flower kings

ונ.ב.

כשאתה טענת שאני לא מבין את ארט ברז, סירבת לתת מובאה מהטקסט על מנת להסביר. ציפית שאני אשלם כסף על אלבום עם מוסיקה שעושה לי רע, רק על מנת לקרוא את הטקסטים של להקה אומנותית שהיא לחלוטין חסרת מניעים כלכליים. אני לא רואה למה אני חייב להוכיח שום דבר, במצב שכזה. וגם על מאיר אריאל אנשים אומרים שהליריקה שלו מדהימה (אני לא רואה את זה), אבל אפילו מעריציו הגדולים ביותר אומרים שדווקא המוסיקה אצלו זה רק Filler. אז תחליט, או שמדברים על מוסיקה, או שמדברים על טקסט. תעשה את ההפרדה.

אל תוכיח, אין בעיה

" כשאתה טענת שאני לא מבין את ארט ברז, סירבת לתת מובאה מהטקסט על מנת להסביר" אני לא צריך להביא מובאה - אני אמרתי לך שהלהקה עוסקת במושג הזמן, הדיקטטורה, הדמוקרטיה, הצדק החברתי, מוסר ומלחמה, שלטון מושחת, התמוטטות סדרי עולם, חילופי העונות, פחד קיומי, מושג הכסף ועוד. זה מופיע בכל הטקסטים שלהם - רק צריך לקרוא. העניין הוא שאני האזנתי לכל הליריקס באלבומי TFK ששמעתי, ולא מצאתי שום עומק לירי מינימלי. מצאתי בחור עם מבטא ושמו סטולט.

לא, *הנה* All Music!

האנס פרוברג הוא הזמר של TFK. רוין סטולט עושה קולות, מלבד האלבום הראשון, ואלבום נוסף שבו האנס עזב לפני שחזר. בקיצור, תגיד ששמעת רק את Stardust we are.

שמעתי שני אלבומים

האלבום הראשון היה Stardust וגם ההופעה שלהם בנירפסט (ברשת). בשלב הזה, כבר לא התעניינתי בשמו של מר האנס. לא יודע מה לומר לך - אם אתה אוהב אותם, תהנה. מצד אחד אתה קוטל להקות אוונגארדיות רציניות מאוד, להקות שעשו מהפיכות והקליטו חומר מאוד מורכב, ומצד שני אתה מתמכר למק-פרוג. בקיצור, כנראה שמוסיקה מתוחכמת מדי לא מדברת אליך. מי שאוהב TFK, שיהיה בריא - לא תשכנע אותי שאפשר להשוות אותה ללהקות הגדולות של הז'אנר. אפילו היומרה להשוואה היא מביכה, לדעתי.

Rudess

New member
סטולט שר בחלק מהשירים אבל...

לפלאוור קינגס יש זמר ראשי, כמו ששיר אמר. ודרך אגב, עכשיו DANIEL GILDENLOW הוא גם חבר רשמי בלהקה. שמחתי לעדכן אותך אורי :)

Rudess

New member
כן

אני מניח שגם קראת את הראיון שלי עם גילדנלאו, הוא נתן את זה בתור סקופ בלעדי בראיון. ועכשיו זה גם רשמי, הוא חבר בלהקת FLOWER KINGS. ואני הולך לראות אותם ב-10.10 בלונדון.

מה לא ברור? שניהם שבדים! ../images/Emo6.gif

ושלא תבלבל, הוא הצטרף לTFK, הוא לא עזב את POS חס וחלילה.

kurush

New member
מהפיכות

אם אני עכשיו אקליט ואשחרר אלבום שכולו מורכב מדפיקות ספונטניות של הראש שלי במקלדת הפסנתר, כשברקע קיובייס שולח תווי MIDI בזמנים, אורכים וגבהים אקראיים לחלוטין, זה יהיה מהפכני. זה יהיה חדש לגמרי. זה יהיה מעניין? זה יהיה מרגש? זה יהיה שמיע?

ממש לא!

"אם אני עכשיו אקליט ואשחרר אלבום שכולו מורכב מדפיקות ספונטניות של הראש שלי במקלדת הפסנתר, כשברקע קיובייס שולח תווי MIDI בזמנים, אורכים וגבהים אקראיים לחלוטין, זה יהיה מהפכני" ממש לא! כבר עשו את זה בשנות החמישים והשישים, באירופה ובארה"ב. תקרא קצת על ג'ון קייג', למשל. גם זאפה עשה דברים דומים לפעמים. כל אסכולת האוונגארד של אחרי מלחמת העולם השנייה עשתה דברים כאלה. בקיצור, זה לא מהפכני. אם אתה מנסה (בצורה קצת מגושמת, יש לומר) לטעון שאני סוג של אדיוט שחושב שרק מוסיקה בלתי-שמיעה היא שווה משהו, אתה מבזבז את זמנך. אין ספק שהמוסיקה של TFK היא סוג של כיף עבור כמות גדולה של אנשים, אבל את המוסיקה הזו כבר עשו בשנות השבעים, ועכשיו אנחנו לא בשנות השבעים. מי שנהנה מזה - שיהנה. אני לא נהנה מזה - ואני חושב שהמוסיקה הזאת רק ממחזרת את העבר. אני בעד מיחזור מסיבות אקולוגיות, אבל כאן לא מדובר על מיחזור של מוצרים שהתכלו, אלא על מיחזור רעיונות שכבר הפכו מזמן לרעיונות היסטוריים ישנים.

kurush

New member
אוי נו באמת

אני מבטיח לך שאני יכול לעשות "מוסיקה" שאף אחד מעולם לא עשה. יקח קצת זמן מחקר בשביל לראות לגבי כל רעיון שאני אעלה האם משהו כזה כבר בוצע, אבל בשורה התחתונה, זה אפשרי. אל תתפוס אותי במילה, אני מנסה להסביר שלא תמיד משהו מהפכני הוא משהו מעניין, ראה הפוסט שלי לגבי האוכל יותר למטה. וזאפה, אגב, מעולם לא עשה משהו כזה. זאפה תמיד עשה מוסיקה מלודית, גם אם המלודיות עצמן היו מאוד לא שגרתיות :)

גם אני יכול להגיד אוי נו באמת

" אני מבטיח לך שאני יכול לעשות "מוסיקה" שאף אחד מעולם לא עשה" יכול להיות שכן. אני לא פוסל את האפשרות מראש. אבל זה לא הדיון. הדיון התמקד במה חושבת קהילת הפרוג על TFK. אין ספק שפרוגרים מתחילים אוהבים אותם, לפחות חלקם. גם אין ספק שפרוגרים הארד-קור נוטים לזלזל בהם. אין ספק שזה לא הרכב אלמוני - הם מוכרים המון עותקים. דעתי האישית היא שהם לא שווים הרבה. זאת דעתי האישית. "זאפה תמיד עשה מוסיקה מלודית, גם אם המלודיות עצמן היו מאוד לא שגרתיות" בולשיט. זאפה עשה המון אוונגארד מטורף, אבל לא מוכרים את זה בטאואר רקורדז. ההופעות של זאפה כללו בתוכן המון אנטי-מלודיות.

kurush

New member
במקרה

אני די פריק של זאפה, ואמנם טרם יצא לי לשמוע את *כל* החומר שהוא שיחרר, אבל שמעתי מספר הופעות שלו, ואני אף מחזיק ב-DVD. תגדיר "אנטי מלודיה". ויש הבדל גדול בין "אוונגרד מטורף", כלשונך, לבין רצף אקראי של תווים לא קשורים. הקטעים של זאפה שאתה כנראה מתייחס אליהם פשוט נשמעים כמו זאפה - רצף של תווים שנשמעים לא קשורים, אבל למעשה כשאתה נכנס לראש של זאפה זה נשמע לך הכי הגיוני שיש.

אני עורך כבר הרבה זמן את המחקר

שאתה מדבר עליו... והוגה כל חמש דקות בערך רעיונות קונספטואלים חדשניים ומקוריים ומשלה את עצמי שיכול להיות שלא עשו את זה בעבר. אבל תמיד מגלה שכבר עשו את זה (מלבד אולי הרעיון של רוק מיקרוטונאלי ועוד כמה בודדים שרובם הם בסך הכל שילובים של דברים). לפי הדרך שבה אתה מתנסח אני יכול לנחש שאתה לא ממש מחבב אוואנגארד ומוזיקה מודרנית, ובהחלט אפשר להסיק שלא השקעת מספיק זמן והקשבת בסבלנות למוזיקה כזאת (אני מדבר על מלחינים אירופאים מודרניים בעיקר). אתה אולי יכול לעשות מוסיקה שאף אחד מעולם לא עשה אבל זה לא יקח לך קצת זמן... זה ייקח לך המון המון המון זמן!!! (שלא נדבר על השקעה ומאמצים שכליים ונפשיים קשים). וגם אחרי שתשקיע את המאמצים האלה לא בטוח שהרעיונות שלך יהיו מספיק טובים כדי לתפוס (את המעטים ששומעים מוזיקה כזאת). הרעיון הכי "חדש" שבאמת שורד בשוק המודרני (אם אפשר בכלל להגיד שיש דבר כזה) וממשיך להתקיים הוא המנימליזם. אני באמת לא מבין איך זאפה נכנס פה לדיון... זאפה (אדיר ככל שיהיה) עסק בסופו של דבר ברוב הדברים שהוא עשה ב"מוזיקה קלה" (רוק, ג'אז, פופ וכו'). המוזיקה שלו הייתה אמנם גאונית, מתוחכמת, שנונה וכו'... אבל הוא בחיים לא השתווה בחדשנות ובתחכום למלחינים כמו ליגטי, שטוקהאוזן, בריו וכו'... בקיצור... שקול מילים הא? ;)

אורי, מה אתה אומר על היצירה הבאה?

אני יכול להגיד בבירור שבחיים לא שמעתי שום דבר כזה, ולדעתי זה מהפכני למדי. מה אתה אומר?

למעלה