אני לא יודע מה איתך
אבל ניהול BOM זה מה שאני עושה בעבודתי כאשר הBOM הוא בעל אלפי פריטים, מדיודות, נגדים, ברגים ועדשות עד מכלולים ענקיים שעולים כמו בית בסביון. תהליכים שמתבצעים במפעל לא נכנסים לBOM משום שהם משולמים דרך ההנהלת חשבונות של החברה בלי קשר לאיזו מכונה ומה ומי. הם מצויינים בBOM כדי שיהיה אפשר לנהלו אבל הם לא מחושבים בעלות הכללית של המוצר הסופי (עלות הייצור למפעל, ללקוח תמיד מוסיפים את העלויות הנלוות). כלומר פרטי Make הם בעלות אפס דולרים אלא אם כן זה Msc, אבל עזוב, סתם סיבוך מרגיז (אותי אישית). עכשיו, אני כבר הבנתי שאתה מתעסק באלקטרוניקה, ואני אגיד לך, גם במפעל שלנו מהנדסי האלקטרוניקה עושים אותו הדבר, מתכננים ונותנים לחברה אחרת לייצר את הכרטיס (כולן נמצאות בארץ ואני לא אנקוב בשמן) משום שזה יותר זול מאשר לייצר במפעל עצמו. לכן, כל כרטיס זהו פריט T/K שלמעשה כמו שכתבתי העבודה של הקבלן כלולה בתוך עלות הייצור, אך מבחינת המערכת היא שקופה ולא ממש אכפת. בשביל המערכת, קניית כרטיס שתכנן מהנדס בחברה היא אותו הדבר עמו כרטיס שהוא למעשה פריט מדף. עכשיו לגבי עלות הייצור של כרטיסים, לפני מספר שבועות הייתה אצלנו הרצאה ואנשים שאלו כמה עולה כך וכך (די פדיחה, כי זה לא בדיוק המקום והזמן) ומסתבר שיש עלות נוספת די משמעותית לכל הלחמה, תלוי כמה שכבות הPCB, אילו רכיבים - SMT או TH, כמה כרטיסים ועוד כמה. לגבי אדם שיושב ובודק איך להוזיל עלויות של רכיבים בודדים, אין לנו. אבל אדם שבודק כל רכיב ורכיב אם עומד בתקנים ובדרישות המחמירות, יש ויש. אצלנו לא חוסכים בעלויות, רוכשים תמיד מהחברות המובילות שמפקחות ומודיעות על קווי המוצר שלהם (כבר קרה לנו העבר הרחוק, במוצרים אחרים נזקים בסכומים לא מבוטלים כי הוגדרו רכיבים למשל בכרטיס אלקטרוני שפגו מהעולם, אך החברה העלומה לא הודיעה על כך והיו צריכים לתכנן דברים מחדש כי לא היה שום רכיב חילופי - זו היתה טראומה שבגללה איישו תפקיד של מהנדס רכיבים). כנראה בגלל שאתה מהנדס פיתוח אתה לא כל כך מכיר דברים כאלו, כמו מהנדסי הפיתוח בעבודה שלי (אתם רק עושים צרות עם החסכנות שלכם
) אני, בתור מנהל BOM שעובד עם פיתוח, הנדסה וייצור (ולעיתים גם עם הרכש אם יש להם בעיות, אנשים לא הכי חכמים
) ביחד יודע מה כולם עושים ומה ומה הם יודעים ולצערי שאר הגופים לא ממש בקיעים(טוב יש כמה יחידי סגולה אבל רובם בהנדסה) למרות שאני מנסה לדחוף לשלום בין ההנדסה לפיתוח
. לא נורא, אני אוהב אתגרים
.