האם אני (ובני) שייכים לכאן?

האם אני (ובני) שייכים לכאן?

בני, בן שנתיים ו-10, החל עכשיו תהליך אבחון.... ברור שיש בעיית תקשורת, עוד לא ברור מה עוד....
עיכוב בדיבור, לפעמים נראה שלא מבין מה שמדברים אליו
הוא לפעמים בעולם משלו (לא תמיד)
בעל מצבי רוח קיצוניים ומשתנים - או שהוא המאושר שבאדם או שהוא בהתקף טנטרום נוראי
לא יושב במפגש בגן, לא מתעניין בזה
בעל תחומי עניין מאוד מצומצמים ויכולת משחק נמוכה
מצד שני מדבר על עצמו בגוף ראשון (אני רוצה אוכל, אני רטוב), בעל מחוות (מצביע, מנופף לשלום), אוכל טוב ומגוון

לא מצפה שתתנו לי אבחנה, רק שתתנו לי לי כיוון על מה לשים לב בתהליך הזה של האבחון. על מה צריך לשים לב? על מה שווה להתעקש?
אנחנו עושים את האבחון דרך מכבי, הוא נפגש כבר עם רופא ילדים ויש עוד אבחון ע"י קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק.
רופא הילדים לא הסכים כל כך לשתף אחרי האבחון שלו כי אמר שצריך להשלים את התמונה ע"י שאר האבחונים, הוא אמר שבטוח יש בעיית שפה, לא יכול לשלול שהוא על הרצף אבל ב"תחושת הבטן שלו זה לא המקרה"

אני ממש אשמח לעזרה... מרגישה אבודה לגמרי....

הרצף...

איזו מילה מעצבנת...
בכל מקרה, כשמה כן היא. יש כל מיני עיכובים וקשיים לילדים שלנו.
זו סקאלה מאוד רחבה וכל מי שלא עומד בדיוק בקריטריונים נכנס תחת "המטריה" הזו.
כך או כך, טוב שאת מודעת ומטפלת.
אנחנו נכנסנו לפני גיל שנתיים להתפתחות הילד לתהליך של כשבעה חודשים ותמיד אמרו שיש קושי אבל מעולם לא נזרקו המילים האלה לאוויר או אפילו נרמז, ולכן רק לאחר זמן רב נפל לנו האסימון במה מדובר.
נורא כעסתי שלא שיתפו אותי "בחששות" שלהם לגבי ההגדרה. למה צריך "שייפלו עליי השמיים" ביום בהיר אחד?
בקיצור, אני לא מתיימרת לאבחן או לקרוא את הבן שלך אבל אני שמחה שהוא התברך באמא שמטפלת, דואגת ומודאגת ולא אחת כזו שמטאטאת מתחת לשטיח על חשבון הילד.
פה איתך תמיד!

dina199

New member
אם הילד על הספקטרום האוטיסטי,

(או שרוצים לבדוק שהוא על הספקטרום - הרי זו מטרת האיבחון - לתת אבחנה מכל סוג שהוא)
אנשי מקצוע שציינת לא יכולים לתת לך אבחנה.
איבחוני אוטיזם מתבצעים רק על ידי רופא (פסיכיאטר, נוירולוג או התפתחותי) ועל יד פסיכולוג (קליני או התפתחותי).
כל לשאר הגורמים יכולים לעזור, אבל לא לקבוע אבחנה.
אלא אם כן רופא הילדים שלכם הוא רופא התפתחותי וגם מומחה באוטיזם (ועדיין צריך פסיכולוג)

אוףףף אז איך כדאי לעשות אבחון?

חשבתי שזה המטרה של האבחון במרכז להתפתחות הילד!!!
התקשרתי עכשיו למרכז באסף הרופא, אמרו שישלחו לי טפסים למלא, ויש המתנה של כ- 3חודשים, יתקשרו כשבוע לפני שיהיה תור, וזה עוד בפרטי (עלות של 850 ש"ח לפגישה, צריך 4 פגישות)

בבקשה עזרה........

schlomitsmile

Member
מנהל
כדי לקבל תשובה מוסמכת האם בנך על הספקטרום או לא, יש לעבור איבחון כמו שדינה כתבה.
זה יכול להעשות גם בהתפתחות הילד.
אם אתם הולכים על איבחון באסף הרופא,
מגיע לכם השתתפות מקופ"ח.

TikvaBonneh

New member
נכון, יש החזר מהביטוח המשלים

על התיעצות מומחה על שלוש פגישות מתוך הארבע, כך שרק על פגישה אחת משלמים מלא.

אנחנו עשינו אבחון במכבי

במכון להתפתחות הילד של מכבי.
גם אצלנו האבחון נעשה ע"י רופאה התפתחותית ופסיכולוגית, בנוסף היתה פגישה גם עם קלינאית תקשורת אבל הרופאה והפסיכולוגית נתנו את האבחון עצמו.

כנראה שזה מה שאנחנו עושים...

אנחנו בתהליך אבחון ע"י התפתחות הילד של מכבי
עברנו פגישת אבחון עם רופא של התפתחות הילד (לא רופא ילדים9 שבדק איך הוא מתנהג, מדבר, מתקשר וכו
יש תורים לפגישות אבחון עם קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק

נראה לי שנלך גם לאבחון באסף הרופא (אם יש המלצות על מקום אחר לאבחון, שבו אולי לא צריך להמתין 3 חודשים, אני אשמח לשמוע) רק כדי להיות בטוחים..... לא כל כך משנה לי בשלב זה הכסף. יותר חשוב לי להגיע לאבחון נכון.

דרך אגב - מה קורה אם מקום אחד קובע שהילד על הרצף ואילו מקום אחר לא חושב כך???
ככל שאני קוראת פה יותר נראה לי שאנחנו שם, אולי תפקוד גבוה, אבל יש יותר מדי דברים שמדליקים לי נורות אזהרה......

schlomitsmile

Member
מנהל
כאמור, צריך גם פסיכולוג (קליני או התפתחותי) אם מקבלים איבחונים סותרים,
צריך להחליט למי מאמינים יותר

מי נראה מקצועי, משכנע יותר,
או לפנות לאיבחון שלישי.
אפשרות נוספת, זה לקרוא הרבה על הנושא,
בעיקר דברים שאנשי ספקטרום כתבו ותיארו את חווייתם,
את תחושותיהם וכד',
ובעזרת המידע הזה להחליט לאיזה מהמאבחנים להאמין

schlomitsmile

Member
מנהל
כדי שיהיה איבחון קביל ע"י הרשויות צריך שיהיו חתומים עליו רופא (אחד מהשלושה שדינה ציינה)
ופסיכולוג (קליני או התפתחותי).
כל שאר אנשי המקצוע יככולים לעזור,
אבל מבחינת הרשויות הם לא רלוונטיים לאיבחון.

dina199

New member
הם חייבים.

אבל אם הבדיקה מתבצעת על ידי רטפא התפתחותי ,ייתכן שהם מחכים להחלטה של הרופא.
אם הרופא יחליט שהילד בספקטרום, אז הם יעשו גם איבחון פסיכולוגי
בכל מקרה אל תחכי לטוב ליבם. תבררי .

dina199

New member
אני הולכת על המחמיר.

אם מקום מסויים קובע שהילד על הספקטרום, אז הוא שם.
ואז כשיש אבחנה רשמית - הילד זכאי לסיוע מתאים.

TikvaBonneh

New member
אסף הרופא יותר מקצועי

אז אם יש סתירה בין האיבחונים, אסף הרופא צודקים. הם מכון מס. 1 בארץ.
קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק, כמו שאמרו קודם, בכלל לא מוסמכות לאבחן ASD, אז צריך להתיחס לאבחנה שלהן בעירבון מוגבל. לא יודעת למה התפתחות הילד בכלל כוללים אותן באיבחון. אני לא מזלזלת בהן חלילה, אבל אם משרד הבריאות דורש רופאה ופסיכולוגית, אז הוא יודע על מה הוא מדבר. הכי משמעותי באיבחון זה הצד הפסיכולוגי.

1אילת2

New member
אבחון בהתפתחות הילד הוא אולי לא מהיר וחד

משמעי אבל הוא נותן להורים תמונה מדויקת על מצבו של הילד.
כאשר מרפאה בעיסוק וקלינאית תקשורת פוגשות את הילד פעם בשבוע למשך שלושה חודשים, ופסיכולוג ונוירולוג רואים את הילד פעם בחודש למשך שלושה חודשים האבחון יכול להיות מאוד מדויק ונותן אבחנה מבדלת בין איחור התפתחותי, בעיות ויסות, קשיים רגשיים או אוטיזם. עם כל הכבוד לאסף הרופא ולמחקרים על אוטיזם בגיל כזה קל לטעות.

nirity1

New member
תכנסו לרשימת המתנה של אסף הרופא

ובמקביל תשלימו את האבחון בהתפתחות הילד
במידה והם מאבחנים את הילד - האיבחונים של התפתחות הילד מספיקים עבור קבלת זכויות ( רופא התפתחותי יכול לאבחן אוטיזים ) ואז תוותרו על התור - חבל על הכסף
במידה והם לא מאבחנים את הילד ונותנים לכם סתם אבחנה כמו עיקוב התפתחותי שהם אוהבים לתת להורים כדי למשוך את הזמן. תמשיכו עם האבחון באסף הרופא

מעניין אותי,

האם קרו בעבר מקרים, שילדים אובחנו עם עיכוב התפתחותי, ואחר כך זה לא השתנה לאבחון אוטיזם? האם יש ילדים שאובחנו כך, והשיגו את העיכוב וכבר לא סבלו מעיכוב התפתחותי?
האם יש ילדים שאובחנו כעיכוב התפתחותי ואחר כך אובחנו אחרת, ולא אוטיזם?

dina199

New member
אם זה בהתפתחות הילד אז ייתכן שרופא ילדים

הוא רופא התפתחותי . תשאלי אותם.

שאלה באותו נושא : האם רופאה התפתחותית שמתמחה

באוטיזם יכולה לשלול אבחנת אוטיזם שכבר יש לביתי ? קבלנו אבחנה בגיל שנתיים וחצי ועכשיו בגיל 4 כבר לא בטוחים לגביה ....אני מאוד מבולבלת

מי נתן לכם אבחנה בעבר?

ומי כיום לא בטוח בזה,? הרפואה ההתפתחותית מדוע?
זה ממש מתסכל שאנשי מקצוע נוהגים בצורה כזו חסרת אחריות.
אם היא מאובחנת על הספקטרום היא לא יכולה לשלול שום דבר, ואפשר בהחלט להעמיד אותה במקומה!
אותי זה מרגיז

למעלה