Go to drive pedal?

Katarzis

New member
תופעת העדר חזקה בתחום

זוכר מה היה עם הטונבון?
""גורויים" של סאונד" לא הפסיקו להלל אותו ועכשיו הם לא יורקים לכיוון שלו.

אישית אני חושב שהטונבון קלאסיק הוא פדאל מצויין. שום דבר לא השתנה בו מהיום שהוא יצא
.

byrdparis

New member
בהחלט!

יש לא מעט הדלקה הדדית בפורומים כאלה ואחרים שמתעסקים בזה.. ולכן יש המון שבסופו של דבר FLIPPED..

הטון בון מעולה לטעמי, הבעיה היחידה זו האמינות :(...

mr dish

New member
לא רק זה, מהי המהות האמיתית של חיפוש הסאונד

הייחודי של כל אחד? משהו בוטיקי טרנדי עכשיווי? או משהו שנשאר יציב וזהה לאורך עשרות שנים...?

שאלה מצויינת

אני חושב שכמו שהנגינה משתנה עם השנים, גם הטעם
בסאונד משתנה עם השנים, וגם הטעם המוזיקלי משתנה
עם השנים - ואפילו אופנת סאונד משתנה - או חוזרת אחורה
- ראה ערך; ווועע וועע, פאז, לזלי המונד וכו' - סאונדים שנעלמו
ללפחות שני עשורים וחזרו בגדול.

><>

byrdparis

New member
מסכים ומוסיף

שלא רק שינוי או התפתחות חשובה ומיישמת את החיפוש נניח, אלא גם הידיעה או לפחות הנסיון לבדוק האם יש טובים יותר,
מתאימים יותר, או אפילו סתם משחק תדיר בצעצועים לגדולים.

אפשר לקחת את גילמור למשל, שתמיד נשמע גילמור מבעד לציוד והוא החליף לא מעט עם השנים\אלבומים..
אז?
אני בטוח שהוא נשמע טוב היום גם עם הפדאל בורד שלו מלפני 35 שנה.. אבל אני דווקא מעדיף אותו (ולעצמי) עם הבורד של היום

Katarzis

New member
לגבי גילמור

בA Momentary Lapse of Reason הוא ניגן עם מגברי פנדר והוא נשמע שונה לגמרי (מבחינת סאונד כמובן), אז לא תמיד הוא נשמע גילמור.

אני מסכים שכיום הוא עם הסאונד הטוב ביותר.

מעניין איך הנדריקס היה נשמע אם היה חי עד היום... כמה איבדנו.

byrdparis

New member
תמיד יש יוצא מן הכלל

לקחת איזו פיסה מכל ההסטורה ולהביא אותה כדוגמא?

בכל זאת, גם שם הוא נשמע גילמור, אבל מסכים שהסאונד שונה מאד.
בכל אופן, בכל ההתפתחות שלו, יש שם תמיד החלפות של פדאלים ועוד כמה דברים.. אפילו גיטרות ופיקאפים..
אבל הוא נשאר עם הסגנון, רק "שיפר" את הסאונד.

לגבי הסאונד שלו כיום.. אינעל קורניש!

Katarzis

New member
לא, לקחתי דוגמא אחת מכמה.

אני עדיין חושב שעיקר הסאונד (סאונד יהודה, לא נגינה) שלו בא מהמגבר ולא מהפדאל בורד.

byrdparis

New member

סבבה,
רק שאני לא מסכים שהוא בעיקר מההיוואט.. דווקא הפדל בורד שלו הרבה יותר דומיננטי במקרה שלו.
אם אתה שוב מדבר על הדוגמה שלך, אז אולי שם בגלל החלפה כל כך "אחרת" יש סאונד שונה.. אבל בשאר המקרים, הוא די מסתמך על הפדאלים שלו.
זה הביג מאף, הקומפרסור, ועוד כמה דברים, כאשר היום רב הבורד שלו זה פדאלים של קורניש.. ואולי בגלל זה גם אתה וגם אני מעדיפים

{אנו מוציאים את הרוטו ספיקר בדיון הזה ברשותך}

אני דווקא חושב שהסאונד של גילמור השתנה עם

השנים.

לעומת זאת קח את פייג' - שמוציא אותו סאונד גם עם
טלה וגם עם לס-פול (אבל הוא לא ממש חובב אפקטים).

אגב, האיש שהכי שמר על הסאונד שלו באופן הכי קנאי שיש
זה בראיין מאי לדעתי.

><>

byrdparis

New member
חברה, חברה

לבוא ולתת דוגמאות לנגנים שמנגנים בלוז קלאסי כמעט, שמסמכים על הגיטרה+המגבר שלהם ואף פעם לא היו ממש
אפקט גיקס או אפילו קרוב לזה, זה לא בדיוק הקטע פה.

אנו מדברים על סגנונות מוסיקה ועל נגנים שיש להם ציוד תחת הרגליים וליד המגברים (RACK)...והחליפו לא פעם ומה זה עשה להם או לא עשה עבורם..
אם בכלל.

ביבי קינג, באדי גאי, הנדריקס (לפחות בהתחלה למרות שגם בהמשך היו לו כולה ווא ווא ועוד כמה קשקושים מאד בסיסיים) וכו לא קשורים לדיון בכלל..

Katarzis

New member
לא כולם מחפשי סאונד *ייחודי*

יש כאלה שרוצים לנסות דברים שונים מדיי פעם, ויש את אלה שיש להם את הסאונד שהם מחפשים בראש אז הם בחיפוש מתמיד אחריו.

למעלה