../images/Emo6.gif
הרגת אותי עם השורה הראשונה. צריך האמת להגיד לתפוז שממשק הפורומים שלהם צריך שיפור כי הוא לא מותאם לווכוחים ענקיים כמו בין הפורומים שלנו. אני בעיקר התלוצצתי על הקטע של הקוד מיקרוסופט (שכחתי להוסיף סמלונים) בכל מקרה, מאז שהם קנו את דוס הם רק יודעים איך לשנות קוד (וגם לשפר פה ושם), לעשות משהו מאפס? סיכוי אפסי. הXBOX הוא PC, PC ישן אבל עדיין PC, נתתי אותו כדוגמא כדי להראות שיש מוצרים שהם לא טהורים של מיקרוסופט, שהיא כידוע חברת תוכנה. לגבי מה שכתבת, יש לך אי דיוק קל. אני לא יודע אם אתה היית צריך לתכנת משהו שבודקים אותו, אבל הרבה מאוד מקוד של תוכנה נוגע לממשק (לי היה מרצה שאמר למתרגלים שלו לבדוק אותנו על כל פיפס מבחינת הממשק). ברגע שמעיפים את הממשק, במיוחד אם הוא GUI, אתה יכול להסיר אחוזים ניכרים מהקוד של התוכנה. לגבי גרסה מסויימת של חלונות על XBOX, טוב, זה מה ששמעתי שעשו, וזה לא אומר שאם זה לא GUI אז זה לא חלונות. במדיה סנטר של מיקרוסופט אין חלונות אבל זה עדיין מבוסס על אותה מ"ה עם שינויים מתאימים. לגבי הביצועים אתה צודק ב100%, כאשר אתה מצמצם את עצמך לחומרה מסויימת, היעילות גדלה. אך.... פה זה גם החסרון. שיטת השיווק של מיקרוסופט לגבי חלונות CE היא שהם מייצרים את מ"ה ונותנים קווים מנחים לייצרני החומרה, כלומר לכל יצרן יש חופש עבודה לגבי סוג רכיבים וכו.. אבל יש כמה דברים שהוא חייב לבצע ולעמוד בהם. במערכת של פאלם (לפני הפילוג) כולם עבדו לפי פאלם ולפי הקווים הנוקשים שלהם, ומי שרצה לגוון מכשירים כמו סוני, ייצר תקנים משל עצמו ולמעשה יצר בעיה של תקנים בסופו של דבר. אין מה לעשות, ברגע שאתה מגדיל את חופש המגוון, אתה מוריד בביצועים, אך מכיוון שבדיעבד אתה מוריד עלויות, אפשר להגיע לביצועים טובים במחירים יחסית סבירים וכמו שקוקי שאל, אתה מכיר מכשיר של פאלם עם אותם תכונות באותו מחיר כמו האקסים X30 שלו? לגבי יציאתה של סוני מהשוק את טועה בגדול. סוני לא הפסיקה לייצר פאלמים. היא תמשיך לייצר ולשווק אותם, אך היא תעשה זאת רק עבור השוק הדרום מזרח אסייתי. אני קראתי לא מזמן, כתבה ב BrightHand (אתר שמתעסק במחשבים נישאים כמו פוקט פיסי, פאלם, סימביאן וכו...) כי למעשה סוני ייצאה מהשוק המערבי בגלל שלמעשה הוא "אידיוט". למעשה סוני הייתה האידיוטית כי היא לא קראה נכון את השוק. הם העלו את הטענה שהאמריקאי (וכך גם הישראלי) לא קורא את הUser Manual של המוצרים ולכן אם קורה משהו שהוא לא יודע או לא ציפה לו הוא מניח שהמכשיר מקולקל, מחזיר לחנות ולוקח מכשיר של חברת Palmone. מסתבר שבמזרח אסיה, קוראים את אותם מדריכים ואז מתחילים להפעיל את המכשיר עם הידע המתאים. פאלם לעומת זאת יצרה מכשירים פשוטים (אם תסתכל שוב תראה שגם WM פשוטה להפליא) שלא ממש צריך להם מדריכי הפעלה ולכן לסוני הייתה בעיה שייצרה מכשירים מתקדמים ומסובכים לשוק עם צרכנים "מפגרים". אם תקנה מוצר של סוני בארה"ב, תראה שכתוב בקופסא שלו שאם אתה חושב שהמכשיר מקולקל, אל תחזיר אותו לחנות, אלא קודם כל תתקשר לתמיכה ב 1-800. כלומר, סוני ראתה שלמרות ההשקעה שלה היא לא רואה רווחים כמו שהיא ציפתה להם ולכן החליטה לשווק את מוצריה רק איפה שקוראים מדריכי הפעלה שכנראה זה רק בדרום מזרח אסיה, כי שם לא מחזירים לחנות אלא קוראים שוב את המדריך ופועלים לפי ההוראות.