במה אנחנו צופים הסופ"ש?

MonicaF

New member
אחרי הספרים שאני קוראת עכשיו

אני מתכוונת לקרוא את שיר של אש וקרח, למרות, ואולי בזכות, הסדרה שראיתי עד כה.
היום אסיים את הכרך הראשון של סטריינג׳ ונורל. אחריו שני ספרונים של דוקטור הו.
ואז - שיר של אש וקרח. באנגלית כמובן.
מי יודע, אם זה יתפוס אותי, אולי אספיק לסיים לקרוא לפני שתתחיל עונה 5.

phoenix2000

New member

הקרב בין בריאן לקלגאן היה מגניב ומפגר.
מגניב ברמה שזה קרב מגניב בתור איזשהו פאנפיקשן לסדרה.
מפגר כי פשוט לא מצאתי שום סיבה ששתי הדמויות האלה ילחמו בניסיון להרוג אחד את השנייה. זה מה שמבדיל בין הסדרה הטלויזיונית לספרים. בספרים הדמויות מתנהגות בהגיון יחסי בעוד שבסדרת הטלויזיה הם פשוט חושבים על מה יהיה מגניב לעשות.
אז אני מניח שזה מה שעבר ליוצרים בראש:
קלגאן אמור למות מזיהום בספרים אבל בסדרה הוא דמות פופולרית מידי בשביל לזכות במוות עלוב שכזה, והסיפור של בריאן בכל מקרה לא ממש התקדם לאנשהו בעונה הזאת, אז אולי פשוט נעשה קרב ביניהם ושבריאן תהרוג את קלגאן?

מיכאל ג

New member
ומה שהכי מוזר

זה שכן הראו את הפצע, והזיהום אכן התחיל להתפשט, כאילו ממש שמו על זה דגש שקורה עם זה משהו, ובפרק הזה זה פשוט נעלם כאילו זה בכלל לא קרה.
מה שכן זה נתן לבריאן משהו לעשות כי חוץ מזה היא לא שלפה חרב העונה. בתור לוחמת דגולה כל מה שעשתה זה לדבר וללכת.

phoenix2000

New member
הם עשו את זה בכוונה כדי להטעות את הקוראים

לפעמים נראה שהם עושים שינויים רק כדי להפתיע את אלו שקראו את הספרים, גם אם אין בשינויים האלה יותר מידי היגיון.
גם הסיפור של יארה ותיאון לא התקדם לשום מקום. העונה הקודמת הסתיימה בזה שיארה לוקחת ספינה ומפליגה אל האופק כדי לחלץ את אחיה ובעונה הזאת היא פשוט ויתרה בקלות מעצבנת כזאת.

avivs

New member
אני לפחות שמח מזה...

שבעונה הבאה אין לי מושג מה הולך לקרות.
לא קראתי את הרביעי, לכן אוכל להיות כמו אלה שראו את החתונה האדומה והיו

לא שנראה לי שיהיו קטעים כמו החתונה האדומה בהמשך.

MonicaF

New member
רגע, עונה זה ספר אחד, לא?

אולי התכוונת שלא קראת את החמישי ואתה לא יודע מה יקרה?
יש חלוקה עקבית בין ספר לעונה?

morashty

New member
החלוקה לא מאוד עקבית.

הספר השלישי חולק לשתי עונות (גם השלישית וגם הרביעית), ומכיוון שעלילת הספרים הרביעי והחמישי מתרחשת פחות או יותר במקביל אני מניח ששתי העונות הבאות יהיו שילוב של השניים.

MonicaF

New member
After Earth, Oz

העולם אחרי עם משפחת סמית'
- ממש עיצבן אותי. כזה סרט תבניתי. הרצתי מהר את השליש הראשון ואז מחקתי מבלי להמשיך בצפיה.

לעומת זאת, אוז, עם ג'יימס פראנקו, שראית עד ש"דורות'י" נשאבת לתוך הסערה - נראה מבטיח. ודווקא שמעתי עליו דברים לא טובים.

avivs

New member
אני דווקא

חיבבתי את הסרט של הסמית'ס.
באתי בציפיות נמוכות, אבל הוא סיפק אקשן נחמד ואפקטים חביבים. הייתי לגמרי בסדר איתו.

OZ היה... סתם. לא סבלתי, אבל פרנקו היה מעצבן, התסריט לא מעניין במיוחד והאקשן אומנם היה יפה, אבל לא משהו שמוציא מהאדישות.
אבל מעביר איזה שעתיים בנחת.

למעלה