Go to drive pedal?

byrdparis

New member
Go to drive pedal?

טוב, נראה לי שהפורום הזה צריך קצת זריקת מרץ בנושא ציוד -
מגברים, גיטרות, פיקאפים, פדאלים כמובן וכל מה שקשור.
נכון, זה יוצר GAS.. אז מה?

בקרוב אכתוב סקירה נרחבת על פיקאפים מיוחדים, מאד שיצא לי לאחרונה להתנסות בהם לאחר רכישה.. עד אז..
הנה אחד השרשורים העתיקים ביותר בהסטוריה..

איזה פדאל הוא ה GO TO DRIVE שלכם?
או שאתם בכלל משתמשים בערוץ 2 במגבר בשביל זה?

אני אתחיל כדי לשמש דוגמא נאותה

עם סקירה קצרה על כל אחד, בתקווה שכולם ישתמשו בפורמט הזה כדי שנוכל להכיר טוב יותר את מה אתם אוהבים ושומעים.

כיום בבורד ההולך וגדל שלי, יש לא מעט פדאלי OD\DIST\BOOST אך זוג פדאלים שנהפכו להיות "ראשיים" מבחינת DRIVE
אלו ה -
AmpTeaker -TightRock
&
Wampler - SLOstortion

הראשון, הוא אחד מהפדאלים המדהימים שנתקלתי בהם בחיי.
ג'ימס בראון ההוגה, המתכנן והבונה של הקופסא הזו, הוא אגדה בתחום. הוא המתכנן של ה 5150 האגדי הראשון
ולאחר מכן גם של שנים מהמגברים הטובים ביותר של KUSTOM וכמובן לא מעט דברים אחרים שעשה, בנה ותכנן עם השנים.
הדיזיין שלו מתבסס על המלצות יוזרים ועל תובנות שבהמשך דרכו אסף. הקופסא בנויה באופן מיוחד ומאד חזק, שונה מאד מכל אפקט גנרי אחר, כאשר ניתן להפעיל אותו ע"י ספק מתח (9 ו 18 כאשר ב v18 האפקט נשמע טוב יותר!) וכמובן ע"י סוללת 9V רגילה.
בנוסף לכפתורים "רגילים" יש עוד כמה הפתעות כיפיות. סוויצ' בוסט,
סוויצ' של נוייז גייט חכם אשר מווסת את עצמו על פי הגיין שבחרתם קודם
ו סוויצ' של EQ שמדמה וויסינג של PLEXI.
ארבעת הכפתורים שיש בנוסף הם:
- ווליום (זה בעצם פרא אמפ לכל דבר הקופסא הזו והווליום פה מטורף!!!),
- דרייב שמווסתים דרכו את כמות ה DIRT,
- טון שכמבן מווסת את כמות הבס והטראבל שנשמעים דרכו
ו הכפתור האחרון שנקרא
- TIGHT ועושה בדיוק את מה שמצפים ממנו על פי שמו.. מהדק או משחרר את הסאונד.
האפקט הזה בעל עוצמות מדהימות גם כאוברדרייב (עם דרייב נמוך) וגם כדיסטורשיין מרשלי חזק וחודר.
הוא אחד מפדאלי הסולו והרית'ם הוורסטיליים ביותר שיצא לי לשמוע ולנגן עליהם..
עוד בקופסא 2 צ'ופרים מדהימים בנוסף - כניסת LOOP עצמאית שכל לחיצה על כפתור ההפעלה מכניסה את הלופ לפעולה בנוסף
וגם מן ערוץ2 שבכל הפסקה של האפקט עצמו נכנסת למצב ON..
למשל, מחברים סוג של דיליי המכוון בדרך מסוימת שאנו אוהבים יחד עם האפקט הספציפי הזה וכאשר אנו מפעילים, הדיליי נכנס לפעולה יחד איתו, בכל זמן. בערוץ השני מחברים קורוס למשל שברגע שאנו מפסיקים את האפקט הוא נכנס לפעולה לתפקיד קלין למשל.
בקיצור.. יחידה מופלאה ומעניינת מאד שנשמעת מליון $$$.

הפדאל השני הוא אחד מההברקות של בריאן מוואמפלר והוא ה SLO שכפי ששמו כבר מרמז, אמור להוות
"סולדאנו SLO100 בקופסא". אמנם היה לי קצת קשה להשוות את הסולדאנו המדובר באפקט הזה, אבל זה לא ממש חשוב בסופו של דבר, כי הפדאל הזה פשוט מדהים ביכולות ובסאונד שלו.
גם פה כמות המשחקים היא כמעט אין סופית. שני מתגים אחד להפעלת המכשיר בצד הדרייב ואחד עבור בוסטר, 3 שלבי EQ,
ווליום, כמות דרייב וסוויץ 2 מצבים עבור וויסינג של קראנץ' ודיסטורשיין.
לפדאל הזה יש סאונד עשיר, עסיסי, חם וחלק מאין כמותו. הוא כמו חמאה צהובה על חלה טרייה (עם מעט מלח גס מלמעלה)..
הכפתורים מגיבים כל כך יפה והדינאמיקה שמקבלים ממנו פשוט מעיפה אותך בכל פעם למקומות אחרים.
צד הבוסט מאכלס כפתור נוסף לכמות הווליום שאתם רוצים להוסיף על היוניטי של האפקט עצמו, מה שנותן לכם חופש לווסת אותו כאבת נפשכם בדיוק לפי צרכיכם הספציפיים בכל רגע (חדר, אולם, מגבר, או גיטרה אחרים).

זהו.. מקווה שהיה לכם כיף לקרוא כפי שהיה לי נחמד לכתוב..
מקווה לשמוע ממכם גם מה עושה לכם את זה.

אביעד.

Quitty

New member
אחלה רעיון.

אני חושב שהחלפתי אולי 20 פדאלי דרייב בחמש השנים האחרונות, לא כולל תקופה שבה ניגנתי דרך DSP, במולטי או דרך מחשב.

נשארתי בסופו של דבר עם ה-HT-Dual של Blackstar, ואני חושב שאשאר איתו לנצח. הוא עבר איתי בשנים האחרונות בכל כך הרבה חזרות, הופעות והקלטות על כל כך הרבה מגברים ואפילו ל-PA, והוא אף פעם לא מאכזב.

קודם כל, זה פריאמפ. בערך.
יש לו יציאה סטנדרטית למגבר ויציאה נוספת עם cab simulation שנשמעת סביר ויכולה לעבוד דרך PA אם הסאונדמן שלך גרוע באופן חריג, או אם נתקעת בחדר גדול עם להקת מטאל ומגבר 60 וואט - מצד שני, הסטינגס שנשמעים טוב דרך PA נשמעים קצת מגוחכים דרך מגבר כך שקשה להשתמש בשתי היציאות במקביל בלי EQ חיצוני.

הוא מריץ 12AX7 אחת עם שנאי של 0.8A (!!!) ומגיב באופן דרמטי להחלפת מנורה - הרצתי אותו תקופה ארוכה עם 12au7, ועכשיו האכלתי אותו ב-NOS של RCA שהיא נורא WARM, אורגנית ודינמית ועוד כל מיני מילים שלא אומרות כלום - ההבדל הוא תהומי.

יש לו שניים וחצי ערוצים, אחד ניתן להחלפה בין נקי (שמתלכלך קלות בצורה ווקסית-משהו אחרי 3/4) למלוכלך (שמתנקה בצורה מארשלית יותר, מתחת לרבע) ומגיע לכמויות גיין מטומטמות.
וזה ערוץ הגיין הנמוך.
ערוץ הגיין הגבוה מגיע מקלין-בוסט שמן מאד (כשהגיין עד הסוף למטה) דרך כמויות גיין מטומטמות כאמור (אחרי עשירית סיבוב) ועד למפלצת hum אימתנית אחרי האמצע.
אחת הנקודות הנחמדות פה היא שערוץ הגיין הגבוה בהיר פחות מהנמוך ולא להיפך כמו בדרך כלל. נהדר למי שאוהב את סאונד הסולו שלו 'עגול' יותר.

הפדאל מתנקה נהדר עם הווליום של הגיטרה או עם ווליום הפריטה, מסוגל להחזיק אקורדי ג'אז גדולים עם המון דיסטורשן או להוציא סאונד ג'אז מגניב בערוץ הנקי - לא הייתי ממליץ עליו לבלוז, הוא 'חלק' מדי - ומאד רגיש לגיטרה שנכנסת אליו. שומעים החלפת גיטרה בבירור, כמו גם מיתרים ישנים או אינטונציה לא מדוייקת.

בשנה האחרונה אני בחדר חזרות פעם בשבוע, מחבר אותו לערוץ הנקי של Mesa Boogie כי כולנו הסכמנו שהוא פשוט נשמע הרבה, הרבה יותר טוב.

byrdparis

New member
עם איזה מסה בוגי

אתם מנגנים בחדר חזרות?

התיאור שלך נשמע די יאמי, אני מת על קופסת רעש טובה :) ועם היא שפופרתית אז על אחת כמה ;)
האמת שמעולם לא שמעתי את הבלקסטארים בפדאל (גם במגברים אני לא מכיר אותם חוץ מהקומבו 5V שניסיתי בכלי זמר בסיבוב המגברים שלי) - נשמע שיש פה שוס לא רגיל.

האם השוואת אותו לפדאל של מסה, או לשפופרתי אחר (hi gain) ?

תודה.

Quitty

New member
חדר החזרות

מצוייד ב-dual rectumfrier, כמו גם JCM900 מגעיל וחיקוי סולדנו סוליד-סטייט.
חוץ מזה, הוא עבר על Peavey classic 30/50/100, כל המגברים של קארווין, ווקס, היידן וכאמור, דרך הקונסולה בעת מצוק.

חוץ ממנו, יצא לי לנסות את ה-V-twin של מסה, Bulldog של Vox,
MP-1 של ADA עם ובלי מודיפיקציות, DM4 של Line6, Damage Control, Rocktron, מגברים למיניהם, מולטי של בוס, ועוד הרבה שהיו פחות ראויים לציון.
מביניהם, הליין6 כנראה היה המוצלח - החזיק אצלי כמעט שנה.

מה שתפס לי את האוזן במקור היה הווידאו הזה, אם כי הם כוונו אותו בצורה קצת אנמית.

יש לי כמות יפה של הקלטות משלי של הבחור, אם תרצה.

byrdparis

New member
בטח שרוצה

נשמע שניסיתי אותו על המון ובין המון דברים ..

ד"א אני עדיין תופס מ ה ADA-MP1 לדיסטורשיין האולטימטיבי.. (לז'אנר מסוים כמובן)
היו לי כל כך הרבה דגמים שעברו אצלי.. חבלז..
נראה לי אאל"ט שאצל יובל ב RACK , יש אחד שלי.. (יובל? אייכה?)

Quitty

New member
אז גם אתה השארת שאריות אצל יובל?

מכרתי את שלי לפני שבועיים, בערך. לא היה לי לב להפטר ממנו עד עכשיו - הוא יחידה נפלאה באמת, אבל במצב סטוק הוא קצת מלוכלך מדי בשבילי.

טוב, אז ככה (מתנצל מראש, הכל מאד קשוח ואפל) -
זו הסקיצה האחרונה שהקלטתי לאחד הפרוייקטים שלי. זה הדבר האחרון שהוקלט עם הדיואל, כרונולוגית.
קצת עמוס מדי, אבל. דיירקט לגמרי, עם הקארווין שנשמעת, ובכן, כמו קארווין.

זה היה הפסקול לאחת מהתצוגות של זוגתי, שתחיה.
זה קצת פחות עמוס, אם כי קצת grainy לי. הוקלט על משהו שנשמע כמו גיבסון בהירה במיוחד. גם כן דיירקט.

זו אחת הדגימות שעשיתי לאיבאנז שלי אחרי שהתקנתי בה JB בגשר.
בצר לי, עוד לא מצאתי דרך לגרום לאיבאנז להשמע פחות כמו איבאנז, מצד שני גם אין שם באס ובקושי קומפרסיה. דרך מדמה מגברים.

Quitty

New member
והמשך, לייב.

אני מקווה שאתה בסדר עם גסויות.
וטמטום.

קצת רוק ישראלי לסבר את האוזן ולהבריח את הפמיניסטיות. שוב, איבאנז.
הוקלט עם 4 מיקרופונים מפוזרים בחדר. הסאונד מעורב - מגבר מנורות 60W של היידן ודיירקט ל-PA, בערך 70-30 לטובת ה-PA.

והקלטת 'שני-קומפרסורים-בפינה' הידועה לשמצה. שזה קצת כמו '57 על הגריל' של העולם השלישי. קארווין והמסה בוגי.
ולפני שתגיד לי שזה נשמע כמו תחת - זה נשמע כמו תחת. בחלקו בגלל שזה מקליט את התחת של הקאבינט. לא חשבנו לסובב אותו אל המיקרופון, איכשהו.

Quitty

New member
ושאלה לגבי האמפ-טוויקר -

הוא מתחבר לאפקטס לופ, נכון?
מה עושה מי שאוהב את הקלין של המגבר שלו?

byrdparis

New member
כנראה שנכשלתי

בלהסביר..

האמפטוויקר לא מתחבר לאפקט לוופ, אלא יש לו אפקט לופ עצמאי משלו וערוץ2 לבחירתך.
בעקרון תחשוב על קופסא עם IN ו OUT רגילים כמו כל פדאל, ותוסיף לה פעמיים SEND & RETURN
פעם אחת מלמעלה שמופעל בכל פעם שאתה דורך על סוויצ' ההפעלה של הדיסטורשין (נגיד דיליי, או פייז, או כל דבר שאתה אוהב להעמיס על הסאונד שלך מהטוויקר) ופעם אחת מהצד שבכל פעם שאתה מפסיק את פעולת הפדאל, הוא נכנס לפעולה (נגיד קורוס, קלין קומפרסור, OD אחר וכיוצ')

צירפתי דיאגרמה לכל האופציות מהאתר המקורי לעיונך\ם

Quitty

New member
עכשיו אני רוצה אחד.

היות וזה פריאמפ, אני זוכר שהם הסבירו בזמנו שהטייטים נכנסים באפקטס לופ, או יכולים להכנס לאפקטס לופ.

אני צריך לנסות לי אחד כזה. למרות שאני צריך עוד דיסטורשן בערך כמו שאני צריך עוד זמן בפורומים ברשת

byrdparis

New member
אכן הוא משמש כפראמפ

גם כן.. אפשר להכנס איתו דיירקט לאן שאתה רוצה.
וכמובן שאתה רוצה אחד ;) (GAS!)

ד"א אם לא תהיה פה מי ידבר איתי במשך היום? ;)

doc monti

New member
לאחרונה די דינאמי...

את ה FULLDRIVE יש לי כבר המון זמן ולא נראה לי שאחליף.
בהיי גיין כרגע יש רק ביג מאף של BYOC, כשיתפנה זמן אני הולך לבנות גם DLS ו SUHR RIOT (בקופסא אחת
)

MetalicBluz

New member
אהבתי

את הזריקת מרץ שלך :)

אבל לצערי אני לא אוכל להשתתף בשרשור הזה (עדיין). אין לי כרגע אוברדרייב/דיסטורשן מכרתי אותם.
ה Red Witch Famulus בדרכו אלי
האוברדרייב הכי מתוק ששמעתי בחיים שלי. הוא ישמש על תקן TS

פדאל high-gain אני בודק בימים אלה..
אהבתי מאוד את ה- SLOstortion ד"א

אני אבדוק בקרוב את ה Suhr Riot שכבר יצא לי לשמוע אותו פעם אחת. אבל משום מה הוא לא העיף אותי (יחסית לכל הבאז שיש סביבו בעולם)
יצא לי גם לשמוע את הדיסטורשן של Emma. אל תבקש ממני לכתוב את השם שלו אין מצב (מאיפה הם מביאים את השמות האלה? חח)
בגרסא השנייה שלו. אהבתי נורא. אני אשווה ביניהם בקרוב במיוזיק סנטר אבל הפעם על הציוד שלי.

ד"א ל "חמאה צהובה על חלה טרייה (עם מעט מלח גס מלמעלה)" אין שום קשר לזה שיש לך בלוג של אוכל, אהה?

נכנסתי קראתי קצת. יצאתי. זה עושה אותי רעב LOL

byrdparis

New member
יש כאלו שנותנים

השוואות לנשים או מכוניות, אצלי זה אוכל. תמיד מצליח יותר IMHO - יש צבע, טעם, מרקם, ועוד הרבה נתונים שדווקא
יכולים להתאים לנו בסאונד

וכן, זה עושה הרבה אנשים רעבים, יש לי אפילו חבר שלא נכנס מחשש לאולקוס

בכל מקרה, מה שרציתי להגיד זה שלאחרונה אני דווקא שומע שההיפ של הRIOT די יורד.. כבר מתחילים לרדת עליו ב TGP וב HC..אנשים מוציאים אותו ללוחות שם יותר ויותר ומחליפים באחרים.. האמת, שעוד לא יצא לי לשמוע אחד תחת הידיים שלי, אז אין לי באמת מושג עד כמה טוב\פחות טוב הוא מול המועמדים האחרים בגזרת הסאונד שלו.. אז לי אישית אין שום הצהרה.

ה SLO מדהים לטעמי, כאמור.. שווה מאד.

ד"א יש לי על הבורד גם את ה Triple Wreck שלהם (בין יתר ה וואמפלרים שרכשתי) שהוא למעשה אחד הדיסטורשנים הכי מטורפים ששמעתי מפדאל EVER.. הוא בגדול אמור להיות כמו רקטיפייר מטורף ועושה את זה להפתעתי הגמורה מדהים.
לרית'ם מטאל and beyond - אני חושב שיהיה קשה למצוא לו תחליף. עכשיו אחרי התאור של הבלקסטאר של ידידי למעלה,
אולי יהיה נחמד להשוות ביניהם
.

MetalicBluz

New member
זה מדהים

הקטע הזה. הפדאל הזה (ה Riot) ביום שהוא יצא הוא הפך לקונצנזוס . כולם שרו את אותו "שיר", היללו ושיבחו אותו. המדגימים הקבועים ביוטיוב הוסיפו אותו לבורד שלהם (הרבה מהם). פתאום אתה אומר, מתחילים לרדת עליו?
נשמע לי שהרבה רצו להיות "מקובלים". להשתייך לאיזה סטטוס מסויים. זה ממש מצחיק הקטע הזה. כאילו קם מישהו אמר "המלך עירום" ואז נפל לכולם האסימון.
אישית, אני שמתי סאונד די מקומפרס. לא אומר שזה לא פדאל טוב, אחלה דיסטורשן אבל אני לא מתחבר לסאונד הזה. יש לו דינמיקה מעולה והוא מתנקה מצויין. אבל הוא הזכיר לי פדאל אחד מקומפרס, ה - crunch box של MI AUDIO (או שהיום הם כבר החליפו את השם שלהם? לא זוכר).
ל Suhr אבל יש כמות גדולה יותר של גיין.
שוב, זו היתה רק התרשמות ראשונית שלי. אני אתקל בו שוב בקרוב, אבל לא נפלתי בכלל. גם לא הסגנון שלי. ה Emma הרגיש חי ופתוח. בדיוק הסגנון שלי.

קיימם כמה דרייבים שהייתי מ-ת לבדוק אבל אין לי מושג איפה בכלל אני יכול להתחיל למצוא אותם. ה- klon centaur הוא דוגמא לאחד כזה. מתומחר יקר בטירוף אבל אין לי מושג אם האנשים שקנו אותו באמת חושבים שהסאונד שלו כזה מדהים (מעולם לא שמעתי אותו במציאות, רק מדגימות ביוטיוב והוא נשמע באמת מדהים, אבל אני לא סומך על יוטיוב במאה אחוז בכל מה שקשור בסאונד) או שוב, רוצים להשתייך לאיזה סטטוס מסויים. "אנשים שיש להם את הפדאל הזה"

למעלה