domino nose

domino nose

מישהו יודע מה זה? הקשר (מעורפל משהו):
"My mother's belly is a cavernous gallery: a place where you can find stippled paint, angular planes, a furrowed brow, a domino nose, signs with hidden meaninngs..."​

Milochka1

New member
ventral pons

אם אני לא טועה - גשר המוח, (זה לפחות מה שזכור לי מלימודי הניורולינגוויסטיקה
)

Milochka1

New member
ventral

ventral = גם קדמי לפי אינפומד אני רואה ש-pons הוא עצמו גשר המוח. אז יכול להיות שיחד זה גשר מוח קדמי? או גשר קדמת המוח? (למרות שגוגל לא מעלה תוצאות לזה) זה רק מראה עד כמה הקורס באוניברסיטה היה יעיל

Boojie

New member
לא, לא קדמי. בטני או גחוני.

וזה להבדיל מ-dorsal, גבי. קדמי זה frontal או anterior, תלוי בהקשר (כשמדובר באונה זה frontal, כשמדובר במיקום מרחבי זה anterior). זה כמעט אותו דבר, אבל זה לא, כי מבנה גחוני יכול גם להימצא למטה, לעומת חלקו הגבי של אותו מבנה שיימצא למעלה (אם מסתכלים על הצורה של המוח אפשר להבין את זה יותר בקלות - הוא לא ממשיך בקו ישר למעלה כי אם "מתכופף" לפנים).

Boojie

New member
האמת? גם אני לא.

כמו כולם, כשלמדתי את הנושא, דיברו באוניברסיטה רק במונחים לועזיים. למדתי את זה רק שנים אחר כך, כשתרגמתי דברים בתחום והייתי צריכה לבדוק איך לעזאזל קוראים לזה בעברית.

Boojie

New member
אולי המדובר במסכת עיניים?

מהמסכות האלה ששימשו לנשפים? אין לי מושג, אני סתם מעלה השערה פרועה.

jasonS

New member
יכול להיות שגחוני זה נכון. אבל אם

מישהו היה אומר לי את זה זה היה נשמע לי מוזר (לצורך העניין, אני רופא עוד שנה, ומרצה לאנטומיה בווינגייט (בדימוס...) ). כרופא, הייתי מעדיף לשמוע הפונס הוונטראלי, או הגשר הקדמי, או חלקו הקדמי של הפונס. בכל מקרה, הייתי מעדיף את המילה פונס, משום שמי שלומד אנטומיה, בין אם זה בארץ או בחו"ל, לומד את המונחים הלועזיים. אומנם מזכירים את המינוח העברי, אבל קלינאים לא כל כך זוכרים אותם (חוץ מהפלצנים שבינהם...).

ועוד שתי שאלות, ברשותכם:

1. המחבר כותב שבגליל, על גבעה תלולה, היה הכפר שלהם, ובמישר היו אנטנות על גגות ו-collective farms. חוות שיתופיות? מה דעתכם? 2.בעיית עמוד שדרה בשם nimble spine או spinalis thorace בלעז.

למעלה