Go to drive pedal?

MetalicBluz

New member

byrdparis

New member
KLON

אתה יודע, יש מקומות שיש "איסור" חמוד לדבר על זה..
יש ב TGP בכל זמן נתון שרשור של אלפי פיות ומאות הדעות על הנושא..

ד"א - הKLON לא תוכנן להיות אובדרייב, אלא קלין בוסט בלבד!
זה שאפשר להגיע איתו לאובדרייב זה משהו אחר.
בכל מקרה, זה לא פדאל במקום OD\DIST אלא משהו אחר לגמרי.

לגבי הסור, כמו שאמרתי, לא יצא לי לנגן איתו, אז אין לי דעה או יכולת להצהרה כזו או אחרת.
אני ניזון מהסביבה במקרה שלו יותר מהכל ועושה 1+1, אני בטוח שיש לא מעט אנשים שאוהבים אותו והוא מתאים להם פרקט!

gillad e

New member
Fultone fulldrive 2

אני נורא אוהב את הדרייב הזה, במיוחד עם שנאי של 18V.
נשמע נורא אורגני עם המון הדרום ומתנקה בקלות.

Wonderboy Blues

New member
וי-טווין של מסה בוגי

פשוט מרוצה מהפדאל הזה- הוא לא נותן באמת סאונד של מסה בוגי אבל הוא נותן איזשהו עיבוי וחום לסאונד שהוא פשוט תענוג לאוזניים.

יש לו שלושה ערוצים, ערוץ בלוזי שהוא רק בסדר וערוץ קלין שנשמע פשוט מצוין. הסאונד שלו לא ממש הדוק וזה חלק מהקסם של הפדאל- מזכיר קצת מגבר ישן (ולכן מתאים בעיקר לנגינת ליד ופחות לקצב).

חייב גם לציין לטובה את ה- Triple Wreck של וואמפלר- סאונד משוגע לגמרי. אם לא היה לי את הוי טווין הייתי בוודאות קונה את הפדאל הזה.

byrdparis

New member
תודה, נשמע מצויין

הוי טווין ללא ספק פדאל מעולה לטעמי, אם כי לא מה שמצפים ממנו בדרך כלל.
בהמשך לזה וביחס למה שאמרת, דווקא ה TW מתאים בדיוק כדי לתת לך את הרית'ם סקשיין ההדוק והאדיר הזה, שאי אפשר לקבל
מה V..
לא ממש רואה למה שלא יהיו שניהם על אותו הבורד, סאונד מאד שונה לצרכים שונים לגמרי.

Wonderboy Blues

New member
נכון מאוד. אני פשוט כמעט ולא מנגן רית'ם כבד

כשאני צריך רית'ם טוב (לרוב לבלוז ורוק קלאסי) אני משתמש במגבר שלי שעושה אחלה עבודה (לייני ליונהארט 5W).

אני אנצל את התגובה הזו כדי לספר שהשבוע קניתי פדאל מפתיע ביותר.

הרבה זמן חיפשתי יוניווייב טוב במחיר סביר ולמזלי נתקלתי בפדאל הזה שהוצע למכירה כפדאל יד שניה במיתר השישי.

מדובר בפדאל בשם Shaky Jimi של חברה עלומה בשם Moen.
ראיתי כמה דמואים של הפדאל ביו-טיוב ולא התרשמתי מי יודע מה ולכן נסעתי לחנות לשמוע אותו. להפתעתי הוא נשמע ממש מצוין.

בדקתי במקביל גם את הפדאל יוניווייב של ווילסון (Purple Haze) ואני חייב להגיד שגם אם היו הבדלים, הם היו ממש מינוריים.
בקיצור, פדאל מצוין עם אחלה תמורה לכסף ושממש עושה חשק לנגן (ובאופן מתבקש, בימים האחרונים אני מנגן כמעט אך ורק פינק פלויד והנדריקס).

byrdparis

New member
שווה שרשור "התחדשתי"

הקנייה שלך שווה שרשור "התחדשתי"
חבל שהכיף שלך יתבזבז בשרשור על דיסטורשנים, פתח שרשור בו אתה מספר על מה בדקת, חיפשת ומצאת
וקבל את התמיכה שמגיעה לך בחוק

לגבי ה TW, אם אתה מנגן רוק קלאסי\בלוז, אין לך מה לעשות איתו, זה אפילו לא באותו העולם..
.
הליונהארט מגבר מדהים!!!

Wonderboy Blues

New member
תודה :)

הליונהרט אכן מגבר מדהים. כרגע חלקתי את המידע היחיד שהיה לי לחלוק. נשאיר משהו לפעם הבאה ;)

דרך אגב, אהבתי מאוד את הבלוג שלך! אצלי בקשר לאוכל, בדיוק כמו בסאונד, יש גם חיפוש אינסופי של טעמים ומרקמים חדשים ומפתיעים (ניסית פעם כליות על האש? זו דוגמה טובה לעניין הזה).

byrdparis

New member
בכיף

זו סתם הייתה הצעה "למסורת" חדשה שכל אחד שקונה משהו ורוצה "להשוויץ" בכיף לספר את מסע הבחירה, הנסיונות וכו.. יכול לפתוח על כך שרשור חדש.
זה גם מלמד את האחרים, גם נותן קצת כיף ופלפל וגם מקבלים המון מזל טוב מהאנשים הנחמדים פה.

לגבי האוכל, תודה רבה.
לגבי מה אכלתי בחיים ומה ניסיתי, היריעה קצרה מלהכיל.
בקרוב גם מתכון צרפתי קלאסי של כליות לעיונך. תבוא לבקר ולהגיד שלום
.

DC400

New member
הכי בנאלי

טיוב סקרימר עם יותר גיין
תחליף את הגיין לפוט' של 1M במקום 500K
ואתה מקבל פדאל שימושי ביותר

אני פשוט בניתי אחד עם הסוויצ' שעובר בין 3 מצבים
(CLIPPING) ואז יש לך אפשרות לבחור בין הצ'יפ , לדיודת גרמניום ולדים רגילים . כל מצב שונה מהשני ומתאים לסגנון מסויים.

עכשו אני בחיפוש אחר חיית היי גיין מושלמת.
הבעיה שאנ אוהב גם את הסאונד האמריקאי וגם את הבריטי .

חשבתי על הפדאלים של בלקסטאר בגלל שיש להם KNOB שמיועד רק לקטע הזה . מצד שני ה SLO של וומפלר עושה לי עיניים

ומצד שלישי ... טוב לא יודע :)

byrdparis

New member
אני ממתין

להגעת TS מתחילת שנות ה 80.. עם הצ'יפ "המקורי" (נראה לי שכולם כבר איבדו את הדרך פה ממזמן :) בקטע הזה)...
כדי לשמוע סוף סוף מה הקטע הגדול.. בסופו כנראה כמו תמיד, לא תהיה ברירה לשלוח אותו למוד אצל AM חחחח
.

לגבי חיית הי גיין מושלמת, אני מניח שאין דבר כזה, כי שלמות זה בעיני (או באוזני) המתבונן.
בכל אופן, ה SLO מצויין לטעמי, בעיקר לליד IMO.

היום לאחר ששמעתי קצת את הקליפים שכיבד אותנו ידידנו והעלה פה, אני חושב שלבלקסטאר יש קייס לא קטן ;).

N i r T

New member
GBS

GEAR BUILDING SYNDROM
אצלי ככל שזה נוגע לאוברדרייב או דיסטורשן, לעיתים נדירות אני אשתמש בפדאל "מקורי". במקרה הטוב - זה יהיה פדאל שעבר אצלי שינויים. במקרה היותר טוב אלה פדאלים שאני בונה לעצמי. כל פעם ג'וק אחר. וככה זה מאז שגיליתי בשנת 1989 את ה- TUBE SOUND EFFECT של קרייג אנדרטון באיזו חוברת של חובבי אלקטרוניקה (המעגל עליו מבוסס, למשל, ה- RIZZA של EMMA). אני לא מסוגל לשאת את המחשבה שאשלם עבור גל ריבועי שמישהו אחר מייצר בשבילי
אין לי בעיה לרכוש בכסף רב כמעט כל אפקט אחר אבל דיסטורשן (ואוברדרייב) עושים לבד ובאהבה או שלא עושים בכלל.
כרגע יש לי ערימה נאה של כל מיני טעמים של רעשנים. קשה לי לומר מה הכיוון מכיוון שאני לא עושה CLONES מתוך כוונה מלאה. לא בא לי להתקשקש עם הצ'ופצ'יק של ה- BREAKUP שיהיה בדיוק כמו ב*** (הוסיפו את שם האפקט האהוב עליכם פה). אני מעדיף ללכת על מעגל מסויים ולתת מספיק ורסטיליות גם בגיין, גם בטון וגם בווליום כדי שאפשר יהיה להתאים את האפקט לצרכי. אני חושב שיש המון (המון המון) הייפ בתחום הזה ואנשים שומעים את מה שהם רואים בעין הרבה יותר ממה שהם מוכנים להודות.
אז היום על הבורד (דגש על "היום" כי מחר זה בטח ישתנה) יש בוסטר עדין, אוברדרייב, דיסטורשן עם דיודות גרמניום, פאז לפי מעגל של BIG MUFF עם שינויים קלים ואחרון חביב - אפקט שבנוי משני דיסטורשנים מחוברים בטור כדי להשיג SUSTAIN אינסופי - סטייל גארי מור. לא השוותי את הזמזום של ה UPPER HIGH MIDS לסאונד המדוייק של גארי (כי זה מעניין לי בערך את הכינים) אבל אני חייב לומר שהאפקט הזה, עם לס פול סטנדרט ומגבר פשוט (HOT ROD DELUXE שעבר אצלי HOT ROD) עושה ממש ממש ממש שמח באזניים ובאצבעות. איך שמפעילים אותו באופן כמעט אוטומטי מתחילים לנגן את מדרכות פריז.
המשך כנראה יבוא...

כמעט כנ"ל

כי אני רוצה הכל - מלבד גל מרובע

אחרי הרבה מחקרים, הגעתי למסקנה שהסאונד שאני אוהב
נמצא הרבה יותר קרוב לקטימה א-סימטרית עדינה ואיטית
מאשר לגל מרובע, ואחרי שגיבשתי עם עצמי את ההבנה הזו,
לקח לי שלושה חודשים למצוא את האופיין ההרמוני המתאים.

החוקיות הזו שאומרת - "אין חוקים" מוציאה אותי מדעתי

><>

טוב שניים,שקשה לי בלעדיים

טרובו ראט
פשוט נשמע לי כמו ריצ'י בלקמור בקופסא ,אני נהנה ממנו כל כך, הנובים מאוד רגישים וקיצוניים ממש,ברמה קצת מוגזמת,הטיפה יותר גיין הזה מראט הרגיל ממש מתאים לי
-כניסה ויציאה כמובן
-חיבור ישן של חשמל-קצת מציק
-ווליום- שכבר דיברתי על הרגישות,אבל בשניה שתיגעו בו הוא כבר יצרח!
פילטר-תאמת שאין לי מושג איך הוא עובד,אבל נשמע כסוג של כפתור טון
דרייב- אותה רגישות של הווליום,מביא דיסטורשין עצבני הישר משנות ה70

הפדאל השני הוא הפאוורבוסטר של קולורסאונד
פדאל שרק שהוא לא מחובר אתה מבין מה הסיפור שלו וכמה הוא חשוב
המחיר שלו קצת לא הגיוני,ואופן ההשגה גם קצת מוגזם אבל שווה!-ביחוד לחובבי גילמור.

הנובים לא כל כך רגישים פה בטח שלא כמו בראט, אבל כשהם מגיעים למצבי קיצון זה באמת טירוף,
ווליום,טרבל,בס,ו"ה"כפתור הזה בצד שעושה את כל הפעולה...

הוא רשום כבוסטר,אבל הוא סוג של האוברדרייב החם הזה שתמיד רציתי,כמו שאמרתי לחובבי גילמור הפדאל הזה מאוד שימושי ביחד לכל עניין ה דארק סייד אוף דה מון.

בקיצור,2 פדאלים שמאוד הייתי ממליץ עליהם והיום קשה לי לראות את הבורד בלעדיים

רונסולD

New member
אמרת בלאקמור בקופסה

הזכרת לי את הBK BUTLER TUBE DRIVER.
המורה שלי קנה כזה לפני כמה חודשים וכשהוא חיבר אותו זה נשמע בדיוק כמו בלאקמור, בתקופה המוקדמת של דיפ פרפל (בעיקר שלושת האלבומים הראשונים, לפני שגילן הצטרף). התמוגגתי ממנו, נשמע פשוט מעולה.

N i r T

New member
מה השאלה?

למה הוא משפיע? או איך נשמעת ההשפעה?
על השאלה השניה תוכל לענות בעצמך כי בין שאר הדברים שמשפיעים על הסאונד נמצאים גם סוג הגיטרה, מצב הפיקאפים, אופי הנגינה, סוג המגבר וזוית השמש.

למה הוא משפיע? לא על כל הפדאלים הוא משפיע.. אבל אלה שכן מושפעים - מושפעים כיוון שיש מקום לאות שמגיע מהגיטרה להיות מוגבר יותר לפני שדרגת ההגברה נכנסת לרוויה (כלומר אין לה מאיפה להביא עוד מתח כדי להגביר). בנוסף, יש רכיבים שתחת מתח עבודה גבוה יותר מסוגלים לעבוד יותר מהר ואז הטענה היא שהגבוהים נשמעים יותר "שקופים" או משהו בסגנון הזה.
בפריטה אגרסיבית מאוד עם האמבקרים לפעמים עף מהגיטרה אפילו מתח של 2 וולט. זה אומר שפדל שעובד ב- 9V יוכל להגביר פחות את הסיגנלים האגרסיביים מאשר ב- 18V. זה הרבה יותר חשוב בפדאלים "נקיים" - כל מיני בוסטרים ואוברדרייבים עדינים שבהם אנחנו רוצים כמה שפחות "שבירה". פדאלי פאז ודיסטורשן עצבניים יהיו פחות רגישים להבדל בין 9V ל- 18V כי גם ככה הם מחסלים את הסיגנל הנקי.

למעלה