אני מזמין אותך
שתזמין אותי לבוא לאנגליה, לעבוד שם ולהרוויח בליש"ט, ואז לראות את היחס בין המשכורות המשולמות שם לאנשים שעובדים לבין מחירי הציוד. (בלי להשוות את היחס בשקלים) אין ספק שאם תחפש, תמצא גרביים ב-600 שקל, שעשויות מצמר שגודל על כבשים אוזבקיסטניות שעשו עליה מערבות אוסטרליה הצחיחות. אין ספק. (ואני מכיר את צמר מרינו), או תמצא אוהל עם פליי שדוחה מים ללא הפסקה ושיכול לעמוד בכבוד גם נגד "קטרינה". השאלה היחידה היא: בשביל מה? ועל זה לא אתה תוכל לענות, אלא רק מי שקונה את הציוד. ובמיקרה שלנו, הוכח מעל לכל ספק, שגם הוא לא יכול לענות. הבנאדם הודה בעצמו שהוא בזבזן - ומפה והלאה כל מאמץ הגיוני לשכנע אותו שהבחירה שלו לא הייתה הכי נכונה - עלתה בתוהו והייתה מיותרת. נכון, אני לא מכיר את כל הציוד שיש בשוק, אבל דבר אחד אני רוצה לציין, שתרמילאות זה תחביב מאוד וותיק אצלי, שאני מאוד אוהב, ולכן אני משתדל להשאר מאוד מעודכן בכל מה שנוגע לציוד, לטכנולוגיות, למחירים, לתכונות, לגודל ולמשקל. אני מטייל, עשיתי טראקים, אני עוד אעשה טראקים. קניתי ציוד, ניסיתי ציוד בתנאי שטח (לא תמיד הכי קלים), הסקתי מסקנות. אני יכול לומר לך בוודאות, שבטיול האחרון שלי הייתי מוכן פיקס ב-100% לפי הספר. ראיתי את אנשים הורסים לעצמם את הגב עם ציוד מיותר שהם כלל לא השתמשו בו, ראיתי אנשים איך היה להם קר בלילה כי הם לא השקיעו במזרון מתנפח למשל וקנו משקפת זום או גרביים ב-500 שקל, וראיתי איך אנשים נירטבו בלילה כי הם לא ידעו להקים אוהל טוב ו/או לא השקיעו באוהל שמגן טוב ממים. סה"כ יש לי ניסיון, אמנם לא של מדריך טראקים שטייל בחצי עולם, אבל לגבי ציוד הכרחי, בהחלט אני מעיד על עצמי שיש לי ניסיון. אני לא מחפש לריב עם אף אחד ולא להקניט אף אחד. אבל לראות אנשים משקיעים המון כסף בדברים די מיותרים (ועל זה רבים יסכימו איתי) במקום להשקיע קודם כל בדברים הכי חשובים - זה מטופש בעיני. תחשוב (שוב) שמישהו קורא את השרשור, ואשכרה לומד ממנו משהו. הוא לומד מה לשאול לגבי ציוד, לגבי מה להתייעץ, איפה כדאי לקנות, כמה בערך להשקיע. לזה נועד הפורום. צר לי שאינני עומד בסטנדרטים של החברים פה ולא מלקק ת'תחת לכל העולם כדי להמנע מריבים. אבל זאת דעתי, ואמשיך להביע אותה. זה פורום תרמילאים. כל עוד שארגיש שיש לי מה לתרום - אעשה זאת.