Brainstorming - אודה לדעתכם

Kicker Girl

New member
Brainstorming - אודה לדעתכם

בעלי בעל שני תארים בהנדסה (פעמיים תואר ראשון) אחד בהנדסה אזרחית ואחד בהנדסת תעופה (aeronautical engineering). שניהם מאוניברסיטאות מאד נחשבות בארה"ב. יש לו 20 שנות ניסיון שבהן עבד בתפקידי מפתח בפרוייקטים בעלי פרופיל מאד גבוה בארה"ב, אנגליה וישראל, ושימש כיועץ בעשרות פרויקטים נוספים בכל העולם. מזה כחצי שנה החברה שלו מתקשים למלא לו את הזמן וכשהתברר סופית שפרוייקט גדול שהתכוננו אליו לא ייצא לדרך בשנה-שנתיים הקרובות, אם בכלל, נתנו לו שתי ברירות, או שנעבור לארה"ב או שעבודתו תופסק בסוף השנה (2015). הוא אמריקני כך שאין בעיות חוקיות.

אני בכוונה לא רוצה להיות ספציפית מדי מה הוא עושה כי יש רק אנשים בודדדים בארץ שעוסקים בזה. אציין שהוא למד הרבה מתמטיקה ולמרות שאין לו תואר במתמטיקה או מדמ"ח, כחלק מהעבודה שלו הוא פיתח מודלים תיאורטים שמשמשים לתכנון קונסטרוקטיבי של מתקנים גדולים ויישם אותם בתוכנה יחד עם צוות מהנדסי תוכנה, כשהוא מעורב עמוקות בתהליך הפיתוח והם משמשים כעת מהנדסים בכל העולם. אם היה רושם עליהם פטנט אולי לא היו לנו דאגות כיום.

המצב כרגע שנכפה עליו או שנהגר לארה"ב איפה שהוא יכול להיות מוצף בעבודה או לעשות הסבה מקצועית כשהכי קרוב מבחינתו זה להיות מהנדס אזרחי בתחום התשתיות אבל זה לא מושך אותו.

השאלה אם אתם מכירים חברות היי טק ישראליות שאולי יכולות להיעזר במישהו עם הכישורים האלה וששווה לפנות אליהן.

בתודה מראש.
 

royagol

New member
תע"א, אלביט, רפאל ומשהב"ט. זהו.

וברצינות- מה הוא יתחיל עכשיו להיות מהנדס תוכנה?
כשאת אומרת "פיתוח מודולים" את מתכוונת שבעצם הוא הנחה את מהנדסי התוכנה איך צריכה להתנהג מכונה מסויימת. רעיון המימוש הוא משהו אחר לגמרי.
אני לא אומרת שהוא לא יכול (הוא נשמע כמו מישהו שלגמרי יכול) אבל צריך להבין שזה שני עולמות שונים בתכלית.
שינסה לקרוא את "מבוא לאלגוריתמים" של קורמן/לייזרסון/ריבסט. (ספר בסיס בקורס מבני נתונים), שייראה שהוא בכלל מתחבר לרעיון.
 

kashaart

New member
עד כמה שידוע לי אזרחות זרה מערימה קשיים על קבלה לעבודה

בחברות ביטחוניות
 

Kicker Girl

New member
ש לו סיווג, אני לא יודעת באאיזו רמה

הוא אזרח ישראלי. עשה עליה לפני כמעט 15 שנה.
 

royagol

New member
עד רמה 3 אין שום בעיה

וגם ברמה 2 ברוב המקרים זה גם בסדר.
 

Kicker Girl

New member
אני לא יודעת לענות לך, אני הכי low tech שיש

אבל הוא ביקש ממני להתיעץ עם הלקוחות שלי מתחום ההיי טק כך שיש בסיס לחיפוש כזה. את המשפטים הטכניים העתקתי מתוך דף הצגה עצמית שהוא הכין לי. אני יכולה לבקש ממנו שיכתוב הסבר איך הוא רואה את התרומה שלו לחברת היי טק.

תודה על העיצות. את התעשייה האווירית הוא מכיר טוב כך שאם היה שם משהו, הוא היה יודע מזה.

בינתיים יצרתי לו קשר במכון הגיאופיזי. נראה שיש שם משהו.
 

yaelmmmmm

New member
מצב לא פשוט בכלל...

הי יקרה,
לצערנו, גם פטנט לא היה כל כך עוזר.
והמצב הוא שלמעשה בעלך 'סיים כיתה'- ויש לו מספר אופציות.
1. להמשיך לנסות- בעיקר, דרך רשתות חברתיות ופורומים אינטרנטיים חדשים- לאתר את חברות היעד ולנסות להשתחל פנימה, ואולי אפילו תוך סוג של הנמחת פרופיל. בעיקר, תוך היעזרות במהנדסים שחינך או שהיה איתם בקשר או חברות השמה ספציפיות לשוק הביטחוני- יש קומץ קטן של חברות רציניות כאלה. זו עבודה סיזיפית אך משתלמת.
2. לאמץ את הראש ולראות כיצד כישוריו יכולים לסייע לחברות קיימות בתחומים שונים, לאו דווקא כאלה בהם יש לו ניסיון. בקטע הזה, יש מצב לפתיחת סוג של עסק עצמאי. לדוג' מהנדסים אפילו בגיל מופלג (70+) בתחום צר מאד כמו זרם חזק או כמו תכן מכני ייחודי מצאו עצמם פתאום מחוזרים ע"י חברות ביטחוניות, כי התעשייה לפתע ראתה את הצורך בהם.
3. הוראה במוסדות אקדמיים ושאינם אקדמיים.
4. כן, מעבר לחו"ל...
סליחה שאיני אשת בשורות- אבל אני מאד מאד אופטימית! מי שהיה בכוחו להמציא, לטפח ולבצע, יהיה בכוחו גם לפלס דרך חדשה ופוריה.
בהצלחה,
מוזמנת להיות בקשר,
יעל
 

Kicker Girl

New member
הי, תודה על ההתייחסות

לגבי 2, זאת הבעייה שלנו כרגע, למפות חברות רלוונטיות. יש סטרט אפים שקשה לדעת עליהם. רק ממישהו שקשור אליהם איכשהו. זה מה שאני מנסה לעשות פה.

לגבי 3, אין לו דוקטוראט. גם אם ההיה לו הוא לא היה מת על הרעיון. הוא יותר איש של ביצוע, פחות של הוראה. אני יודעת כי אני עסקתי בעצמי בהוראה הרבה שנים. יש אנשים שהוראה לא מתאים להם. אני מכירה אותו מספיק זמן, הוא צריך את העבודה עצמה, "ללכך את הידיים". בחצי השנה האחרונה שבה לא היה מדי עסוק, הוא הולך ודועך ומסתגר בתוך עצמו.
 

user32

Well-known member
מנהל
עם נסיון מהסוג הזה

צריך לדעת מה תחום המומחיות שלו ולכוון לשם. מעט מאוד מקומות יקחו מישהו שהיה על גג העולם עם 20 שנות נסיון ועטור תארים והצלחות ויתחילו ללמד להכשיר אותו למשהו שלגמרי לא קשור.
יש בארץ מהנדסי מכונות, אזרחי, בניין וכו' ויש חברות שעוסקות בפיתוחים בתחום הזה החל מהתפלת מים, דרך בניית מטוסים ועד הרכבת הקלה. הוא צריך לדעת מה הדומיין שלו ולנסות להגיע לחברות המתאימות באמצעות קשרים, לינקדאין וכו'.
 

Kicker Girl

New member
תודה, אלה בערך התובנות שגם הוא הגיע אליהן

אלא אם יש סטארט אפ או חברה פחות מוכרת שאנחנו לא יודעים עליה שמפתח תוכנה לשימושים הנדסיים.

דווקא מצאתי די בקלות דרך קשרים שני מקומות שמוכנים להכשיר אותו לדברים לא מאד מקצועיים בתחום התוכנה (בדיקות וכד') אבל הוא חזר מהפגישות ואמר שנראה לו מאד משעמם.

לגבי חברות מתחום ההנדס האזרחית, יש 2 חברות גדולות מאד בארץ ויש לו אפשרות לעבוד שם. לאו דווקא ברכבת הקלה, פרויקט גדול אחר. הוא מכיר אותן ועובד איתן על בסיס יומיומי. זה משהו שהוא אכן שוקל. העבודה בסדר, הוא פחות מת על האנשים שיצטרך לעבוד איתם.
 

user32

Well-known member
מנהל
נראה לי שעדיף לו בחברות ההנדסה שציינת

עדיף לעבוד במקצוע שלך עם אפשרות למנף את הידע והנסיון שלך מאשר להכנס לתפקיד שמההתחלה נחשב לתחתית (בדיקות ידניות אני מנחש) עם משוחררי צבא וסטודנטים והעבודה אגב נוראית אם אתה רגיל להיות מהנדס.

זו דעתי.
 

Kicker Girl

New member
תודה, אמסור הלאה

למרות שכנראה שהוא מודע לזה. הלך לשמוע מה יש להם להציע אבל לא נראה שהוא אפילו שוקל משרה כזאת לאור החלופות.

אם הסבה אז לתחומים אחרים בהנדסה אזרחית. לפחות אופי העבודה והיקף הפרוייקטים זה מה שהוא רגיל וגם, כנראה, שיש לו אפשרות לחזור לתחום הקומדם אם יתעורר הביקוש בעתיד.

ההתלבטות הגדולה אם נשארים בארץ או לא.
 

yaelmmmmm

New member


הי,
את יודעת, את מאד משתדלת בשביל בעלך- אני בטוחה שהוא מעריך את זה מאד. עם זאת, נדמה לי שאת יותר רוצה שישתלב מאשר הוא... ולכן, על כל דבר שנציע כאן, יש מצב שיגיד 'לא'- כי... האנשים לא נאים בעיניו, המקצועיות היא... לא בדיוק מקצועיות, הפתרון הזה... לא בדיוק נראה טוב...
לא חבל?
 

Kicker Girl

New member
חסר לו שהוא לא מעריך את זה


אבל חלק מהעבודה שלי זה להיות מקושרת וגם ליצור קשרים חדשים כך שאם אני יכולה פה ושם לנצל את הקשרים האלה לתועלת יקיריי, מה טוב.

הוא בן אדם עם יכולות מדהימות שלמרבה הצער אין ביקוש רגעי לכישורים שלו בארץ. צריך לקבל החלטה אם נעבור למדינה אחרת על כל הכרוך בזה, יהיה קשה בעיקר לילדים, אני מאמינה שאני אסתדר, או שהוא יצטרך להתפשר ולא לעבוד במה שהוא אוהב.
 

choo

Active member
לא בטוח שהחברות הבאות רלונטיות אבל PTC, paradigm geophysical

&nbsp
paradigm חברת תוכנה שעוסקת בחיפושי נפט וגז, ויש להם סניף בארץ (חברה ישראלית ותיקה מאוד שהם קנו לפני כשנתיים).
&nbsp
PTC חברת תוכנה שמפתחת תוכנות לתיכנון מוצרים (פיזיים, ככל שהבנתי) - אולי פחות קשור.
 

Cמן רשום

New member
הם עוד קיימים????

היה לי שם ראיון עבודה ב 98 או 99. יצאתי משם בתחושה שאין להם מוצרים, אין להם יעדים, אין להם תוכניות, אין להם מושג מה הם עושים. משהו הזוי לחלוטין. לא שזה היה חריג באותה תקופה של הבועה אבל אצל אלה היה קיצוני. הייתי מחפש את השלט שלהם מכביש החוף ומתפלא כל פעם מחדש שהם עוד קיימים. עם הזמן שכחתי מהם והפסקתי להסתכל.
 

choo

Active member
קיימים ובועטים

&nbsp
הם הונפקו ב-98, נקנו על ידי קרן פרטית ב-2002 תמורת 100 מיליון דולר, נקנו שוב על ידי קרן פרטית אחרת (אייפקס) ב-2012 תמורת מיליארד דולר,
&nbsp
http://www.calcalist.co.il/world/articles/0,7340,L-3573785,00.html
&nbsp
ללמדך שהיכולת לנבא מה יקרה עם חברה, מבחינה עסקית, על סמך התנהלותה הנוכחית, היא נמוכה למדי.
&nbsp
 

Cמן רשום

New member
טוב, זה יכול להסביר את הבלבול שהיה אז

היו שייכים אז לקבוצת פורמולה, כנראה היו ממש לפני רכישה ולכן הבלבול ששרר. בכל מקרה לא מצטער. המקום שהלכתי אליו באותו סבב היה מצויין, מהמקומות ה"לוהטים" באותה תקופה.
 

Kicker Girl

New member
תודה, על PTC לא שמעתי, אתן לו לבדוק

Paradigm Geophisics שמענו ואנחנו בודקים.
 
למעלה