG, כשהמשמעותי ביותר (מבחינתי) הוא שינוי הסקילים של עבודה 4 של קוסמים (מטאור, בלייזד וג'נסיס) לכך שתהיה "התקררות" של 30 שניות בין שימוש אחד לזה שאחריו, והמשמעות היא שזה כבר לא יוכל לשמש כסקיל אימונים כמו שמשתמשים בו כיום. אני אישית נתקלתי בהרבה התלבטויות לקראת ההגעה לעבודה 4 בנוגע לבילד שאני רוצה להשתמש בו. מצד אחד, כל עוד ג'נסיס הוא הסקיל ההתקפי הכי חזק שיש לי כרגע (ובכלל) עדין למקסס אותו כמה שיותר, ומנגד, לאחר הפאצ' הסקיל הזה יקשה עלי מאוד לעלות רמות. לאחרי הפאצ' לא ניתן יהיה להתאמן עם הג'נסיס ואת מקומו יתפוס הסקיל BIG BANG (אצל כל הקוסמים כסקיל ההתקפי העיקרי שלהם לאימונים אגב...) שכרגע הוא משמעותית פחות חזק מהג'נסיס. טוב, אז פה בעצם אתם נכנסים... איך אתם מתכוננים לבואו של המפץ הגדול? אתם דוגלים בשיטת "כשנגיע לגשר נחצה אותו" או שאתם כבר מתכננים את הצעדים שלכם מראש (ואיך?) מקווה שלא חפרתי יתר על המידה.
חלק 3: לינקיה
לינק למדריך בבאזיל שמסכם את עיקרי הפאצ': http://www.basilmarket.com/MapleStory-Guide-KMS-Big-Bang-Revamp-333.html טריילר לפאצ' The Big Bang: http://www.youtube.com/watch?v=evKAyml_5f0 היה עוד, אבל אנלא מוצא כרגע, אוסיף אח"כ אם למישהו זה משנה... את שאר סיכום הפאצ' אני אשאיר לניר.... יאללה, שוט!

מ י ל ר

New member
פשוט דוחה את הנשמה

כול העבודה הקשה שלי תגמר בסוף שהבליזרד יהיה לא יעיל. כאילו עד עכשיו הייתי חלש מכולם ועד שאני איהיה חזק אז לא, בוא נקח את זה מהקוסמים, כי הם לא חלשים עד עבודה רביעית, לא, בכלל לא. טימטום. אני שונא את המפץ הגדול.

Macbook

New member
אסף, פתחת את הקוסם רק בשביל הסקיל הזה?

יש עוד סקילים מגניבים ומהנים חוץ ממנו. אם פתחת רק בשביל בליזארד, אז באמת עכשיו כל ההשקעה שלך לא שווה כלום. יש למשל את Chain Lightning שזה בין הסקילים היותר מגניבים והוא גם נותן לקוסמי קרח יכולת (מעטה כרגע) ללכת לבוסים. בגלל זה לדעתי השינוי לא כל כך נורא. סה"כ מאזנים. את בליזארד אולי יהרסו טיפה, אבל יעשירו את הסקילים שלך. הדמות שלך לא תהיה רק בליזארד, אלא מגוונת יותר וכיפית יותר לאימון ולמשחק. חוץ מזה שיהיו לנו (הקוסמים) גם סקילים חדשים, ויש למה לצפות.
טלפורט תוקף, מישהו?

מ י ל ר

New member
פתחתי את הקוסם לא ידעתי מה זה בליזרד XD

נראה לי שגיליתי מה זה רק באיזה רמה 60 ומשהו ביומולדת של מייפל האחרון, שאחד שחיפש מייפל שילד התחיל לדפוק בליזרד כאילו הוא נלחם בצבא שלם של אירנים... ושהייתי רמה 100, החלכתי שצריך לתת פוש בשביל 120, לנצח את המעט נקודות משפחה בשביל דאבלים, ויאללה לסיים את עבודה שלישית. עקרונית אני מכיר 3 סקילים של עבודה שלישית בליזרד שרשרת ברקים, שניר הראה לי פעם, נראה דבר חזק ואת הזימן שד האש, שנותר מכה לריצפה וזה איך שהוא פוגע במפלצת. קיצר, על הפנים. אני מעדיף שהסקיל הראשי שלי יהיה בליזרד, עוצמתי וגם פוגע ב-15, יותר טוב מזה?? מה עכשיו שרשרת ברקים, זה לא מקפיא.. איך אפשר להתאמן בלי להקפיא את המפלצות? אז הם יתקפו אותי, זה לא אפשרי.

yonVata

New member
אתה צודק...

זה באמת לא אפשרי להתאמן בלי להקפיא... מעניין מה כל שאר הדמויות שאין להם קרח עושות :-O אגב, אחרי הביג-בן כל הדאבלים של המשפחה שנתנו עד עכשיו 2X יתנו 1.2X... רצוי לנצל את הנק' לפני!....

yonVata

New member
כן, הבנתי שמורידים אתזה ב50% בערך...

מה שאומר שעכשיו אנשים יגיעו לרמה 200 בחודשיים

Don Nirtin

New member
זה 70% בוודאות. ../images/Emo87.gif

מה שאומר שיהיה קצת יותר קל לעלות רמה....... אבל המפלצות משתנות בהתאם.

שניה יונתן, אסף צודק כאן במשהו

אז נכון שאני לא מכירה את כל הדמויות וכל הסקילים שלהם, כך שאני לא יכולה להגיב על כולם... באופן אישי אני יכולה להסכים עם אסף בנוגע להקפאה, מאז ומתמיד התרגלתי להתאמן עם מפלצות חזקות שהן מעבר לרמה שלי כי הייתה לי האפשרות להקפיא אותן וכך לא להיפגע, כמעט אף פעם לא השתמשתי בברקים שלי כי עם רמת ה-HP שלי לא יכלתי לשרוד להרבה זמן כשהמפלצות תוקפות אותי חזרה. אז לך למשל יש את ה-HEAL שמאפשר לך להישאר בחיים, וללוחמים לדוגמא יש כמות HP מכובדת שמאפשרת להם להילחם מקרוב (נכון
) ואני מניחה שכל מקצוע קיבל "יכולות הישרדות" בהתאם לסקילים שלו ולשיטת ה"לחימה" שלו (מקרוב או מרחוק). אני לא התעמקתי הרבה בביג באנג, אני מאלה שמעדיפים לחצות את הגשר כשאגיע אליו, אבל אם הקרח יאבד מהעוצמה שלו ולא יהיה לי יעיל יותר להשתמש בו, אני בהחלט אהיה בבעיה. סוף חפירה

Don Nirtin

New member
הקרח לא ייפגע מההשפעות של הביג באנג../images/Emo87.gif

הוא נשאר כמו שהוא. כבר חיזקו את האייס סטרייק בפאץ' האיזון האחרון.

deisy

New member
מי שלא מכיר פריסטים\בישופים

לא באמת יודע איך זה להאמן עם HEAL זה ממש לא כמו ה HP של הלוחמים ובטח ובטח שלא כמו להקפיא מפלצות, ההיל זה כמו שיקוי, שממלא את כל ה HP.. זה לא שזה שומר לנו על החיים זה אצבע על המקש נון סטופ אנחנו חוטפים המון פגיעות והחיים שלנו מאוד נמוכים כמו כל קוסם אחר... זה היה סתם כדי לסבר את האוזן על העובדה שההיל לא באמת "שומר לנו על החיים"

yonVata

New member
נעמונת...

קודםכל, כמו שניר כבר ציין, הקרח כקרח לא משתנה, מה שמשתנה זה זמן השהייה בין שימוש בבלייזד אחד לזה שאחריו... וכאן זה שווה אצל כל הקוסמים, ככה שאין ממה מה לבוא בטענות... בנוגע למה שאת אומרת, שתדעי שלפחות ברמה שלי, הייל לא רלוונטי בכלל בנוגע לכמות החיים שלי... אני תוקף עם אלמנט הולי, ופשוט במקום להשתמש בבקבוק שממלא חיים אני מפעיל את הסקיל הייל (שאגב מעקב אותי יותר מבחינת קצב הריגה מאשר שימוש בבקבוקים, אבל עדין זול יותר
) אז אני מבין אתזה שקוסמי קרח לא רגילים להשתמש בברקים, אבל מכאן ועד לזה שלא תאכלו להתאמן?! בואו לא נסחף
אגב, תחפרי כמה שאת יכולה השמועה אומרת שהמנהלות דווקא אוהבות את המגמה הזאת

רגע רגע שניכם../images/Emo3.gif (גלית ויונתן../images/Emo8.gif)

קודם כל חשבי שאתם משתמשים בהיל להתקפה לעיתים קרובות ולכן שומרים על מד ה-HP מלא, אני מבינה שטעיתי אז סליחה
שנית כל יונתן יקירי, אני לא באתי בטענות
ובטח שלא אמרתי שלא אוכל להתאמן בכלל
אם זה מה שהשתמע כנראה שהתנסחתי לא נכון
ובנוגע לבליזארד, אני עדיין לא משתמשת בו כך שלא ממש יהיה לי צורך להתרגל לצורת אימון אחרת כי עד שאגיע לבליזארד בטח גם יגיע כבר הביג באנג
סה"כ בחיים די למדתי לקחת דברים בפרופורציות, במיוחד אם מדובר רק במשחק מחשב
ומעבר לזה, אני לא חושבת שאף אחד כאן באמת יפרוש ממייפל בגלל ש"איבד" סקיל כזה או אחר...

yonVata

New member
אני אחדד אתזה...

הייל זה סקיל של עבודה שניה, בעיקרון תלוי בבילד שבוחרים, אבל לרוב (!) זה גם הסקיל ההתקפי היחידי שיש לקלריק - ובגללזה משתמשים בו להתקפה (אלא אם אנשים מחליטים לפתח את HA ולוותר על סקיל תומך כלשהו, אבל זה לא מאוד נפוץ...) ברמות היותר גבוהות מקבלים את SR, שהוא סקיל חזק בהרבה מהייל (והאלמנט שלו הוא הולי), ולכן עדיף להשתמש בהתקפת הולי על מפלצות אפילו אם הן רגישות להייל, כי הדמג' יותר גבוה... אז מה שאמרת היה נכון ברמות נמוכות... אבל כרגע הוא לא אקטואלי
ולא אמרתי שבאת בטענות, רק הסכמת עםזה שאסף אמר שלא תוכלו להתאמן, אז הקצנתי אתזה
בנוגע לבלייזרד, את כבר לא מאוווד רחוקה משם, וכמו שכבר ציינתי כמה וכמה פעמים, בגלל שלא באמת ידוע מתי בדיוק יגיע הביג-בן אין אפשרות לדעת
אגב, בדיוק אתמול ספרתי לגלית שאחרי מה שקרה עם אמא גם אצלי הכל מקבל פרופורציות אחרות לחלוטין.... ולסיכום אני אגיד שאני מכיר אנשים שעזבו בגלל דברים מפגרים יותר, אז...

הבנתי../images/Emo3.gif

כמו שאמרתי, אין לי כוונה לפרוש מהמשחק, ואם יהיו שינויים שממש ישפיעו על רמת היעילות של הקרח שלי אלמד להתאמן בצורה אחרת, אני ממש לא חושבת שיהיה מצב כזה שלא אוכל להתאמן בכלל... ואם אנשים פורשים בגלל "שטויות" (תלוי איך כל אחד מסתכל על זה) אז זה עניין שלהם, כל עוד אני נהנית אני לא פורשת

Macbook

New member
יאללה, בליזארד על מתקני הגרעין של איראן? ../images/Emo6.gif

לחסל 15 (כמה יש להם בכלל) במכה אחת נשמע לי דיי טוב
.. אסף, כמו שכל שאר העבודות (רובן) מתאמנות בלי להקפיא. ובליזארד עדיין יהיה שמיש!! חוץ מזה שבעבודה רביעית יש גם סקילים של קרח
(וגם סיל) אגב, גם את שד האש, שקוראים לו Ifrit יחליפו עם זה של קוסם האש - Elquines. ככה שעכשיו יהיה לנו זימון הגיוני, של קרח, שיעזור להקפיא מפלצות יחד עם הבליזארד.

למעלה