Dream Theater - Metropolis

yoseflotz

New member
אם יש פורום לאיסוף מפיות../images/Emo112.gif

לא יקרה כלום אם יהיה גם פורום לפרוג מטאל \ דת' מטאל או כל סוג אחר.

epitaph

New member
יש כבר פורום לפרוג ופורום למטאל...

למה צריך פורום לכל תת של תת סגנון?

slallum

New member
מה זה משנה

אתה לא תגיד "הי רגע, בא לי לדבר פתאום על Dream Theater, אז אני אכנס לפורום מטאל".. חוצמזה, הרבה אנשים ששומעים רוק שומעים גם מטאל, והרבה מאוד אנשים בפורום הזה שומעים מטאל, ככה שאני לא חושב שנאסור דיבורים על מטאל בזמן הקרוב

העמ קצת לא קשור, אבל Tool

הרבה אנשים מגדירים אותם כמטאל אבל הם לא מטאל והם גם לא פרוגרסיב מטאל. אני דיי מבולבלת בהגדרה שלהם

FunkyCrime

New member
כן..

הם באמת מסוג הלהקות שקשה להצביע על הסגנון שלהם. הם בטוח לא מטאל.. זתומרת, יש בהם הרבה אלמנטים של מטאל,אבל הם יותר רוק מאשר מטאל בכל אופן, כל ההגדרות האלה מבלבלות ומעצבנות ולטעמי גם מיותרות מטאל שמטאל שכל אחד ישמע מה שהוא אוהב וזהו למה צריך להגדיר ולקטלג כל דבר.

NightVampire

New member
צודק יותר מידי הגדרות אבל

רק ליידיעתך דרים הם מטאל בוודאות.. ככה החליטו המומחים...

אני רואה שייש פה ויכוח מוחץ

אני לא אשת ויכוחים מתאימה, אז אני לא ממש רוצה להכנס לזה. בכל אופן. יש קשר, בין נרצה או לא לפורום. אחריי הכל גם אם יש אנשים שטוענים כי מוזיקת המטאל היא ז'אנר העומד בימים אלה בפני עצמו (דעה אשר אני נוטה לחלוק עלייה). מטאל עדיין התפתח וצמח ממוזיקת הרוק וגם אם יש שוני בתרבות ושוני במוזיקה הוא עדיין חלק ממנה כולל כל הסאב ג'אנרז. אפשר לשנוא את זה או לאהוב את זה אך לא להכחיש ;) בכל מקרה דרים, נחמדים ביותר But not my cup of tea =)

Pipe Dreamer

New member
ובסוף אף אחד לא ענה לו

ניקולס מוטרד מסיוטים שפוקדים אותו לעיתים תכופות שבהם הוא רואה אישה ובית ולא מצליח להבין למה הם חוזרים כל הזמן. כדי לפתור את התעלומה בראש שלו הוא הולך לטיפול בהיפנוזה. דרך הטיפול הוא מגלה שאותה אישה, בשם ויקטוריה, היא בעצם הגלגול הקודם שלו, והנשמה שלה כרגע נמצאת אצל ניקולס. אותה ויקטוריה נרצחה בשנת 1928. הוא מגלה שבעיתונות פורסם אז שהמאהב שלה רצח אותה והתאבד (השיר Beyond this Life). אחיו של אותו מאהב הגיע להיות סנאטור בסופו של דבר. אבל למרות שלכאורה התעלומה נפתרה, ניקולס לא מסתפק במה שהוא גילה. בכל מקרה, מסתבר שויקטוריה הייתה במערכת יחסים מסובכת עם ג'וליאן, שהיה אלכוהוליסט ומכור להימורים. מתוך יאוש היא פנתה לאחיו - אדוארד, ופרקה אצלו את כל מה שהיה על ליבה ("I remember the first time she came to me, she poured her soul all night and cried" מתוך Home) והתפתח ביניהם רומן. בסופו של דבר היא החליטה להפסיק עם זה, ולחזור לג'וליאן בלבד (I ran into Julian said we get together soon מתוך Finally Free). אדוארד כמובן לא מרוצה מזה, ורוצח את אחיו ג'וליאן ואת ויקטוריה, ומזייף מכתב התאבדות של ג'וליאן. העיתונות והמשטרה אכלו את זה, כפי שאפשר להבין מ-Beyond this Life, ואדוארד המשיך מעלה בדרכו הפוליטית. אחרי שניקולס מבין את כל זה, הוא פוצח באיזה שיר הודיה לאלוהים, עם הרבה שאלות על מהות החיים, גלגול נשמות וכל זה (The Spirit Carries On). הוא כמובן יודע שאין לו הרבה סיכוי להוכיח את מה שקרה אז (I may never proove what I know to be true מתוך אותו שיר), אבל טוב לו, והוא מרוצה ושמח ומאושר והנה יש לנו הפי אנד אמריקאי. או שלא? אנחנו הרי מתעסקים במשך אלבום שלם בגלגול נשמות. אז עם חוסר המזל של ניקולס, שגם ככה נתקעה אצלו הנשמה של ויקטוריה, מסתבר שנשמתו של אדוארד, הגיעה לאותו מהפנט. ניקולס חוזר הביתה, מדליק טלוויזיה, מוזג לעצמו כוס וויסקי, ופתאום אותו מהפנט צץ לו בדלת, ורוצח אותו בדם קר, בדיוק כמו שאדוארד רצח את ויקטוריה (Open you eyes הוא אומר לשניהם), ניקולס נופל על הפטיפון, וכך נגמר האלבום. זאת העלילה פחות או יותר. אפשר להמשיך לנתח כמעט כל שיר עם המשמעות הספציפית שלו מבחינה מוזיקלית ולירית לעלילה, אבל למי יש כוח?
בטח גם יש כאן כמה טעויות בציטוטים, מישהו בטח כבר יתקן. בכל מקרה, זה אלבום מדהים. אתה בהחלט הולך להתמכר.

YDarkWolf

New member
תודה עצומה!!!

הבנתי פחות או יותר את כל האלבום עד הקטע האחרון... לא הבנתי מה הסיום החזק פה, עד שהסברתם שהמהפנט הוא גלגול של הסנטור. ההערכה שלי גברה כרגע לדיסק המעולה הזה... מושלם. הבא יהיה Images And words אי"ה. תודה!

למעלה