מעייף מאוד, אתה צודק
"היום זו לא חוכמה לקחת את כל 20 האלבומים הגדולים של הפרוג, לגנוב רעיונות ולהמשיך הלאה. זו פשוט לא חוכמה!" אתה מחמיץ את הנקודה, שוב ושוב. אתה פשוט טועה. זה לא מה שTFK עושים. הדבר היחידי שהם מעתיקים זה סגנון, כלים, וסאונדים. כל הלחנים של הלהקה הם מקוריים שלהם, שהם כתבו בעצם. בהשפעה גדולה, נכון, אבל מצד שני, אף להקת רוק מעולם אינם פועלת בריק. כולם מושפעים, וכולם שואלים רעיונות מוסיקליים, אפילו אם לא במודע. באופן כללי, כאשר אתה מדבר על "חדשנות" או על "חלוציות", קח בחשבון שאלו מונחים מאוד מאוד מאוד מאוד מופשטים ולא ברורים, שכמעט בלתי אפשרי למדוד אותם. אם תפריד את נושא הסאונד (טכנולוגיה, מיקסרים, דיגיטציה), תראה שהמוסיקה עצמה לא השתנתה הרבה בחמישים השנים האחרונות. ג'נסיס, קינג קרימזון, ELP וכו', כולם גנבו מבאך, בטהובן, מוצרט, סטרווינסקי ומהביטלס. האנשים היחידים שחידשו משהו בעולם באותה התקופה היו המדענים והטכנאים שהמציאו אמצעי מוסיקה חדשים. גם הביטלס, לא חידשו דבר. הם העתיקו את הרוק נ' רול של אלביס ושותפיו, והריצו דברים על זה. ואז הם העתיקו קצת ממוסיקה הודית, ואז גם העתיקו ממוסיקה קלאסית, והמשיכו להעתיק מהרכבי רוק אחרים שפעלו באותה התקופה. ככה זה עובד במוסיקה: מישהו אחד עושה משהו שאף אחד לא ציפה לו, כולם מתלהבים מזה ומתחילים לעשות את זה גם, רק שחלק האנשים ש"מעתיקים" הם נגנים טובים יותר, זמרים טובים יותר, מפיקים טובים יותר ומלחינים טובים יותר. הביטלס הצליחו, למשל, כי הם לקחו את מה שכולם עשו באותה התקופה הכי טוב. הם הפיקו הכי טוב, הם עיבדו הכי טוב, והכי חשוב - הם הלחינו הכי טוב. מישהו מתעלם מגדולי הז'אנר? לא אני. שמעתי את כל הלהקות העיקריות וביססתי לעצמי, מה אני אוהב, מה אני לא אוהב, תוך כדי הכרה שELP זאת להקה שעשתה דברים מורכבים, למרות שאותי הם לא מעניינים. "התעלמות מן השאלה "מי עשה את זה ראשון", והתעלמות ממימד הזמן, מעיד יותר מכל שאתה רק חי את הרגע. אי אפשר רק לחיות את הרגע - יש עבר, יש הווה ויש עתיד." אתה חי בספר היסטוריה. תפריד בין המוסיקה לבין המוסיקאי, זה בכלל לא משנה מי עשה מה, איפה, ומתי. המוסיקה זה הדבר היחיד שמשנה באמת. בתור מאזין, צריך לעניין אותך עם המוסיקה טובה לאוזניך או לא. אם אתה מוסיקולוג והיסטוריון, זה כבר סיפור אחר. תשמע, אני מאוד מתעניין בהיסטוריה של המוסיקה וכו', אבל אם אתה רואה תאריכים בעיניים בזמן שאתה מקשיב למוסיקה, אז באמת שאני מרחם עליך. לא בשביל זה נוצרה האמנות הזאת. "אם אתה רוצה להסתפק בהעתקות - תסתפק. אני לא מסתפק בהעתקות, אני דורש משהו שלא שמעתי בעבר, אני רוצה הפתעות ואני רוצה אומץ-לב." "בפועל, במציאות - אנשים מחפשים דברים חדשים, והם לא רוצים העתקות אחד-לאחד." זה הדבר הכי לא נכון בעולם. אנשים שומעים משהו שהם אוהבים, ורוצים עוד מאותו הדבר. בגלל זה מבקרי מוסיקה תמיד משווים בין להקות חדשות ללהקות ישנות, גם אם אין באמת קשר ביניהן. גם אם מדובר בהשפעה קלילה גרידא, כי הם יודעים שאנשים מחפשים עוד מאותו הדבר. בסה"כ, אין כל כך הרבה אלבומי פרוג מצליחים ומוצלחים באמת, ואצלי עדיין לא מלאו מים - הייתי יכול להסתפק בעוד כמה אלבומים טובים של ג'נסיס, וזה, פחות או יותר, מה שTFK מספקים, רק שהם עושים את זה עם סאונד משופר ועם לחנים שונים ומצויינים. הרי ברור שאתה שמעת הרבה מאוד פרוג, ופשוט נמאס לך. זה לא הופך אותך לגיבור, ומישהו מחברי הפורום לפחדן. אתה פשוט לא אוהב את האסתטיקה של הפרוג יותר, מילאת את המכסה, ואתה לא רוצה לשמוע דברים כאלה יותר, אלא אם כן על סמך נוסטלגיה. ניחא, מה אנחנו אשמים? למה שלא תיתן לנו ליהנות ממוסיקה, רק בגלל שלך נמאס? כאן קבור הכלב. אתה דורש משהו שאתה לא שמעת בעבר. זה עניין סובייקטיבי לחלוטין, והוא לא קשור בכלל בתאריך הלחנת המוסיקה. זה קשור במתי אתה שמעת את מה ששמעת. וכאמור, אם היית שומע להקות ניאו-פרוג לפני ששמעת פרוג, היית חושב אחרת לגמרי. אתה רוצה הפתעות? אומץ לב? לך תטפס על הר גבוה בטיבט ותחפש שם יוגי בני מאה שנים שיחשפו בפניך את סודות העולם, במקום לשבת כל היום ולפטפט בפורומים. מה, אתה באמת חושב שאתה אמיץ כי אתה שומע "מוסיקה מאתגרת"? זה ממש ילדותי, בחייך.