התשובות שישנן אין טובות מספיק,ואף מטעות
לא חסרים מקרים שבהם המדע נתן במשך שנים ארוכות מה שנחשב כתשובה מספקת ואחרי זה הובן שזו טעות שהכשילה ומנעה התקדמות בכיוןן הנכון
יש תשובות לקשיים בוויסות החושי,למה שנחשב כקושי בתקשורת ובשפה או קושי חברתי ואף לרגישות של מערכת החיסון שבאות מתוך האוטיסטים עצמם,מעדותם והתנסותם,והן לא תואמות בכלל את מה שהמדע כיום יודע לספק
והתשובות שהאוטיסטים מספקים מעוגנות בהקשרים הרבה יותר רחבים,הרבה יותר מכבדים,הן גם מעוגנות בתפישות הרבה יותר מוסריות ואנושיות,כאלה שמחפשות את האדם ולא לתקן אותו
ודווקא התגובות האלה הרבה יותר הולמות את הכיוון שאליו צומחת ומתפתחת התרבות והחברה האנושיות הרבה יותר מאלה שמתיימרות להיות מדעיות
לכתוב שלרוב השאלות יש תשובות,ועוד סימני קריאה,זו הטעיה מאוד קשה לדעתי,גם אין תשובות וגם מה שנחשב לתשובות הוא יותר מטעה ממה שעוזר
הבלבול האוטיסטי,כמו זה ההק"ר וזה שנובע משלל ראשי התיבות האחרים שמתרבים ככל שהתשובות המדעיות מתגלות כמופרכות יותר ויותר נובע מצורך בשפה אחרת,בסביבה שתתאים לרגישות חושית מעט מתקדמת ומקדמת יותר,מה שנתפש כבלבול וריחוף אוטיסטי הוא לא יותר מתשוקה וצורך ויכולת לרצף אחד ,לסוג שונה של קוהרנטיות זהותית שמתאימה יותר לדרישות העתיד,ולכן על רקע הליניאריות המכנית המיושנת שמבטאת ומקדמת בעיקר תפישות היררכיות וסמכותיות מיושנות,מי שניחן בה וצריך אותה נתפשות כמקוטעות וחסרות הקשר הגיוני
וזה גם מה שקושר את העניין לתמימות וליכולות המופלאות
כי זה בדיוק הבלבול הזה,חוסר היכולת להזדהות דרך שפה שאיבדה את משמעותה ויכולתה לתאר את העומק והסיבות שעומדות מאחורי מה שנתפש כתמימות וישירות יתר לכאורה,עם התגובה החושית העזה לדברים שנתפשים לאנשים הליניארים כמופשטים ותיאורטים שמאפשר את היכולות הנפלאות
מי שמפריד את זה ליכולות גבוהות ונמוכות זה מי של יודע להכליל כהלכה את ההיבטים השונים של אותה תופעה,של אותה זהות
היום המדע עצמו הפך למה שהכנסיה הקתולית הייתה פעם
מוסד שינקוט בכל אמצעי נגד האמת רק בשביל לשמר את סמכותו שהולכת ונשמטת מאחיזתו
וחבל
כי במקום להתנהל קיצונית אפשר גם לנסות להשתנות
להעלות תבניות חדשות שצומחות מתוך הספקות
למה אתה חושב שכולם מתעלמים מהשאלות שאתה מעלה ? הרבה אנשים עוסקים בכך,זה רק המימסד המדעי והרפואי שמתעלם מכל השאלות שלא עולות בקנה מידה אחד עם תפישותיו המאובנות
אני יודע לא רע למה אני נהנה מחוויה חושית מאוד דינמית,למה הדרך שבה אנשים משתמשים בשפה לא מדברת אלי בכלל,ואיך זה קשור לקושי שלי להסתנכרן עם הכלל וכלליו(טוב ,זה הרי ממש מובן מאליו) ואיך זה קשור למה שנתפש כנאיביות ומילוליות יתר,וליכולת האינטואטיביות שלי בתחומים שאותם אחרים צריכים ללמוד במשך שנים
לי לא דחוף למכור את ה"תיאוריות" שלי או לנצל אותן לשם רווח כספי או יוקרה או השפעה
גם בגלל זה לא עולה בקנה מידה אחד עם טיבען(תמימות זו חוכמה שנ"ט לא מבינים את טיבה וערכה)
מי שרוצה להקשיב ולדבר על זה תמיד מוזמן
איך יודעים שהכללה מדעית מאבדת את תוקפה וחיוניותה ? היא מאבדת את יופיה,כשבמקום שבו היו פעם אנשים הולכים ומתרבים בעלי ראשי תיבות שונים ומשונים מכל הסוגים אז כל אדם מעט שפוי אמור לשאול את עצמו אולי יש משהו שכבר לא מתאים בהנחות המוקדמות לגבי מה האדם הנכון והמתאים,אולי זו המערכת שאיבדה את ערכה ולא האנשים,אם אנחנו מדרדרים לחברה שבה כל אדם כמעט הוא מאובחן,שבה מספר האנשים שנזקקים לתרופות וכדורים וסמים רק בשביל לתפקד באופן סביר עולה ומטפס כל הזמן אז אולי הגיע הזמן לשאול שאלות קצת יותר רחבות,גם כאלה שחורגות מתחום התמחותם הצר של המומחים למומים
אתה כותב כאן על הכנסיה הקתולית,אבל היא איבדה את סמכותה גם בגלל שהמודלים המדעיים ששיקפו את תפישתה ,כמו מרכזיות כדור הארץ,צברו עם הזמן יותר ויותר טלאים ותיקונים על מנת להתאים ליקום הנצפה מבעד למכשירים שהלכו והפכו מדוייקים ,עד שלבסוף קרסו מרוב כיעור וחוסר תועלת
וזה בדיוק מה שקורה ויקרה למודלים שמתארים היום את האוטיסטים ואת שאר ראשי התיבות שהיום פעם בני אדם
ביקום שבו מספר המופרעים עולה כל הזמן הגיע הזמן לבדוק את המופרעות של מי שמגדיר אותם ככאלה
זה מדע
זה שאלה שראוייה להישאל ומעט מדי שואלים אותה