וואו 12500 ש"ח

ולך יש מושג?

אם היה לך, הייתה יודע שהעמידות של גורטקס למים נעלמת מהר מאוד. אני שוקל 70 קילו, כל הדברים ביחד לא מגיעים לזה.

HelloweeN

New member
אהה באמת.

אז בגלל זה רוב חברות הנעליים משתמשות בו, והוא נחשב נכון להיום בין החומרים הטובים שיש לבידוד נושם נגד מים. אתה שוקל 70 קילו, וכל הדברים לא מגיעים לזה. שיהיה בכיף, סחיבה נעימה ויול טוב. ומשקל התיק לא יעלה על 20% ממשקל הגוף. (או שתתכונן לשלם הרבה OVERWEIGHT)

sela v

New member
מזמין אותך

לבוא לאנגליה, ולעשות סיבוב בחנויות פה. מתחילים מחנות בשם Millets, שאם אני לא טועה היא הזולה ביותר בין הרשתות ועד לחנות בשם Snow+Rock שהיא בין היקרות יותר. מה ההבדל? שבאחת רוב הציוד הוא של המותג של החנות, ובשני המותגים היקרים. תשאל מה ההבדל? למשל אפשר לקנות פה אוהל ב-5000 שקל אם לא אף יותר. אוהל של 4 עונות ל-2 אנשים. יש הבדלים במשקל, החומר, התפירה, העיצוב. למשל הראו במגזין איך אחרי שאוהל עומד כמה שבועות בשמש האוהלים הזולים מאבדים מיכולת ספיקת המים שלהם. יש גם את יכולת העמידה ברוחות. אז לא כל אחד יטפס בפסגות של מעל 8000 מ', אבל יש הרבה אופציות. נעליים בקלות אפשר להגיע מעל 1000 שקל לנעל רגילה של 3-4 עונות, ו-4 עונות אף יותר יקרה, ויש הבדל בין היצרנים. האם אתה מסכים שיש הבדל בין מרצדס לפורד? לגבי גרבים ומוצרי לבוש. אתה לא מכיר את הכל. שמעת על צמר מרינו? זה צמר מניו זילנד שלמשל משתמשים בו בגרביים יקרות, ואז אפשר להגיע גם ל-200 שקל לזוג. אפשר להסתדר גם עם ציוד יותר זול, וכמו שאפשר לגור בבית בסביון אפשר גם לגור בדירת 2 חדרים בדימונה. ככה שכל אחד יעשה מה שהוא חושב שמתאים לו. לגבי משקפת 1000 שקל זה לא הרבה, ואפשר לקנות משקפת גם ב-10000 שקל. כמה כסף למשל השקעת במצלמה שלך?

HelloweeN

New member
אני מזמין אותך

שתזמין אותי לבוא לאנגליה, לעבוד שם ולהרוויח בליש"ט, ואז לראות את היחס בין המשכורות המשולמות שם לאנשים שעובדים לבין מחירי הציוד. (בלי להשוות את היחס בשקלים) אין ספק שאם תחפש, תמצא גרביים ב-600 שקל, שעשויות מצמר שגודל על כבשים אוזבקיסטניות שעשו עליה מערבות אוסטרליה הצחיחות. אין ספק. (ואני מכיר את צמר מרינו), או תמצא אוהל עם פליי שדוחה מים ללא הפסקה ושיכול לעמוד בכבוד גם נגד "קטרינה". השאלה היחידה היא: בשביל מה? ועל זה לא אתה תוכל לענות, אלא רק מי שקונה את הציוד. ובמיקרה שלנו, הוכח מעל לכל ספק, שגם הוא לא יכול לענות. הבנאדם הודה בעצמו שהוא בזבזן - ומפה והלאה כל מאמץ הגיוני לשכנע אותו שהבחירה שלו לא הייתה הכי נכונה - עלתה בתוהו והייתה מיותרת. נכון, אני לא מכיר את כל הציוד שיש בשוק, אבל דבר אחד אני רוצה לציין, שתרמילאות זה תחביב מאוד וותיק אצלי, שאני מאוד אוהב, ולכן אני משתדל להשאר מאוד מעודכן בכל מה שנוגע לציוד, לטכנולוגיות, למחירים, לתכונות, לגודל ולמשקל. אני מטייל, עשיתי טראקים, אני עוד אעשה טראקים. קניתי ציוד, ניסיתי ציוד בתנאי שטח (לא תמיד הכי קלים), הסקתי מסקנות. אני יכול לומר לך בוודאות, שבטיול האחרון שלי הייתי מוכן פיקס ב-100% לפי הספר. ראיתי את אנשים הורסים לעצמם את הגב עם ציוד מיותר שהם כלל לא השתמשו בו, ראיתי אנשים איך היה להם קר בלילה כי הם לא השקיעו במזרון מתנפח למשל וקנו משקפת זום או גרביים ב-500 שקל, וראיתי איך אנשים נירטבו בלילה כי הם לא ידעו להקים אוהל טוב ו/או לא השקיעו באוהל שמגן טוב ממים. סה"כ יש לי ניסיון, אמנם לא של מדריך טראקים שטייל בחצי עולם, אבל לגבי ציוד הכרחי, בהחלט אני מעיד על עצמי שיש לי ניסיון. אני לא מחפש לריב עם אף אחד ולא להקניט אף אחד. אבל לראות אנשים משקיעים המון כסף בדברים די מיותרים (ועל זה רבים יסכימו איתי) במקום להשקיע קודם כל בדברים הכי חשובים - זה מטופש בעיני. תחשוב (שוב) שמישהו קורא את השרשור, ואשכרה לומד ממנו משהו. הוא לומד מה לשאול לגבי ציוד, לגבי מה להתייעץ, איפה כדאי לקנות, כמה בערך להשקיע. לזה נועד הפורום. צר לי שאינני עומד בסטנדרטים של החברים פה ולא מלקק ת'תחת לכל העולם כדי להמנע מריבים. אבל זאת דעתי, ואמשיך להביע אותה. זה פורום תרמילאים. כל עוד שארגיש שיש לי מה לתרום - אעשה זאת.

לשכנע אותי שהבחירה לא נכונה?

אני צריך לחיות את החיים שלי לפי מה שמתאים לך או לפי מה שמתאים לי? הוא דווקא כן רשם מה ההבדל בין לקנות חולצה ב-80 לבין חולצה ב-300, וההבדל החשוב ביותר הוא עמידות. אתה תרמילאי חובבן? תהנה אחי, אבל אני נוסע עם תרמילאי מקצועי שיודע "קצת" יותר ממך. למה אני צריך לבחור איפה להשקיע כסף? איפה ראית שחסכתי בדברים החשובים? תנסה לפתוח את הראש שלך קצת יותר ממה שאתה רגיל ולהבין שהתקציב שלי זה לא התקציב שלך.

HelloweeN

New member
כן, ראינו איך ה"תרמילאי המקצועי"

שלך סובב אותך עם ציוד שאתה בספק אם תשתמש בו, וביזבזת מאות שקלים סתם. תבין, זה לא ענין של תקציב, זה ענין של צורך !!!!!!!!!!!!!! מה כ"כ קשה להבין?! "עמידות" באתה-יודע-איפה שלי. חולצה ב-300 שקל לא בהכרח יותר עמידה, יש שוני בחומרים (שימור טמפרטורה, נידוף זיעה, ובידוד) השונים כמו שמכנס של NORTH FACE שעולה 700 שקל לא בהרכח יותר עמיד ממכנס של AZTEC למשל שעולה 100 שקל. אתה באמת חושב שאשכרה אתה צריך את כל הדרעק הזה? אני בטוח שיש הרבה אנשים שפשוט קוראים, וצוחקים: "למה הוא השקיע בתרמוס ולא בשק"ש טוב?" הכל זה משקל!! משקל שאתה הולך להזדיין איתו על הגב שלך! (אלא אם כן תשכור לך תמיד סבל או חמור, או במיקרה שלך תשקיע בגדול ותקנה לך סבל ו/או חמור) שיסחוב לך.. אבל היי! אז אתה מאבד את כל היופי בטראק. אבל די, חלאס. אתה הכי חכם, הכי עשיר ועם הציוד הכי טוב. וכמובן עם החבר ה"מקצוען" שלך, שאני בטוח שהוא הכי מבין בעולם ויודע ומכיר רק את הציוד היקר, הטוב (והמיותר) ביותר. ניסיתי להסביר לך בשכל - אתה לא מבין ולא רוצה להבין. אין לי כח יותר, ואני סתם מבזבז את זמני עלייך.

sela v

New member
לא עושים פה את תחרות התרמילאי

המקצועי, ונראה לי מהירידות של הלובין נכנסת למגננה, ואתה לא מוכן לקבל ממנו יותר שום עצה. אולי נסגור בזאת את השרשור הזה? ואם יש לך עוד שאלות על ציוד שיש לך או ציוד אחר. אתה מוזמן לפתוח שרשור חדש.

sela v

New member
גם אני לא מכיר את כל הציוד שיש

ואף לא מקבל ציוד לבחינה, וגם לא עושה הרבה טרקים בזמן האחרון. מסכים שהנסיון הוא הדבר הכי חשוב. איך להקים אוהל זה חשוב, ואוהל פשוט אם תקים נכון יהיה עדיף על אוהל יקר שלא יודעים איך להקים אותו, אבל את זה לומדים אחרי שבוע שבועיים שיש את האוהל. זה כמו עם צילום, תמיד משתפרים, ותמיד לומדים דברים חדשים. כנ"ל מטיילים. תסכים איתי שאתה רואה מטייל בטיול עושה פעולה מסויימת למשל ראיתי אתמול בחנות את המוכר מקפל את השק"ש לשקית הדחיסה בצורה מסויימת שאני לא מכיר.

sela v

New member
איך מ-7000 קפצת ל-16378?

ולגבי הציוד, בכמה קנית ציוד? ומה קנית?

t i p o

New member
שכחתי לרשום מה קניתי

נעליים, תרמיל, חולצות, מכנסיים, גרביים, פנס, סוללות, שק שינה, אולר, משקפת, בקבוק טיהור מים, נרתיק לשמירת כסף על המותניים, מנעול, כיסוי לתרמיל, עזרה ראשונה- את אלו קניתי לבד. בדברים האלו התחלקתי במחירים עם חברים שלי- מערכת ניווט, מוצרי בישול ואוהל.

pazro

New member
אתה יכול לפרט קצת מחירים, כי

לפי החישוב שלי גם אם קניתה את הציוד הכי טוב שיש (ברמה החובבנית) כולל אוהל 4 עונות מתוחכם, 10 זוגות גרביים טרמיים, תיק הכי חדש הכי מאובזר והכי מתוחכם שיש ועוד 5 קילו של ציוד שלעולם לא תשתמש. אני עדיין לא מצליח לראות איך הגעתה ל16500 ש"ח (ובמיוחד עם התחלקתה בציוד היקר עם אנשים אחרים). כל מה שנכתב להלן מתבסס על ההנחה הסבירה (במיוחד כשאתה מציין שקניתה את כל הציוד ביחד) שאתה לא מטייל מקצועי שזו הפרנה שלו, וצריך את הציוד הכי טוב שיש בשוק. כי אז באמת אפשר אפילו לעבור את הסכומים האלו בקלות.

הסכום שכתבתי כולל את הטיסה

חוץ מזה שלא רשמתי מקודם כל דבר ודבר שקנינו. רשום לי כמה עלה כל דבר אני פשוט אעתיק לפה: מה שקניתי לבד: - שק שינה: 469 - נעליים: 998 - תרמיל- 998 - 4 זוגות גרביים- 460. - 3 זוגות מכנסיים: 840. - 3 חולצות: 900. - מעיל: 520. - פנס: 299. - משקפת: 996. - אולר: 354. - בקבוק טיהור מים: 248. - תרמוס: 248. - ערכת כלי תפירה: 8. - שק כביסה- 25. - חבל לתליית כביסה: 15. - חגורת כסף: 45. - פאוץ': 89. - תיק רחצה: 79. - עזרה ראשונה: 165. - 10 סוללות: 192. - שעון מתאים: 538. - מנעול: 7. - מגבת: 159. - סכו"ם: 32 - כוס: 39. דברים שקנינו ביחד יצא שאני משלם לבד את הסכומים האלו: - אוהל: 266. - כירת בישול גז: 131. - מיכל גז: 39. - סירים: 192. - בקבוקים קטנים: 19. - מכשיר ניווט: 1909. - תאורה לאוהל: 83. - תרמוס: 83. כל זה ביחד יוצא: 11158. השאר הלך על הטיסה והביטוח.

sela v

New member
שתי שאלות

שאני אחזור בערב יהיה לי יותר זמן לכתוב. מה זה שעון מתאים? ועם כמה אנשים התחלקת בציוד המשותף? עוד אחד או יותר?

התחלקתי בציוד המשותף עם עוד שני

אנשים. השעון שיש לי הוא שעון מאוד יקר וחבל לקחת אותו למקומות כאלו. השעון שקניתי יש לו עמידות גבוהה יותר בתנאי שטח.

מדהים../images/Emo2.gif

3 חולצות ב 900????????????. 4 זוגות גרבים ב 460?????????????????. כוס ב39???????. תרמוס ב 258????????????????? אתה בזבזן וזה ממש לא דוגמא לקניה נורמלית לטיול!!!!

למעלה