---> אני אסביר לך את ההבדל המהותי
בין מגבלה ממשית ונקודת עבודה שגויה כמו של WM לבין טיעון של "זמינות מכשירים". אם אני רוצה להוציא התקן מבוסס פאלם עם BT, WIFI ומה שלא תרצה - אין שום אי וודאות, אין בעית תמיכה, אין בעית ביצועים, אין תשלומי קנסות או פיתוח. אפשר להוציא התקן שכזה באפס זמן. אם אני רוצה להפוך את WM למערכת הפעלה יעילה שפועלת לפי עקרונות שמתאימים להתקן דל אמצעים ולא לאיזה מחשב שולחני עם ג'יגה זכרון - צריך לכתוב אותה מחדש בערך. palmone יכולה (וגם צריכה לדעתי) להתחיל להוציא דגמי מכשירים, בעיקר בגלל הלחץ השיווקי והאגרסיבי של מיקרוסופט. כשאני מסתכל היום על פתרון כולל - זו הטענה המרכזית שלי כלפי palmone: רמת החומרה, והמגוון שלה. זה לא אומר שאין מכשירים אחרים מבוססי מע' ההפעלה פאלם. זה לא אומר שאי אפשר להוציא מכשירים עם חומרות חזקות מבוססי פאלם. אין כאן שום אי וודאות או מגבלה טכנולוגית. לעומת זאת: אי אפשר לכתוב משחק כמו warfare ל-WM עם חתימת זכרון של 500K. אי אפשר לבצע ניהול זכרון יעיל יותר בלי page faults וזכרון וירטואלי בסביבת WM, אי אפשר להוציא מכשיר ברמת כניסה עם 16 מגה זכרון, מסך צבעוני, bt + wifi שמריץ WM. כדי להגיע לאותם ביצועים WM צריכה חומרה חזקה יותר. וזה כבר משפיע על מחיר. palmone וחברותיה צריכות לקחת את הייתרון המהותי הזה שיש להם על יצרניות הפוקטים למינהם ולנצל אותו עד תום. להציף את השוק בהתקנים מרמת כניסה בפחות מ-100 עד 150 דולר, ועד להתקני high end ברמת מחיר של 400-500 דולר. לא יותר מזה. אני לא בטוח שיש ל-palmone ויצרניות התקנים אחרות אורך נשימה לוגיסטי שיספיק למאבק מול מיקרוסופט. למעשה אני די בטוח שלא. כני מסכים עם דברי העכבר: בסופו של דבר מיקרוסופט תדרוס גם את palmone, כמו שקרה לנטסקייפ ולרבים אחרים. אין לי ספק בכלל שיבוא יום וימכרו יותר מכשירים מבוססי WM מאשר palmos - זה לא אומר שזה פתרון טכנולוגי טוב יותר. זה רק אומר שהיה מישהו עם מספיק כסף כדי לקנות את רוב "שטחי המדף". אם ממשלת ארה"ב לא הצליחה במאבק מול מיקרוסופט אין שום סיכוי שבעולם שפאלם תצליח.