וואו 12500 ש"ח

HelloweeN

New member
מה מדהים? הוא תרמילאי רציני מאוד

שבקושי נמצא בארץ רוב חודשי השנה, ואת רוב זמנו הוא מבלה בטראקים מאוד קשים בתנאי מזג אויר ושטח קשים-קשים, טראקים שלוקחים שבועיים, שלושה ואפילו חודש. הוא חייב את כל הציוד הזה!

ואתה כנראה "חכם" מאוד

אני נוסע ל-5 וחצי חודשים, מתוך זה רוב הזמן "יתבזבז" על טרקים, לא נסיעות, לא אכסניות אלא ממש טרקים. התנאי מזג אויר שם הם בין 10--7- ובהתאם לזה קניתי את הבגדים ושק השינה. בנוגע לצורך שלי בשאר הדברים. נכון אני לא תרמילאי מקצועי, אבל גם לא אתה. בניגוד לשנינו אחד החברים שנוסע איתי הוא כן. כל דבר שקניתי היה בהמלצתו. אז את התסכול שלך לך תפרוק במקום אחר!

ואתה כנראה "חכם" מאוד

אני נוסע ל-5 וחצי חודשים, מתוך זה רוב הזמן "יתבזבז" על טרקים, לא נסיעות, לא אכסניות אלא ממש טרקים. התנאי מזג אויר שם הם בין 10--7- ובהתאם לזה קניתי את הבגדים ושק השינה. בנוגע לצורך שלי בשאר הדברים. נכון אני לא תרמילאי מקצועי, אבל גם לא אתה. בניגוד לשנינו אחד החברים שנוסע איתי הוא כן. כל דבר שקניתי היה בהמלצתו. אז את התסכול שלך לך תפרוק במקום אחר!

HelloweeN

New member
אישה אחת באה לרופא

ואומרת לו:"כואב לי הראש, תן לי תרופה". הוא נותן לה אקמול. אחרי יומיים הכאב לא עובר, כי הולכת לרופא אחר ואומרת לו:"כואב לי הראש, תן לי תרופה שתעביר את זה". הכאב לא עובר. מה המסקנה ידידי המלומד?

chicipici

New member
יש לי שאלה אחת בלבד:

איזה שק שינה שמתאים לטמפ' שציינת קנית ב 469 ש"ח ? אשמח לקבל קישור.

ששש

New member
הערה קטנה

אני לא יודע היכן יהיו לך טמ"פ סביבה הנ"ל אך השק"ש שציינת אינו מתאים לטמ"פ הנ"ל, הוא מציג טמ"פ אופטימית מידיץ הוא לרוב יתן לך מענה ל- 0 מע' אולי מעלה שתיים מתחת, אולי. אם כבר השקעת כסף, תתחיל למשל בשק"ש.

ששש

New member
הוא לא משקר

הוא פשוט לא בודק זאת בתנאי מעבדה אלא נותן הערכה ע"פ שיקלול המרכיבים שהוא שם בשק"ש. בכל אופן כפי שאמרתי השק"ש בסופו של דבר אינו נותן מענה לפי המוצג אלא הרבה פחות, יש כמה חברות רציניות יותר שנותנות מדד טמ"פ מדוייק ואמין יותר. אני ממליץ לך לחזור לפורום השני שבו כתבת את הודעתך ולעיין כמה הודעות אחורה עם התייחסויות לדירוג וסטנדרט של טמ"פ שק"שים..

pazro

New member
צודק בהחלט. אין כל סיכוי שהשק"ש הזה

יעמוד במה שהיצרן מפרסם.

chicipici

New member
לדעתי היית צריך לעשות יותר מחקר

על נושא שק"שים והטמפ' בתקופה שתארת בטיבט ונפאל. אתה כתבת שאתה יוצא לטיול באוקטובר בסין ואני מניח שבסביבות דצמבר תגיע לטיבט. זו תקופה שהיא חורף וטיבט כמדומני בכ 4000 מטר, כלומר מאוד מאוד קר. אני חושב שבמקום להשקיע 1000 ש"ח במשקפת(?) ו 450 בשק"ש אתה תגלה שחבל שלא השקעת הפוך ובשק"ש מיצרן מוכר כמו the north face במקום של מותג סיני לא מוכר.

chicipici

New member
קבל 2 המלצות

אני רוצה להדגיש שאלו המלצות מבוססות על נסיון של חברים ומחקר שאני ביצעתי. בשניהם הבידוד הוא מסוג Polarguard® Delta synthetic והחברות ידועות כאיכותיות. ה - mountain hardware רשום כמבודד לטמפ' נמוכה יותר ויש לו מע' הרחבת נפח פנימי לשימוש בטווח טמפ' מגוון יותר. לא ניסיתי אף אחד מהם באופן אישי עדיין !!! mountain hardware the north face חנות מוכרת באינטרנט להשוואת מחירים: REI

shaishoo

New member
תקשיב ילד

אם עכשיו אתה תשתלח בו זה ישנה את המצב ? זה יתן לו הנחות עצומות? החזר כספי? גם אתה וגם אני לא יודעים את הסיבות שלו? למה הוא בחר את היקר ביותר (סתם ניחוש יכול להיות שיש יותר יקר..)? למה הוא קנה פריט X ? ולמה לא בזבז כמויות דלק וזיהם את הסביבה כדי לחסוך Y ? הוא עשה את השיקולים שלו.. יכול להיות שהוא יכל להתייעץ יתר? יכול להיות שהוא התייעץ עם גורם מוסמך יותר ממך או ממני (לא שאני מומחה..להפך). אז תרד מהגב של הבנאדם..אם אתה רוצה תפתח פורום "ירידות" ותצעק שם עד גג השמיים ! אבל אני לא חושב שפה זה המקום או שזאת הדרך להתנהג בפורום הזה... אני לא יודע למה סלע לא זרק מילה עד עכשיו.. יכול להיות שבעקבות תגובת ללי הוא נותן לאנשים יד יותר חופשית..אבל לא לשרשורים כאלה בסגנון "אתה פרייאר" "אתה אדיוט" ושאר התנהגות "ישראלית" של "מה דפקו אותך אני קניתי את זה ב100 שקל פחות ועוד קיבלתי מקרר" לא לכאלה שרשורים קיים הפורום הזה ואני לא מתכוון לחנך או לזלזל.. רק מנסה לתת קצת ביקורת בונה

HelloweeN

New member
לא כתבתי באף

הודעה "אידיוט" או "מטומטם". כל מה שכתבתי מבוסס על עובדות מוצקות בלבד. ו"פראייר" עד כמה שאני יודע זאת לא קללה. ניסיתי להבין את דרך המחשבה שלו - קטונתי. צר לי. וממש לא "השתלחתי" בו. ואין צורך לפחד מכל שירשור שבו אנשים לא מסכימים אחד עם השני. זאת הבעיה כניראה, שאנשים מפחדים מוויכוח שמא יפגע ב"תדמית" של הפורום. ולך תדע, אולי ברגעים אלו ממש יושב לו גולש שמעונין לצאת לטיול, וקורא את השרשור הזה (שמאוד שיעשע אותי אשכרה להתקל באנשים שהמוכרים רק חולמים עליהם), ולמד משהו. וואלה, אולי כדאי לו לבדוק בכמה מקומות? אולי כדאי לו להייעץ עם כמה אנשים לפני שהוא עושה קניה כזאת או אחרת, אולי כדאי לו לשאול לעצות - ואז כל ה"וויכוח" הזה לא היה לחינם.

dov cohen

New member
מצטרף ל-shaishoo

מצטער מאוד HelloweeN, אבל גם לדעתי התגובה שלך היתה ממש לא במקום, לא מבחינת תוכן ובטח לא מבחינת הסגנון שלה. סלע - גם אני חושב שהיית צריך לתת את דעתך לענין. מהטון החצי מתנצל בהודעות האחרונות נראה שהענין ברגיעה. אני באופן אישי מעדיף שנקיים שיח תרבותי ולא שיח של תרבות שוק.

למעלה