Another Brick In The Wall - הקלטונת

wish i was here

New member
אתה רק מוכחי את מה שהוא אומר

אתה ממש מחזיק מעצמך...וזה משהו שגם נגנים מצוינים שראיתי פה לא עושים למרות שהם יכולים עד מחר ובצדק להשוויץ ביכולות שלהם. אגב-אני יכול לנגן פטרוצ'י,זה נשמע כמו שזה צריך ב100 אחוז להשמע?לא,אז זה לא עושה עליי רושם זה שאתה מנגן גילמור ומור.

RoieL

New member
אחי

לא אמרתי שאני מנגן פיקס ולא אמרתי שאני גילמור, ולא ניסיתי שזה ישתמע מההודעה שלי. אבל על קצב אני כן מצליח לשמור.

eVeR WiSH

New member
בקיצור

אל תתלהב יותר מדי ותחשוב על ההודעות לפני שאתה שולח אותם(כדי למנוע ויכוחים מיותרים) ועל הקטע ישלך צליל נקי ויפה.אבל כמו שכולם אמרו הקטע הזה דורש בקאפ כלשהו... וכשהגיע הקטע של המתיחות הכפולות פשוט חיכיתי לשמוע ולא היה שם כלום וזה דיי ביאס אותי... בסך הכל אני חושב שאם תשים איזה בקאף ותוסיף את המתיחות יצא בן זונה כי לך יש צליל יפה ומתאים לשיר הזה

The Walrus

New member
לא מבין תגובות כאלה, נשבע לך.

נגיד שעכשיו אני רואה סדרה ממש גרועה בטלוויזיה, עם שחקנית ממש גרועה, ואז אני אומר שהיא שחקנית גרועה. האם אמרתי משהו על היכולות של עצמי? האם אמרתי שאני יותר טוב ממנה? ולא, אולי אני לא יותר טוב ממנה, אבל אני לא הולך לשחק בטלוויזיה בעצמי! אני סך הכל אמרתי שאני רואה טלוויזיה, אני מצפה לראות שחקנים שיודעים לשחק. זה בדיוק אותו דבר. הוא אמר שההוא מיו טיוב לא מנגן טוב, הוא לא אמר משהו על עצמו. לא צריך להיות טוב בשביל להעביר ביקורת על משהו. ואם מישהו שלא מנגן בגיטרה רואה להקה עם הגיטריסט הכי גרוע בארץ, אחד שבקושי יודע ארבע אקורדים, הוא לא יכול להגיד שהוא לא יודע לנגן בגרוש, רק כי הוא בעצמו לא מנגן?

jazzisco

New member
לא סתם ההודעה שלי הייתה מכוונת

אליו.. באופן קבוע הוא כותב בטון מתנשא וזה מעצבן. לא יודע למה אני ממשיך לקרוא הודעות שלו. אני יודע שזה פורום והוא יכול לכתוב מה שבא לו וכאלה, אבל עדין.

yotamn9

New member
אז אל תקרא...

הוא בחור בסדר, אין סיבה לרדת עליו סתם.

doc monti

New member
טוב

קודם כל נגמור עם עניין הסאונד- זוועה
למרות זאת שומעים פיל בקטע. כמה דברים שהפריעו לי- אתה מקצר הפסקות ואני לא בטוח ששמרת על קצב אחיד, זה די פוגע בסולו, צריך את רגעי ה"מנוחה" האלה, זה גם חלק אינטגרלי מהסולו. דבר נוסף שכבר ציינו כאן הוא המתיחות הכפולות- זה חלק גדול מהפיל של השיר היות וזה חוזר על עצמו, ונותן סאונד שונה ממה שניגנת. חוץ מזה הסולו סבבה לגמרי, הפיל טוב עד כמה שאפשר להתרשם בגלל איכות ההקלטה הגרועה.

Pletzet

New member
יפה מאד

סחתיין. לי דווקא לא הפריעו ה "מתיחות הכפולות" שלא היו, אחלה פיל ואחלה סאונד. עלה והצלח.

The Walrus

New member
*זורק אבנים*

סתם אחי... סך הכל הקלטה טובה, מה שהפריע לי זה כמו שמאוד מיהרת. בסולו המקורי יש תיבות שלמות שלא מנגנים בהם (למשל ב0:15 בהקלטה שלך), זה עושה אותו מרווח ומוזיקלי יותר. גם קצת עשית לעצמך הנחה בחלק מהטכניקות היותר מורכבות שבסולו (מתיחות כפולות), שנותנות לו סאונד יחודי. סך הכל הקלטה טובה מאוד, יש לך אחלה נגינה והכל, אבל הסולו המקורי נשמע הרבה יותר מיוחד בגלל שימוש בטכניקות מיוחדות, ובגלל התיבות השקטות, וזה לא מתבטא בגירסה שלך. ובקשר לסאונד, דווקא לדעתי זה טוב ככה, לא ממש צריך עוד גיין. למי שאמר שבהופעות גילמור שם יותר גיין, זה לא נכון, מה שהוא כן עשה זה שהוא הפעיל קורוס על הערוץ השמאלי בלבד, מה שנותן דרייב מיוחד, וגם השתמש בקומפרסור בשביל הססטיין.

נוןעומר

New member
הטאץ' שלך סבבה ואפילו אחלה

עד כמה שאפשר לשפוט לפי הקטע הזה (לא שמעתי הרבה קטעים שלך). מוזר לשמוע את הקטע בלי ליווי וקצת לא ברור איך הצלחת להוציא סאונד כזה מפיקאפ צוואר של לס פול (או שראיתי לא נכון?).

eran377

New member
זה ממש לא הפיקאפ...

זאת המצלמה שעשתה את האמא של העיוותים לסאונד. הסאונד שונה לחלוטין ממה שהוא נשמע בצילום... תודה על התגובות בכל אופן.

RoieL

New member
גם אני זורק קצת אבנים

קודם כל הפיל פצצה, מאוד אוהב את הצליל שאתה מוציא. אני דווקא אוהב את רמת הגיין כי אני יותר אוהבאת הסולו המקורי מאשר את מה שגילמור עושה לו בהופעות של פינק פלויד. שני דברים שצרמו לי הם- 1. בריחה מטכניקות- זה לא משנה אם שכחת את הסולו, גם אני אישית לא מנגן אותו כמו במקור ואת השתי תיבות האחרונות של הסולו אני בד"כ מאלתר וזה נשמע דיי טוב, אבל - אם כבר בגילמור עסקינן - לדעתי לא להתייחס למתיחה הכפולה (אחת מהן נעלמה ואחת מהן נעשתה עם סלייד ואז מתיחה) זה כמו לנגן את Shine On You Crazy Diamond ולאלתר 4 תווים במקום ה- Syd's Theme. זה פשוט אחד המאפיינים הבולטים של הסולו, ויש דרכים יותר טובות לדעתי "לעשות אותו מחדש", ולשמור על המתיחות האלה חשוב במיוחד בהקלטה הזו כי זה נשמע כאילו ניסית לשחזר את מה שגילמור עשה מבחינת הצליל. עם עוד טיפ טיפה שינויים וזה כבר סולו שאתה כתבת בעצמך
2. יציאות מהקצב שיש לא מעט, וגם 2 מתיחות לא מדוייקות ששמעתי בסוף הסולו. אבל שוב, למרות שהדברים האלה קצת צרמו לי הפיל שלך דיי מכפה עליהם. כל הכבוד

גילי162

New member
אחחח ההבדל בין פנדר לגיבסון

אחלה נגינה אבל לא מתקרב לסאונד של פנדר ... הסאונד פה לא אמיתי ... לא יודע איך להסביר תקליט את אותו דבר על פנדר ואז אולי תבין אותי

The Walrus

New member
כל כך לא נכון...

בוא נתחיל מזה שזה לא מתקרב לסאונד האמיתי של הגיטרה, זאת הקלטה באיכות לא משהו. ודבר שני - הסולו המקורי הוקלט עם גיבסון...

גילי162

New member
אתה בטוח ?

על סמך מה אתה אומר את זה ? וחוץ מזה איך אתה יכול להגיד לא נכון על טעם ? זאת דעתי .

The Walrus

New member
אי אפשר לשפוט לפי הקלטה כזאת

ובקשר למאיפה אני יודע על גילמור, יש אינספור הוכחות. אתה יכול לראות בוידאו הופעה פה (ואל תגיד לי 'הוא מנגן בסטראט!', חכה לסולו ותראה שהוא מחליף גיטרה פזמון לפני): http://www.youtube.com/watch?v=6Y_NbLH0rcY ובקשר לגירסת האולפן, זה כתוב פה: http://www.gilmourish.com/?page_id=50 אתר אמין לגמרי עם רשימת מקורות מרשימה (כולל לדוגמה, ספר בשם comfortably numb על הציוד שפינק פלויד השתמשו בו בכל שיר בחומה, מאת פרופסור פינק פלויד (הידוע גם בכינויו Vernon Fitch), ואימיליים אישיים עם פיט קורניש בכבודו ובעצמו, שעבר על כל המידע באתר מ76 והלאה (השנה שבה החל לעבוד עם גילמור) ואימת אותו).

למעלה