Dream Theater - Metropolis

Francesco Totti

New member
הוא לא חידש כלום

עדיין יצאת בור. סיכום שירשור: 1) מטאל זה תת-ז'אנר ברוק. 2) פינק פלויד היו ברוב הקריירה שלהם פרוג. 3) One Echoe אתה זיין שכל שלא מפסיק לפלוט שטויות שאתה לא מבין בהם.

One Echoe

New member
אתה, ידיד היקר..

היית אידיוט, כבר לפני כמה חודשים, בשרשור ההוא, שקראת להשמדת אנשים ששונים ממך. וגם עכשיו אתה אידיוט, שחושב שמוזיקה מחפשים בויקיפדיה. ועוד סיבה:בחיים לא שמעת פינק פלויד, וכבר אתה ממהר לסווג אותם לסגנון שאין להם שום קשר אליו.

Francesco Totti

New member
שתוק כבר, פריק קטן

וכשאני שמעתי פינק פלויד בפעם הראשונה סביר להניח שאתה שרת עוגה עוגה בגנון. עדיף לך לשתוק ולהחשב טיפש מאשר לפתוח את הפה ולהוכיח את זה.

One Echoe

New member
../images/Emo6.gif פריק קטן

עכשיו ירדת לרמה של ערס חסר מוח?. עזוב, לא לרמה שלי הויכוחים המפגרים האלה. להתראות.

Francesco Totti

New member
לבלוז יש את אותם כלים כמו לרוק

ולהפך, הבלוז הוא ז'אנר יותר מינימליסטי ואינטימי מהרוק. הוא גם ז'אנר מלנכולי מיסודו, בגלל זה יש את הביטוי "אני שר את הבלוז" כשעצובים.

Francesco Totti

New member
שמע, חבל על הויכוח

תכנס לויקיפדיה ותקרא על המטאל ועל הרוק הרוק זה לא תת-ז'אנר של בלוז כי הוא נולד מהשילוב בין הבלוז לקאנטרי. הרוק הוא הילד שלהם. ופאראנויד של בלאק סאבאת' נחשב לאלבום המטאל הראשון. הנה למה (ציטוט מויקיפדיה): "תכני השירים המקוריים וגרסאות הכיסוי שביצעו חברי בלאק סבאת' הפגינו התמקדות רבה בעולם הנסתר והמאגיה השחורה, תכנים שנקשרו לראשונה על ידם למוסיקת ההבי מטאל, ומאז אפיינו אותה עד עצם היום הזה. בלאק סבאת' עסקו בתכנים אלו במידה מפורשת הרבה יותר מהרמיזות של לד זפלין או הדלתות : "שמי הוא לוציפר/קח את ידי" (מתוך השיר N.I.B, באלבום "Black Sabbath") . היה זה גיזר באטלר שכתב את רוב מילות השירים. חידוש נוסף של בלאק סבאת' נוצר כתוצאה מכורח המציאות : טוני איומי נפצע בתאונת עבודה בתקופת עבודתו במפעל מתכת, וקצות שתי אצבעותיו האמצעיות ביד ימין נקטעו. לכן איומי הנמיך את גיטרת הגיבסון שלו מסולם E (מי) הסטנדרטי לסולם #C (דו דיאז), כך שהמיתרים הרפויים יאכיבו פחות לאצבעותיו. גם באטלר הנמיך את גיטרת הבאס שלו על מנת להתאים את הצליל, והתוצאה היתה צליל נמוך ו"כבד" יותר של הלהקה. מנהג זה של "הנמכת" הגיטרות רווח כיום מאד ולמעשה הפך לסטנדרט בפועל ללהקות מטאל."

One Echoe

New member
אבל אתה לא חושב

שיש הבדל בין בלאק סאבת' למטאליקה? יכול להיות שבלאק סאבת' התחילו את המטאל...ועל זה אפשר להגיד: המטאל של היום הוא לא כמו המטאל של פעם. אז היום, המטאל הוא כבר לא חלק מהרוק.

Francesco Totti

New member
אני רואה שאתה קשה הבנה

מה הקשר לזה שלבלאק סאבאת' אין קשר למטאליקה? אתם נתפס לקטנות. בלאק סאבאת' זה האבי מטאל. מטאליקה זה ת'ראש מטאל (או היו פעם לפחות). שניהם הם סגנונות של המטאל שהוא תת-ז'אנר ברוק. אתה חושב שלמישהו שלא שומע מטאל איכפת אם סאבאת' הם האבי ומטאליקה הם ת'ראש? לא. בשבילו שתיהם מטאל. ואתה חושב שלמישהו שלא שומע רוק איכפת שסאבאת' ומטאליקה הם מטאל? לא. כי בשבילו שתיהם רוק (כבד במיוחד, אבל רוק). כמו שאמרתי, לכל תת'-ז'אנר ברוק יש מלא סגנונות, אבל הם לא נפרדים מהרוק וכולם בסופו של דבר שייכים לז'אנר הרוק.

One Echoe

New member
אני מבין

שאיפשר לנהל איתך ויכוח בלי עצבים?
לא דיברנו על דיעות של אנשים, אלא על תפיסות כלשהן בהקשר של תרבות מוזיקלית. כשאני רואה הופעות מטאל, אין הרגשה של רוק. וזה, אני חושב, הדבר הכי משמעותי מבחינתי, לכך שהמטאל כבר מזמן הוא לא רוקנרול. אפשר להגיד שהוא התפתח מהרוק, שייך לרוק. בא מהרוק. אבל בלי ספק שכיום הוא נפרד מהרוק, זו לפחות, דעתי.

Francesco Totti

New member
נו, ברור

גם הרוק'נרול המוקדם של הפיפטיז הוא בסה"כ סגנון של הרוק. אף אחד לא התווכח איתך על זה שהמטאל לא דומה מוזיקלית לרוק'נרול המוקדם. זה ברור מאליו. מה שכן, זה שהמטאל הוא לא ז'אנר נפרד משל עצמו כמו הרוק, הבלוז, הקאנטרי והג'אז אלא הוא בסה"כ תת-ז'אנר בתוך הרוק. ואני מקווה שסוף סוף תבין את זה ותפסיק להתווכח על זה.

One Echoe

New member
אוקיי.

הבנתי למה יש בינינו אי הבנה. מטאל הוא לא ז'אנר בפני עצמו, זה נכון. הוא עדיין לא מספיק מפותח בשביל זה. מה שאני התכוונתי להגיד, זה שאין קשר כבר בין המטאל לבין הרוק היום. לא מבחינה של " ז'אנרים ", אלא תרבותית וגם מוזיקלית.

Francesco Totti

New member
יופי, תיקנת את עצמך

אני שמח. וזה נכון, לכל תת-ז'אנר יש את התרבות שלו ואת המאפיינים שלו, זה לא חדש. אבל בכללי כולם שייכים לרוק.

epitaph

New member
גם זה לא ממש נכון...

איך אתה מגדיר ג'אנר כ"מפותח" מספיק בשביל להחליט שהוא סגנון בפני עצמו או לא?כמה להקות מטאל או סגנונות מטאל אתה מכיר לעומק לפני שאתה כבר שופט את כל הג'אנר המאוד נרחב הזה? מוזיקאלית יש קשר מסויים כי שוב, המטאל התפתח מהרוק, למרות שיש גם הרבה שוני כי כמו שכבר ציינו כאן כמה וכמה פעמים, זו פשוט סוג של הקצנה של הרוק. לגבי מחאה, יש לא מעט להקות מטאל בימינו ומאז תחילת המטאל שכן הביעו מחאה בשירים שלהם אם באופן קבוע ואם באופן חד פעמי, ובאותו אופן ברוק יש הרבה להקות שהעדיפו לדבר על "בן לוקח בת" מאשר על המלחמה בויאטנם.

One Echoe

New member
אתה טוחן מים.

כתבתי כבר למה אני לא חושב שהמטאל הוא חלק מהרוק כבר.

epitaph

New member
אני לא טוחן מים...

אני פשוט ממליץ לך להכיר טיפה יותר את המטאל לפני שאתה שופט.

Sum41xGiRL

New member
אתה לא חושב שיש הבדל בין

ראמונז לגרין דיי?(אין מצב שאתה לא מכיר את גרין דיי) המוזיקה משתנה עם השנים, אין ספק שהמוזיקה שהסקס פיסטולז והקלאש עשו לפני שלושים שנה לא דומה למה ש-NOFX או מיליון להקות פאנק אחרות עושים היום. המוזיקה משתנה. אבל מה שנשאר זה סגנון נגינה. אתה יכול לשמוע בשירים של NOFX או למשל REAGAN YOUTH(שהם להקות מסוגי פאנק שונים) סוגי נגינה שקיימים בשירים של הסקס פיסטולז או כל להקת אולד-סקול פאנק אחרת.. וכך זה גם במטאל. מטאליקה היא ת'ראש מטאל, בת כלאיים של האבי מטאל עם הארדקור פאנק(ואתה לא יכול לדלג על מיליון הקאברים שמטאליקה עשו למיספיטס..) אולי בגלל זה היא נשמעת קצת שונה יותר מבלאק סאבת', אבל גם בשירים שלהם אתה יכול לשמוע סוגי נגינה שמאוד דומים למה שבלאק סאבת' ניגנו..

One Echoe

New member
אבל תסתכל על השנים האחרונות.

ואגב, גרין דיי הרבה יותר נאמנים למקור(הפאנק), מאשר להקות המטאל היום, שלא נאמנות למטאל של פעם.

Sum41xGiRL

New member
כי הפאנק זה לא ז'אנר כזה גדול

אתה לא צריך דרישות גבהות כדי לעשות פאנק. רק לנגן כמה אקורדים על פאוור קורדס, עדיפות שזה יהיה שיר מתחת ל3 דקות ויש לך שיר פאנק. זה לא קשה לא להיות נאמן לפאנק

למעלה