Brainstorming - אודה לדעתכם

Cמן רשום

New member
בנוסף למה שכתבתי לך במסר אישי, לתועלת הציבור

אני נשאל פעמים רבות אם רקע בסיסי בתכנות יכול להוביל למשרה בפיתוח. התשובה שלי שאופי העבודה מאד שונה. חלק מהאנשים העוסקים בפיתוח נדרשים גם לידע מעבר ליישום רעיון בקוד. נדרשים בהתאם לתחום להתייחס לביצועים, סיבוכיות ושיקולים מערכתיים. גם אופי נעבודה, לעבור מ 20% כתיבת קוד ל 100% כתיבת קוד שונה ולא כל האנשים מסתדרים עם זה. בטח לא אנשים שרגילים ואני מניח גם אוהבים להיות בשטח, להתעסק עם אנשים ומערכות.

Kicker Girl

New member
תודה, ראיתי, אני אדאג שהוא ידבר איתו

אני אספר לו גם את מה שכתבת פה למרות שהוא כנראה מודע לזה.

My two cents

לפי התיאור שלך בעלך כנראה איש אלמנטים סופיים, אולי אפילו אוירואלסטיות ר"ל... יש מעט מאוד חברות הייטק ישראליות שעוסקות בפיתוח תוכנה הנדסית "כבדה" (אלמנטים סופיים, זרימה חישובית). אני מכיר חברה אחת שלפני כמה שנים לפחות עסקה בפיתוח כלים חישוביים בתחום הגיאופיזיקה לטובת חיפושי גז ונפט. בנוסף יש קצת פיתוח בתעשיות הבטחוניות. חברות שמשתמשות בכלים כאלה יש כמובן המון.

אדם עם רזומה כזה, בשום פנים ואופן אין לו מה לחפש במשרות QA וכדומה. אל תחשבו על זה אפילו.

העבודה בתחום התשתיות יכולה להיות מעניינת מאוד, לא פחות מתחומים אחרים, עם זאת אני בהחלט מבין את החשש מהחיכוך היומיומי עם אנשים בעלי מנטליות עבודה "שונה". אני מכיר זאת בגוף ראשון.

עבודה כיועץ עצמאי היא דרך אחת לצאת מהפינה הזו ולהמשיך לעבוד במקצוע. אין סיבה להגביל את העבודה ללקוחות ישראליים - בהחלט אפשר ורצוי לעבוד מול לקוחות חו"ל. זה דורש כמובן לתחזק קשרים כדי לייצר בסיס לקוחות ראשוני - וכמובן גם גב כלכלי לשנים הראשונות, לרבות רכישת כלי עבודה (תוכנות) הנדרשים (מניח שזו לא בעיה במקרה שלכם).

Kicker Girl

New member
המון תודות

אני לא יותר מדי נכנסת לו לשיקולים. רק רציתי למפות אם יש בארץ חברות היוסקות בתחום הזה של פיתוח תוכנה להנדסה אזרחית שהוא יכול לעזור להן. כנראה שהתשובה שלילית.

נחזור לברירות שלנו האם כולנו נהגר לארה"ב או שהוא ינסה לעבוד, לפחות זמנית, בתחום ההנדסה האזרחית ה"קלאסית" ופחות דברים ייעודיים לתחום התעופה כפי שעשה עד כה.

לפעמים יש פרוייקטים של ייעוץ אבל לא משהו שיכול למלא משרה מלאה והוא כם לא טיפוס של יזם שדופק על דלתות ומוכר את עצמו.

תודה בכל אופן.

user32

Well-known member
מנהל
עוד משהו

"פיתוח תוכנה להנדסה אזרחית" זה כללי מדי. אני מבין שאת לא אשת מקצוע אבל כשמפתחים תוכנה כזאת יש תחומים שונים שרחוקים מאוד אחד מהשני. יכול להיות שהוא עבד על מערכת מידע שעוסקת בניהול פרוייקטים בהנדסה אזרחית ואז יש פה את מרכזי הפיתוח של SAP, אורקל ואחרות שמפתחות מערכות גדולות למפעלים, לוגיסטיקה וכו' וזה יכול להתאים.

אם הוא פיתח תוכנות תלת מימד (CAD) אז יש פה יצרניות מדפסות כמו סטרטסיס ואחרות שאולי יכולות להעזר בו. "הנדסה אזרחית" זה שם כולל להרבה דברים וזה כללי מדי. לי הציעו פרוייקט פיתוח אפליקציית מובייל בחברת אלקטרה (חברת הבניה בקבוצה) לניהול יומן עבודה באתר בניה. גם זה "פיתוח תוכנה להנדסה אזרחית" ומתאימה גם למתכנת מתחיל חסר נסיון.

Kicker Girl

New member
הסבר

אני גם לא מבינה הרבה וגם מנסה לשמור על מידה של אלמוניות.

בגדול, כשבאים לתכנן פרוייקט גדול, נניח גשר, מנסים מצד אחד להגיע ליציבות טובה כמובן אבל מצד שני לחסוך בעלויות. היום הכל נעשה במחשב כאשר יש תוכנות שמחשבות כוחות ועוזרות לתכנן. הבעייה שלפרויקטים ייעודיים כמו אלה שהוא מתעסק איתם אין עדיין מודלים מוכנים בתוך התוכנה והיה צריך לעשות חלקים גדולים בצורה חצי ידנית שהיה מאריך מאד את זמן התיכנון ואם היה צריך לתקן משהו, היה צריך להתחיל הכל מחדש. אז הוא כתב יחד עם שותף כמה מודלים שניתנים לשימוש חוזר מפרויקט לפרויקט וזה כל כך שימושי שהחברה שלו הלכה לבית תוכנה ויישמו הכל בתוכנת מחשב שמתלבשת על התוכנה העיקרית שהם עובדים איתה ומרחיבה מאד את האפשוריות שלה. זה חוסך הרבה כסף גם בתכנון וגם בביצוע. זה היה פרוייקט של כשנה שבו הוא עבד כתף אל כתף עם המתכנתים כי כדי להפוך את הנוסחאות לתוכנת מחשב שיכולה לתקשר עם התוכנה העיקרית היה צריך לפרק את הנוסחאות ולכתוב אותן מחדש ולמדעני מחשב אין מספיק הבנה בעולם ההנדסה כדי לעשות את זה והם היו אומרים לו מה הם צריכים והוא היה מתרגם את זה עבורם למשהו שהם יכולים לתכנת. אז הוא אומר שהחלק הזה אופייני להרבה פרוייקטים והיה לו די מעניין וחשב להפוך את זה למקצוע. אבל ככל שעובר הזמן ומתבהרת התמונה הוא מתחיל לרדת מזה.

user32

Well-known member
מנהל
עכשיו זה די ברור

זה אכן נישה. יש תעשיות ייעודיות שאיש מקצוע מתחום כלשהו הופך לחלק מהפיתוח בשל ההתמחות שלו. למשל רופאים שעובדים בסטארטאפים רפואיים, מומחים פיננסים שעובדים בחברות מסחר ממוחשב, כימאים, פיזיקאים וכו'.
האפשרויות בגדול הן או למצוא במקרה חברת תוכנה אחרת שעוסקת בתחום דומה וצריכה בדיוק מישהו כזה. כמו שהבנת אין הרבה כאלה וישראל היא מדינה קטנה. או לעשות הסבה מלאה לתכנות רגיל, שם לא ממש נותנים הנחות והנסיון שנצבר הוא כמעט ולא רלוונטי או במילים אחרות: צריך להתחיל כמעט מהתחלה. או לחזור למקצוע המקורי (הנדסה) שזה כנראה הכי טבעי.

למעלה