במה אנחנו צופים הסופ"ש?

subatoi

New member
קצה המחר. היה מגניב וכיפי.

אני שוקל לראות אותו שוב, והפעם לצאת לפני הדקה האחרונה המטופשת (עוד לא חיפשתי הסברים משביעי רצון באינטרנט, אבל אני בספק אם יש כאלה).

מיכאל ג

New member
הסבר לדקה האחרונה

(אני מקווה שאתה מכיר את הז'רגון של עין הדג)

כשאתה זורק רימון לתוך האומגה והוא מתפוצץ בדיוק תוך כדי שהאומגה מנסה לחזור בזמן, יוצא בוחצלגיחצן.

subatoi

New member
זה בערך מה שחשבתי שקרה

האמת שלא חשבתי על זה שהאומגה ניסה לחזור בזמן בדיוק באותו זמן. זה מוסיף קצת עניין לסוף, אבל עדיין מטומטם ולא מספיק מוסבר.

avivs

New member
כן, גם לא הבנתי את זה.

אבל פחות הפריע לי. אהבתי את השאר.

subatoi

New member
זה המזל של הסרט הזה.

הוא כ"כ טוב וכיפי, והחלק המטומטם הוא כ"כ קצר, שהחלק הטוב מאפיל עליו בקלות ולא נשאר (כמעט) טעם חמוץ בסוף.

MxIxAx

New member
משחקי הכס פרק שמיני

איזה סוף עצוב
אני צריך להרגע עכשיו

MonicaF

New member
מעלי ובהודעה זו למשחקי הכס 8

צודק. לי ממש כאבה הבטן.
זה לא רק עצוב אלא שובר כל תבנית עלילה שאנחנו מכירים.
כאילו הסופר נחוש בדעתו להוכיח לעולם, הווי אומר לקוראים ולצופים, שאנחנו אוהבים כאב ומכורים לכאב ולעגמת הנפש, ושזה הדבר היחיד שמחזיק אותנו נאמנים לסדרה - הסדרה כהקבלה לחיים עצמם.
אני חושבת שמי שהצליח לעזוב את ספרי הסדרה הזו באמצעה או תחילתה, הוא אדם מיוחד.
מיוחד...עד שיחזור אליה.
את הסדרה המשודרת יותר קל לעזוב - ממה שאני שומעת סביבי.

Lhuna1

New member
אני עזבתי אחרי ספר 3 (ואני לא כזאת מיוחדת)

ג'ורג' מרטין הקל עלי מאוד לעזוב את הסדרה בעצם זה שהוא פשוט לא הוציא את ההמשך, ועד שזה יצא כבר עברתי לספרים אחרים ו"עברה לי ההתמכרות", מה גם ששכחתי את רוב מה שקראתי ממזמן בספרים הקודמים ולהזכר מחדש בהכל זה יותר מידי השקעה.
ועם כל כמה שנהנייתי מהסדרה, אני אוהבת שיש סוף לסיפורים שאני קוראת, וכשהבנתי שגם הרביעי לא יסיים את הסאגה אז כבר ויתרתי וזהו.

MonicaF

New member
מותר לי לחשוב

שאת מיוחדת

כי כל מה שכתבת, אני משערת שלא היה מזיז לי.

MonicaF

New member
משחקי הכס פרק 9

עכשיו סיימתי לראות. לפני כן הספקתי לשמוע מחברה שהפרק היה מאכזב והספקתי לקרוא את הכותרת של אביב בשבוע שעבר (שגם לא אהב את הפרק הזה).
תודה לכם על הורדת הציפיות!
נהניתי מהפרק.
אני דואגת.
אולי אני מאזו.
אולי לא.
אולי כן.
כן.
כנראה שכן.

בקיצור, הבן שלי ישב איתי. הוא לא מכיר את הסדרה. צפה ברוב הפרק ואמר שזה לא נורא, זה כמו הקרב בשר הטבעות בין כולם. שאני לא אדאג, לא יהיו לו סיוטים וזה לא עושה לו רע.

כשהוא אמר שר הטבעות, נזכרתי בענקים שם, חשבתי על הענקים במשחקי הכס, ונזכרתי גם בענקים בהארי פוטר.
ענקים.
לדעתי גמדים, במספר רב, יכולים להיות הרבה יותר קטלניים. כמו טרמיטים.

ריגש אותי הקטע בין ג'ון סנו לאיגרט
כן בכיתי.
לא יכולה להפסיק לחשוב על הילד המסכן שהצליח להרוג, ודווקא אותה. הילד הזה - בא לי להיכנס למסך, לחטוף אותו, ולהביא אותו לעולם שלנו.
סם הוא משהו מיוחד.
לא יודעת כמה דמויות מתכוון מרטין עוד להרוג בדרך.
היי חזקה מוניקה, היי חזקה.

MonicaF

New member
Star Trek: The Next Generation

שלדון מסדרת המפץ הגדול הוא אחד המבקרים המוערכים אצלי, למד"ב. מאז שזלזל בתוקף בסדרה בבילון 5, לא הצלחתי להנות ממנה עוד!
ההערצה של שלדון למס"ב, החבר שלו וויל וויטון - לא הייתי צריכה יותר כדי להשתכנע לצפות בסדרה.
כאשר שודרה בזמנו בטלוויזיה, לא משכה אותי. הייתי צוחקת עליה: כל הזמן הם בספינת החלל הזו, היא מתחילה לרעוד וכולם נופלים, אזעקה, כולם מודאגים. ברגע זה הייתי עוזבת את המרקע וחוזרת רק בפרק אחריו, ושוב, אותו הדבר, השתעממתי! אבל שלדון אמר, אז הוא יודע מה הוא אומר. לכן אני נותנת לה צ'אנס.

מרוב שאני לא מבינה בסדרה זו, חיפשתי את ספוק ואת קירק, אבל ספוק וקירק שייכים לסדרה המקורית, ואנחנו מדברים על נקסט ג'נריישן כאן.
ראיתי כמדומני 3 פרקים ראשונים.
ז'אן לוק פיקאר הוא משהו מיוחד.
כתיבת יומן, או יותר נכון הקלטת יומן - חשבתי שמקורה בסרט אוואטר. כמה לא מנומס מצידי. מקורו במס"ב?
בבבילון 5 יש טלפתית - אמנם היא שונה מהיועצת שבמס"ב, כי היועצת במס"ב חשה רגשות ולא קוראת מחשבות, אבל יש מצב שזכות הראשונים לרעיון זה, גם במס"ב?
Data מקסים וגונב הרבה פעמים את ההצגה.
בקיצור - אני נהנית ממנה ותודה לשותפי לצפייה

מיכאל ג

New member
וזה מה שקורה כשמאמינים לדמות בדיונית ומעצבנת

לכי עם אינסטינקטים הקודמים שלך. אם שלדון היה דמות אמיתית הוא היה אוהב את בבילון חמש ושונא את הדור הבא. שלדון הוא פיזיקאי. בבבילון יש הרבה יותר פיזיקה אמיתית (כל החלליות למשל פועלות לפי חוקי התנועה של ניוטון). בדור הבא יש דברים שיגרמו לכל מי שאוהב פיזיקה לזרוק אבנים על המסך.
בבילון חמש היא אחלה. הדור הבא לא. פיקראד הוא פוץ מעצבן. וואו, הוא אוהב תה! ממש כמו סבתא! יש לו גם עוגיות? גיב מי א ברייק. אני זוכר את האכזבה העצומה שלי מהסדרה בשנות השמונים. כולם היו כל כך נחמדים, היתה להם פסיכולוגית על הגשר (מה זה כאן, ד"ר פיל בחלל?), היה להם חדר ישיבות ליד הגשר, כולם אהבו שייקספיר. היו משפחות על החללית. כל הבגדים נראו כמו אימוניות מלייקרה. תמיד לפני שהתחיל איזה קרב מעניין פיקארד היה מוצא פתרון של שלום. בקיצור, זה נראה כמו מושבת יאפים בחלל. ב"שושלת" היה יותר אקשן.
עכשיו, אם מדברים על מקוריות, אז הקלטת יומן - היה עוד בדראקולה, ב-1897. טלפתים על ספינה יש אצל לארי ניבן בסיפור משנות השישים אבל בטח היה גם לפני (אולי אצל ואן-ווגט). אל תחפשי מקוריות בטלויזיה! כל מה שיש בסדרות האלו היה עשורים לפני זה בספרים.

גלקטור

New member
בבילון לא ממש מעניינת

לפני הרבה שנים אסטרונומי שכנעה אותי לצפות איתה בבבילון.
העונה הראשונה היתה בסדר, לא יותר, ומעולם לא נמשכתי להמשיך הלאה.
אולי פשוט פיירפלי קלקלה אותי

אז הפסקת לראות בדיוק לפני שזה נהיה ממש מעניין

לפני שהתחילו להריץ את עלילת העל שעד היום אני חושב שהיא עלילת העל הטובה שהייתה אי פעם בטלוויזיה. בקיצור פספסת.

if you value your life, be somewhere else

(מעריצי הסדרה יזהו את הרפרנס
)
עד היום אני מוצא את עצמי לפעמים צופה בקטעים נבחרים מ-B5 ביוטיוב... וכמעט תמיד בכאלה שלונדו מולארי מעורב בהם. איזו דמות משובחת.

annefan

New member
הדור הבא הייתה מעולה לזמנה

שנאתי את הסדרה המקורית (אולי הייתי צעיר מדי, אבל לא נראה לי שרק זה...).
הדור הבא הייתה מעולה, ויש פרקים שאני זוכר עד היום איפה ומתי ראיתי אותם.

אבל אז, התחלתי לראות B5. אין דברים כאלה. לא עד אז, ולא ברור לי שמאז.
העונה החמישית באמת לא משהו. העונה הראשונה היא הבניה לקראת.
העונות 2-4 הן יצירות מופת, או בעצם יצירת מופת.
כן, האפקטים לא החזיקו, נכון, הפרקים הבודדים הם לא מציאה גדולה.
למרות הכל, ואחרי הכל, יצירת מופת.

(יש לי חלום, שמישהו ייתן ל-JMS לצלם מחדש את הסדרה, אבל הפעם עם הסיפור שהוא רצה לספר מההתחלה, בלי השינוי הגדול.
ואז, לתת לילדים שלי לראות אותה
)

למעלה