שאלה- איזה סוס אתם חושבים שהכי מתאים ל- קפיצות דרסאז' ווסטרן.... אני חושבת שלקפיצות צריך חצי הולנדי חצי גרמני.. כי תחשבו הסוס ההולנדי הוא גדול והגרמני טוב בקפיצות... בקשר לדרסאז' איון לי מושג... וגם בוובטרן אין לי מושג... חחחחחחחחח מה דעתכם?!?!
שמיועד לזה, בטח שיהיה לו יתרון מסויים (של מבנה ויכולת..) אבל מה שאומרים פה זה שיש סוסים שהמבנה שלהם לא מזהיר ולא מיוחד לקפיצות או לענף שבהם הם מתחרים ועדיין אפשר להצליח איתם בזכות האופי והנשמה של הסוס והכמות שהוא מוכן לתת מעצמו בניגוד לסוסים אחרים שיש להם יתרון של מבנה אבל הם לא מוכנים לתת מעצמם (וזה מתבטא למשל בסירובים וכאלו..)
הכי חשוב אצל סוס קפיצות זה שהוא יהייה זהיר, האהבה שלו לקפיצות וכמובן אופי טוב.. יש מספיק סוסים שיש להם פחות את המבנה אבל בגלל הלב שלהם והאהבה שלהם לקפיצות הם יכולים לקפוץ לא פחות טוב מסוס הולנדי או גרמני.. מבנה זה דבר חשוב אבל לפעמים הוא נותן רק רושם ראשוני.. כי מבנה יכול לתת לסוס את הגמישות שצריך לקפיצות ויותר קל לו לפתח טכניקה אבל אם לסוס פשוט אין את הרצון לקפוץ והוא מחפש כל דרך לא לקפוץ או שהוא לא זהיר אז המבנה לא שווה כלום...
פליז אל תהרגי אותי!! אני מנסה להמחיש משהו חחח הסוסה הזאת הכי מלכה, לא מסרבת וקופצת הכללל ובאמת שקשה לה, היא קווטרית והכל.. אבל היא קופצת ממש טוב ונותנת מעצמה.. ברור שלא לרמה של 120, אבל היא מלכה
הסוס הזה הוא קוורב(חצי ערבי חצי קוורטר) פיצפוווווון עם אף שבור-בעיות נשימה:/ ועיוור בעין אחת:[ ובכל זאת..קופץ כמו תותח אני בטוחה שאם לא היו לו את כל הבעיות הוא היה מסוגל לקפוץ 120+ בקלי קלותP:
אבל גם אחותה..פאנטה...אצלה זה הרבה יותר ברור...כי היא יותר נמוכה...והיא דובונתתתת...ובכל זאת..קופצת כמו קרפדה!!
כאילו עכשיו כבר לא ממש כי היא דאאאבה ולא עובדים איתה ממש בכלל..
אבל עדיין היא ממש ממש ממש ממש מותק בקפיצות והכל...אבל היא מסרבת..אבל זה כי היא צעירה.. טוב לא משנה.. אבל בקיצור...זה כל כך לא חשוב הגזע..כי יש גם את הפונים האלה..כמו טרזן או פיורינה ואותלו...שהם קטנייים...וקופצים ממש יפה!!!