AIT : Auditory Integration Trainin

ענתנוי

New member
הערה כללית

ככל שהשיטה יותר "מדעית" ומדויקת ומבוססת על אופן פעולת המוח - כך היעילות או הנזק שלה יהיו גדולים יותר.

מכיון שכולם משתמשים בשיטות האלו כדי לתקן את ה"לקות" האוטיסטית - כל השיטות האלו מזיקות ומסוכנות.

ניקח לדוגמה את השיטה שעוזרת להתמקד ב"חשיבה מסודרת ורציפה" - כשמדובר באלצהיימר למשל, כשיש התפוררות של המוח השיטה הזו יכולה ליצור משהו שאפשר להיאחז בו, דרך לשמר את יכולת החשיבה (אולי...)
אצל אוטיסטים, לעומת זאת, הקשיים בדיבור או הבילבול וה"ריחוף", לא נובעים מחסר או נזק או לקות במוח אלא מעודף מידע - ואם משתמשים באותה שיטה שיוצרת "ערוץ תקשורת צר" מאבדים אותם לגמרי...

זה מזכיר לי קצת את הנושא של שמפו נגד קשקשים - יש קשקשים על רקע של עודף שומן בקרקפת ולהיפך - קשקשים על רקע של יובש יתר.
מה לדעתכם קורה אם משתמשים בשמפו נגד קשקשים שמותאם לעור שמן על עור יבש?.....

ענת, אף אחד לא משתמש בשום דבר

כדי לתקן את האוטיזם. אין טיפול לאוטיזם (אולי הורה אחרי אבחון שעדיין לא מבין מה זה יכול לחשוב שיש אבל מהר מאוד כולם מבינים את זה)
משתמשים בטיפולים שונים כדי לעזור לילד עם קושי מסוים. כשלילד יש רגישות שמיעתית מטורפת אז הורים מחפשים שיטות לעזור לו לווסת את זה. כמו שכתבתי גם אנחנו חקרנו מה יש בשוק שיכול לעזור (בן שלי שומע הכל וכשהיה קטן אי אפשר היה ללכת איתו ברחוב כי כל מכונית שעברה וכל רעש קטן היה גורם לו להתכווץ כולו). כמו שאת רואה לא "רצנו" לטפל ישר, אלא בדקנו וחקרנו. למדתי גם על AIT וגם על טומטיס. בסוף הגענו למסכנה שזה לא מתאים, שזה מסוכן מידי. במקום זה הלכנו על דיאטה סנסורית שעזרה קצת לווסת את כל המערכות. זה היה הרבה מאוד עבודה ותוצאות לא היו דרמטיות, אבל היה שיפור קטן וזה היה טוב בעיניי.
מאוד מציק לי שאת חושבת שהורים נורא טיפשיים וקונים כל מה שמוכרים להם. נכון, השוק של טיפולים באוטיסטים מאוד פרוץ. הרבה אנשים רוצים להרוויח כסף, ויש הרבה אנשים שמתיימרים להיות מטפלים והם מאוד מסוכנים בפועל. אבל גם הורים לא טיפשים. רובם לא יסכנו את הילד, רובם יבדקו טוב טוב לפני שיתחילו לטפל בשיטה כלשהי. דווקא בשביל זה כל כך חשוב שהפורום הזה ימשיך להיות פעיל בשביל הורים, כי פה הורים יכולים לשמוע אחד מהשני על מטפלים ושיטות שונות ולקבל החלטות יותר מבוססות.

דר עומר

New member
מילים כדורבנות, למרות שלא עם הכל אני מסכים

החלק השני של דבריך היה עולה וחשוב!
עם החלק הראשון אני לא מסכים, פשוט כי ראיתי את זה קורה מול עיני, יותר מפעם או פעמיים. שוב, אני לא נכנס לדיון של האם צריך או לא, אבל במקרים רבים של אוטיזם, במיוחד התפקוד הגבוה יותר, אפשר בהחלט לתקן את חוסר האיזון במוח שגורם לאוסף התסמינים אותם החברה מכנה אוטיזם.
אני יודע שזה מפחיד לקבל את דברי, ויש כאלו שמחפשים את ה״קץ׳״, אבל זו פשוט האמת כפי שהיא, בלי ניפוח או הגזמה, אבל גם בלי מזעור והשטחה.
השאלה שכולם נמנעים ממנה, לניסיוני, היא ״למה?״ למה יש קושי בוויסות חושי? למה יש קושי שפתי/תקשורתי? למה יש בעיות חיסוניות כאלו ואחרות? למה יש רגישות למזונות? למה יש יכולות מופלאות בתחומים שונים (חשבון, ציור, נגינה וכו׳)? למה יש קושי חברתי? למה יש תמימות מדהימה שכזו? וכו׳...
חשוב להבין, שהיום, לרוב השאלות האלו כבר יש תשובות!! נכון, לא מושלמות, אבל קרובות מספיק כדי לבנות תמונה מספיק שלמה כדי להבין את המצב בצורה יותר שלמה, מנקודת מבט נוירולוגית. וכיוון שכך, אפשר גם להתערב באופן מתאים, במידה ומעוניינים בכך.
זהו ממני להחילה. לילה טוב, וחג חירות. שמח...

arana1

New member
התשובות שישנן אין טובות מספיק,ואף מטעות

לא חסרים מקרים שבהם המדע נתן במשך שנים ארוכות מה שנחשב כתשובה מספקת ואחרי זה הובן שזו טעות שהכשילה ומנעה התקדמות בכיוןן הנכון

יש תשובות לקשיים בוויסות החושי,למה שנחשב כקושי בתקשורת ובשפה או קושי חברתי ואף לרגישות של מערכת החיסון שבאות מתוך האוטיסטים עצמם,מעדותם והתנסותם,והן לא תואמות בכלל את מה שהמדע כיום יודע לספק
והתשובות שהאוטיסטים מספקים מעוגנות בהקשרים הרבה יותר רחבים,הרבה יותר מכבדים,הן גם מעוגנות בתפישות הרבה יותר מוסריות ואנושיות,כאלה שמחפשות את האדם ולא לתקן אותו
ודווקא התגובות האלה הרבה יותר הולמות את הכיוון שאליו צומחת ומתפתחת התרבות והחברה האנושיות הרבה יותר מאלה שמתיימרות להיות מדעיות

לכתוב שלרוב השאלות יש תשובות,ועוד סימני קריאה,זו הטעיה מאוד קשה לדעתי,גם אין תשובות וגם מה שנחשב לתשובות הוא יותר מטעה ממה שעוזר

הבלבול האוטיסטי,כמו זה ההק"ר וזה שנובע משלל ראשי התיבות האחרים שמתרבים ככל שהתשובות המדעיות מתגלות כמופרכות יותר ויותר נובע מצורך בשפה אחרת,בסביבה שתתאים לרגישות חושית מעט מתקדמת ומקדמת יותר,מה שנתפש כבלבול וריחוף אוטיסטי הוא לא יותר מתשוקה וצורך ויכולת לרצף אחד ,לסוג שונה של קוהרנטיות זהותית שמתאימה יותר לדרישות העתיד,ולכן על רקע הליניאריות המכנית המיושנת שמבטאת ומקדמת בעיקר תפישות היררכיות וסמכותיות מיושנות,מי שניחן בה וצריך אותה נתפשות כמקוטעות וחסרות הקשר הגיוני
וזה גם מה שקושר את העניין לתמימות וליכולות המופלאות
כי זה בדיוק הבלבול הזה,חוסר היכולת להזדהות דרך שפה שאיבדה את משמעותה ויכולתה לתאר את העומק והסיבות שעומדות מאחורי מה שנתפש כתמימות וישירות יתר לכאורה,עם התגובה החושית העזה לדברים שנתפשים לאנשים הליניארים כמופשטים ותיאורטים שמאפשר את היכולות הנפלאות
מי שמפריד את זה ליכולות גבוהות ונמוכות זה מי של יודע להכליל כהלכה את ההיבטים השונים של אותה תופעה,של אותה זהות
היום המדע עצמו הפך למה שהכנסיה הקתולית הייתה פעם
מוסד שינקוט בכל אמצעי נגד האמת רק בשביל לשמר את סמכותו שהולכת ונשמטת מאחיזתו
וחבל
כי במקום להתנהל קיצונית אפשר גם לנסות להשתנות
להעלות תבניות חדשות שצומחות מתוך הספקות

למה אתה חושב שכולם מתעלמים מהשאלות שאתה מעלה ? הרבה אנשים עוסקים בכך,זה רק המימסד המדעי והרפואי שמתעלם מכל השאלות שלא עולות בקנה מידה אחד עם תפישותיו המאובנות
אני יודע לא רע למה אני נהנה מחוויה חושית מאוד דינמית,למה הדרך שבה אנשים משתמשים בשפה לא מדברת אלי בכלל,ואיך זה קשור לקושי שלי להסתנכרן עם הכלל וכלליו(טוב ,זה הרי ממש מובן מאליו) ואיך זה קשור למה שנתפש כנאיביות ומילוליות יתר,וליכולת האינטואטיביות שלי בתחומים שאותם אחרים צריכים ללמוד במשך שנים
לי לא דחוף למכור את ה"תיאוריות" שלי או לנצל אותן לשם רווח כספי או יוקרה או השפעה
גם בגלל זה לא עולה בקנה מידה אחד עם טיבען(תמימות זו חוכמה שנ"ט לא מבינים את טיבה וערכה)
מי שרוצה להקשיב ולדבר על זה תמיד מוזמן

איך יודעים שהכללה מדעית מאבדת את תוקפה וחיוניותה ? היא מאבדת את יופיה,כשבמקום שבו היו פעם אנשים הולכים ומתרבים בעלי ראשי תיבות שונים ומשונים מכל הסוגים אז כל אדם מעט שפוי אמור לשאול את עצמו אולי יש משהו שכבר לא מתאים בהנחות המוקדמות לגבי מה האדם הנכון והמתאים,אולי זו המערכת שאיבדה את ערכה ולא האנשים,אם אנחנו מדרדרים לחברה שבה כל אדם כמעט הוא מאובחן,שבה מספר האנשים שנזקקים לתרופות וכדורים וסמים רק בשביל לתפקד באופן סביר עולה ומטפס כל הזמן אז אולי הגיע הזמן לשאול שאלות קצת יותר רחבות,גם כאלה שחורגות מתחום התמחותם הצר של המומחים למומים

אתה כותב כאן על הכנסיה הקתולית,אבל היא איבדה את סמכותה גם בגלל שהמודלים המדעיים ששיקפו את תפישתה ,כמו מרכזיות כדור הארץ,צברו עם הזמן יותר ויותר טלאים ותיקונים על מנת להתאים ליקום הנצפה מבעד למכשירים שהלכו והפכו מדוייקים ,עד שלבסוף קרסו מרוב כיעור וחוסר תועלת
וזה בדיוק מה שקורה ויקרה למודלים שמתארים היום את האוטיסטים ואת שאר ראשי התיבות שהיום פעם בני אדם

ביקום שבו מספר המופרעים עולה כל הזמן הגיע הזמן לבדוק את המופרעות של מי שמגדיר אותם ככאלה
זה מדע
זה שאלה שראוייה להישאל ומעט מדי שואלים אותה

דר עומר

New member
יפה אמרת!!

אני מסכים עם הרבה ממה שכתבת!
יש כמובן דברים שלא, אבל אין טעם להיכנס אליהם כרגע.
הזכרתי את הכניסה קתולית כדוגמא לפחד ממדע, כמובן שאפשר להפוך את כדוגמא כזו ולעשות ממנה מטעמים בטיעון נגדי, אבל זה לא משנה את תוקף הטענה שלי שההתנגדות לכל דבר שמרמז על מדע שניכרת בחלק נכבד מההודעות כאן, וספציפית בהודעה אליה הגבתי, דומה, לדעתי, לפחד מהלא נודע, בין אם הוא מאיים או לא על עמודי הטווח של אמונתנו (לא בהכרח אמונה דתית בדיון זה). החכמה, לדעתי מהיא להסתכל על כל המקורות, אלה שאומרים בדיוק מה שאתה חושב, אלה שאומרים בדיוק הפוך, לכול אלו שבאמצע, ולא להתעלם או לבטל את כל מה שלא תואם את דרך המחשבה שלנו.
אתה טוען שאפשר קצת להשתנות ולא להיות מקובעים בתפיסות ישנות. זה בדיוק מה שאני מנסה לעשות, אני פשוט לא מבטל לחלוטין, שידוע, אלא מנסה לשנות את נקודת המבט, אולי להוסיף נטבח או שניים.
שאלה לחשבה, אתה אומר שאתה יודע בדיוק למה אתה נהנה מחוויה חושית, לא מגיב היטב לשפה של הסובבים אותך וכו׳. אני רוצה לאתגר אותך ולהסביר זאת, תוך התייחסות לכל שאנו מודעים רק לכ 10% מהפעילות המוחית שלנו, במקרים יוצאים מן הכלל, עוד כמה אחוזים...
יום טוב,

arana1

New member
לא מאמין שאני יכול לעמוד באתגר

כי זו חוויה מורכבת מדי על מנת לפרוש אותה בתגובה אחת או אפילו בספר או כתיאוריה
מעצם מהותי החוויה שאני מדבר עליה זקוקה לסוג הדדיות שונה מזו שאתה מכיר כמקצועית או מדעית או לגיטימית

אבל אני יכול לתת לך דוגמה לדרך שבה הדרך שבה חווית הזהות האוטיסטית מתחוללת כחוסר וויסות חושי ורגשי ואבדן תפקוד מול הקיר הנ"ט
אצלי למשל
כמו אצל הרבה אוטיסטים אחרים
חווית המרחב והזמן היא מאוד "נזילה",לכאורה,ואני זקוק ל"נזילות" הזאת על מנת להתייצב קיומית בצורה שתהיה מספיק יצירתית על מנת להתמודד עם מה שאחרת הופך לשטף בלתי אפשרי של מידע חושי ורגשי ואינטלקטואלי
וזו גם הסיבה שהפתיחות האוטיסטית שונה מזו הנורמטיבית,כי היא הרבה יותר "סגורה",או לפחות נתפשת כך כי היא לא מתבטאת דרך תנועות ומחוות ותגובות שהסביבה הנורמטיבית יודעת לצפות ולזהות כפתיחות או תנועה לקשר
מאמצי הנירמול,התיקון,הריפוי,הטיפול... חותרים לקראת סוגי ביטוי ותנועה הנחווים כמשמעותיים לאדם הנורמטיבי אבל הם בדיוק אלה שהכי מציפים ומכאיבים לאוטיסט ומונעים ממנו התפתחות תקינה
ולמה ?
בגלל שהתפישה הנורמטיבית מבוססת על חלל וזמן קשיח(כולם הולכים באותה שעה לכיתה,יושבים בשורות,שותקים ומקשיבים למורה,או לעבודה,או לכל מימוש אחר של הגהנום שנתפש לנ"ט כטעם החיים) אז התנועה האוטיסטית,הדרך שלהם לסנכרן את עצמם עם עצמם לא רק שלא מקבלת שיקוף ושיתוף מהכלל וכלליו אלא שהיא מסומנת לדחיה ולהכחדה מצד כל הגורמים,מהמקצועים דרך ההורים והמחנכים ועד לאחרון הבריונים בכיתה)

במצב כזה,שבו תנועת הנשמה,או יותר נכון,התנועה שמאפשרת את חיבור הגוף לנפש נשללת מהאדם כל הזמן ובכל סביבה,התוצאה תהיה חווסר וויסות חושי,המרחבים הנעים שלי כל הזמן מתנפצים על מרחבים נוקשים
גרוע מזה
שהמטפלים,כמו אלה שכן,מדברים על חוסר היכולת של האוטיסטים להכיל דינמיות הם לא קולטים שמה שנתפש להם כדינמי זה לא יותר מתנועה בחלל שלמבט האוטיסטי נתפש כקפוא וחסר משמעות,בעוד שמהדינמיות האוטיסטית המהותית יותר,זו שמבוססת על תנועה החלל עצמו,שרק דרכה הם יכולים להתהוות למגע משמעותי עם הסביבה,לא רק שכולם מתעלמים אלא בדיוק כמוך מסמנים כהפרעה

לדבר הזה בהחלט יש קשר מאוד הדוק אם לא ממש מובן מאליו לתפישה השפה,לתחושת משקל המילה,שמייחדת ומשותפת למספר גדול מאוד של אוטיסטים
אם תשים לב אז כל ארגון שחרור ראוי לשמו
יהיה זה פמיניסטי או אחר
עוסק רבות בשפה ובדרך שבה היא יוצרת את המציאות
אצל האוטיסטים
כמיעוט הכי מדוכא בעולם
ובצורה הכי מכוערת
עצם השפה עצמה עומדת במרכז המאבק
אצלם עצם צרכי התקשורת השונים מדוכאים כלקות תקשורתית

מיעוטים אחרים מדכאים בעקיפין
לאוטיסטים תוקעים סכין ישר בלב

דר עומר

New member
מסכים עם הרוב

אני מסכים עם הרבה ממה שכתבת!
יש כמובן דברים שלא, אבל אין טעם להיכנס אליהם כרגע.
הזכרתי את הכניסה קתולית כדוגמא לפחד ממדע, כמובן שאפשר להפוך את כדוגמא כזו ולעשות ממנה מטעמים בטיעון נגדי, אבל זה לא משנה את תוקף הטענה שלי שההתנגדות לכל דבר שמרמז על מדע שניכרת בחלק נכבד מההודעות כאן, וספציפית בהודעה אליה הגבתי, דומה, לדעתי, לפחד מהלא נודע, בין אם הוא מאיים או לא על עמודי הטווח של אמונתנו (לא בהכרח אמונה דתית בדיון זה). החכמה, לדעתי מהיא להסתכל על כל המקורות, אלה שאומרים בדיוק מה שאתה חושב, אלה שאומרים בדיוק הפוך, לכול אלו שבאמצע, ולא להתעלם או לבטל את כל מה שלא תואם את דרך המחשבה שלנו.
אתה טוען שאפשר קצת להשתנות ולא להיות מקובעים בתפיסות ישנות. זה בדיוק מה שאני מנסה לעשות, אני פשוט לא מבטל לחלוטין, שידוע, אלא מנסה לשנות את נקודת המבט, אולי להוסיף נטבח או שניים.
שאלה לחשבה, אתה אומר שאתה יודע בדיוק למה אתה נהנה מחוויה חושית, לא מגיב היטב לשפה של הסובבים אותך וכו׳. אני רוצה לאתגר אותך ולהסביר זאת, תוך התייחסות לכל שאנו מודעים רק לכ 10% מהפעילות המוחית שלנו, במקרים יוצאים מן הכלל, עוד כמה אחוזים...
יום טוב,

מאיה11071

New member

שאלה לדר עומר .

האם מעבר לטיפול החושי-תפקודי המתמקד בכל תחום בנפרד: - שמיעתי , חזותי , פרופריו , טקטילי , וסטיבולארי , הצלבות , חציית קו אמצע , קצב , תיכנון , בידול - יש טיפול לגורם מרכזי אחד שמנהל את כל החושים והתפקודים הללו ?

arana1

New member
שאלה הכי טובה

בגלל שהסיבה שאין טיפול ולא יהיה טיפול לאוטיזם,וגם לא צריך כזה,זה שמה שמחבר את כל התחומים האלה,ואחרים,למהות ומשמעות אחת,לא יכול להיחשף ולהתבטא ולהתקיים בפרדיגמה של טיפול

דר עומר

New member
שאלה מצויינת

התשובה לכך היא בגדול לא, פשוט כי אין גורם אחד שאחראי על כל התפקודים הללו. יחד עם זאת, צריך להתאים לכל אדם את ההתערבות שמתאימה לצרכים האישיים שלו. ה״טריק״ בטיפול יעיל הוא התייחסות לכל הגורמים הסנגורים, המוטוריים, הקוגניטיביים, התזונתיים... בקיצור לכל המרכיבים הקשורים לבעיה, ולא רק לאיזה מרכיב מרכזי וחשוב אחד, כי מדובר בגוף אחד, מוח אחד, בן אדם אחד.

arana1

New member
תשובה לא טובה

גם כי לא נכון לקבוע נחרצות דבר שאינך יודע אותו בוודאות

לתחושתי לא רק שיש גורם אחד שאחראי לכל אלה אלא שהמגוון הרחב של המופעים והתופעות השונות לכאורה מצביע על על הסתברות גבוהה במיוחד לקיומו של גורם כזה
וזה בדיוק גם מה שהכי מופלא ומפליא באוטיזם
שלכן מצד אחד הוא יכול להתבטא כהפרעה בכל המערכות ובכל ההיבטים ומצד שני ,בדיוק בגלל זה,הוא גם מסמן פוטנציאל ואפשרות מאוד מעניינת,מקורית וחדשנית לסינטזה ביניהם

דר עומר

New member
וודאות, האויב הנצחי

הדברים היחידים הוודאים בחיים הם מיסים והמוות.
מעבר לכך, לפי הבנתי השאלה היתה על אזור ספציפי במוח שאחראי על אינטגרציה של כל התחומים. אין מרכיב אחד או אזור אחד במוח שניתן לומר שהבעיות שאוטיסטים מתמודדים איתם, והיתרונות שה נהנים מהם, קשורים אליו. אנחנו כן יודעים שבמוח של אוטיסטים ניתן למצוא הבדל משמעותי בקצב הפעילות של שני צדי המוח, כאשר צד ימין עובד בקצב איטי משמעותית מהשמאלי. כתוצאה מכך, שני הצדדים לא יכולים לבצע עבודה משותפת, להסתנכרן אחד עם השני, ועל כן לא יכולים לעבד את המידע בצורה בה הפרשנות של המידע הנכנס (מהגוף, מהעולם) היא מאוזנת. בהתאם, גם המידע היוצא אינו מאוזן, ומושפע הרבה יוצא מהפעילות בצד המהיר יותר, דהיינו שמאל.
אם לוקחים בחשבון את הנ״ל, אז בעצם אתה צודק, אראנה, יש גורם אחד - חוסר האיזון הנוירולוגי הנ״ל מסביר ניתן את כל התופעות להם אנחנו עדים באוטיזם, ה״שליליות״ וה״חיוביות״ (תלוי בנייני המתבונן). הבעיה היא שלא פשוט לפתור אותו.
אם נכנסים לרזולוציה גבוהה יותר, ניתן לראות שלא רק מדובר בבעיה בין הצדדים, אלא גם בין מסלולי העיבוד הקדמיים והאחוריים, ובין האונות השונות ומרכיבים אחרים של מערכת העצבים (גזע המוח, מוח קטן על אונותיו וכו׳).
זו הסיבה לכך שקשה מאד למצוא טיפול שבאמת מטפל; קשה, לא בלתי אפשרי...

arana1

New member
גם הם לא וודאים בכלל

אני מאמין שבסופו של דבר גם המיסים וגם המוות יבוטלו

ענתנוי

New member
השלם הוא יותר מסך כל חלקיו

שנינו מסכימים עם ההנחה הזו, אבל משום מה, בגישה ה"מדעית" השלם לא כולל את מרכיבי הנפש - הרצון, התודעה, התובנה, המשמעות הסובייקטיבית של ה"ההפרעה".

וכל מה שמוצג כ"מדעי" מתיימר להיות אובייקטיבי - כאילו יש דבר כזה בכלל...
כל מחקר מדעי הוא סובייקטיבי, וכל שיטת טיפול כוללת בתוכה גם מרכיבים של אמונה, תפיסת עולם חברתית והטיה תרבותית.

ולכן השאלה היא לא מה השיטה עושה אלא מה עושים איתה: האם השיטה מתבססת על ההנחה ש"נורמלי" זה התקין וכל מה שחורג מזה הוא שגוי או שאין "נורמלי" או "סטנדרטי" אלא מגוון נוירולוגי שכולו "תקין".

אני מניחה שמה שבמבינה ניסתה להגיד זה שכהורה היא סומכת על האינטואיציה שלה, ואם הרבה הורים שסומכים על האינטואיציה שלהם מחליטים לא להשתמש בשיטות האלו - כאלו שהשימוש שנעשה בהן שגוי....

(ותשובה לבמבינה - לא. אני לא חושבת שהורים מטומטמים. אני חושבת שהורים כמוך צריכים לפתוח את הפה ולעזור לאחרים לסמוך על עצמם ועל האינטואיציות שלהם, במקום להתקיף אותי...)

דר עומר

New member
עכשיו את מדברת!

אם כל מה שאמרת אני מסכים (לא נכנס לדיון עם במבינה).
השאלה היא באמת מה נורמלי. השאלה האחרת היא, אם משהו הוא יוצא דופן, האם צריך לשנות אותו?
התשובות לכל אלו הם סובייקטיביות לחלוטין! ללא ספק! מה שנורמלי כאן נחשב משוגע במקום אחר (ראה ערך הסרט ״נופלים על הראש״).
אני מאד מסכים שהשלם גדול מסך חלקיו, ולהסבר על זה אני מפנה לקישור ליו-טיוב:
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=HA7GwKXfJB0&NR=1
אבל גם הסה״כ הזה הוא פונקציה של תפקוד המוח. אין אף תהליך שמתרחש בגוף שלנו שלא משפיע על או מושפע מתפקוד המוח. אין בכך לומר שאנחנו יודעים את כל הדרכים בהם מוחנו מושפע/משפיע (למשל את כל תחום ההשפעות האנרגטיות אנחנו רק מתחילים להבין...). את תפקוד המוח אפשר בהחלט למדוד. עכשיו אנחנו חוזרים לשאלה האם צריך לעשות משהו בנידון במידה ומוצאים חוסר איזון או תפקוד שאינו אידאלי (מתעייף מהר מאד, לא ניתן להפעלה אלא בגירויי חזק מאד ועוד עשרות דוגמאות). על שאלה זו כל אחד צריך לענות לעצמו, כי אין תשובה שמתאימה לכולם. אבל אם התשוב היא כן, צריך לוודא שיודעים מה עושים לפני שמתחילים לעשות!

ענתנוי

New member
זה לא מספיק

נכון שגוף ונפש חד הם - ואין תהליך שמתרחש בגוף שלנו שלא משפיע ומושפע מהמוח,

אבל "נפש" היא לא תוצר של המוח והיא "יותר מהגוף" כי היא הידיעה שלנו, והידיעה שלנו כוללת לא רק אותנו.

וכאן אני חושבת שאתה באמת נוגע בנקודה החשובה: התנהגות היא תגובה לסביבה והתנהגות שונה היא פונקציה של הגוף המגיב והסביבה אליה הוא מגיב.
אבל הסביבה היא לא אובייקטיבית, כי כל אחד חווה אותה בצורה אחרת וזו הבעיה האמיתית בטיפול מיותר ומזיק באוטיסטים: הקושי להבין את הקשר בין התגובות שלהם לסביבה שלהם, שנובע מהקושי להבין עד כמה הסביבה באמת שונה עבורם, כי לא מדובר ביותר או פחות רגישות לתנאי הסביבה אלא בתפיסת עולם שונה לחלוטין - מודל אחר של מציאות.

איך מחליטים במה לטפל? מה הקריטריונים לטיפול? מי קובע את מטרות הטיפול ואת היעדים?

במקרים שהוזכרו בשירשור הזה הוזכרו גם התקפי זעם בעקבות הטיפולים האלו - הוכחה ניצחת לכך שהטיפול לא נועד להיטיב עם המטופל אלא נכפה עליו, בניגוד לטובתו. איך מונעים מצבים כאלו?

לגבי תשובה אליי

זה מה שעשיתי פה בפורום לפני שאת וארנה באתם והתחלתם לתקוף הורים. אז לא, היום אני פותחת את הפה הרבה פחות כאן כי אין לי כוח כל פעם להכנס לשירשורפלצת, פשוט אין לי זמן ועניין בכך.

ענתנוי

New member
לא מדויק

את המלצת להורים על ABA למרות שבפועל פעלת על סמך אינטואיציות. אני מניחה שהנחת שכל ההורים כמוך, ויכולים להבין את זה לבד אבל יש הרבה הורים שאין להם את האינטואיציה הזו.

למעלה