במה אנחנו צופים הסופ"ש?

גלקטור

New member
אז אתם אומרים לנסות שוב את B5?

נו, מכיוון שעכשיו יש שפל של דברים לראות, אולי אנסה.

MonicaF

New member
לא "מאמינים" אלא "מושפעים"

מה לעשות, שלדון הוא אייטם מיוחד בפני עצמו, ואני מושפעת.
אל דאגה, בבילון 5 בתכנית גם. אני רק צריכה עוד מישהו שיתלהב כדי להתחיל לצפות בה מן ההתחלה.
ההודעה שלך העלתה חיוך גדול על פני. פיקארד סבתא חחח תה ועוגיות

ועכשיו, אמרת שם שברח ממני כאשר אספתי ספרי "חובה" או "לחם" כמו שאתם קוראים להם: ואן-ווגט.
עם איזה ספר שלו להתחיל? אל תשכח שאני מעדיפה אנגלית כך שאין את מכשול איתור הספר בעברית דווקא.

kenny66

New member
B5 היא סדרה מצוינת

כפי שנאמר, אולי ה-Arc הכי מרשים שנוצר אי-פעם. בין השאר בגלל שסרזינסקי הגיע מראש עם עלילה של חמש עונות וזה לא עבד בצורה של "אוי, יש לנו להיט בואו נפיק עוד עונה". דברים שמופיעים בעונה הראשונה מקבלים משמעות בעונות מאוחרות יותר. יש לי לא מעט ביקורת על חלק מהדברים שם, ובכל זאת זו סדרה מצוינת.

מיכאל ג

New member
מודה, לא מבין גדול בואן-ווגט

אבל יש טענה די נפצה שהספר שלו מסעות שפלן החלל (voyage of the space beagle) מהווה מין תבנית למסע בין כוכבים. זה בעצם אוסף של סיפורים קצרים על חללית מחקר עם צוות מגוון והרפתקאותיהם על כוכבים שונים ומשונים.

קראתי עוד ספר שלו שאמור להיות קלאסיקה, world of null-A, שהיה אידיוטי בצורה שלא תאומן, ודי ברור שהוא המציא את העלילה של כל פרק בלי לחשוב על העלילה הכוללת (זה ספר שפורסם בחלקים). בגדול הייתי אומר שהוא מזכיר את אבודים בקטע הזה. מתחיל עם תעלומה מרתקת ואז יש לה פתרון דבילי עם כל מיני נסים ונפלאות ודברים חדשים שמתווספים לעלילה ו"גילויים מדהימים" שלא ממש מתחברים למכלול.

subatoi

New member
את נהנית ממנה בצדק.

ספרי חוויות מדי פעם

(ואל תקשיבי למיכאל
)

בחירה מעולה, מסרי את הערצתי הנצחית לשותפך

לצפייה!

אני רוצה רק להוסיף את הקול שלי לבליל הקולות שעלה כאן, ואני מופתע מזה שלא היו עוד דעות כמו שלי, כי חשבתי שזו דעה רווחת - אהבתי מאד את שתי הסדרות, מסע בין כוכבים ובבילון 5.

על TNG גדלתי כמובן, ואפשר בימינו להאשים אותה בהמון דברים שנעשו מיושנים - פאוזות אובר דרמטיות עם מוזיקה אובר דרמטית וקלוז-אפ אובר דרמטי במעברי סצנות אובר-דרמטיים, self-righteousness לעיתים ברמות שמספיקות לכל העולם כמה פעמים ברצף, הכל כ"כ נקי, קונפליקטים נפתרים כבמטה קסם באותו פרק ונבלים מתוחכמים באים על עונשם כמעט תמיד, והתמימות, התום וההסתכלות ביקום בעיניים זכות שכאלה, זרות כ"כ לעולם הציני של ימינו...
ואלו בדיוק גם הסיבות שאני אוהב את הסדרה. יש בה גם וגם - מצד אחד משהו מאד פשוט, לא מאד רב מימדי ומורכב במובן הרחב של הדברים, ומצד שני התמימות האינסופית הזו, האמונה העיקשת שאפשר להגיע לאוטופיה ולצאת איתה לכוכבים, ושנביא לכוכבים גרסה טובה ומיטיבה של בני אדם, שיש בנו את הטוב הזה ושהוא יכול גם לנצח. אני מודה שנקודת המבט התמימה הזו כ"כ חסרה לי במדיה שאני צורך היום, שהחזרה ל-TNG היא חזרה לילדות (או נערות) בשבילי ביותר ממובן אחד. ועם כל ההתיישנות, פרק כפול ראשון לסדרה בת 7 עונות שפותח בלאתגר את הגדרת המושג "בן אנוש", פרק אחריו שמאתגר את תפיסת התמימות של יושבי הספינה ופרק אחריו שמאתגר את ה-prime directive, זה מבחינתי מדע בדיוני קלאסי במיטבו. והיא רק משתפרת משם, כידוע. אני זוכר משם פרקים מסויימים עד היום, שהכתיבה בהם מעולה ושהשאירו עליי רושם עז. וכמדומני, למעשה, עד היום לא ראיתי אותה במלואה ממש...
אגב, תגידו מה שתגידו, אם יש מישהו שהייתי רוצה להיות פקוד שלו והייתי סומך עליו בעיניים עצומות כשהוא צועק "אחריי!" בקרב, זה פיקארד או ג'יינוויי. ראיתי גם את כל ווייאג'ר, וזו היתה אחת מחוויות הצפייה הזכורות לטוב ביותר שלי בסדרה כלשהיא. שני הקפטנים האלה אדירים, כל אחד בדרכו/ה, וגם כאן אני אציין בפני מי שקרא את היפריון, שבכל פעם שהיו"ר גלדסטון הופיעה בספר, תמיד דמיינתי אותה כקייט מלגרו, עם הפנים העצובות והקול הייחודי, שהתאימו בעיניי לדמות ככפפת VR ליד.

בבילון 5 היא כמובן סיפור אחר לגמרי. סדרה הרבה יותר "מלוכלכת", שמדגישה את השוני והזרות בין המינים השונים והקושי היומיומי בהתמודדות עם האחר, הזר. זו סדרה שונה לחלוטין בטון ובדגשים שלה, ואכן עם העונה הראשונה היה לי לא קל בזמנו. אבל כשהיא כבר העבירה הילוך, הייתי מרותק לעולם ולדמויות שיצרה, וכמובן הייתי מופתע מהקונספט השונה לגמרי ממס"ב - קשת סיפורית ענקית וכתובה נהדר. אבל הדבר שאני זוכר הכי טוב מהסדרה (ראיתי אותה רק פעם אחת), הוא בניית הדמויות ומע' היחסים בין לאנדו וג'קאר, שהיתה מדהימה בעיניי. כיף גדול, כל הסדרות שהזכרתי, דווקא בגלל האופי של כל אחת וההבדלים ביניהן.

MonicaF

New member
תיארת את זה כל כך נכון

האמת שרק אחרי שקראתי הודעתך הבנתי עוד רובד בהנאה שלי.
זו גם אחת הסיבות בגללן אני אוהבת את סדרת "דוקטור הו". התמימות הזו.
כנראה מאזן אותי היטב אל מול "משחקי הכס".
אני מבקשת להמשיך להעריץ הערצה נצחית את שותפי לצפייה

מיכאל ג

New member
מעניין. באיזה גיל ראית אותה?

לדעתי ראיתי את הדור הבא בסביבות גיל 15, פלוס מינוס שנה, ואני זוכר שכבר אז היא נראתה לי מאוד... לא תמימה בדיוק, אלא... שמרנית להחריד. יאפית במובן הלא טוב של המלה. מוסרנית שבא להקיא.
מסע בין כוכבים המקורית היתה תוכנית "פרועה" יחסית. חצאיות מיני כאן, קרב אגרופים שם. בונז התעצבן כל חמש דקות וצעק על ספוק או קירק. לרעים היו שפמים, ואם לא אז זקנקנים, או גבות, שנדע שהם הרעים. ראיתי אותה בשידורים החוזרים האנסופיים בחינוכית. לא אהבתי הכל וזה נראה מיושן אבל היה בזה משהו והדמויות היו כריזמטיות וההתלהבות סחפה אותך גם כשהאפקטים לא היו שם.
ואז הגיע הדור הבא. קרבות האגרופים נעלמו. חצאיות המיני נעלמו. במקום אקשן כולם דיברו על הרגשות שלהם עם הפסיכולוגית הצמודה או ציטטו שייקספיר או יצאו לחופשת סקי לא מזיקה בהולודק וזרקו כדורי שלג אחד על השני ואף פעם לא צעקו. כל פעם שהופיעה דמות רעה, פרק מאוחר יותר הדגיש כמה שזו בעצם דמות לא מובנת ויש לה צדדים חיוביים. והם עשו סיכול ממוקד לכל דמות שהיתה יכולה להיות מגניבה - וורף היה קשוח, אז הם הפילו עליו לא רק הורים פולניים (נו טוב, רוסים) אלא גם בן. דאטה? מגדל חתול ומצייר, כמו היה רווקה תל אביבית שלומדת בשנקר. אין שם אף אחד שאוהב לשתות ולספר בדיחות גסות? ואלוהים, המוסריות המתייפייפת שלהם! במקרה אחד מעצבן במיוחד הם פיספסו סיכוי להשמיד את כל גזע הבורג ולחסוך מיליארדי חיים כדי לחוס על חייו של אינדיבידואל אחד.
ואם מישהו מעיז בכלל לחשוב שזה קשור איכשהו לתקופה בה זה שודר, ממש לא. באותה שנה יצאו סדרות כמו WiseGuy, שהיו לה story arcs מורכבים ורשעים מופלאים (קווין ספייסי היה אחד מהם) או tour of Duty שהתרחשה בויאטנאם.
וראיתי את הסדרה. את הכל. על כל חלקיק לא קיים שהם המציאו כדי לפתור את עלילת השבוע, על כל חייזר חדש עם מצח קצת שונה מהחייזר של השבוע לפני. וחיכיתי שיהיה משהו מגניב. והתאכזבתי כל פעם מחדש. אבל לא היה שום דבר אחר בטלויזיה עם חלליות עד 1993.
אלו היו ששים שניות על כמה מיכאל שונא את הדור הבא.

subatoi

New member
יש סיכוי שאתה פשוט לא אוהב אוטופיות?

(אני באמת שואל)

יש כמה דברים בפירוט שלך שהם נכונים, אבל יש הרבה הגזמות נוסטלגיות שאינן נכונות. אולי תצפה בה שוב

מיכאל ג

New member
זה יותר עניין של דמויות

אני מעדיף דמויות לא מושלמות שמראות התנהגות אנושית, ואני לא מאמין שכל הרפליקטורים שבעולם ישנו את האופי האנושי עד כדי כך שכולם יהיו מלאכים. זה משהו שהיה בסדרה המקורית ותוקן אחר כך בחלל עמוק תשע אבל בדור הבא היה בלתי נסבל מבחינתי. זה והחלקיקים המומצאים.

גם אני אהבתי יותר את הסדרה המקורית, אך

נהניתי גם מהדור הבא. מבבילון התלהבתי פחות.

MonicaF

New member
חצאיות המיני נעלמו?

יש אפילו גברים בחצאיות מיני - ראה אחת הדוגמאות כאן.
מאד הלהיב אותי.

(זה לא אומר שלא קראתי שאר דבריך)

MonicaF

New member
אוקי, אבל יש עוד

הגבר במיני שהספקתי לראות, פרקים ראשונים, לא רואים בתמונות הקיימות ברשת.
מסתבר שמישהו ריכז כמה תמונות כאלה בבלוג שלו, פוסט בנושא חצאיות מיני לגברים ב-TNG.

MonicaF

New member
טוב

מקווה שיהיו עוד דברים מלהיבים בסדרה חוץ מגברים בחצאיות מיני

למעלה