GPS ו-Wi Fi

2cookie

New member
לא הזכרתי את סוני...

יודע מה, נניח שאתה צודק. כל חברה ייצרה מכשיר אחד.. מקסימום 2 דגמים של אותו מכשיר, העניין הוא שהם לא מתכננים להתפתח עם פאלם OS, המערכת היא רק אמצעי להשגת המטרה ואני משער שזה לא מה שמעניין את רובנו.

castroman

New member
משו קטן...

סמסונג\קיוסרה\לנובו ובכלל במכשירי סמארטפון של פאלם ממש אבל ממש לא מריצים PALM OS 5

castroman

New member
בקשר למשפט האחרון שלך...

"2 היתרונות היחידים של פוקט על פאלם, כרגע, הם התמיכה באופיס בעברית ומפות הניווט בארץ. חוץ מזה, פאלם שולט." תראה לי בבקשה מכשיר של פאלם בעל WIFI וBT יחד - עוד יתרון
המשחקים לPPC הרבה אבל הרבה יותר עשירים בגרפיקה, תראה לי משחק אחד על של פאלם שמשתווה ל Age of Empires Gold Edition. ועוד ועוד.

castroman

New member
תשובות גם לך ../images/Emo3.gif

UX50 - נראה אם תוכל להשיג אותו מחוץ ליפן
ובקשר לWarfare Incorporated הוא ממש לא מתחרה באייג' אוף אמפייר.

סתם כי בא לי להאריך את השרשור ../images/Emo3.gif

UX50 מחוץ ליפן (במדינה מדברית קטנה ומוקפת אוייבים). אל תשכח שזה דגם ישן ומחליף אותו TH55. בכוונה לקחתי את WI כי יש אותו לשתי הפלטפורמות ובפאלם הוא יותר יפה. אם אתה רוצה לבדוק משחקים שהם רק לפאלם ונראים ממש טוב תנסה את אלו שהותאמו במיוחד לזודיאק (ולפני שאתה מציין שאתה מדבר רק על אלו שמתאימים לכל המכשירים, תבדוק אם גם AoE יעבוד על כל המכשירים). והנה ביקורת על Snails לזודיאק. נכון שכל המשחקים הטובים הם לזודיאק אבל זה רק מראה את הגדולה של פאלם (מה שהשד מנסה להסביר בכל ההודעות האחרונות שלו). לא ממש קריטי למערכת ההפעלה איזה חומרה אתה שם במכשיר. אם אתה רוצה משחקים, תן מעבד גרפי חזק של ATI. כל מה שצריך זה לכתוב לו דרייבר וזהו. אל תדאג יותר מדי לניהול הזכרון עבור התוכנות. המעבד של זודיאק הוא רק חצי מהמהירות של T3 ובכל זאת נותן מכונת משחקים מעולה. מה שבפוקט, תוכל לשים מעבד גרפי עצום ועדיין תצטרך ערימות זכרון ומעבד תותח כדי להריץ משחקים. אין לי ספק שהציבור רוצה את מה שמיקרוסופט נותנים. ובסוף הוא גם יקבל. אני לא עובד עם פאלם מתוך עקרון. אין בי שנאה תהומית למייקרוסופט ואני אפילו חושב שהם הצליחו לייצר כמה מוצרים שטובים מהמתחרים (dev-studio, xbox, excel). אני עם פאלם בגלל שאני חושב שהוא יותר טוב. ברגע שאני אחשוב שפוקט הוא יותר טוב לצרכי. אני (בעצב רב) אעבור לפוקט.

2cookie

New member
אני חייב לציין

שאף אחת מההודעות לא הרגיזה אותי כמו זו
קיימים בסביבות ה8 משחקים לזודיאק, שלא יעבדו על אף מכשיר אחר- כי אכן יש לו מאיץ גרפי של ATI. העניין הוא שבפוקט זה לא כזה נדיר... ה5450 וה5550 מצויידים במעבד כזה, כמו גם הטושיבה E800. עכשיו מעבדי הPXA270 נמכרים עם טכנולוגית הWMMX של אינטל, מה שמשפר את הביצועים עוד יותר...

צודק במאה אחוז - תודה רבה על העזרה

יש כ-8 משחקים שיעבדו רק על זודיאק. כל השאר יעבדו על כל מכשירי פאלם. בפאלם זה נדיר כי פאלם יותר מכוון ל PIM ופחות למשחקים וסרטים אבל הזודיאק בא להוכיח שלא צריך הרבה בשביל שיתאים גם לזה. מה גודל הזכרון והמעבד במכשירים המואצים שהזכרת? מדוע צריך מעבד עם טכנולוגיה חדשה? הרי כבר הוספת מאיץ מסך? האם לא חיזקת בעצם את הטענה שלי?
יופי שהרגזתי אותך. זה אומר שהמסר מתחיל לחלחל. מוהאהאהאה...

2cookie

New member
האמת היא שהתרגזתי בגלל חוסר

ההבנה
או שבגלל שאני פשוט לא מסכים איתך (לעומת הדיונים שלי עם שד, שאני מסכים איתו אבל עדיין לא מקבל את הדעות שלו... מקווה שהסברתי את עצמי כמו שצריך) אתה הדגשת את הזודיאק כמכונת משחקים, אבל למעשה היתרון שלו על הפאלמים האחרים הוא 8 משחקים בלבד.... האם זה מצדיק את הרכישה שלו כמכונת משחקים? לדעתי לא. אולי כPDA נחמד וזול עם יכולות משחקים... ב5450 ו5550 מדובר בPXA255 במהירות 400 מגה הרץ, בPXA270 עם WMMX מדובר ב312 מגה הרץ עד 624 מגה הרץ. "מדוע צריך מעבד עם טכנולוגיה חדשה? הרי כבר הוספת מאיץ מסך?" שאל את יצרני המחשבים.. אולי בשביל ביצועים טובים יותר.

שוב צודק (אני כבר מרגיש מיותר)

אני, לעומת זאת מסכים איתך. גם לדעתי המשחקים לא מצדיקים קנייה של זודיאק. אם כבר לקנות אותו אז כמכונת סרטים (מסך רחב, מאיץ גרפי, סוללה ענקית ו2 כרטיסי הרחבה). מי שרוצה משחקים שיקנה גיים-בוי. מי שרוצה PIM שיקנה פאלם. מי שעדיין לא סגור על עצמו..... (אני סתם כותב את זה כדי למשוך תגובות). ייצרני המחשבים דואגים לביצועים טובים יותר תחת מערכת הפעלה שצריכה בשביל עצמה כל כך הרבה משאבים שלא משאירה כלום לתוכנות. וכאשר התוכנות הגרפיות נהיות כבדות יותר, זה לא רק בגלל שהן צורכות יותר משאבים מההתקן הגרפי, הן צורכות יותר משאבים מכל המערכת (זיכרון, מעבד, גישה לדיסק). זה נובע בגלל ארכיטקטורת מערכת ההפעלה שעבורה נכתבו התוכנות האלו. אריכטקטורה שלא מתאימה למכשירים ניידים. בסוף נשבור את שיא הדיון המיותר הארוך ביותר בתפוז. זה כמו דיון פוליטי אין סיכוי לשכנע את הצד השני מה עדיף. אני מנסה רק לסתור הנחות שגויות שמובאות כנגד פאלם. לא שפאלם מושלם. יש לו חסרונות אבל רובם נובעים מהתקני חומרה ולא מצורת מערכת ההפעלה.

mikeoreli

New member
על מה אתה מדבר?

לפי מה שאני יודע, מיקרוסופט קנתה את החברה שייצרה את אקסל (לכן אולי זו אחת התוכנות הטובות היחידות שלהם). XBOX - זו קונסולה משחקים, כלומר חומרה, מיקרוסופט זו חברת תוכנה, הם פשוט שמו על מכונה כמו PC מערכת הפעלה של חלונות המותאמת מראש. Dev-Studio - אני לא ממש יודע מה ההיסטוריה, אבל כנראה שגם את זה לא מיקרוסופט פיתחה מאפס. למעשה, חוץ מהגרסה של בייסיק שביל גייטס פיתח, אני לא חושב שמיקרוסופט פיתחה מוצר אחד מאפס, הכל היא קנתה, עשתה קצת שינויים ומכרה. אני חושב שאחת הסיבות שהם לא מפרסמים את הקוד מקור של חלונות זה משום שהם מפחדים שאם למשל ישאלו אותם לפשר פונקציה מסויימת הם לא ידעו את התשובה ואיך זה עובד. עכשיו לגבי הזודיאק. אכן זה הוא מכשיר מבוסס מערכת הפעלה של פאלם. אך זה אינו נחשב מחשב כף יד ולפי תמונות שראיתי אף הממשק שלו שונה. המכשיר מאפשר להתקין עליו תוכנות של פאלם אבל הוא עצמו בייעודו לא משמש כמחשב כף יד ואם מישהו מחפש לקנות מחשב כף יד, הוא לא יקנה את הזודייאק אלא מחשב כף יד. עכשיו לגבי מולטימדיה, מה אני אגיד לך, מה שעכשיו הפאלמים מסוגלים להציע (למעט סוני שנחשבה לעוף זר ולכן גם נעלמה מהשוק המערבי) מחשבי הפוקט פיסי היו מסוגלים לעשות כבר לפני מספר שנים. בחודש-חודשיים הקרובים אמורים לצאת שאר המכשירים החדישים (יאללה שכבר ייצאו) עם מעבדים חזקים יותר ומשוכללים יותר ומסכים ברזולוציה גבוהה. אתם כרגע משווים פאלמים עם מעבדים של 400 מה"ץ ורזולוציה של 320X320 ו 320X480 כאשר עד לפני קצת יותר משנה, פאלם חזק היה כזה שהיה צבעוני עם רזולוציה של 160X160 ומעבד של 150 מה"ץ. עכשיו הפוקט פיסי קופצים קדימה עם מעבדים של 624 מה"ץ ומסכים ברזולוציה של 640X480 ופאלם שוב נשארת מאחור. עוד הערה קטנה לסיום, אתה כל הזמן מראה מכשירים שמריצים פאלם ואמורים להיות עם WIFI ו BT וכל שאר וכל טוב... השאלה היא, למה לא רואים אותם ברחוב? אתה נתת קישור לUX50 של סוני. מעניין כמה מכשירים כאלו סוני מכרה, או כמה זודייאקים קיימים וכו... עכשיו למה אני מעיר זאת? משום שלפני כשנה היה ויכוח דומה ואז הזכרתי את הטושיבה E800 שכבר אז היה בעל מסך של 640X480 ואמרתם שזה מכשיר לא נפוץ ולכן לא נחשב. אז, מה נשתנה שאתה מתחיל להזכיר כל מני מכשירים אקזוטיים שלמעשה זה מוזר או למעשה נס שהם נמכרים בארץ? (דרך אגב, הE800 נמכר בארץ דרך אחד הייבואנים של טושיבה).

shed

New member
---> מיקו

אל תדאג, במיקרוסופט יודעים לכתוב קוד. אפילו לכתוב קוד לא רע בהרבה מוצרים. תעשה הבחנה בין device - התקן חומרה לבין מערכת הפעלה. "כמה פאלמים יש עם wifi" - אינה שאלה הקשורה לדיון והשוואה בין מערכות הפעלה. שאלה שצריכה להישאל היא "האם WM מסוגלת לעבוד על התקן עם פחות מ-32 מגה? והאם palm os מסוגלת לעבוד על התקן שכזה". "מה דרישות המינימום של מערכת ההפעלה? ולמה" "איך עובד מנגנון ניהול זכרון במע' ההפעלה, ואיך היא מתזמנת/עוברת/ מנהלת משימות שונות". "מה חתימת הזכרון של מע' ההפעלה". "מה חתימת זיכרון של יישום בסיסי, וכמה פונקציות הוא צריך לממש?" "איזה ממשקים מערכת ההפעלה נותנת למפתח" "איזה ממשקים מערכת ההפעלה נותנת למשתמש". ועוד ועוד.

castroman

New member
כל אלה לא משנים...

מזה משנה אם יהיה גם ג'יגה על הPPC - וכל תוכנה תשקול מאות מגה בייטים - אם היא פשוט תעבוד ? וגם המכשירים לא יהיו יקרים כל כך ? זה שפאלם מותאמת יותר לחומרה ממש לא אומר שהיא עדיפה על PPC ותבין את זה. זה מאוד משנה אם לכמה פאלמים יש WIFI, כי אדוני למישהו שקונה מכשיר לא אכפת כמה התוכנה תשקול ואם החומרה מתאימה בדיוק למערכת הפעלה, אכפת לו שיהיו לו מסכים מתקדמים, WIFI, יכולות סלולאריות וכו'

shed

New member
ועוד איך זה משנה.

כי מכשיר עם ג'יגה זכרון עולה יותר ממכשיר עם חצי ג'יגה. גי'גה זכרון דורש יותר חשמל, יותר ניהול, באס רחב יותר ועוד מליון ואחת צרות שאתה לא יכול לחלום עליהם. הגישה שלך באמת מזכירה את הגישה של WM: נגדיל את הזכרון, המעבד והבאס. הגישה הזו מוטעית ולא נכונה עבור התקן דל משאבים. והתקן כף יד הוא תמיד דל משאבים. יכול להיות שלך לא אכפת כמה תוכנה שוקלת, לי אכפת מאוד כמה היא שוקלת כי זה משפיע באופן ישיר על כמה זכרון נוסף (אם בכלל) אני צריך. וזה משפיע על עלות בסיסית של המכשיר, על עלות כרטיסי הרחבה, על אורך חיי סוללה ועוד. מערכת שמנהלת את עצמה בצורה מסורבלת היא מערכת שקשה יותר לגבות ולשחזר במקרה חירום, היא מערכת שבאופן טבעי וברור תהיה פחות יציבה ממערכת פשוטה יותר שאינה מנסה לקחת לאנוס קונספט מחשבתי על פתרון לא מתאים. רק תחשוב שמע' הפעלה יעילה יותר צורכת פחות כוח חישוב ולכן אפשר להוריד את תדר השעון של המעבד ל-20 אחוז במשך שליש זמן. הרווחת חיי סוללה וזמן עבודה. קח בחשבון שאין צורך בניהול זיכרון וירטואלי, וכך אתה חוסך באופן שוטף זמן גישה יקר לזכרון. צא ולמד את מסלולי הפיתוח של טלפונים סלולרים. איפה הם נתקעו ומה עשו כדי לחלץ את העגלה מהבוץ. בשביל מסך מתקדם לא צריך לעשות יותר מדי. רק לקנות ולתקוע. כנ"ל בשביל WIFI.

mikeoreli

New member
תראה

ומה אם אני אגיד לך שזה למעשה ממש לא מעניין אותי. אני רוצה מכשיר שימלא את מבוקשי, אם זה שהאלגוריתם שלו מסובך ולא יעיל שבשבילו אני צריך סוללה מאוד חזקה ממש לא חשוב לי. כמובן שזה טוב שמכשיר יהיה בעל יעילות רבה, אבל כל עוד הוא מספק את מה שאני רוצה ואיך שאני רוצה, אני לא מתלונן. הטענה שלי הייתה לעכבר אופטימי היא שמשום שהוא מעלה דוגמאות של מכשירים שמבוססים פאלם וכוללים כל טוב, אך הוא שוכח (מה שהוא וחבריו בפאלם הזכירו אז) שאלו מכשירים נדירים בארצנו ובעולם או שלמעשה אלה לא פאלם פיילוט, אלא מכשירים מבוססים על מ"ה פאלם. ההשוואה שהוא עושה זה כמו שאתה תמיד הבאת את דוגמאת הראותר מבוסס לינוקס. האם אפשר להגיד שראותר זה הוא כמו PC שמריץ לינוקס? אני לא חושב כך. אני דווקא חושב שאם רוצים לעשות השוואה, אז צריך לקחת זאת כמכלול ולא מערכת הפעלה לבד ולא חומרה לבד, כי לדוגמא, אפשר להריץ על חומרת הפוקט פיסי, מ"ה של לינוקס. משום שזו מערכת משובצת מחשב שייעודה הוא להיות סייען דיגיטלי ולא קונסולת משחקים או מסוף או טלפון או מה שלא יהיה אם רוצים להשוות צריך להשוות בין מכשיר עם מערכת הפעלה למכשיר אחר עם מערכת הפעלה אחרת. אבל...יש בעיונת קטנה, השוק של פאלם והשוק של פוקט קופץ בזמנים לא מקבילים, כלומר לפני שנה פאלם קפצה בגדול אבל הפוקט נשאר באותו מצב. עכשיו הפוקט קופצים קדימה ופאלם נשארת מאחור.

2cookie

New member
זה בדיוק מה שאני טוען

כל עוד אני מקבל מכשיר זול שנותן לי את כל מה שאני צריך ויענה על הצרכים שלי יותר מאשר פאלם במחיר מקביל, לא איכפת לי שהוא יכל להיות יעיל יותר. אני לא אשלם יותר כסף על יעילות... העובדה היא שהיעילות של הפאלם לא מורידה את המחיר הסופי לצרכן.

castroman

New member
בקשר לAOE - אם הוא עובד על

הipaq 3660 הענתיקה שיש לי הוא יעבוד על כל מכשיר אחד, וכמו שקוקי אומר אתה מדבר על מכשיר אחד ספציפי עם יכולות כאלה, לPPC ברובם יש תמיכה במשחקים שכאלה.

למעלה