Go to drive pedal?
טוב, נראה לי שהפורום הזה צריך קצת זריקת מרץ בנושא ציוד -
מגברים, גיטרות, פיקאפים, פדאלים כמובן וכל מה שקשור.
נכון, זה יוצר GAS.. אז מה?
בקרוב אכתוב סקירה נרחבת על פיקאפים מיוחדים, מאד שיצא לי לאחרונה להתנסות בהם לאחר רכישה.. עד אז..
הנה אחד השרשורים העתיקים ביותר בהסטוריה..
איזה פדאל הוא ה GO TO DRIVE שלכם?
או שאתם בכלל משתמשים בערוץ 2 במגבר בשביל זה?
אני אתחיל כדי לשמש דוגמא נאותה
עם סקירה קצרה על כל אחד, בתקווה שכולם ישתמשו בפורמט הזה כדי שנוכל להכיר טוב יותר את מה אתם אוהבים ושומעים.
כיום בבורד ההולך וגדל שלי, יש לא מעט פדאלי OD\DIST\BOOST אך זוג פדאלים שנהפכו להיות "ראשיים" מבחינת DRIVE
אלו ה -
AmpTeaker -TightRock
&
Wampler - SLOstortion
הראשון, הוא אחד מהפדאלים המדהימים שנתקלתי בהם בחיי.
ג'ימס בראון ההוגה, המתכנן והבונה של הקופסא הזו, הוא אגדה בתחום. הוא המתכנן של ה 5150 האגדי הראשון
ולאחר מכן גם של שנים מהמגברים הטובים ביותר של KUSTOM וכמובן לא מעט דברים אחרים שעשה, בנה ותכנן עם השנים.
הדיזיין שלו מתבסס על המלצות יוזרים ועל תובנות שבהמשך דרכו אסף. הקופסא בנויה באופן מיוחד ומאד חזק, שונה מאד מכל אפקט גנרי אחר, כאשר ניתן להפעיל אותו ע"י ספק מתח (9 ו 18 כאשר ב v18 האפקט נשמע טוב יותר!) וכמובן ע"י סוללת 9V רגילה.
בנוסף לכפתורים "רגילים" יש עוד כמה הפתעות כיפיות. סוויצ' בוסט,
סוויצ' של נוייז גייט חכם אשר מווסת את עצמו על פי הגיין שבחרתם קודם
ו סוויצ' של EQ שמדמה וויסינג של PLEXI.
ארבעת הכפתורים שיש בנוסף הם:
- ווליום (זה בעצם פרא אמפ לכל דבר הקופסא הזו והווליום פה מטורף!!!),
- דרייב שמווסתים דרכו את כמות ה DIRT,
- טון שכמבן מווסת את כמות הבס והטראבל שנשמעים דרכו
ו הכפתור האחרון שנקרא
- TIGHT ועושה בדיוק את מה שמצפים ממנו על פי שמו.. מהדק או משחרר את הסאונד.
האפקט הזה בעל עוצמות מדהימות גם כאוברדרייב (עם דרייב נמוך) וגם כדיסטורשיין מרשלי חזק וחודר.
הוא אחד מפדאלי הסולו והרית'ם הוורסטיליים ביותר שיצא לי לשמוע ולנגן עליהם..
עוד בקופסא 2 צ'ופרים מדהימים בנוסף - כניסת LOOP עצמאית שכל לחיצה על כפתור ההפעלה מכניסה את הלופ לפעולה בנוסף
וגם מן ערוץ2 שבכל הפסקה של האפקט עצמו נכנסת למצב ON..
למשל, מחברים סוג של דיליי המכוון בדרך מסוימת שאנו אוהבים יחד עם האפקט הספציפי הזה וכאשר אנו מפעילים, הדיליי נכנס לפעולה יחד איתו, בכל זמן. בערוץ השני מחברים קורוס למשל שברגע שאנו מפסיקים את האפקט הוא נכנס לפעולה לתפקיד קלין למשל.
בקיצור.. יחידה מופלאה ומעניינת מאד שנשמעת מליון $$$.
הפדאל השני הוא אחד מההברקות של בריאן מוואמפלר והוא ה SLO שכפי ששמו כבר מרמז, אמור להוות
"סולדאנו SLO100 בקופסא". אמנם היה לי קצת קשה להשוות את הסולדאנו המדובר באפקט הזה, אבל זה לא ממש חשוב בסופו של דבר, כי הפדאל הזה פשוט מדהים ביכולות ובסאונד שלו.
גם פה כמות המשחקים היא כמעט אין סופית. שני מתגים אחד להפעלת המכשיר בצד הדרייב ואחד עבור בוסטר, 3 שלבי EQ,
ווליום, כמות דרייב וסוויץ 2 מצבים עבור וויסינג של קראנץ' ודיסטורשיין.
לפדאל הזה יש סאונד עשיר, עסיסי, חם וחלק מאין כמותו. הוא כמו חמאה צהובה על חלה טרייה (עם מעט מלח גס מלמעלה)..
הכפתורים מגיבים כל כך יפה והדינאמיקה שמקבלים ממנו פשוט מעיפה אותך בכל פעם למקומות אחרים.
צד הבוסט מאכלס כפתור נוסף לכמות הווליום שאתם רוצים להוסיף על היוניטי של האפקט עצמו, מה שנותן לכם חופש לווסת אותו כאבת נפשכם בדיוק לפי צרכיכם הספציפיים בכל רגע (חדר, אולם, מגבר, או גיטרה אחרים).
זהו.. מקווה שהיה לכם כיף לקרוא כפי שהיה לי נחמד לכתוב..
מקווה לשמוע ממכם גם מה עושה לכם את זה.
אביעד.
טוב, נראה לי שהפורום הזה צריך קצת זריקת מרץ בנושא ציוד -
מגברים, גיטרות, פיקאפים, פדאלים כמובן וכל מה שקשור.
נכון, זה יוצר GAS.. אז מה?
בקרוב אכתוב סקירה נרחבת על פיקאפים מיוחדים, מאד שיצא לי לאחרונה להתנסות בהם לאחר רכישה.. עד אז..
הנה אחד השרשורים העתיקים ביותר בהסטוריה..
איזה פדאל הוא ה GO TO DRIVE שלכם?
או שאתם בכלל משתמשים בערוץ 2 במגבר בשביל זה?
אני אתחיל כדי לשמש דוגמא נאותה
עם סקירה קצרה על כל אחד, בתקווה שכולם ישתמשו בפורמט הזה כדי שנוכל להכיר טוב יותר את מה אתם אוהבים ושומעים.
כיום בבורד ההולך וגדל שלי, יש לא מעט פדאלי OD\DIST\BOOST אך זוג פדאלים שנהפכו להיות "ראשיים" מבחינת DRIVE
אלו ה -
AmpTeaker -TightRock
&
Wampler - SLOstortion
הראשון, הוא אחד מהפדאלים המדהימים שנתקלתי בהם בחיי.
ג'ימס בראון ההוגה, המתכנן והבונה של הקופסא הזו, הוא אגדה בתחום. הוא המתכנן של ה 5150 האגדי הראשון
ולאחר מכן גם של שנים מהמגברים הטובים ביותר של KUSTOM וכמובן לא מעט דברים אחרים שעשה, בנה ותכנן עם השנים.
הדיזיין שלו מתבסס על המלצות יוזרים ועל תובנות שבהמשך דרכו אסף. הקופסא בנויה באופן מיוחד ומאד חזק, שונה מאד מכל אפקט גנרי אחר, כאשר ניתן להפעיל אותו ע"י ספק מתח (9 ו 18 כאשר ב v18 האפקט נשמע טוב יותר!) וכמובן ע"י סוללת 9V רגילה.
בנוסף לכפתורים "רגילים" יש עוד כמה הפתעות כיפיות. סוויצ' בוסט,
סוויצ' של נוייז גייט חכם אשר מווסת את עצמו על פי הגיין שבחרתם קודם
ו סוויצ' של EQ שמדמה וויסינג של PLEXI.
ארבעת הכפתורים שיש בנוסף הם:
- ווליום (זה בעצם פרא אמפ לכל דבר הקופסא הזו והווליום פה מטורף!!!),
- דרייב שמווסתים דרכו את כמות ה DIRT,
- טון שכמבן מווסת את כמות הבס והטראבל שנשמעים דרכו
ו הכפתור האחרון שנקרא
- TIGHT ועושה בדיוק את מה שמצפים ממנו על פי שמו.. מהדק או משחרר את הסאונד.
האפקט הזה בעל עוצמות מדהימות גם כאוברדרייב (עם דרייב נמוך) וגם כדיסטורשיין מרשלי חזק וחודר.
הוא אחד מפדאלי הסולו והרית'ם הוורסטיליים ביותר שיצא לי לשמוע ולנגן עליהם..
עוד בקופסא 2 צ'ופרים מדהימים בנוסף - כניסת LOOP עצמאית שכל לחיצה על כפתור ההפעלה מכניסה את הלופ לפעולה בנוסף
וגם מן ערוץ2 שבכל הפסקה של האפקט עצמו נכנסת למצב ON..
למשל, מחברים סוג של דיליי המכוון בדרך מסוימת שאנו אוהבים יחד עם האפקט הספציפי הזה וכאשר אנו מפעילים, הדיליי נכנס לפעולה יחד איתו, בכל זמן. בערוץ השני מחברים קורוס למשל שברגע שאנו מפסיקים את האפקט הוא נכנס לפעולה לתפקיד קלין למשל.
בקיצור.. יחידה מופלאה ומעניינת מאד שנשמעת מליון $$$.
הפדאל השני הוא אחד מההברקות של בריאן מוואמפלר והוא ה SLO שכפי ששמו כבר מרמז, אמור להוות
"סולדאנו SLO100 בקופסא". אמנם היה לי קצת קשה להשוות את הסולדאנו המדובר באפקט הזה, אבל זה לא ממש חשוב בסופו של דבר, כי הפדאל הזה פשוט מדהים ביכולות ובסאונד שלו.
גם פה כמות המשחקים היא כמעט אין סופית. שני מתגים אחד להפעלת המכשיר בצד הדרייב ואחד עבור בוסטר, 3 שלבי EQ,
ווליום, כמות דרייב וסוויץ 2 מצבים עבור וויסינג של קראנץ' ודיסטורשיין.
לפדאל הזה יש סאונד עשיר, עסיסי, חם וחלק מאין כמותו. הוא כמו חמאה צהובה על חלה טרייה (עם מעט מלח גס מלמעלה)..
הכפתורים מגיבים כל כך יפה והדינאמיקה שמקבלים ממנו פשוט מעיפה אותך בכל פעם למקומות אחרים.
צד הבוסט מאכלס כפתור נוסף לכמות הווליום שאתם רוצים להוסיף על היוניטי של האפקט עצמו, מה שנותן לכם חופש לווסת אותו כאבת נפשכם בדיוק לפי צרכיכם הספציפיים בכל רגע (חדר, אולם, מגבר, או גיטרה אחרים).
זהו.. מקווה שהיה לכם כיף לקרוא כפי שהיה לי נחמד לכתוב..
מקווה לשמוע ממכם גם מה עושה לכם את זה.
אביעד.