במה אנחנו צופים הסופ"ש?

trilliane

Well-known member
מנהל
שלדון צודק; בבילון 5 מוערכת יתר על המידה

יש בה עלילה אחת חזקה וטובה (בעונות 2 עד 4) עטופה בהרבה "ברָרה". הקשת העלילתית הארוכה הייתה ייחודית לתקופתה והקסימה צופים רבים בשעתה, אבל הסדרה לא שורדת היטב במבחן הזמן, ומי שלא התחבר אליה בזמן אמת לרוב לא מתלהב ממנה כיום. היא לא שנונה ומלהיבה כמו סדרות בימינו, ההומור דלוח וצפוי מקילומטרים, האפקטים הממוחשבים לא עומדים במבחן הזמן ופרקי ה-stand alone מביכים ברובם. אישית גם לא התחברתי לדמויות, רובן היו די פוציות. זו תוצאת פרויקט של יוצר מגלומן שהתעקש לעשות כמה שיותר בעצמו בלי להתייעץ או להיעזר באחרים וכך זה נראה. בקטעים שבהם הוא חזק (העלילה הראשית שהייתה לו) הוא הצליח לספר סיפור מעניין; בשאר הקטעים הוא כשל.

מצרפת קישור לביקורות (ביניהן זו שלי) באתר "המסך המפוצל":
http://www.tve.co.il/series/1055
(יש ללחוץ על הלשונית 'ביקורות').

subatoi

New member
ו"הילד" עם ברוס וויליס, מסרטיו הנשכחים.

יצא ב-2000, יועץ תדמית מלוקק ומגעיל פוגש ילד מציק שמסתבר שהוא הוא-עצמו, כ-30 שנה קודם לכן, ומנסה לשנות את עצמו בדיעבד.
קצת קיטשי לרגישים, אבל מביא ביצוע ממש נחמד ל"קבל את עצמך" ו"שנה את עצמך" וכו', יחד עם קצת עאלק-מסע בזמן לא מחייב.

MonicaF

New member
WaterWorld

באיחור רב, רק הלילה צפיתי בסרט הזה.
מרגיש כאילו הקריבו את העלילה לטובת הרעיון. רעיון, גם אם לא חדש, הוא טוב.
היו קטעים חזקים בעלילה, אבל לא מעבר. אני לא מצליחה לשים את האצבע בדיוק על הסיבה בגללה לא ממש נהניתי מהסרט.
אולי הייתי צריכה לראותו בשנת 1995 כשהוא יצא.

subatoi

New member
אני זוכר שבפעמים בהן ראיתי אותו

לא הבנתי למה כ"כ שונאים אותו. אקשן, קנה מידה גדול, מקום התרחשות ש(כמעט?)מעולם לא ראינו. אם הוא גרוע, הוא לא יותר גרוע מהרבה סרטים אחרים.
אני זוכר שהוא עלה המון כסף ולכן הפסיד הרבה, זה כן.

לא ראיתי אותו המון שנים.

MonicaF

New member
Enola

יש משהו בעלילה שלא גורם סיפוק, מעין סטאקאטו מעצבן כזה (עד כמה שאני מבינה במוסיקה).
כאילו - מה אני לוקחת אתי מהסרט הזה? נבואה על הפשרת הקרח בעולם? אבולוצית האדם לכיוון חיות מים? כוחו של הניכור במצב הישרדותי קשה זה? אםילו לא הוסבר למה הילדה יודעת כל כך הרבה על חיי יבשה.

אני אגיד לך מה אני לוקחת מהסרט הזה: את הילדה (שכבר אינה ילדה) שגילמה את Enola, שמה Tina Majorino.
רק קריאה אודותיה הסבה לי הנאה גדולה.

avivs

New member
ראיתי את זה בקולנוע

לפני המון שנים. אני חושב שהוא סביר, לא אסון כמו שתיארו אותו במשך השנים.
הבעיה הגדולה לדעתי הייתה גודל התקציב שהושקע בו, והתוצאה שלא נראתה כאילו עלתה כל כך הרבה.

כמו הבעיה עם ג'ון קרטר. הוא היה סרט חביב, שהכניס סכומים נאים ברחבי העולם. אבל השקיעו בו כל כך הרבה משאבים, שביחס לזה מדובר בכשלון.

דיאנה1

New member
ראיתי אותו כשהוא יצא, הייתי מעריצה גדולה

של קווין קוסטנר, ולא סבלתי אותו.
מעבר לזה שהעלילה שעממה אותי, מאד לא אהבתי את העיצוב האומנותי. הכל היה כל כך עלוב ומכוער, מלא חלודה וסמרטוטים מכוערים. בכל זאת, זה לא איזה סרט תעודי או אומנותי, זה בסך הכל סרט אקשן, אז לפחות שיהיה נעים בעיניים.

subatoi

New member
זה היה "אפל יותר" ומלוכלך לפני שהמושג נולד,

מסתבר.
אולי הוא בכלל הקדים את זמנו, ולכן לא הצליח

MonicaF

New member
לא, הבעיה היא באמת העלילה

אין ממש סיפור.
זה רק: צופים - תתפעלו מהמראות!

avivs

New member
משחקי הכס - פרק 10

יופי של פרק.
עשוי מדהים.

הקרב בחומה היה עלוב. אמורים להיות לו 100,000 חיילים, אז איך כולם הובסו תוך דקה? נראה שהיו לו 200 בערך. טוב, כנראה שכל התקציב הלך על הפרק הקודם.

הקטע עם טיריון - מדהים. עשוי כל כך טוב, ומביא כל כך הרבה סיפוק.

גם הקטעים עם אריה היו חזקים. לא הבנתי למה היא לא נשארה בטירה. כאילו, באמת, אז דודה שלך מתה. יש לך שם בן דוד ועוד אנשים שיודעים מי את וישמחו להגן עלייך (ונעזוב רגע את אחותך בצד). זה שהיא פשוט הלכה משם הרגיש מטופש.

הקטע עם השלדים היה מגניב. מעניין לראות לאן זה יתפתח, כי בינתיים כל קטע עם בראן משעמם אותי.

דנריס והדרקונים - עוצמתי ועשוי מצוין.

ספויילר מטורף בהמשך למי שלא קרא את הספרים....

שוב מזהיר

איפה הקטע עם קייטלין?
ככה הסתיים הספר השלישי, לא? היא זומבית כזו ויוצאת מהנהר. (לא קראתי את הספרים אחרי השלישי, אז אין לי מושג איך זה התפתח משם). הייתי בטוח שככה תסתיים העונה.

יופי של עונה, חוץ מפרק 9 שלא עמד בציפיות, אבל בכל זאת לא היה רע.

מיכאל ג

New member
ועוד משהו
לספרים ולפרק

הם קיצצו את כל הקטע עם coldhands, לא? זה אומר שקרוב לחצי מהעלילה של בראן מריקוד עם דרקונים נחתכה. גם ככה הוא כמעט לא עושה כלום בספר ובכלל לא מופיע במשתה לעורבים. נראה אותו בכלל בעונה הבאה?

MonicaF

New member
משחקי הכנס עונה 4 פרק 10

גם אני מאד נהניתי. בכיתי בקטע של דאינריז והדרקונים. זה היה נורא.
הייתי צריכה לצפות לזה. מרטין לא מאפשר לאף אחד לנוח בסדרה זו.
אתה צריך להיות כל הזמן בתנועה כדי לשרוד. כוונתי בתנועה אינה בהכרח מבחינת מרחקים אלא מבחינת עשייה, שינויים, התמודדות.
למה אריה לא נכנסה לטירה? היא ידעה בכלל שאחותה שם? לא קראתי את הספרים אבל לפי הסדרה, היא בכלל לא ידעה את זה.
אני במקומה, אילו לא ידעתי שהיא שם, הייתי הולכת גם.
הקטע של טיריון היה חזק וקשה. פחות קשה מקטעי הדרקונים.
ואריז - הוא ממשיך עם טיריון. אני לא מבינה למה רצה לעזור לו. הלא טיריון, בימיו הספורים כשהיה ימין המלך, העמיד את ואריז במקומו. טוב נו, אולי בכל זאת יש בו משהו טוב בואריז. אגב, היה לואריז מעונה בארון. הנושא לא הוזכר שוב. זה קטע שקשה לי לשכוח.
לא הסכמתי עם אריה שהיא לא הרגה את כלב הציד. שהשאירה אותו כך. אבל אני לא היא ובטח לא הייתי שורדת את כל מה שהיא שרדה.
קייטלין? זומבית? היא נרצחה בחתונה בסוף עונה 3. איך היא אמורה להפוך לזומבית?

avivs

New member
את לא צריכה לקרוא ספויילרים

יש סיפור עם קייטלין, אבל לא בטוח שיכניסו אותו לסדרה.

למעלה