GPS ו-Wi Fi

2cookie

New member
בדיוק כמו הMSRW KART וDARXIDE

שכמה חברי פורום חזו בהם בשעת פעולה על הX30... הם עבדו (אם כי בצורה פחות חלקה) גם על הג'ורנדה, שחזקה בערך כמו חצי מהDELL.

castroman

New member
אז ככה

בקשר למשפט אל תשווה בין snails פאלם ולפוקט כי אני לא חושב שהם יצאו מאותו בית תוכנה. תשווה בין שתי תוכנות שיצאו מאותו בית תוכנה, עם אותה פונ' ואותה גרפיקה, אני מבטיח לך שתוכנה עבור פוקט תשקול יותר." אני מניח שLemonade אתה מכיר, תשווה בבקשה את הגירסה של פאלם ואת הגירסה של PPC ותחזור אלינו עם המסקנות שלך

shed

New member
--->

כמו שאמרתי - תשווה את warfare, או pache vs hind ותחזור עם המסקנות שלך. תשווה שתי תוכנות שעושות בדיוק אותו דבר (מדפיסות על המסך hello world ומכילות כפתור ליציאה) ותחזור עם המסקנות. תוכנה עבור פוקט שוקלת פי כמה וכמה מתוכנה מקבילה לפוקט. נקודה. ולא בגלל פונקציונליות או גרפיקה אלא בגלל הצורך בניהול DLL, בסכנרון בין ת'רדים ועוד כל השטויות של WM. ביקשת מכשיר עם BT ו-WiFi - יש סונים. חוצמזה שהסברתי לך כבר: bt/wifi אינו מגבלה של מערכת הפעלה. לpalm os אין בעיה להחזיק מכשיר עם wifi, bt, gsm. גם לא ל-WM. ההבדל הוא ש-palm os מימשה tcp stack טוב יותר, ונותנת שליטה טובה יותר למשתמש. תעשה את ההבחנה בין מערכת הפעלה לבין device. כדי להוסיף ל-device יכולות BT צריך לרכוז צ'יפ + מעגל RF שעולה פחות מעשרה דולר (ואני מכיר את המחירים). כדי לייעל את WM, להוריד לה את ערימות השומנים, להעיף את הרגיסטרי המסורבל הזה ובכלל להתאים את מערכת ההפעלה הזו להתקן embedded צריך לתהחיל לכתוב אותה מחדש. יש סיבה לזה שאין בעולם התקני אמבדד מבוססי WM. אז כמו שאמרתי, ה-deviceים שמתבססים על WM "מסתירים" את המגבלות שלה על ידי יותר זכרון. לעניות דעתי זה משול לטאטוא מתחת לשטיח. לך לא אכפת לשרוף דולרים על מגבלות של מערכת הפעלה? אשריך וטוב לך. אני משתמש בפתרון יעיל יותר. אין שום דבר פרקטי שאתה יכול לעשות עם הפוקט ואני לא יכול לעשות עם ה-TC שלי. במשך שנה שמהכשיר אצלי לא נתקלתי אפילו פעם אחת במצב שהייתי צריך לבצע משהו והוא לא נתן לי מענה. אני יכול להראות לך אינסוף פעולות שאני מבצע בצורה יומיומית איתו שפוקט פשוט לא מסוגל להחזיק.

castroman

New member
מזה משנה אם פאלם יכולה להפעיל

יחד BT\WIFI ? אם אין למה מכשירים כאלה בשוק ? חוץ מאיזה סוני שעולה כמו מחשב נייד ובקושי אפשר להשיג.

shed

New member
---> אני אסביר לך את ההבדל המהותי

בין מגבלה ממשית ונקודת עבודה שגויה כמו של WM לבין טיעון של "זמינות מכשירים". אם אני רוצה להוציא התקן מבוסס פאלם עם BT, WIFI ומה שלא תרצה - אין שום אי וודאות, אין בעית תמיכה, אין בעית ביצועים, אין תשלומי קנסות או פיתוח. אפשר להוציא התקן שכזה באפס זמן. אם אני רוצה להפוך את WM למערכת הפעלה יעילה שפועלת לפי עקרונות שמתאימים להתקן דל אמצעים ולא לאיזה מחשב שולחני עם ג'יגה זכרון - צריך לכתוב אותה מחדש בערך. palmone יכולה (וגם צריכה לדעתי) להתחיל להוציא דגמי מכשירים, בעיקר בגלל הלחץ השיווקי והאגרסיבי של מיקרוסופט. כשאני מסתכל היום על פתרון כולל - זו הטענה המרכזית שלי כלפי palmone: רמת החומרה, והמגוון שלה. זה לא אומר שאין מכשירים אחרים מבוססי מע' ההפעלה פאלם. זה לא אומר שאי אפשר להוציא מכשירים עם חומרות חזקות מבוססי פאלם. אין כאן שום אי וודאות או מגבלה טכנולוגית. לעומת זאת: אי אפשר לכתוב משחק כמו warfare ל-WM עם חתימת זכרון של 500K. אי אפשר לבצע ניהול זכרון יעיל יותר בלי page faults וזכרון וירטואלי בסביבת WM, אי אפשר להוציא מכשיר ברמת כניסה עם 16 מגה זכרון, מסך צבעוני, bt + wifi שמריץ WM. כדי להגיע לאותם ביצועים WM צריכה חומרה חזקה יותר. וזה כבר משפיע על מחיר. palmone וחברותיה צריכות לקחת את הייתרון המהותי הזה שיש להם על יצרניות הפוקטים למינהם ולנצל אותו עד תום. להציף את השוק בהתקנים מרמת כניסה בפחות מ-100 עד 150 דולר, ועד להתקני high end ברמת מחיר של 400-500 דולר. לא יותר מזה. אני לא בטוח שיש ל-palmone ויצרניות התקנים אחרות אורך נשימה לוגיסטי שיספיק למאבק מול מיקרוסופט. למעשה אני די בטוח שלא. כני מסכים עם דברי העכבר: בסופו של דבר מיקרוסופט תדרוס גם את palmone, כמו שקרה לנטסקייפ ולרבים אחרים. אין לי ספק בכלל שיבוא יום וימכרו יותר מכשירים מבוססי WM מאשר palmos - זה לא אומר שזה פתרון טכנולוגי טוב יותר. זה רק אומר שהיה מישהו עם מספיק כסף כדי לקנות את רוב "שטחי המדף". אם ממשלת ארה"ב לא הצליחה במאבק מול מיקרוסופט אין שום סיכוי שבעולם שפאלם תצליח.

2cookie

New member
ואיפה בין כל זה נכנס העניין

שרשיון מערכת ההפעלה לא עולה ליצרניות הOEM כסף\עולה להן פחות כסף מרשיון לפאלם OS? אולי זה מכסה את עלות שבבי הזיכרון הזולים בין כה...

shed

New member
--->

תראה, קוקי, אני לא יודע מתי פעם אחרונה יצא לך לקנות רכיב זכרון ddr או flash כזה או אחר. במחיר של זכרון 64M אפשר לקנות צ'יפסט + רכיבים פריפריאלים של מעגל BT. כאשר מדובר במוצר שכל ה"BOM" (עלות ייצור) שלו נמצאת באיזור המאה דולר כל דולר חשוב. בכל מקרה, בגלל החסרון הכואב הזה של WM שהעליתי קודם (ובגלל עוד הרבה סיבות) אני בטוח שמיקרוסופט לא עוצמת עיניים או מתעלמת מפאלם. כל עוד היא מעוניינת בשוק הזה, היא תעשה מה שהיא יכולה (והיא יכולה הרבה) כדי לתפוס עוד נתח שוק. בכלל זה גם מכירת רשיונות בחצי חינם.

2cookie

New member
כמה כבר יעלה להם צ'יפ 128 מגה

במקום ה64? זה מקסימום יוסיף לעלות הייצור 5$.... אני די בטוח שפחות. הם קונים את הרכיבים האלו בכמויות מהמזרח הרחוק, כך שאני סבור שזה לא מה שמעלה את המחיר בצורה דרסטית.

shed

New member
---> קוקי

אם אתה מצליח להביא לי צ'יפ של 128 מגה בתוספת עלות של 5 דולר אני מנשק לך את הרגליים עד סוף ימי. בנוסף, כמו שאמרתי, כשעלות הייצור הוא פחות ממאה דולר כל דולר קובע. החסכון נעשה ברמות של סנטים (חוסכים על כל קבל ונגד). רק כדי לסבר את האוזן, תוספת של 5 דולר לייצור משמעה לפחות עוד חמישים דולר בעלות סופית ללקוח. קח את זה בחשבון.

2cookie

New member
טוב, אני לא מבין בזה יותר מדי

לכן אני לא נכנס לזה, אבל אין לי ספק שהבדל העלויות בין מכשיר עם 128 מגה בייט זיכרון לבין מכשיר עם 64 לא אסטרונומיות.

shed

New member
---> תגדיר אסטרונומיות

חמישה אחוז הבדל זה אסטרונומי? לדעתי זה המווון. במיוחד כאשר רבים על כל חצי אחוז בתכנון מוצר לצרכן סופי. לא סתם המציאו את המונח design to cost: תכנון על מנת להוריד עלויות מערכת. בהרבה מוצרים שאתה מכיר היה שלב שלם בפיתוח שכל מטרתו היתה להוריד איזה ג'וק וחצי ולחסוך 12 דולר בעלות. לינקסיס השקיעה הרבה כדי לייצר ראוטרים ביתיים שהאריזה שלהם נסגרת בלי בורג... כדי לחסוך את הסנטים שעולה הבורג וזמן ההברגה. אתה תמיד יכול לבוא ולהגיד שלא אכפת לך לשלם יותר בשביל לכפר ולהסתיר חוסר יעילות של מערכת הפעלה. לי אישית זה אכפת. אכפת מאוד. הדיון הזה גלש קצת אבל הוא מנסה להסתובב סביב השוואה בין מערכות הפעלה. בנושא הזה WM צריכה יותר משאבים כדי לבצע את אותה פעולה ש-palm os או מיקרו לינוקס יעשו. דרך אגב: אני אישית מאוד אוהב את הארכיטקטורה והמימוש של מיקרו לינוקס. ואני חושב שגם לפאלם יש מה ללמוד מהם. הבעיה היא שאנחנו לא רואים מספיק יצרניות והתקנים מבוססים מיקרו לינוקס. זה עומד להשתנות בזמן הקרוב.

2cookie

New member
אני חי עם מכשיר שבטח 25% מהפיתוח

שלו היה לקצץ עלויות... ואני לא כל כך סובל. אני יכול להעיד על כך שקיבלתי אותו בקופסת קרטון פשוטה, שהאחריות אינה בין לאומית, שהוא לא עשוי ממתכת... אבל אני לא מתלונן כי יש לי 92 מגה זמינים וחיי סוללה ארוכים בזכות מעבד חכם שיודע לשנות את המהירות שלו בהתאם לצורך של המערכת.

shed

New member
---> 75 נשמע יותר הגיוני

מכיוון שאין שום אי וודאות או פיתוח טכנולוגי מיוחד ב-PDA, כל PDA. יש לך 92 מגה זמינים וחיי סוללה מצוינים, זה מתאים לך ואתה מבסוט עד מעל הגג. נפלא. הטענה שלי היא שעם מע' הפעלה אחרת היית יכול לעשות הרבה יותר עם ה-92 מגה האלה (פי חמש לפחות) וחיי הסוללה היו ארוכים יותר כי המעבד היה "נח" יותר זמן. יכול להיות שאתה מעדיף את צורת העבודה של WM ומוכן ל"שלם" על כך בביצועים (מפני שאתה לא צריך שום דבר מעבר). במקרה הזה אני רק יכול לשמוח בשבילך - כי מצאת מכשיר שמתאים לך. אני אישית לא מעדיף את צורת העבודה של WM, ולי ביצועים חשובים מאוד (כי אני סוחט את המכשיר שלי עד תום). ולכן התקן מבוסס palm os או מיקרו לינוקס מתאים לי יותר. עוד רגע תפוז יתחילו לצעוק על איילת שבגללה אנחנו מבזבזים כל כך הרבה דפים בפורום... הגיע הזמן ללכת לשחק כדורעף.

2cookie

New member
אבל אני לא מבין דבר אחד../images/Emo12.gif

אתה מכיר פאלם שעושה מה שהDELL שלי עושה במימדים דומים ועולה פחות? (אני לא מדבר על TC במציאה מזדמנת... זה עניין של מזל. אצל DELL לא צריך כזה) והתייחסות למחירים בארה"ב רלוונטית...

shed

New member
---> דנו בזה כבר

לא יודע כמה עולה הדל, אבל ה-TC נמכר בארה"ב במחיר מדף של 299 דולר. לפני rebate. כשאני קניתי את ה-TC זו היתה האופציה הכי משתלמת כלכלית. אף אחד לא אומר שזה נשאר נכון תמיד. להיפך. DELL "דוגמים" טכנלוגיה מאוחר יותר, לכן הם יכולים לייצר מכשיר טוב יותר באותה עלות. אין כאן שאלה של "נכון או לא נכון" יש רק שאלה של תפיסת עולם, והתאמה לצרכים. איש איש בדרכו יחיה ובא לציון גואל.

2cookie

New member
1. rebates לא רלוונטיים לרובנו

מכיוון שצריך לחכות כמה חודשים בארה"ב בכדי לקבל אותם, וזה גם לא הכי נוח. 2. הDELL שלי עלה 250$ (לפני מיסים).

AYELET1

New member
הם כל הזמן...

צועקים
ואני מה, רק רציתי כוס קפה.................

raananta

New member
מהיום ככלל!!!!!

כל פעם שקצת משעמם בפורום אז תלכי לשתות קפה, תראי מה זה עושה! פתאום אני חושב... אולי זה בכלל קטע של ויכוחים שחייבים להעשות, ולכן הקפה הוא רק תרוץ (ממש כמו פגישה ראשונה, "אז אתה עולה ל"קפה"?!) אבל אל לך להזיל דמעה ילדה, את עם ה"טובים".

למעלה