Happy Thanksgiving everyone

formersusan

New member
Happy Thanksgiving everyone

הוויקנד הארוך הזה הוא הוויקנד של הTHANKSGIVING בקנדה, שיחול ביום שני. אז חג שמח לכולם, ותשאירו קצת מהPUMPKIN PIE, מה?

formersusan

New member
חג שמח דודה מתוקה!

gozala

New member
סוכות, חג אסיף ושמחת תורה../images/Emo75.gif

חג שמח ל כ ו ל ם!

formersusan

New member
מי בפורום הלא נכון?

מחר הוא הTHANKGIVING בקנדה, וזהו פורום קנדה, כך ש...

babajos

New member
כשאומרים לך יותר מפעם תתחילי לחשוב

כל הזמן את מנסה לשכנע את כולם בצדקתך, וזה רק מראה כמה את לא מרגישה צודקת ומחפשת חיזוקים, פעמיים או שלוש את מברכת את הנוצרים שבפורום הזה, ואת לא קולטת שאין פה נוצרים, ואת השאר זה לא כל כך מעניין,זה אומנם פורום קנדה, אבל זה פורום של ישראלים בקנדה, את רוצה לחגוג חגיי נוצרים תחגגי, אבל למה את חושבת שכולם פה רוצים לחגוג איתך, וכמה כבר הגיבו לך שזה לא מעניין אותם ,ואגב אם היינו נכנסים לכנסייה או לארוחת טנקסגיבינג של החבר שלך באמצע ומברכים אותם " חג סוכות שמח" הם היו שמחים כל כך? בחרת ללכת לאיבוד לכי לבד ואל תנסי למשוך איתך מה שיותר כי זה לא הוגן כלפיי אף אחד כאן וכבר ניסו להבהיר את זה פה בעדינות ואני מקווה שימשיכו בעדינות. ושוב חג סוכות שמח

שרונה44

New member
הבורות חוגגת- חג ההודיה הוא חג כללי

אין בין חג ההודיה לבין הנצרות ולא כלום. חג ההודיה הוא לא חג דתי אלא חג שנחוג רק בצפון אמריקה ונועד לסמל את הגעתם של המתיישבים לאמריקה. חוגגים אותו בני כל הדתות ובני כל הלאומים. חג הודיה שמח!

ישראלים בקנדה עם דגש על ישראלים

וישראלים עד כמה שזכור לי חוגגים את חגי ישראל. נכון אנחנו בקנדה וכולנו זכינו ביום חופש מחר בגלל חג ההודיה אבל בזה זה נגמר. לפחות אצלנו.

Go West

New member
בלי הכללות בבקשה

אני ישראלי ואני קנדי ואני עומד על זכותי לחגוג את החגים שאני אוהב ולהנות מכל העולמות. ישראלים "עד כמה שזכור לי" יש מספיק בישראל. ושם אם מישהו לא מיישר קו עם מועצת חכמי התורה אז אוי ואבוי לו. בקנדה אנשים יותר ליברלים ובגלל זה רובנו באנו לכאן. כפי שכבר אמרו בעבר, בטח לא בגלל מזג האויר. אני מבין שבחרת לחיות בגטו וזו זכותך כמובן אבל על תעשי הכללות על כל הישראלים לשעבר שחיים בקנדה.

dana2401

New member
זה נורא מעצבן וגם מרגיז

שאת עסוקה בלהצדיק את עצמך....... את מנסה לברוח משורשייך הישראלים אז מה את עושה בפורום הזה חג ההודיה אינו חג יהודי והרצון שלך להזדהות כקנדית לכל דבר-פתטי. חג סוכות שמח!!!

formersusan

New member
למה הרצון שלי לאסימילציה פתטי?

זכותי לחגוג איזה חג שארצה! אני גם חוגגת את קנדה דיי וויקטוריה דיי!

Go West

New member
מה שפתטי זה מה שאת עושה

את חייה בקנדה (למה בעצם?) ומתנהגת כמו ישראליה. בקנדה מכבדים את הדיעות של אחרים. סוזן בסך הכל איחלה לאנשים חג שמח. או שאומרים תודה או שמתעלמים. למה לרדת עליה על כוונה טובה? זה פשוט דוחה התגובה של חלק מהאנשים כאן. כדאי ללמוד מהקנדים. למה הבוס שלי יכול לאחל לי שנה טובה למרות שהוא נוצרי? כי מכבדים כאן אנשים אחרים ולא כופים עליהם שום דבר.

babajos

New member
מעניין מה יגיד הבוס שלך

אם תתצטרך יום אחד לעבוד ביום שבת, למרות שלא תרצה לעשות זאת, ולא בגלל שאתה פאנט אלא בגלל שככה גדלת וככה אתה מעוניין להמשיך, אבל אם תגיד לבוס שאתה לא עובד שבת אתה תלך הביתה, ואם תרצה תקבל מספרי טלפון של אנשים שעברו את החוויה, ואגב אני רואה שאתה שואל מישהי פה למה את חיה כמו ישראליה(אומרים ישראלית בעברית), למה אתה לא מפנה את השאלה הזו לסינים או להודים או ליפנים או לתורכים או למעשה לכולם, יש הרבה סינים שנמצאים פה עשרות שנים ובקושי מדברים אנגלית ואותם לא מעניין הערבוב, אותם מעניין רק למכור למערב ועליהם אף אחד לא מעביר ביקורת, ואגב אתה בעצמך אמרת הבוס שלך איחל לך שנה טובה ולא חג הודיה שמח למרות שהוא נוצרי כי הוא מבין את ההבדל כנראה אפילו טוב ממך. בא לך לחגוג תחגוג, בא לאכול חזיר תאכל, אבל אל תדחוף את הסנדוויץ' שלך לפה של אחרים

libimom

New member
ישראלים נשארים ישראלים

לא יעזור כלום, הישראלים תמיד ישארו ישראלים היכן שהם נמצאים על פני הגלובוס. חסרי סבלנות, לא מכבדים איש את רעהו, אינם מאפשרים לקיים את המשפט "חייה ותן לחיות, מנסים לכפות את דעתם על אחרים וכו'. אז מה אם היא/הוא אמר חג הודיה שמח, במקום לענות את התשובה "גם לך" אתם תוקפים אותה/אותו. תתביישו לכם. קצת אורך רוח לא יזיק לכולם. לא סתם לא ניתן להגיע לשום פתרון או הסכמה כי אנחנו " ארץ אוכלת יושביה" מספיק. תנו כבוד לזולת אפילו אם הם לא מאותה דת, אפילו אם הם חיים בגטו לא מדברים אנגלית, אפילו אם הם לא מתנהגים כמוכם, ואפילו אם הם מבקשים ממכם לעבוד בשבת, אפשר לעשות הכל בנימוס ורוח טובה. תאמינו לי זה עובד !!!!!

babajos

New member
והשאלה הנשאלת האם זו בושה?

אני לא יודע אם את /ה כותב או כותבת אז אני אדבר בלשון זכר אבל אתנצל מראש אם טעיתי:אם היית קורא את לשון ההודעה עד סופה היית מבין שכן מכבדים אחד את השני כתבתי" רוצה לחגוג תחגוג רוצה לאכול חזיר תאכל" אבל אולי תכבד אותי על זה שאני לא רוצה את מה שאת רוצה, ואני שוב אשאל כי אתה כל כך מעריץ את הקנדים ואת הנימוסין שלהם, אתה לא תכנס לתוך חג שלהם ותברך אותם בברכת החג שלנו, כי אתה יודע שזה לא מונמס אבל אתה כן תכנס לפורום של ישראלים שאני מתערב שכולם פה או יהודים או לפחות הרוב הגדול ותתנהג בצורה פרובוקטיבית כזו,אז אל תתפלא אם תקבל תגובות כאלה, ואגב אם אתה חושב שהקנדים כאלה מתוקים אז בוא למונטריאול ותראה אותם איך הם "מכבדים" את כל דוברי האנגלית(ואת כל אלה שאינם דוברים צרפתית) ואז תראה כמה הם באמת סובלניים, בקיצור מספיק כבר עם היפות נפש הזו ורק כשהישראלים מדברים, על החד צדדיות שיש פה בהרבה דברים אף אחד לא מדבר, אז תפסיק להעליב את הישראלים כל הזמן, כי הישראלים זה כל הישראלים כולל אותך וגם אתה פה לא מכבד כאלה ששומרים שבת לדוגמא אז איפה ה"חיה ותן לחיות"? ואל תכעס כל כך אם אתה אומר משהו ואני לא מקבל אותו, כי עובדה שכאני אמרתי פה משהו ואתה עשית הכל כדי לקטול אותי ולא רק אותי אלא את כל הישראלים למרות שאולי רק אני או אתה טועים!!!

formersusan

New member
שים לב

לפורום קוראים ישראלים ב*קנדה* והחג שנחגג היום הוא חג לאומי. מאוד מאוד מאוד רלוונטי לברך את מי שהיגר ל*קנדה* ב"חג שמח היום. אם אתה כל כך מרגיש זר ל*קנדה* אולי תשקול את המשך צעדיך במדינה. ושוב, THANKGIVING הוא לא חג נוצרי אלא חג אזרחי *קנדי*.... אני מקווה שזה היה מספיק ברור.

babajos

New member
עכשיו הכל לגמרי ברור

עכשיו לגמריי ברור שאת לא יודעת על מה את מדברת, מישהו זרק פה הערה סתמית והפכת אותה לעובדה, טנקסגיבינג זה חג נוצרי והוא נחגג גם באירופה והוא לא רק קנדי, ואת שיקוליי לגביי המצאותי בקנדה אני לא צריך לבדוק איתך או לקבל ממך חתימה על הדרכון, אבל אני אשאל הפוך, אם את מרגישה כל כך נוצריה או קנדית מה את עושה פה? וישראלים בקנדה הכוונה היא לישראלים ולא קנדים בקנדה ולא רוסים בקנדה, ולא גרוזינים בקנדה, ואם את כל כך מתביישת להיות ישראלית אולי באמת אנחנו לא מפסידים כל כך הרבה. ואם את רוצה כל כך שיברכו אותך לטנקסגיבינג לכי לפורומים שם בטוח יקבלו אותך בידיים פתוחות, אל תכעסי עליי שאני לא עם ידיים פתוחות,ושאני מסתפק בברכת סוכות שמח, וחשבתי על עוד משהו אם כולם יהיו כמוך, איפה יהייה פלורליזם, אם אף אחד לא ישמור על צביונו אז כולנו נראה אותו דבר, ולי טוב איך שאני נראה, אם את מתביישת לכי תצבעי את השער ושימי שרשרת עם צלב ותרגישי טוב בקנדה, ואני לא עד כדי כך מרגיש פה זר ואת יודעת למה, בגלל שיש פה עוד ישראלים כמוני שקצת עזרו לי להתאקלם פה, ובלעדיי הישראלים האלו גם את לא היית מתאקלמת פה, ועובדה לפי תזמון כתיבת ההודעות רואים שאת כמוני מבלה פה הרבה זמן, מעניין למה, אולי בגלל שאת דווקא כן אוהבת את הישראלים, כי הם מדברים איתך" דוגרי" בפנים, גם מה שאת לא אוהבת לשמוע, זה אגב לדעתי הרבה יותר מוסרי מאשר לחייך לך בפנים בנימוס ולקלל אותך מיד כשחלפת, וזו יותר הדרך הקנדית, אבל אולי את בוחרת להתעלם, אני לא!

formersusan

New member
אוי, הבורות, הבורות

תנקסגיבינג הוא חג שנחגג רק בצפון אמריקה. זהו חג אזרחי שחוגגים בו את גילוי אמריקה וההתישבות שם. אוי, לפני שאתה מדבר אולי כדאי שתבדוק את העובדות. זהו אינו חג נוצרי אלא חג אזרחי. כמו שאמרתי, אפילו בחב"ד מציינים אותו. אתה אולי חושב על HALOWEEN בסוף החודש, שגם הוא לא חג נוצרי אלא חג שמקורו פגני-עממי.

למעלה