וואו 12500 ש"ח

../images/Emo12.gif וואו 12500 ש"ח

זה הסכום שהוצאתי רק על ההכנות לטיול לדרוא"מ. כרטיס,ביטוח,ציוד,חיסונים,תרופות. נראה לכם שהגזמתי? אני הייתי בשוק כשראיתי את הסכום בסוף החישובים.

לי יצא עד עכשיו

בסביבות ה-7000, קצת יותר, שקל. וזה א כולל אפילו חצי מהציוד ככה שאת במצב טוב.

dov cohen

New member
אני חושב

שלא צריך לקנות את כל מה שהמוכר ב"למטייל" ממליץ בחום. (ע"ע "מטהר מים אקטיבי עם פחם קרבוני על סוללות + מטען, חובה לטיול בתאילנד"...)

HelloweeN

New member
בקיצור, יצאת פראיירית חבל"ז.

מצטער על הבוטות. אני יצאתי רק על הציוד בנזק של קרוב ל-3500 ש"ח (+- 500 ש"ח). התקמבנתי בכל קומבינה שרק אפשר וזה כלל: נסיעות לחנויות רחוקות למדי בשביל לחסוך כמה מאות שקלים בכל קניה ("לכל הרוחות", חנות מומלצת), בדיקה יסודית של הלוחות באינטרנט וחיפוש אנשים שמוכרים סטוקים שהם הביאו מחו"ל, בדיקה יסודית והשוואות בין חנויות עודפים שונות, אינספור סיקרי שוק בין החנויות למטיילים הגדולות בארץ, והמון המון לקיטת מידע והשוואת מחירים יחסיים בין החנויות (גם בארץ וגם בחו"ל). ומה אנחנו יודעים? חסכתי כ-60% (ואף יותר) מהמחיר שהייתי משלם אם הייתי קונה בלי לבדוק ו/או הייתי קונה מחנות אחת. זה כולל ציוד מא' ועד ת' (פליזים, אוהל, תיק, שק"ש, נעליים, מזרון, גזיה הכל הכל). ואת/ה יצאת פראיירית ברמות. מה עוד שאני לא מבין איך אפשר לקנות תיק למשל בלי למדוד אותו קודם, או לקנות פליזים בלי למדוד (את יודעת מה ההבדל בין פליז 100 לפליז 300[עובי] למשל?). גם את החיסונים קנית באינטרנט והזרקת לעצמך?

הבעיה שלי עם מה שאמרת

נובעת מהעובדה שאני לא בחורה ולא מהבוטות. שמע אתה לא יכול להשוות וזה בטח שלא אומר שאני פראייר, פשוט מאוד בכוונה קניתי את הדברים הכי יקרים וזה כולל מערכת ניווט. את הכל כבר בדקתי בחנויות, אבל חברים שלי לא היו איתי ורצינו לקנות הכל יחד, אז קניתי, בדיוק את מה שמדדתי מהאינטרנט, מובן או צריך הסבר שני?

HelloweeN

New member
בוודאי שאתה

פראייר, כי אם היית בודק ומשווה בכמה חנויות היית חוסך לפחות 40% מהמחיר המאוד מוגזם ומטורף ששילמת, ואני כמובן מדבר על אותו ציוד בדיוק. אני בטוח שאתה מטייל מקצועי ומנוסה שעושה טראקים קשים של שבועיים לפחות, בתנאים סופר קיצוניים שבאמת חייב את הציוד הכי טוב שיש בשוק וההכי מתקדם, אבל אני לא בטוח כלל שאתה צרכן נבון (בלשון המעטה), וחבל.

עלה בדעתך שאולי במקרה

אין לי בעיה לשלם את המחיר הזה? ואולי רק אולי בגלל זה לא טרחתי לחפש בחנויות אחרות?

HelloweeN

New member
וואלה, חופשי אם ככה.

בוודאי שעדיף לשלם תמיד הרבה יותר סתם, מאשר לשלם פחות. איך לא חשבתי על זה, אוי SILLY ME.

בנק הפועלים?

אני לא מבין אתה הפקיד שאחראי על החשבון שלי? מי נראה לך שאתה? נראה לך שאני חייב ך הסברים איפה הכסף שלי הולך?

HelloweeN

New member
לא מענין אותי לאן הכסף שלך הולך,

ומצידי שתיהיה הבן של שרי אריסון שמנגב ת'תחת עם שטרות של $100. זה פשוט מוזר ומשעשע אפילו לראות אנשים זורקים כסף סתם, פשוט סתם על ציוד יקר ומיותר שספק גדול אם בכלל תשתמש בו, או בכלל מתאים למטרה שלך. יש לי פשוט תחושה שאו שנפלת קורבן לזיוני שכל של מוכר ממולח, או ש... פשוט אין לך מושג בשיט בתרמילאות וציוד. אתה פשוט החלום של כל מוכר. אבל קטונתי מלשכנע בהגיון, אז כל מה שנותר לי זה לאחל לך טיול מוצלח, ומי ייתן שתשתמש בכלללללללללל הציוד המשוכלל. שיהיה לך טיול טוב, בהצלחה.

sela v

New member
לא מבין

הבן אדם מוכן להוציא כסף. מה אכפת לך מכך בדיוק? אולי הזמן שלו שווה יותר מהכסף שהוא יחסוך בנסיעות או בחיפוש באינטרנט?

HelloweeN

New member
שיהיה לו לבריאות, אבל זאת דוגמא

שלילית לפראייר ולצרכן לא נבון (אני לא רוצה להשתמש במילה טיפש, כדי ששאר נכבדי הפורום לא 'יתנפלו' עלי שוב). וכן, זאת דעתי בענין, ואני מייצג את מה שאני באופן אישי בלבד, רק אני, ולא מישהו אחר בעולם הזה, ולא בארץ הזאת חושב. זאת במידה ואם מישהו עדין לא הבין (שזאת דעתי האישית, כן).

sela v

New member
לדעתך

אתה לא מכיר את הבן אדם, ולא יודע בדיוק מה הוא קנה, ולמה גם אם הוא באמת פריאר לפי דעתך לשמוח לאיד? האם אתה אף פעם לא קנית משהו, ואחרי זה הצטערת על זה? אולי כדאי שנפתח את שרשור הפריאריות בטיול.

HelloweeN

New member
אז לפני הכל,

לא, בחיים לא היה לי מקרה שקניתי משהו והצטערתי. לפני כל קניה אני שואל,בודק,מתסכל,משווה ולא מתבייש לשאול אנשים לתגובות על המוצר וכן קורא עליו ביקורות רבות באינטרנט, ובעל פה. אז להלן ציטוט הרשימה שלו, וניראה כמה הוא היה יכול לחסוך: - שק שינה: 469 - נעליים: 998 - תרמיל- 998 - 4 זוגות גרביים- 460. - 3 זוגות מכנסיים: 840. - 3 חולצות: 900. - מעיל: 520. - פנס: 299. - משקפת: 996. - אולר: 354. - בקבוק טיהור מים: 248. - תרמוס: 248. - ערכת כלי תפירה: 8. - שק כביסה- 25. - חבל לתליית כביסה: 15. - חגורת כסף: 45. - פאוץ': 89. - תיק רחצה: 79. - עזרה ראשונה: 165. - 10 סוללות: 192. - שעון מתאים: 538. - מנעול: 7. - מגבת: 159. - סכו"ם: 32 - כוס: 39. - אוהל: 266. - כירת בישול גז: 131. - מיכל גז: 39. - סירים: 192. - בקבוקים קטנים: 19. - מכשיר ניווט: 1909. - תאורה לאוהל: 83. - תרמוס: 83. כל זה ביחד יוצא: 11158 אני פשוט לא מאמין שאני עושה את זה, אגב. 1)נעליים? 1000 שקל על הנעליים? מה קרה? עשויות מזהב? נעליים טובות (גורטקס + ויברמם עולות בסביבות ה-600,650 שקל בלחץ מטורף. 2)תרמיל 1000 שקל, טוב, פה לא עשקו אותו במחיר לגמרי, אם זה נוח לו (ואני בטוח שהוא בטח פספס את התרמילים של גרגורי שעולים פי 2 ויותר), אז זה מקובל 3)4 זוגות גרביים? בשביל מה הוא צריך גרביים מיוחדות שכל גרב עולה 120 שקל? טוב, אז הוא טראקר מקצועי. גרביים שמומלצות ע"י גורטקס עולות 40-50 שקל בפעם האחרונה שאני בדקתי, ולא 120 שקל לזוג. 4)3 חולצות 900 שקל. טוב, באמת שאני לא מבין את החולצות האלה, ובשביל מה הוא צריך חולצה מסריחה ב-300 שקל. גופיה תרמית עולה 70-80 שקל, מה זה חולצה בכלל? חולצה ארוכה? פליז 100,200? אוקיי, זה עולה 150 שקל גג! 5) מעיל 520 שקל. היה כבר משקיע במעיל עור אופנתי. גם נגד מים וגם ניראה טוב. שורה תחתונה, אם זה WINDBLOCK ופליז עבה עוד איכשהו איכשהו בגבול הסבירות. 6)פנס 300 שקל. אם מדובר ב-PETZL עם 4 לדים לפחות ו/או פנס הלוגן עצבני, אז סבבה. (אז בשביל מה צריך תאורה לאוהל?) 7)משקפת 1000 שקל. קטונתי להבין בשביל מה צריך משקפת לטראק, אבל ניחא. מילא איזושהי משקפת קטנה, אבל אני ממש לא בטוח שהיא עולה 1000 שקל. 8) אולר 354 שקל. שוב, אני פשוט לא מבין, איך אולר שימושי יכול לעבור את ה-150 שקל (וויקטורינוקס, דגם מוגדל עם כל האופציות החשובות) 9) בקבוק טיהור מים? טוב, הוא יודע מה הוא קונה, אז הוא בטח צריך אותו. 10)תרמוס 250 שקל. בשביל מה בנאדם צריך תרמוס בטראק? אוקיי, גם אם בא לו תה חם, יש תרמוסים ב-30 שקל בכל חנות אייס קנה ובנה (וזה לא מצדיק לשלם עוד 200 שקל בשביל עוד שעה של חום, לדעתי) 11)ערכת כלי תפירה 8 שקל. אולי הקניה הכי נבונה שהוא עשה. 12)פאוץ' 90 שקל. שוב, לא מבין למה צריך פאוץ', אבל שיהיה. 13)תיק רחצה 80 שקל. אני אישית ראיתי תיק רחצה בסופר פארם כמדומני ב-25 שקל. 14)עזרה ראשונה 165 שקל. נימאס לי כבר לכתוב "שוב" כל פעם, אבל שוב, לא עדיף לקנות תיק עזרה ראשונה לשני אנשים? 15)10 סוללות 192 שקל. אני לא אתפלא אם מדובר בסוללות AA רגילות שהיה אפשר להשיג אותם ב-30 שקל גג. 16)"שעון מתאים" 538 שקל. אני מאמין שכשיוצאים לטראק (וזה קורה הרבה מאוד פעמים שנה) לא כדאי לצאת עם ה"רולקס" היומיומי. 17)מנעול 7 שקל. עוד אחת מהקניות הבודדות הנבונות. 18)מגבת 160 שקל. WTF????? ממתי מגבות עולות 160 שקל? וגם נניח המגבות המתקפלות עולות בסביבות ה-90 שקל לפי מה שאני בדקתי! 19)סכום 32 שקל? מה עוד נותר לי להגיד, אם כבר סכום, שיהיה מוכסף לפחות. (סט סכום ב-10 שקל זה כבר פאסה) 20)כוס 40 שקל. שיהיה לי בריא הילד. 21)אוהל 266 שקל. אני מאוד מקווה שזה אוהל ל-4, ואחד ששווה את ההשקעה. 22)כירת בישול גז 131 שקל. אני כבר פשוט לא יודע מה לחשוב. זאת גזייה? לא גזייה? מזוודה קטנה עם כירת גז בפנים? 23)מיכל גז 40 שקל. ממתי מיכל גז עולה 40 שקל? מיכל גז עם שסתום, שנחשב להכי 'יקר' עולה בסביבות ה-20. 24)סירים 192 שקל. טוב, אני מאוד מאמין שמדובר על סירי סולתם עשויים מנירוסטה יצוקה ב-ONE PIECE. 25)בקבוקים קטנים 20 שקל. לא אומר כלום. 26)מכשיר ניווט 1909 שקל, כל אחד צריך שיהיה לו מכשיר ניווט בכיס 24/7. אחי!! שכחת לקנות מצפן דיגיטלי!! 27)תאורה לאוהל 83 שקל - ראה סעיף 6 28)תרמוס 83 שקל - ראה סעיף 10. אני שידידנו הטראקר שכח דבר אחד בלבד.... שהוא צריך לסחוב את כל החרא המיותר הזה על הגב שלו.

לא שאני חייב לך הסברים, אבל בשביל

"הקטע" בבקשה. 1. לא רציתי גורטקס, זה זבל של חומר. קניתי נעליים מעור מלא בגוף ועור נאפה בביטנה. 2. יפה שלא אמרת לי שיש ילקוטי ביה"ס זולים יותר. 3. הגרביים עשויות מצמר ומשי ולא מגורטקס. 4. כן כל חולצה 300 שקל, ואם זה מה שנוח לי ללבוש אני לא חייב לך הסברים. 5. יש לי מעילי עור ואני לא מעוניין לקחת אותם. 6. כן הפנס מכיל 4 נוריות לד. תאורה לאוהל העדפנו שתהיה בנפרד. 7. למה צריך משקפת? וואלה כי בא לי. 8. המשקפת עולה הרבה כי היא משקפת זום. 9. באולר יש תוספות שאין באולר של 130 שקל שהוא הכי קרוב לדוגמא שהבאת. 10. התבלבלתי וכתבתי תרמוס בדברים שקניתי לבד. קנינו את התרמוס יחד וזה הסכום שהוא עלה בכללי לכל אחד זה עלה 83. למה זה עולה כל כך הרבה? כי זה ליטר וחצי ויותר מבודד חום מתרמוס מסכן של 50 שקל. למה צריך תרמוס? שוב לא שזה עניינך אבל הסיבה היא שאנחנו חייבים קפה. 11. אתה באמת מבין בתבונה... 12. שוב לא עניינך אבל בפאוץ' יותר נוח לשים דברים קטנים. 13. לא נכנסתי לסופר פארם בחיים שלי, ולא מעניין אותי כמה אני אחסוך. 14. העדפנו שכל אחד יקנה לעצמו. 15. הכוונה ל10 חבילות של 4 סוללות, גם אני אשמור מלומר "טיפש". 16. חבל שאני לא אראה את הפרצוף שלך כשתקרא את זה אבל: באמת השעון שיש לי כרגע על היד הוא רולקס, אז "תסלח לי" אם אני לא אקח את זה לטרקים. 17. שוב נראה לך שאתה מבין בתבונה? 18. כן מגבת ב-160. וכמו עם החולצות, אם זה מה שנוח לי אני לא חייב לך הסברים. 19. ואת זה אתה אמרת... 20. כואב לך על ה-40 שקל? 21. כן אוהל ל-4 אנשים. 22. גזייה. 23. מה אתה אומר? מעניין מעניין... במיוחד בשבילך?http://shop.lametayel.com/cgi-bin/lametayel/23095.html 24. לא נירוסטה, פלדת אל-חלד. 25. חבל שאתה לא סותם יותר... 26. כאחד שיש לו מערכת ניווט גם במכונית בישראל, "בא לי" גם במזרח הרחוק. 27. ראה גם אתה סעיף 6. 28. " " " " 10. לא יודע איך המצב שלך, אבל לי אין בעיות זיכרון.

HelloweeN

New member
טוב, עזוב, חלאס.

באמת, בוא נפסיק פה. קראתי את ההודעה שלך, הבנתי שאין לך מושג בשיט בציוד ("גורטקס זה זבל של חומר","גרבים עשויות מצמר ומשי"), ובמקום לענות ברצינות אתה מנסה "לרדת" עלי בחזרה. קיצר, שיהיה לך טיול טוב, וסחיבה טובה על הגב. (ותזכור, משקל התיק לא אומר לעלות יותר מ-20% ממשקל הגוף, סתם עצה ידידותית נטולת ציניות וסרקזם)

למעלה