GPS ו-Wi Fi

AYELET1

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

3 אנשים ישבו לשתות
וגרמו לשרשורפלצת...

CarpeDiemIsrael

New member
אבל

בגלישת WI-FI הסוללה נגמרת תוך איזה שעתיים וחצי.. (לפחות זה המצב ב 4150). לא שווה :(

CarpeDiemIsrael

New member
אני בסך הכל

הייתי שמח לסוללה חזקה יותר שתוכל להחזיק את ה-WIFI לפרק זמן ארוך. אבל זו בטח פנטזיה של כולם.

CarpeDiemIsrael

New member
כן, אבל באיזה מחיר?

זה מוריד את רדיוס הקליטה ו/או את מהירות הגלישה, שני פרמטרים הכרחיים מבחינתי, בצורה דרסטית. יש פתרון אחר? חשבתי על שמוש במקור אנרגיה נוסף כדוגמת תא סולרי היות ואהיה הרבה תחת השמש בחודשים הקרובים.

mikeoreli

New member
מה זה

הExtended Mode הזה? חיפשתי עליו מידע בגוגל ולא מצאתי. אשמח אם תפנה אותי לאתר עם הסברים.

mikeoreli

New member
שד

אני מניח שהוא בחר ב4150 כי הוא מצא אותו יותר מתאים עבורו מאשר פאלם. מה לעשות, גם לי וגם לאחרים הממשק של פאלם דוחה. אבל... על טעם ועל ריח אין על מה להתווכח, לי יש קסיופיאה E200 שהדעות היו חלוקות לגבי מראהו, חלק אמרו שהוא יפה וחלק אמרו שהוא מכוער ומשעמם. אם הוא רוצה יותר כוח ורוצה להשאר עם הפוקט פיסי יש עוד אפשרויות כמו ה5550 למשל של HP ודגמים אחרים שיותר שמים על WIFI חזק או סוללה חזקה יותר. התגובה שלך הייתה ממש לא לעניין, אם הוא היה מחפש פאלם עם WIFI הוא היה מעלה שאלה בפורום פאלם ולא רק מעיר הערת "דרך אגב".

shed

New member
מיקו --->

התגובה שלי היתה עם קריצה וצריכה להתקבל כך. בדיוק כמו תגובות של קוקי ואחרים בפורום פאלם. אין צורך להיות ריגשי יותר מדי. אני לא יודע איזה סוללה יש ל-5555 ואין לי כח לברר, זה גם לא ממש קשור. רוצה יותר מחמש שעות עבודה עם wifi? ה-TC שלי עושה את זה מצויין. למה? קודם כל בגלל סוללה חזקה יותר, דבר שני בגלל ניהול הספקים טוב יותר. יכול להיות שיש מליון פוקטים בחוץ שיעבדו גם 20 שעות עם wifi. נפלא. לענייננו: דובר על מוד "אקסטנדד" ב-4150. אני אשמח מאוד לשים את היד על אחד כזה במעבדה לבדוק בדיוק מה זה המוד הזה, ומה המשמעות שלו. כולנו יודעים שאין "יש מאין".

CarpeDiemIsrael

New member
המצב הזה

לא טוב לי בדיוק בגלל הסיבות שציינתי בתגובתי הקודמת (זו דעתי בכל אופן). מלבד זאת, אין לי שום סלידה מפאלמים. להיפך, השתמשתי בפאלם 3 עד לא מזמן והוא ממש נהדר :) אבל רציתי להשתדרג.

mikeoreli

New member
זה לא קריצה

- זו קריצה. אתה שמת
שאיו לי מושג מה זה אומר, אולי פדיחה עצמית. סתם להעשה עצמית ל5550 יש סוללה של 1250 mAh אבל עם אפשרות לקנות סוללה של 3600 mAh בנוסף. ל4700 שאמור להחליף את ה5550 אמורה להיות סוללה מובנית של 1800 אבל עם אפשרות לקנייה של סוללה נוספת עם 3600 mAh.

mikeoreli

New member
יש סוללה יותר חזקה

של 1800 mAh שאמורה להכפיל לך את זמן העבודה היות והסוללה הבסיסית היא של 1000 mAh. תוכל למצוא אותה ב600 ש"ח בwww.buy4less.co.il. אני מניח שתוכל למצוא אותה בארה"ב בפחות.

2cookie

New member
אתה לוקח את העניינים יותר מדי

ברצינות... אם הפאלמיסטים היו סופרים לי את ההערות בסגנון הזה שזרקתי בפורום שלהם היו חוסמים אותי שם מזמן.

אני רואה שאתם מסתדרים בלעדי יופי

זו בעצם תגובה ל"על מה אתה מדבר" של מיקו. פשוט זה כבר נהיה מילה בשורה אז התחלתי מהתחלה. אני הבאתי את המוצרים האלו של מיקרוסופט כדוגמה למוצרים השולטים בתחומם ולדעתי יותר טובים מהמתחרים להם. ורק כדי להראות שאני לא אנטי-מיקרוסופט. מאז שנקנו הקודים המקוריים התוכנות עבר הרבה שיפורים וכבר אפשר להגיד שמיקרוסופט יודעת מה קורה בפונקציות שלה. מיקרוסופט לא יפרסמו קוד פתוח של מערכת ההפעלה שלהם פשוט בגלל שאז הם יפסיקו להרוויח. אני אחד מהמתנגדים לקוד פתוח ואני חושב שאם כל החברות בעולם יעברו לקוד פתוח, זו תהיה מכה אנושה לאיכות התוכנות ומערכות ההפעלה. אבל זה כבר לדיון אחר. לגבי ריבוי המכשירים, אל תסתכל על השוק המקומי, תסתכל מה קורה בארה"ב. שם נתח גדול מאוד מהמכשירים מבוססי פאלם הם סוני. הם הפסיקו לייצר אותם מכיוון שהם מרגישים ששוק הפאלם הולך ודועך לטובת PPC וסמארטפונים ומעדיפים לפרוש בשיא. זו החלטה עצובה אבל נכונה. זודיאק יצא בארה"ב לפני בערך חודש. ואם כבר טרחת להזכיר XBOX. אני הבאתי אותו כדוגמה למוצר מצויין של מיקרוסופט אבל אפשר לעשות עליו אנלוגיה לכל הדיון הזה. שיטת השיווק של מיקרוסופט: סוני שלטה ביד רמה בשוק הקונסולות הבייתיות עם סדרת הפלייסטישן. כל מי שניסה להכנס לשוק הזה נפל. וזה כולל ענקים כמו סגה. פחות או יותר באותו זמן החליטו גם מיקרוסופט וגם נינטנדו, שהם רוצים חלק מהשוק.הגישה של נינטנדו (גיים-קיוב) הייתה "בואו נפנה לנתח שוק שלא קונה את הפלייסטישן - ילדים צעירים יותר, וניתן להם קונסולה עם משחקים מתאימים לצעירים וכשהם יגדלו הם יוכלו להריץ עליה גם משחקים מבוגרים יותר". הגישה של מייקרוסופט הייתה "בואו נכנס בכל הכוח בשוק של מי שקונה פלייסטישן וניתן לו סיבות לעבור לאקסבוקס". מייקרוסופט הכריזה שהיא מפסידה 100$ על כל קונסולה שהיא מוכרת מתוך הכוונה להרוויח אותם סאביזרים, משחקים ושרותי לייב. באמת התקופה הראשונה של אקסבוקס הייתה הפסד אבל הוא רק צובר תאוצה. אקסבוקס כבר עקף את גיים-קיוב ובסוף יעקוף גם את סוני. והכי חשוב, מבחינת מערכת ההפעלה: כתבת "שמו על מכונה כמו PC מערכת הפעלה של חלונות המותאמת מראש". זה ממש לא נכון. המכונה מקבילה למחשב עם מעבד סלרון במהירות 733MHZ עם 64 מגה זכרון SDRAM המשותף למעבד ולכרטיס מסך שהוא לא ממש מזהיר, אם משווים אותו לכרטיסים שקיימים היום. בכל זאת, תשווה את אותו המשחק בין אקסבוקס ל PC ותראה שהאקסבוקס נותן ביצועים הרבה יותר טובים מבחינת זמן טעינה, FPS, איכות גרפית וכו'. כל זה בלי לפגוע ביכולת להוציא סאונד DTS ולתמוך ב 4 התקני USB ומשחק מלא ברשת. הסיבה לכך היא שמערכת ההפעלה שלו נועדה רק כדי לתת תמיכה בחומרה (דרייברים). היא כל כך קטנה שהיא בכלל עולה מהביוס ולא מהדיסק. אין לה ממש ממשק משתמש וזמן העליה שלה הוא כמה שניות. ככה זה, כשאתה מתכנן מערכת הפעלה שמתאימה להתקן עליו היא רצה, אתה יכול לקבל יותר ביצועים עם פחות משאבים.

mikeoreli

New member
../images/Emo6.gif

הרגת אותי עם השורה הראשונה. צריך האמת להגיד לתפוז שממשק הפורומים שלהם צריך שיפור כי הוא לא מותאם לווכוחים ענקיים כמו בין הפורומים שלנו. אני בעיקר התלוצצתי על הקטע של הקוד מיקרוסופט (שכחתי להוסיף סמלונים) בכל מקרה, מאז שהם קנו את דוס הם רק יודעים איך לשנות קוד (וגם לשפר פה ושם), לעשות משהו מאפס? סיכוי אפסי. הXBOX הוא PC, PC ישן אבל עדיין PC, נתתי אותו כדוגמא כדי להראות שיש מוצרים שהם לא טהורים של מיקרוסופט, שהיא כידוע חברת תוכנה. לגבי מה שכתבת, יש לך אי דיוק קל. אני לא יודע אם אתה היית צריך לתכנת משהו שבודקים אותו, אבל הרבה מאוד מקוד של תוכנה נוגע לממשק (לי היה מרצה שאמר למתרגלים שלו לבדוק אותנו על כל פיפס מבחינת הממשק). ברגע שמעיפים את הממשק, במיוחד אם הוא GUI, אתה יכול להסיר אחוזים ניכרים מהקוד של התוכנה. לגבי גרסה מסויימת של חלונות על XBOX, טוב, זה מה ששמעתי שעשו, וזה לא אומר שאם זה לא GUI אז זה לא חלונות. במדיה סנטר של מיקרוסופט אין חלונות אבל זה עדיין מבוסס על אותה מ"ה עם שינויים מתאימים. לגבי הביצועים אתה צודק ב100%, כאשר אתה מצמצם את עצמך לחומרה מסויימת, היעילות גדלה. אך.... פה זה גם החסרון. שיטת השיווק של מיקרוסופט לגבי חלונות CE היא שהם מייצרים את מ"ה ונותנים קווים מנחים לייצרני החומרה, כלומר לכל יצרן יש חופש עבודה לגבי סוג רכיבים וכו.. אבל יש כמה דברים שהוא חייב לבצע ולעמוד בהם. במערכת של פאלם (לפני הפילוג) כולם עבדו לפי פאלם ולפי הקווים הנוקשים שלהם, ומי שרצה לגוון מכשירים כמו סוני, ייצר תקנים משל עצמו ולמעשה יצר בעיה של תקנים בסופו של דבר. אין מה לעשות, ברגע שאתה מגדיל את חופש המגוון, אתה מוריד בביצועים, אך מכיוון שבדיעבד אתה מוריד עלויות, אפשר להגיע לביצועים טובים במחירים יחסית סבירים וכמו שקוקי שאל, אתה מכיר מכשיר של פאלם עם אותם תכונות באותו מחיר כמו האקסים X30 שלו? לגבי יציאתה של סוני מהשוק את טועה בגדול. סוני לא הפסיקה לייצר פאלמים. היא תמשיך לייצר ולשווק אותם, אך היא תעשה זאת רק עבור השוק הדרום מזרח אסייתי. אני קראתי לא מזמן, כתבה ב BrightHand (אתר שמתעסק במחשבים נישאים כמו פוקט פיסי, פאלם, סימביאן וכו...) כי למעשה סוני ייצאה מהשוק המערבי בגלל שלמעשה הוא "אידיוט". למעשה סוני הייתה האידיוטית כי היא לא קראה נכון את השוק. הם העלו את הטענה שהאמריקאי (וכך גם הישראלי) לא קורא את הUser Manual של המוצרים ולכן אם קורה משהו שהוא לא יודע או לא ציפה לו הוא מניח שהמכשיר מקולקל, מחזיר לחנות ולוקח מכשיר של חברת Palmone. מסתבר שבמזרח אסיה, קוראים את אותם מדריכים ואז מתחילים להפעיל את המכשיר עם הידע המתאים. פאלם לעומת זאת יצרה מכשירים פשוטים (אם תסתכל שוב תראה שגם WM פשוטה להפליא) שלא ממש צריך להם מדריכי הפעלה ולכן לסוני הייתה בעיה שייצרה מכשירים מתקדמים ומסובכים לשוק עם צרכנים "מפגרים". אם תקנה מוצר של סוני בארה"ב, תראה שכתוב בקופסא שלו שאם אתה חושב שהמכשיר מקולקל, אל תחזיר אותו לחנות, אלא קודם כל תתקשר לתמיכה ב 1-800. כלומר, סוני ראתה שלמרות ההשקעה שלה היא לא רואה רווחים כמו שהיא ציפתה להם ולכן החליטה לשווק את מוצריה רק איפה שקוראים מדריכי הפעלה שכנראה זה רק בדרום מזרח אסיה, כי שם לא מחזירים לחנות אלא קוראים שוב את המדריך ופועלים לפי ההוראות.

למעלה