Dream Theater - Metropolis

YDarkWolf

New member
Dream Theater - Metropolis

קניתי לאחרונה את Deep Purple - 30: the very best of ואת Dream Theater - Metropolis Pt 2. Scenes From A Memory (כפיים!). רציתי לשאול שאלה על האלבום החביב הזה של תאטרון החלומות... קראתי את המילים, ועדיין לא הצלחתי לפענח את כל התעלומה. מישהו יכול להסביר לי על מה לעזאזל השירים פה מקשקשים? זה אמיתי, מבוסס מציאות, או משהו הזוי ביותר? תודה לעוסקים במלאכת הקודש... שבת שלום! נ.ב.- דיסקים מעולים!

NightVampire

New member
חחחחח אני יכול

אני הרגשתי בשדיוק כמוך זה לא יאמן לפני שבועים קראתי את המילים ולא הבנתי אז ככה אני יביא לך אתר שמסביר הכל דרך הגב אלבום מעולה.. http://mitkadem3.homestead.com/files/Reviews/DreamTheater_ScenesFromAMemoery.html

slallum

New member
אוי ואבוי

אתה כל כך עומד להתמכר

yoseflotz

New member
דריםםםם../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif../images/Emo112.gif

תתחדש
אממ, למרות שדרים זה לא רוק... אז זה לא ממש קשור לפורום הזה

AliceInChains17

New member
למה לא רוק..?

אז מה הם ראפ?פופ?רגאיי? דרים הם רוק, במקרה הזה פרוגרסיב מטאל שזה סוג של רוק..

כבר היה על זה דיון אם אני לא טועה

נושא מאוד מעניין אני חייבת לומר אבל לדעתי, הוא עדיין ז'אנר ברוק ופרוג מטאל הוא סאב ז'אנר כמובן :) אבל רק לדעתי

One Echoe

New member
כן אני זוכר שהיה../images/Emo13.gif.

לדעתי לא
... כמו שהרוק הוא לא ז'אנר בבלוז
. ועכשיו ברצינות, מטאל עיבד כל ערך שקיים ברוק, חוץ מזה שיש לו גיטרה בס ותופים.

exterior

New member
רוק זו התרבות. תרבות הרוק- והיא

רחבה ביותר, ואם פאנק נכנס לרוק (פאנק-רוק), גם מטאל הוא רוק. רוק זה מאוד כללי, כמעט הכל נכנס תחת זה.

One Echoe

New member
ממש, ממש לא.

פאנק כן נכנס לרוק. כי הוא דוגל בכל הערכים של הרוק. ומטאל לא.

ketas

New member
אממ בתור אחת שלא שומעת מטאל

מה שונה בזה? אני אישית תמיד הייתי בטוחה שמטאל זה רוק...רק הרבה יותר "כבד"

One Echoe

New member
לא לא...

תקשיבי. רוק כבד זה לד זפלין, בלאק סאבת'. זה באמת רוק כבד. אבל להקות המטאל עברו כל גבול, ויש כ"כ הרבה סגנונות במטאל שכבר אין קשר לרוק. כמעט ואין מחאה במטאל, יש כל מיני סמלים מוזרים ולבוש שחור, ושטן, וטקסטים שמדברים על התאבדויות וכל מיני כאלה.. מבחינה מוזיקלית, עוד אפשר להגיד שיש איזשהו קשר...אבל גם הוא כבר קלוש. אם אני טועה מבחינת מישהו, אשמח להארות.

Francesco Totti

New member
כן, אתה טועה

גם אני הייתי מעדיף שלמטאל לא יהיה קשר לרוק - רובו זאת מוזיקת שטן מפגרת. אבל מה לעשות שמטאל התפתח מהרוק והוא תת-ז'אנר ברוק בדיוק כמו שפאנק זה גם תת-ז'אנר ברוק. וזה שלתת-ז'אנר יש סגנונות שונים בתוכו זה לא סותר. גם לפאנק יש מלא סגנונות בתוכו כמו הארדקור פאנק, סקא-פאנק, אימו, אימוקור, Oi!, אנרכו-פאנק, סקייט-פאנק, פופ-פאנק, פוסט-פאנק ועוד כל מיני שטויות. אבל בכללי זה עדיין רוק. ואגב, אם הזכרת את בלאק סאבאת', אז הם נחשבים ללהקת המטאל הראשונה.

מסכימה ../images/Emo45.gif

ונכון שרוק הוא לא תת ז'אנר בבלוז למרות הרוק בלוז וההתפתחות שלו, לא משנה מאיזה כיוון תסתכלו על זה.

One Echoe

New member
לא, היא לא.

בלאק סאבת' היא להקת רוק כבד. אני עושה הפרדה בין הבי מטאל=רוק כבד. לבין המטאל, אם תרצי תקרא לו מודרני. כלומר, בעךר משנות ה80..נראה לי שהלהקה שממש עיצבה את הצליל הייתה מטאליקה, לא הכי מבין בזה. יש קשר לרוק, לא אומר שלא. אבל תסכים איתי שבשנים האחרונות, המטאל כבר ממש איבד אחיזה מהרוקנרול, בטח שמהרוקנרול המסורתי. הרוק הכבד אמנם היה מוקצן, אבל הייתה לו אחיזה חזקה מאוד לרוקנרול המסורתי של שנות ה60...(להקות כמו קינקס למשל). באותה מידה, אפשר להגיד, כבר אמרתי-שהרוק הוא תת ז'אנר של הבלוז, למה הוא לא?

NightVampire

New member
רוק הוא לא תת ג'אנר של בלוז כי

כי הדבר הייחידי שמשותך בין רוק לבלוז זה הקצב והכלים וגם יש לבלוז מלא כלים שאין לרוק... אבל למטאל ולרוק יש בדיוק אותם כלים אני מדבר על אותם התופים הבאס הגיטרה והקלידים עם הסינטיסייזר... המסרים לא תמיד שטניים סתכל מטאליקה בלק סבת', דרים ת'יאטר אין להם מסרים סטניים... רוק ומטאל זה אותו סוג של מוזיקה רק שלמטאל יש פריטה שונה בגיטרה והקצב נהיה כבד יותר, סולואים מטורפים יותר בהתאם...

One Echoe

New member
אני ממש לא מסכים.

המטאל כשלעצמו, בשנים האחרונות, במיוחד ההקצנה שלו, כבר רחוק שנות אור מהרוקנרול... אזמה אם יש אותם כלים. גם במוזיקה מזרחית יש כמעט את אותם הכלים...לפחות בארץ, וגם בעוד כל מיני סגנונות מוזיקה. לא לכל להקות המטאל יש מסרים שטניים, אבל למשל לדרים טיה'דר, יש כל מיני סיפורים על פיות וכאלה...אם אני לא טועה, כל מיני סיפורים הזוים כאלה שיכולים להיות רק במטאל.

Francesco Totti

New member
אתה כנראה לא מבין

שאין שום קשר בין ההקצנה של המטאל לזה שהוא כן חלק מז'אנר הרוק. זה לא סותר בשיט. גם לטכנו אין שום קשר לרוקנ'רול המוקדם, אבל עדיין הטכנו הוא סגנון של המוזיקה האלקטרונית שגם היא תת-ז'אנר של הרוק.

One Echoe

New member
אוקיי...

פה כבר ממש הגזמת. טכנו=תת ז'אנר של הרוק? מה הקשר לעולם? רוק זה לא כמו פופ=מוזיקה פופולרית. יש לרוק תרבות מסוימת עם אחיזה מוזיקלית מסוימת. ואין שום קשר בין טכנו לרוק.(אולי הוא התפתח ממנו, אין לי מושג)

למעלה