האם אני (ובני) שייכים לכאן?

לא תמיד יש "מה כן"

לפעמים זה בעיות תקשורת שלא עוברות את הסף לספקטרום האוטיסטי.
לפעמים יש משהו אחר כמו בעיות שפה או קשב וריכוז.

הורים באים בגלל שהם רואים קושי אצל הילד

וברור שזה לא חייב לדעת המאבחן להיות אוטיזם.

אבל אם זו בעיית שפה או הפרעת קשב וריכוז או קושי אחר או אפילו משהו שלדעת המאבחן יחלוף ללא טיפול וזה לא קושי אמיתי (למשל), אז גם זה משהו שהוא כן. כלומר, אפשר לא רק לשלול אוטיזם אלא להגיד מאיפה נובע הקושי של הילד.

schlomitsmile

Member
מנהל
אם הילד הוא ילד אמצע, המאבחן יכול להגיד שיש "קווים אוטיסטיים" אבל לא מספיק או לא בעוצמה מספקת
לשם הגדרת ספקטרום אוטיסטי.
וזה בלי להגיד ממש "מה כן".

אבל זה גם סוג של "כן"

קשיי תקשורת, אך לא חמורים מספיק כדי להיקרא אוטיזם.

לא?

בני אובחן במכבי

אכן נפגש עם רופא, פסיכולוגית, קלינאית, ומרפא בעיסוק. זה התהליך שם.
הם מאוד מקצועיים. למרות שנופף לשלום, אכל מגוון והבין טוב שפה אובחן כאוטיסט.
גם פניתי במקביל לאסף הרופא כי אמרתי שאם יגידו לי שהוא אוטיסט - אני לא אאמין,
וגם אם יגידו ''לא'' - אני לא אאמין.. הוא קיבל חותמת בשני המקומות די מהר.
אני זוכרת איך בפגישה מסכמת במכבי אני בכיתי בחוץ וכולם הסתכלו עלי.. התפללתי שיגידו לי שהוא לא נמצא מתאים לספקטרום.
איזה מזל שהם היו מקצועיים מספיק ולא הוליכו אותי שולל. התחלנו טיפול מוקדם, הוא אף מלמה!
היום הייתה אצלו חברה מהדלת ממול, שיחקו שעתיים (!), דיברו בלי סוף, משחק סימבולי, משחק זיכרון ולוטו.
זה ככה על קצה המזלג. אני רק רוצה להדגיש שאל תתני להם באבחון ''לפספס'' אותו, כי אין כמו
טיפול מוקדם ומסגרת חינוכית מתאימה! באבחון קל לפספס ילדים קטנים בתפקוד גבוה.
בהצלחה!

OraS20

New member
בלת״ק חלקי

אל תבזבזי זמן על מכבי
מרפאה בעיסוק / קלינאית לא מאבחנות אוטיזם
יש להם נטייה להגדיר בקופת חולים ילדים כמעט גבי התפתחות ולמשוך זמן כשאפשר
באסף הרופא הם סופר מקצועיים לתת אבחנה מדוייקת ותוכלי לקבל החזר ממכבי עבור ייעוץ נוירולוגי
האבחון קביל בביטוח לאומי במידת הצורך ולילדים צעירים נותנים קדימות בתורים
עדיף לדעת וטפל מאשר להגרר למיליון איבחונים של אנשי מקצוע שהמקצועיות שלהם בעניין הספקטרום מוטלת בספק, לצערי.
שיהיה בהצלחה!

תודה לכל התגובות
אז.... אתמול אחרי טלפונים לכל מי שאני מכירה ואולי יכול לעזור, הצלחתי להקדים את התור לאסף הרופא. פגישת הסיכום תהיה כבר באמצע ינואר.
אני לא בטוחה שהוא יאובחן על הספקטרום, אבל בכל מקרה יש איזה שהיא בעיה וצריך לטפל, יפה שעה אחת קודם.

לצערי הרב יותר ויויתר מקרים

שאנחנו שומעים לאחרונה שילדים עם חשד רציני לבעיות תקשורת לא מאובחנים על הספקטרום על אף שלהורים ברור שהם כן, וזה כן חשוב לאבחן אותם נכון .
תתעקשי על מה שאת חשה ותדרשי את שלך , תפגיני ידע, כי הידע שלנו ההורים זה הכוח שלנו גם מול מאבחנים,
לפי הדברים שכתבת נראה שהוא בכיוון הספקטרום.

הורים אינם מוסמכים לאבחן,

בדרך כלל.

אני חושבת שגם אם ההורים מומחים לאוטיזם בעלי שם עולמי, את הילד שלהם הפרטי עדיף שיאבחן אדם מבחוץ.

האבחון בנוי גם מהתרשמות אישית, והורים מתקשים לראות את הילד באובייקטיביות. לכן מנסים לפנות למישהו מבחוץ, שגם הוא לא רק מתרשם מהילד, אלא אמור להתייעץ עם אנשים שמכירים את הילד במקומו הטבעי או לצפות בו בעצמו במקומו הטבעי.

salsa10

New member
אני לא מאבחנת אבל לפי היידע והניסיון שלי

נראה לי שלבנך יש עיכוב התפתחותי+הפרעת קשב וריכוז. יכול להיות שיש לו גם בעיה בעיבוד שמיעתי מרכזי - אך את זה ניתן לאבחן רק מעל גיל 5 בתל השומר.
בנתיים תני לו קלינאית תקשורת , תעבדי איתו על התעמלות , חציית קו אמצע, ותדברי אליו המון ולאט (לא דיבור מהיר)

נו, באמת...

את לא רצינית, נכון?

לא מאבחנים ילד, שאת בכלל לא מכירה, ועוד דרך המחשב.

זה לא רציני ולא מקצועי, מה עוד שאת לא מאבחנת מקצועית. אני חושבת שמוטב להשאיר את העבודה למאבחנים שזה מקצועם.

העצות שנתת טובות, כנראה. אבל לא צריך לאבחן כדי לתת אותם.

למעלה