flower kings

CallMeCavanaugh

New member
תחושות שמגיעות מהמח

במח קיים גרעין בשם אמיגדלה, והוא זה שמעניק לתחושות קונטקסט חיובי או שלילי. לכן ניתן להבחין בין גירויים אפטיטיביים (שהם חיוביים) ואברסיביים (שהם שליליים), ובהחלט ניתן לראות הבדלים בהתנהגות כאשר משתמשים בחשיפה לגירויים אפטיטיביים ואברסיביים. אין מה לעשות, לתחושות שמגיעות מהמח יש משמעות, הן לא סתם "תחושות שמגיעות מהמח".

באמת! באמת!

"לאף להקת פרוג משנות השבעים אין הפקה כמו של TFK" זו הצהרה מאוד מוזרה, ומאוד פשטנית, ומאוד כוללנית. אני דוחה אותה." אז ניסוח קצת שונה. ללהקות שמהן TFK מושפעות בעיקר. לכולן יש פאקים בהקלטות, בהפקה, סאונד גיטרה יבש, באלאנס לא טוב, יותר מדי תדרים גבוהים, לא מספיק שומעים את השירה, וכו'. מה לעשות, בעידן הטכנולוגי הנוכחי, יש תנאים יותר טובים. "נכון - זה סלט. אני מסכים שזה סלט." זה לא סלט, זה מתכון. כמו שפיצה זה בעצם בצק עם גבינה ורוטב וכמה תבלינים. כשאתה אופה את הכל ביחד, זה מקבל הקשר חדש לחלוטין. "זהות? יש להם זהות. גם לי יש זהות. אבל אמנים רציניים - הם לא." הם דווקא כן. מאוד רציניים. "אני מתייחס לכל אלה - הכל כבר נעשה, הכל העתקה." אז כנראה שאתה לא שומע טוב, או שאתה מכריח את עצמך לא לאהוב. "יש המון דמיון במלודיות לELP, ויש כמה ליינים באלבום Stardust שלקוחים ישירות מ'יס'. יש כמה סולואים שמזכירים בבירור את סטיב האו, ויש כמה סולואים באורגן ובמוג שמזכירים מאוד את אמרסון." תוכיח לי, בתווים, או בשניות מדויקות ביצירה על מנת שאוכל להשוות בעצמי. אחרי הטענה שלך חסרת ביסוס, גם אני יכול לזרוק שמות של להקות ואלבומים ולהגיד שזה גנוב מפה וזה גנוב משם. סולואים שמזכירים את סטיב האו? בפלאוור קינגז? אין דבר כזה, רוין סטולט הוא גיטריסט שונה לגמרי, אז אני לא יודע מה בדיוק שמעת, אבל זה לא היה TFK. "אני לא מכיר אף אדם, אף אדם, שאמר לי דבר כזה. תמיד זה ההיפך - משווים את המאוחר למוקדם. אם מישהו יגיד לי פעם שTFK דומה מדי לג'נסיס, אז אני אגיד לו שהוא פשוט איש מטומטם שלא מבין שום דבר מהחיים שלו. באמת!" עכשיו אתה באמת עושה צחוק מהעבודה. קיים סיכוי, סיכוי גדול אפילו, שמישהו ישמע את TFK לפני שהוא בכלל מכיר את ג'נסיס. הרי ג'נסיס זאת הלהקה של פיל קולינס, לא? המוסיקה שלהם לא משהו, להיטי אייטיז כאלה. יכול להיות שבנאדם יאזין לTFK במשך שנים, לפני שסוף סוף יתפנה לג'נסיס. ואז, אחרי שנים של הערצה לפרוג המסוים הזה, הוא ישמע להקה שעושה אותו דבר, ומבחינתו זה לא משנה מי היה קודם, כי לאוזניים שלו משנה רק מה הוא שמע קודם. מה הוא הכיר קודם. זה הדבר היחיד שמשנה לחווית ההאזנה שלו, ולא תאריכים. אני אישית לא מבין איך אתה יכול לרדת על TFK, ובנשימה אחרת להלל את PFM, להקה שהייתה חיקוי חיוור של פרוג, רק שהם עשו את זה באותה התקופה עצמה. מה זה מה משנה, מה היה קודם בדיוק? הפלאוור קינגז כותבים שירים טובים, וזה הדבר היחיד שחשוב. אתה קורא לזה מעתיקים, ובכן, מה תעשה עם ג'נסיס יתאחדו ויוציאו היום אלבום חדש, שיהיה נאמן למסורת של הלהקה? לא תקנה? מה, כי עכשיו זה נשמע ישן, ואז זה נשמע חדש? אני לא יודע מה זה חדש ומה זה ישן. אני שומע צלילים, והמוח שלי מקבל גירויים, שעליהם הוא מגיב בחיוב או בשלילה. אין כאן משמעות לתאריך ההלחנה. המוסיקה נעה כל הזמן קדימה ואחורה.

CallMeCavanaugh

New member
מרים את הכפפה

"תוכיח לי, בתווים, או בשניות מדויקות ביצירה על מנת שאוכל להשוות בעצמי." שמע את World of Adventures, במיוחד סוף הדקה השביעית (סביבות 7:50) עד תחילת הדקה השמינית (8:05, פלוס מינוס). קטע ממש קצרצר, כי אני מתמקד בריף גיטרה מאוד ספציפי. עכשיו קח את Nursery Cryme ושמע את השיר האחרון בו, Fountain of Salmacis. אותו הריף מופיע בו כמה וכמה פעמים.

סבבה

השאלה היא, אם קטע של חמש עשרה שניות הופך את כל השיר להעתקה? אולי זה בכלל ציטוט, כמו שבפרוג יותר מצטטים ממוסיקה קלאסית, למשל? גם הריף בFatal Tragedy מזכיר קצת את Paranoid Android, זה אומר שדרים תיאט'ר הם העתק מוחלט של רדיוהד?

CallMeCavanaugh

New member
אני רק מרים כפפות פה

אני לא חושב שמלכי הפרחים הם העתקה מוחלטת של שנות ה70, ואני דווקא מאוד נהנה להיתקל בציטוט (כן, לדעתי זה ציטוט) שהבאתי כל פעם מחדש.

מורנא007

New member
ציטוט

מה שמותר לביטוהבן ומוצרט מותר גם ללהקות פרוג. ציטוט היא תופעה שחוזרת על עצמה בעולם המוזיקה לא מאתמול. אבל מצד שני לדעתי העתקה של רצף האקורדים והמקצב (כמו בשירו של איינשטיין יושב על הגדר) אינה מוצדקת, אלא אם הוא שילם למקור זכויות יוצרים.

פונגוס

New member
סתם הערה

באלבום Stardust We Are בשיר Just This Once, כחצי דקה לאחר תחילת השיר ישנו קטע שדומה באופן חשוד לקטע שאתה מדבר עליו מ-Fountain. מוזר.

יש להם גם שיר שמזכיר בצורה מחשידה

את Heaven של בריאן אדאמס. אז ניחא, אני פשוט מדלג על השיר הזה. מעולם לא טענתי שמדובר בלהקה מושלמת. מצד שני, יש שפע של שירים של קינג קרימזון, למשל, שהם סתמיים למדי, באלבומים הכי מצויינים שלהם.

זה ממש מעייף, הסיפור הזה

"אני אישית לא מבין איך אתה יכול לרדת על TFK, ובנשימה אחרת להלל את PFM" אתה פשוט לא קולט שיש דבר כזה שנקרא - היסטוריה. PFM התחילו עם הפרוג בימים שהפרוג היה תינוק. היום זו לא חוכמה לקחת את כל 20 האלבומים הגדולים של הפרוג, לגנוב רעיונות ולהמשיך הלאה. זו פשוט לא חוכמה! אני לא מהלל את PFM - אבל זו אחת הלהקות הכי מפורסמות והכי חשובות בהיסטוריה של הפרוג האיטלקי. יש להקות טובות לא פחות, אבל אי אפשר להגיד עליהן שהן היו חלוציות. התעלמות מן השאלה "מי עשה את זה ראשון", והתעלמות ממימד הזמן, מעיד יותר מכל שאתה רק חי את הרגע. אי אפשר רק לחיות את הרגע - יש עבר, יש הווה ויש עתיד. יש משמעות לתאריך ההלחנה - אם אתה רוצה למקם את TFK בתוך פנתיאון הפרוג העולמי. אי אפשר להתעלם מגדולי הז'אנר - זה בלתי אפשרי.

מעייף מאוד, אתה צודק

"היום זו לא חוכמה לקחת את כל 20 האלבומים הגדולים של הפרוג, לגנוב רעיונות ולהמשיך הלאה. זו פשוט לא חוכמה!" אתה מחמיץ את הנקודה, שוב ושוב. אתה פשוט טועה. זה לא מה שTFK עושים. הדבר היחידי שהם מעתיקים זה סגנון, כלים, וסאונדים. כל הלחנים של הלהקה הם מקוריים שלהם, שהם כתבו בעצם. בהשפעה גדולה, נכון, אבל מצד שני, אף להקת רוק מעולם אינם פועלת בריק. כולם מושפעים, וכולם שואלים רעיונות מוסיקליים, אפילו אם לא במודע. באופן כללי, כאשר אתה מדבר על "חדשנות" או על "חלוציות", קח בחשבון שאלו מונחים מאוד מאוד מאוד מאוד מופשטים ולא ברורים, שכמעט בלתי אפשרי למדוד אותם. אם תפריד את נושא הסאונד (טכנולוגיה, מיקסרים, דיגיטציה), תראה שהמוסיקה עצמה לא השתנתה הרבה בחמישים השנים האחרונות. ג'נסיס, קינג קרימזון, ELP וכו', כולם גנבו מבאך, בטהובן, מוצרט, סטרווינסקי ומהביטלס. האנשים היחידים שחידשו משהו בעולם באותה התקופה היו המדענים והטכנאים שהמציאו אמצעי מוסיקה חדשים. גם הביטלס, לא חידשו דבר. הם העתיקו את הרוק נ' רול של אלביס ושותפיו, והריצו דברים על זה. ואז הם העתיקו קצת ממוסיקה הודית, ואז גם העתיקו ממוסיקה קלאסית, והמשיכו להעתיק מהרכבי רוק אחרים שפעלו באותה התקופה. ככה זה עובד במוסיקה: מישהו אחד עושה משהו שאף אחד לא ציפה לו, כולם מתלהבים מזה ומתחילים לעשות את זה גם, רק שחלק האנשים ש"מעתיקים" הם נגנים טובים יותר, זמרים טובים יותר, מפיקים טובים יותר ומלחינים טובים יותר. הביטלס הצליחו, למשל, כי הם לקחו את מה שכולם עשו באותה התקופה הכי טוב. הם הפיקו הכי טוב, הם עיבדו הכי טוב, והכי חשוב - הם הלחינו הכי טוב. מישהו מתעלם מגדולי הז'אנר? לא אני. שמעתי את כל הלהקות העיקריות וביססתי לעצמי, מה אני אוהב, מה אני לא אוהב, תוך כדי הכרה שELP זאת להקה שעשתה דברים מורכבים, למרות שאותי הם לא מעניינים. "התעלמות מן השאלה "מי עשה את זה ראשון", והתעלמות ממימד הזמן, מעיד יותר מכל שאתה רק חי את הרגע. אי אפשר רק לחיות את הרגע - יש עבר, יש הווה ויש עתיד." אתה חי בספר היסטוריה. תפריד בין המוסיקה לבין המוסיקאי, זה בכלל לא משנה מי עשה מה, איפה, ומתי. המוסיקה זה הדבר היחיד שמשנה באמת. בתור מאזין, צריך לעניין אותך עם המוסיקה טובה לאוזניך או לא. אם אתה מוסיקולוג והיסטוריון, זה כבר סיפור אחר. תשמע, אני מאוד מתעניין בהיסטוריה של המוסיקה וכו', אבל אם אתה רואה תאריכים בעיניים בזמן שאתה מקשיב למוסיקה, אז באמת שאני מרחם עליך. לא בשביל זה נוצרה האמנות הזאת. "אם אתה רוצה להסתפק בהעתקות - תסתפק. אני לא מסתפק בהעתקות, אני דורש משהו שלא שמעתי בעבר, אני רוצה הפתעות ואני רוצה אומץ-לב." "בפועל, במציאות - אנשים מחפשים דברים חדשים, והם לא רוצים העתקות אחד-לאחד." זה הדבר הכי לא נכון בעולם. אנשים שומעים משהו שהם אוהבים, ורוצים עוד מאותו הדבר. בגלל זה מבקרי מוסיקה תמיד משווים בין להקות חדשות ללהקות ישנות, גם אם אין באמת קשר ביניהן. גם אם מדובר בהשפעה קלילה גרידא, כי הם יודעים שאנשים מחפשים עוד מאותו הדבר. בסה"כ, אין כל כך הרבה אלבומי פרוג מצליחים ומוצלחים באמת, ואצלי עדיין לא מלאו מים - הייתי יכול להסתפק בעוד כמה אלבומים טובים של ג'נסיס, וזה, פחות או יותר, מה שTFK מספקים, רק שהם עושים את זה עם סאונד משופר ועם לחנים שונים ומצויינים. הרי ברור שאתה שמעת הרבה מאוד פרוג, ופשוט נמאס לך. זה לא הופך אותך לגיבור, ומישהו מחברי הפורום לפחדן. אתה פשוט לא אוהב את האסתטיקה של הפרוג יותר, מילאת את המכסה, ואתה לא רוצה לשמוע דברים כאלה יותר, אלא אם כן על סמך נוסטלגיה. ניחא, מה אנחנו אשמים? למה שלא תיתן לנו ליהנות ממוסיקה, רק בגלל שלך נמאס? כאן קבור הכלב. אתה דורש משהו שאתה לא שמעת בעבר. זה עניין סובייקטיבי לחלוטין, והוא לא קשור בכלל בתאריך הלחנת המוסיקה. זה קשור במתי אתה שמעת את מה ששמעת. וכאמור, אם היית שומע להקות ניאו-פרוג לפני ששמעת פרוג, היית חושב אחרת לגמרי. אתה רוצה הפתעות? אומץ לב? לך תטפס על הר גבוה בטיבט ותחפש שם יוגי בני מאה שנים שיחשפו בפניך את סודות העולם, במקום לשבת כל היום ולפטפט בפורומים. מה, אתה באמת חושב שאתה אמיץ כי אתה שומע "מוסיקה מאתגרת"? זה ממש ילדותי, בחייך.

נשבר לי, זו הודעה אחרונה

"זה לא מה שTFK עושים. הדבר היחידי שהם מעתיקים זה סגנון, כלים, וסאונדים" זה לא נכון. גם הלחנים מועתקים מELP וגם מ'יס'. אין לי כוח להוכיח, פשוט תאמין לי שאין לי שום אינטרס ללכלך עליהם סתם. זה פשוט קיים שם במוסיקה. "המוסיקה עצמה לא השתנתה הרבה בחמישים השנים האחרונות" לא מדויק. סולם הבלוז נכנס למערב - זה חידוש. הרוק התמזג עם סגנונות אחרים - זה חידוש. הלחנה סריאלית - זה חדש. מינימליזם - חדש במערב. הרבה דברים לא נשמעו במערב עד לאחרונה. "אתה חי בספר היסטוריה" לא, חביבי, אני פשוט זוכר את העבר. אתה כנראה שכחת. המוח שלי כל הזמן נזכר בדברים ששמעתי קודם. כאשר אני שומע TFK אני שומע את העבר, וזה עושה לי לא נעים במוח כי המוח שלי משדר לי "העתקה! העתקה!", וזה המוח שלי. זה הזיכרון שלי. אני אדם שזוכר את העבר. אני לא חי בספר, אני חי עם מוח פעיל. "אנשים שומעים משהו שהם אוהבים, ורוצים עוד מאותו הדבר" אחרי תקופה מסוימת הם משתעממים, ומחפשים דברים אחרים. אני יכול להגיד לך שאני כל הזמן מחפש דברים חדשים. לא רק פרוג, כמובן! "אין כל כך הרבה אלבומי פרוג מצליחים ומוצלחים באמת" זה באמת יכול להיות - מדובר רק בכמה מאות, לא יותר. אבל זו יותר שאלה של כסף מאשר שאלה של איכות. אם היה לי יותר כסף, הייתי קונה עוד כמה מאות דיסקים ומאזין להם במשך שנים. יש עניין של עלויות..... "אתה שמעת הרבה מאוד פרוג, ופשוט נמאס לך" אני כל הזמן מוצא דברים חדשים. לפני חודש גיליתי את Philharmonie ומאוד התלהבתי. אני יודע שהם לא פופולרים כמו TFK אבל פופולריות מעניינת לי את קצה הבוהן. "אתה דורש משהו שאתה לא שמעת בעבר. זה עניין סובייקטיבי לחלוטין, והוא לא קשור בכלל בתאריך הלחנת המוסיקה" זה נכון שבמובן הסובייקטיבי, התאריכים לא ממש משנים. אבל - אם אתה רוצה לקבוע משהו אובייקטיבי, כמו "מי הכי גדול בהיסטוריה", אתה חייב להתייחס להיסטוריה, לתאריכים, למימד הזמן. פשוט חייב. "אתה רוצה הפתעות? אומץ לב? לך תטפס על הר גבוה" עשיתי את זה, וזה משעמם. מחפש דברים אחרים. "אתה באמת חושב שאתה אמיץ כי אתה שומע "מוסיקה מאתגרת"? זה ממש ילדותי, בחייך" אני לא חושב שאני אמיץ - המוח שלי דורש את זה. אני עבד של המוח שלי. הוא דורש אתגרים מוחיים, ואני חייב כל הזמן לספק אותו. אין מה לעשות, אני רק אורגניזם, לא אלוהים שמעופף בשמיים.

אורי אורי, אתה פשוט בדיחה מהלכת

הכנתי לך את המלכודת, ופשוט פסעת לתוכה. "המוסיקה עצמה לא השתנתה הרבה בחמישים השנים האחרונות" לא מדויק. סולם הבלוז נכנס למערב - זה חידוש. הרוק התמזג עם סגנונות אחרים - זה חידוש ובכן, רק לפני שלושה חודשים בערך, תפוז אחד שקוראים לו אורי ברייטמן, אמר בדיוק את הדברים ההפוכים. אני לא יודע אם שמת לב, אבל בהודעות האחרונות שלי, אני מעתיק את התגובות שלי מתגובות שלך בעבר, כשעמדת בעבר השני של המתרס, וטענת בדיוק את ההיפך ממה שאתה טוען עכשיו. אולי תודה, אחת ולתמיד, שאתה סתם כותב דברים מתוך שעמום, ושאין לך דעה אמיתית בנושא? (אה, ואתה חושב שאם אני מעתיק ממך תגובות זה הופך אותי למעתיקן ואותך לחלוץ?)

אז אני חוזר בי ממה שכתבתי אז

אתה רואה? אני מסוגל להודות אם טעיתי בעבר. המשפט ההוא היה טעות - ואני חוזר בי לחלוטין. כן - המוסיקה מאוד השתנתה בחמישים השנה האחרונות. עכשיו אתה מרוצה? עזוב אותי בשקט. אל תענה לי, הויכוח הזה איתך פשוט מתיש ולא מעניין.

תודה רבה!

"המשפט ההוא היה טעות - ואני חוזר בי לחלוטין." סוף סוף! תודה רבה. אין לך מושג כמה זמן רציתי לראות אותך אומר את זה. מסתבר שאתה באמת בנאדם בסופו של דבר, ולא תפוז. כן, הויכוח מיותר ומתיש. אבל עם כל הכבוד, תזכור דבר אחד - אתה הוא זה שהתחיל אותו. מה ציפית שיקרה שאתה תוקף להקה בשרשור של המלצות על אותה הלהקה? היית יכול פשוט לשתוק, אבל לא, היית חייב להגיד את שלך. אז שילמת את המחיר.

שילמתי את המחיר, אין ספק

קוטנר פעם אמר שבשלב מסוים הוא הפסיק להיות "מבקר" והתחיל להיות "ממליצן" - אחד שכותב דברים טובים על מה שהוא אוהב, ולא כותב כלום על מה שהוא לא אוהב. ללא ספק טקטיקה מבריקה, והאיש תותח.

tz6

New member
רק שניה, שיר

למה שמישהו לא יכתוב את דעתו על להקה בשרשור של המלצות, גם אם היא שלילית?!? מישהו ביקש המלצות, ואורי המליץ. נקודה. אני לא מכיר את TFK ולכן אין לי דעה בויכוח, אבל אני לגמרי בעד שאורי יתן את דעתו על להקה בשרשור עליה, ולמעשה אני חושב שגם אתה, אבל נסחפת לויכוח עם ברייטמן... אגב, סחטיין על המלכודת...

הדיון הזה נגמר, בנאדם, פיניטו

תקרא הודעה לידך, ותראה שגם אורי מודה שביקורת שלילית כמעט ולא מביאה שום תועלת. אבל אם אתה רוצה שאני ארחיב לגבי הנושא, בבקשה. הגעתי לאיזושהי מסקנה, שפשוט אי אפשר באמת לבקר משהו שאתה לא אוהב בצורה מקיפה, מסיבה פשוטה מאוד. כשיש מוסיקה שאתה אוהב, אתה שומע אותה שוב ושוב. ככל שאתה שומע אותה יותר, אתה לומד עליה עוד ועוד פרטים, ואתה מגיע לרמה ההכי גבוה של ידיעת המוסיקה שאתה מסוגל, בהתאם ליכולותיך השכליות וההשכלה המוסיקלית שלך, יהיו באשר יהיו. לעומת זאת, אלא אם כן אתה מזוכיסט או מוסיקולוג (או שניהם), או מבקר מוסיקה מקצועי (מתוך הנחה שהם עושים את עבודתם נאמנה), אתה לא תשקיע שעות על גבי שעות בשמיעת מוסיקה שאתה בכלל לא אוהב, רק על מנת שתוכל לחוות דעה בפורום, נכון? לכל אחד יש טעם מסוים, תדרים ספציפיים שמדברים אליו. רוב האנשים, כשהם יתקלו במוסיקה שממש לא מוצאת חן בעיניהם בפעם הראשונה (ואני מדבר ברמה של "מה זה החרא הזה?" לא ברמה של "זה לא נראה לי, אבל אולי ניתן לזה עוד צ'אנס"), פשוט לא יקשיבו לה פעם נוספת. בפרוג כמו בפרוג, צריך כמה האזנות לפני שבאמת מבינים מה קורה. אז נניח ואתה נותן את הצ'אנס, ואחרי שלוש - ארבע האזנות אתה קולט פחות או יותר מה הולך. ואם אז אתה קולט שאתה לא אוהב את זה, מעבר לזה - אין סיכוי שתמשיך להאזין. וכך, יוצא שאתה לא באמת מכיר את המוסיקה שאתה לא אוהב, ולעולם לא תכיר, כי אתה פשוט לא מעוניין להכיר, וזה לגיטימי לגמרי. זה הכי טבעי בעולם. אף אחד לא רוצה לחוות משהו שהוא לא אוהב, שוב ושוב ושוב. ואם אתה לא באמת מכיר מוסיקה לעומק, איזו זכות בדיוק יש לך להביע דעה לגביה, מלבד הערת "שמעתי קצת ולא אהבתי את מה ששמעתי" ?

Yudokolis

New member
אני עוד לא מרוצה

זה יפה שאתה מודה בטעות ומשנה את דעתך. אבל זה לא מספיק. כמו שעכשיו אתה מחרף ומגדף, מתנשא ומעליב, הופך עצמך לקדוש מעונה ואת כולם למבולבלים, לא בוחל באמצעים רטוריים בזויים ולא דורש מעצמך מה שאתה דורש מהמתדיינים איתך, כך עשית גם אז, בדיון ההוא שעכשיו אתה מתכחש למה שטענת בו. זה היה ראוי? זה היה שווה את זה? ועכשיו? תנסה לזכור את השרשור הזה בפעם הבאה בה אתה כותב בנחרצות ובפסקנות על נושא מסויים. אתה רק בנאדם, לא פחות מבולבל מכל אדם אחר, ובנושאים מסויימים אף מבולבל יותר מהממוצע. שני הפורומים ירוויחו אם תחשוב יותר ותכתוב פחות.

MajorWinters

New member
מה זה משנה?../images/Emo19.gif

לא כל דבר חייב להיות מקורי על מנת שתהנה ממנו. אתה יותר מדי חי בהשוואות היסטוריות, טריוויליות. גם יס באלבום רילייר חיקו במידה מסוימת את יס של האלבום "קרוב לקצה". אז מה הוא פחות טוב? שיעתיקו ויחקו- אבל אם זה נשמע טוב! אז מה זה משנה?

זה משנה לי - כאדם

"לא כל דבר חייב להיות מקורי על מנת שתהנה ממנו" זו אמירה די פשטנית. בפועל, במציאות - אנשים מחפשים דברים חדשים, והם לא רוצים העתקות אחד-לאחד. TFK מתמחים בחיקוי של העבר, ומזה הם מתפרנסים. מי שרוצה העתקות - שיאזין להם. אני לא קונה את הבלוף הזה. "גם יס באלבום רילייר חיקו במידה מסוימת את יס של האלבום "קרוב לקצה"." ראשית, באופן עקרוני מותר ל'יס' לחקות את עצמם. שנית, רילייר חרג מכל האלבומים שקדמו לו, והלך לכיוונים אחרים. שלישית, רילייר היה בשנת 1974. אנחנו היום בשנת 2004. אף אחד כאן לא מוכן להתייחס לכרונולוגיה של הזמן? אתם חיים בואקום? חיים רק את הרגע? "שיעתיקו ויחקו- אבל אם זה נשמע טוב! אז מה זה משנה?" אם אתה רוצה להסתפק בהעתקות - תסתפק. אני לא מסתפק בהעתקות, אני דורש משהו שלא שמעתי בעבר, אני רוצה הפתעות ואני רוצה אומץ-לב.

למעלה