Happy Thanksgiving everyone

Go West

New member
אפשר לדעת שאתה ישראלי לפי התוקפנות

אתה לא צריך הודעה כל כך ארוכה כדי להסביר את זה. אתה חי ונושם ישראל ואפילו לא שם לב שאתה במדינה נפלאה שיש לך הרבה מה ללמוד ממנה על סובלנות. אתה ישראלי שחי בקנדה ולא קנדי ממוצא ישראלי. אני מקווה שתבין את ההבדל.

babajos

New member
שניכם חושבים שאם אתם "אללק מנומסים"

אתם חכמים גדולים, לך פורמר סוזן אם את כל כך מסכימה איתו תסתכלי איך את היגבת תגובה אחת לפני, זו לא תגובה ישראלית? ואגב חג ההודיה למי בדיוק מודים לקולומבוס?זה ועוד איך חג נוצרי ותבדקי את!!! ואגב חייתי באוסטרליה שנתיים וגם שם חגגו את זה אז עד איפה חכמתך הגיעה, קנדה? קצת ראית שהם מנומסים אז נדמה שהכל אוטופיה,ומה שאתם עדיין לא הבנתם זה שאני השתמשתי רק בתור דוגמאות גם בקנדים גם בסינים ועוד הרבה, ואין לזה קשר אם טוב לי פה או לא אבל מכאן ועד שאני אמצא את עצמי יושב בפורום ישראלי כל היום ורק מקטר על הישראלים ,הדרך עדיין ארוכה מאוד ואתם ממש הפגנתם כלפיי "סובלנות", וזה כולל גם את גו ווסט, אם כל כך מפריעה לך התרבות הישראלית שאגב אני לא מוצא אותך יוצא דופן ותפשפש בתגובות שלך ותראה שהכל נחמד ומנומס כל עוד מסכימים איתך. ואתה יודע מה עוד על אומרים כאלה שכל היום עוסקים בללכלך על ארץ מוצאם? שעם כאלה חברים מי בכלל צריך אויבים? תאמין לי אם היו פה חס וחלילה עם דגש על החס וחלילה כמה פיגועים כמו שאנחנו עברנו ועוברים בארץ כבר עשרות שנים, שיחיו רק שבוע ישראלי אחד, ואז תראה איזה סובלנות יש להם, והאמריקאים בלי שום זלזול הוכיחו לנו את זה, אז אתה חכם גדול וגם את אגב יושבים לכם שם למעלה במרומי האולימפוס מלכלכים על הישראלים ומצפים לתגובות סובלניות ומנומסות. ודבר אחרון קטן לא כתוב בשום מקום בפורום הזה שאתה הוא זה שמקציב כמה כל אחד יכתוב, ואולי לך כותבים הרבה כי עוד יש לך הרבה מה ללמוד, ואתה מוזמן לכתוב הרבה כי גם לי יש הרבה מה ללמוד.אלא אם אין מה להגיד וכל הטיעון שלכם פה הוא שאני לא מנומס, שאין לזה שום קשר ישיר למהות הדיון אבל משום אתם מסתתרים מאחריי סיסמאות שרובם אגב ריקות מתוכן, תרבות המערב סבלנות וכל מיני כאלה, כל זה כבר ידוע מזמן והמערב לא המציא כלום אלא מיחזר להנאתו רק כללי המוסר הבסיסיים ביותר, וכשתפגינו את הסובלנות עליה אתם מטיפים אני מבטיח לשתוק!!!!

vaselius

New member
הופלה

קנדיים שימו לב- Thanksgiving נחגג בנובמבר

Go West

New member
אין חג ההודייה באירופה

זה חג לכבוד ההתישבות באמריקה

formersusan

New member
אני חושבת שמה שכמה אנשים לא מבינים

זה שהTHANKSGIVING הוא לא חג נוצרי, אלא חג אזרחי. בבוסטון למשל, הוא הוזכר גם בבית הספר של חב"ד, וכל הילדים ציירו ציורים של "על מה אני מודה" וחיברו את זה לחנוכה.

אני מבינה טוב מאוד

וכל מה שאמרתי הוא שאני מעדיפה לשמוע ברכת חג סוכות שמח. כשהחגים מצטלבים. מי שמכיר אותי יודע שאני הראשונה הדוגלת בחייה ותן לחיות וכי זכותו של אדם לנהוג בהתאם לרצונו ומנהגיו. לא אמרתי לך לא לחגוג את החג, לא מצאתי בו פסול. אמרתי.. יום חופש מתקבל תמיד בברכה. אבל העובדה שאני אינני מציינת את חג ההודיה , אינה אומרת שבחרתי לגור בגטו. אני כבר לא זוכרת אם היית זאת את שאמרת את זה או מישהו אחר , זה גם לא משנה כרגע כי הנושא הוא שחשוב ולא מי אמר למי. אבל לא אני לא גרה בגטו , רק נוטה לחגוג קודם את החגים עליהם גדלתי . ואם לא לחגוג כהלכתם אז לפחות לצין ולאזכר. העובדה שאני גרה בקנדה, כמו רבים אחרים, לא בהכרח מחייבת אותי לנהוג כמנהג המקום כיוון שקנדה היא ארץ פתוחה לתרבויות רבות. אני לא מציינת את החגים המוסלמים ולא השיעים ולא את ראש השנה הסיני. אני מציינת את החגים הקרובים אלי . תהרגי אותי , לא מתחברת להודיה אילו הייתי דתית הייתי אומרת מודה אני בכל בוקר. אבל אני לא. ואני באמת לא מרגישה צורך להודות לשום אל, לא זה שלי ולא זה של אחרים על עצם קיומי על הלחם , על הירק על שהביאני הלום. על כך אני מודה רק לעצמי ולהורי שטרחו ועשו אותי. ושימו לב. כל הויכוח הארוך הזה התחיל כי אמרתי שאני מעדיפה בערב סוכות לשמוע "חג סוכות שמח" על פני "חג הודיה שמח" עכשיו כשחג ההודיה עבר ומי שרצה כבר אכל את ההודי שלו והודה לבורא עולם. אפשר להמשיך הלאה. כל אחד לפי אמונתו וראות עיניו. מועדים לשמחה.

babajos

New member
אוללה דודה תגובה כלבבי

סופסוף יש פה תגובה רצינית ועניינית, יש לי הסתייגות קטנטונת :אני דווקא כן חושב שצריך להגיד תודה וכל יום ולא רק יום בשנה, כי דודתי תאמיני לי שלא הכל כזה ברור, וגם הירק והאוכל שעל שולחנך הוא לא כל כך מובן מאליו, ועובדה שיש כאלה שלהם אין, ולצערנו לא מכל צרותינו ההורים שלנו יוכלו להציל אותנו, אבל אני לא רוצה לפגום בטעם הטוב שיש לי מתגובתך לכן אולי נשאיר את זה לדיון אחר, מתי שתרצי, בלי שום "כפייה" ואשרייך שכל הדיון הזה התחיל פה בזכותך, שהרי בסה"כ נאמרו בדיון הזה הרבה דעות ובזכותייך כולן נשמעו, אפילו אם חלקן הטרידו כאלה ואחרים, אבל זה היה שיעור טוב, לפחות לי, תודה לך דודה מתוקה

למעלה