דיון!

DiMi DiMa

New member
../images/Emo124.gifדיון!../images/Emo124.gif

שאלה- איזה סוס אתם חושבים שהכי מתאים ל- קפיצות דרסאז' ווסטרן.... אני חושבת שלקפיצות צריך חצי הולנדי חצי גרמני.. כי תחשבו הסוס ההולנדי הוא גדול והגרמני טוב בקפיצות... בקשר לדרסאז' איון לי מושג... וגם בוובטרן אין לי מושג... חחחחחחחחח מה דעתכם?!?!

TauraMan

New member
זה לא הגזע,../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

זה הסוס. רוב הגזעים שפותחו באירופה הם באמת אופטימלים לקפיצות, אבל יש מספיק מעורבים וכדומה שהם גם נהדרים. מבנה זה חלק חשוב, הנשמה של הסוס יותר.

stary1

New member
../images/Emo55.gif../images/Emo45.gif../images/Emo57.gif

לקנות סוס רק לפי הגזע שלו בלי לבדוק את הסוס עצמו...לא מעשה חכםP:

DiMi DiMa

New member
לא אמרתי שצריך לעשות את זה....

אמרתי שהשילוב הזה זה טוב...

stary1

New member
../images/Emo55.gifגם אני לא אמרתי

שאת אמרת שצריך לעשות את זה
אבל אני מסכימה עם דורון..יכול להיות סוס שהגזע שלו הוא פרפקט בשביל קפיצות למשל וגם ההורים שלו קופצים מעולה..אבל הוא עצמו דפוק לגמרי בקפיצות
וסוס כעיקרון הגזע שלו לא בנוי לזה אבל הוא קופץ מדהים ונהנה מהקפיצותP:

DiMi DiMa

New member
אבל אי אפשר להגיד ש...

גם הגזע לא חשוב.... ואני לא אמרתי שהגזע הוא הדבר היחדי של הסוס ברור שגם האופי והרמה חשובים....

Vintage Queen

New member
אין ספק שברגע שזה גזע

שמיועד לזה, בטח שיהיה לו יתרון מסויים (של מבנה ויכולת..) אבל מה שאומרים פה זה שיש סוסים שהמבנה שלהם לא מזהיר ולא מיוחד לקפיצות או לענף שבהם הם מתחרים ועדיין אפשר להצליח איתם בזכות האופי והנשמה של הסוס והכמות שהוא מוכן לתת מעצמו בניגוד לסוסים אחרים שיש להם יתרון של מבנה אבל הם לא מוכנים לתת מעצמם (וזה מתבטא למשל בסירובים וכאלו..)

../images/Emo45.gif נכון...

הכי חשוב אצל סוס קפיצות זה שהוא יהייה זהיר, האהבה שלו לקפיצות וכמובן אופי טוב.. יש מספיק סוסים שיש להם פחות את המבנה אבל בגלל הלב שלהם והאהבה שלהם לקפיצות הם יכולים לקפוץ לא פחות טוב מסוס הולנדי או גרמני.. מבנה זה דבר חשוב אבל לפעמים הוא נותן רק רושם ראשוני.. כי מבנה יכול לתת לסוס את הגמישות שצריך לקפיצות ויותר קל לו לפתח טכניקה אבל אם לסוס פשוט אין את הרצון לקפוץ והוא מחפש כל דרך לא לקפוץ או שהוא לא זהיר אז המבנה לא שווה כלום...

../images/Emo45.gif

פליז אל תהרגי אותי!! אני מנסה להמחיש משהו חחח הסוסה הזאת הכי מלכה, לא מסרבת וקופצת הכללל ובאמת שקשה לה, היא קווטרית והכל.. אבל היא קופצת ממש טוב ונותנת מעצמה.. ברור שלא לרמה של 120, אבל היא מלכה

stary1

New member
../images/Emo55.gifחיחי

הסוס הזה הוא קוורב(חצי ערבי חצי קוורטר) פיצפוווווון עם אף שבור-בעיות נשימה:/ ועיוור בעין אחת:[ ובכל זאת..קופץ כמו תותח אני בטוחה שאם לא היו לו את כל הבעיות הוא היה מסוגל לקפוץ 120+ בקלי קלותP:

stary1

New member
../images/Emo55.gif../images/Emo45.gif

יותר טוב מכל גזע אחר ללא כוח רצוןP:

MorH

New member
ווי לא חשבתי שקלי קווטרית ../images/Emo174.gif

יאא יפה אז אני לא יאבד תקווה חחחח...

mindeffect

New member
../images/Emo45.gifלגמריי...סוסה כזאת נשמה!!

אבל גם אחותה..פאנטה...אצלה זה הרבה יותר ברור...כי היא יותר נמוכה...והיא דובונתתתת...ובכל זאת..קופצת כמו קרפדה!!
כאילו עכשיו כבר לא ממש כי היא דאאאבה ולא עובדים איתה ממש בכלל..
אבל עדיין היא ממש ממש ממש ממש מותק בקפיצות והכל...אבל היא מסרבת..אבל זה כי היא צעירה.. טוב לא משנה.. אבל בקיצור...זה כל כך לא חשוב הגזע..כי יש גם את הפונים האלה..כמו טרזן או פיורינה ואותלו...שהם קטנייים...וקופצים ממש יפה!!!

למעלה