AIT : Auditory Integration Trainin

ormbn

New member
AIT : Auditory Integration Trainin

מי מכיר/ה מי יודע/ת על שיטת AIT : Auditory Integration Trainin
מי מטפלים מומלצים בארץ?

דר עומר

New member
לא מכיר AIT

אבל בשבוע הקרוב אני מתחיל לבצע עם חלק ממטופלי עבודה עם interactive metronome.
את מוזמנת להיכנס לאתר שלהם ולקרוא קצת...
interactivemetronome.com
מעבר לכך, אשמח לשמוע מה את יודעת על AIT.

דר עומר

New member
אחרי קצת מחקר

הן על AIT והן טומאטיס, אני יכול לומר שלשתי הטכניקות יש פוטנציאל חיובי ביותר, אך גם שלילי. ילד עם רגישות שמיעתית יכול להפיק המון תועלת מ טיפול שכזה, במיוחד אם זה מריב עיקרי מהעיכוב ההתפתחותי שלו. יחד עם זאת, עם הגירוי מפעיל יותר את ההמיספרה השמאלית (תלוי בסוג המוזיקה), אז הוא בהחלט יכול להחמיר את המצב. אני לא נכנס לסיכונים השמיע ימים כי א לא מבין בזה מספיק.
יש מעט ״חורים ״בהסבר התאורטי מאחורי הטכניקות, כמו לשל ההסבר ב׳ טומאטיס לגבי ההשפעה על המערכת הווסטיבולרית, אבל לא על זה יקום וטיפול דבר לדעתי.
בסופו של דבר, הבעיה באוטיזם היא אף פעם לא בנקודה אחת. משמעות השם PDD הוא הפרעה התפתחותית נרחבת, ולא בכדי. לא ניתן לטפל באוטיזם ע״י טיפול שמטפל רק במרכיב אחד או שניים ממערכת העצבים. הטיפול חייב להיות מולטי-מודלי, להתייחס לכל המרכיבים -שמיעתי, חזותי, ווסטיבולרי, פרופריוספטיבי, התנהגותי, אקדמי, מוטורי, סנסורי וכו׳.

זו דעתי הצנועה.
לילה טוב,

ormbn

New member
וודאי שאסור להישען על שיטה אחת אבל

לפי מה שראיתי, במקרה הפרטי שלי,זה נראה שזה גורם מאוד חזק שגורם להיפר אקטיביות קשה, אי אפשר לשבת דקה ואני לא מגזימה.
אם יש משהו שיכול להרגיע את "ההצפה" בראש שווה לנסות.

דר עומר

New member
אני לא כל כך מתייחס לשיטות

מה שחשוב הוא לא בהכרח שיטת הטיפול (למרות שכמובן היא צריכה להיות יעילה ובטוחה), אלא העובדה שעל מנת לפתור את הבעיה, הטיפול חייב להתייחס למכלול המרכיבים של מערכת העצבים.
טיפול שיתייחס רק למערכת השמיעתית (ונניח שגם הווסטיבולרית), יכול להביא לשיפור, אך סביר להניח ששיפור זה יהיה מוגבל, וזמני, זה הכל.
אין ספק שאם משהו יכול לעוזר, והסיכוי לנזק הוא קטן מספיק, אז שווה לנסות...במקרה זה, אני לא מכיר את השיטה מספיק כדי להגיב על רמות סיכון לעומת יעילות, מצטער.

ormbn

New member
אז אני אשאל גם אותך

מה יכול לוסת את השמיעה?
זה נראה שהמוח מוצף לחלוטין ולא יכול למצוא רגיעה.

דר עומר

New member
וויסות שמיעתי

קושי בוויסות מידע שמיעתי נכנס יכול לנבוע ממגוון סיבות, ובהתאם לכך מה ניתן לעשות. בסופו של דבר מדובר על רמות אינטגרציה של מידע במוח. ככל שהמוח יעיל יותר באינטגרציה של מידע, כך מהירות העיבוד עולה, והווסות נהיה יותר יעיל ותואם סיטואציה.
בהקשר השמיעתי, הבעיה יכולה להיות פשוטה יחסית כמו תפקוד לקוי של שריר הסטםדיוס או הטנור טימפני, אשר אמורים לווסת את גלי הקול הנכנסים. היא יכולה להיות מרכזית יותר כמו תפקוד ירוד של הגרעינים של העצב הקרניאלי השמיני, שאחראי על קבלת המידע הנכנס והעברתו הלאה. היא יכולה להיות מרכזית עוד יותר ולהיות קשורה לתפקוד ירוד של המוח הקטן, התלמוס או האונה הטמפורלית. הבעיה גם יכולה להיות קשורה לעיכוב כללי בהתפתחות מערכת העצבים כמו למשל במקרים של התמדה של רפלקסים ראשוניים.
בכל אחד מהמקרים, ההתערבות תהיה שונה, ולכן אני לא יודע לענות לך באופן ספציפי.
חלק מהדברים שנאמרו, על שילוב של גירוי ווסטיבולרי עם שמיעתי, יכולים בהחלט לעזור לילדים רבים, רק יש לשים לב לא לעבור את גבול הסיבולת של מערכת העצבים - סימנים לכל ה הזעה, בעיקר בידיים/רגליים (אחת או שתיהן), האצה בנשימה ובדופק, דמעות בעיו אחת או שתיהן, ובמקרים חמורים יותר בחילה, הקאה, סחרחורת, כאב ראש.
מצטער שאני לא יכול לתת תשובות יותר חד משמעויות.

מסכימה ב100 %

הטיול יעיל לנקודה ספציפית מאוד מתוך תחום רחב של צרכי טיפול
והמחירים שהם לוקחים לא מצדיקים .
כל מוסיקה שבנויה מיצירה עם צליל נעים ומתמשך (כלי נשיפה או מיתר - א הקשה) בדרגת קושי (שמיעתית) עולה , ושמיעתה באוזניות טובות , תעשה את העבודה .
הרעיון לשבת ולשמוע את המוסיקה באוזניות אבל לא במצב של הרדמות . אפשר להתעסק במשהו אחר תוךכדי - למשל הרכזת פאזל וכדומה .
לדעתי מי שיש לו את היכולת להקליט דיסקים ולתת לילד לשמוע אותה באוזניות 20 דקות כל יום - יעשה את אותה עבודה והכסף שיחסוך יוכל להשתמש בו לטיפולים אחרים - יעילים לא פחות . בתחום הוויסטיבולארי מטפלים בתירגול וויסטיבולארי - גילגולים , סיבובים וקפיצות , 4 דקות ביום בשעה קבועה .
עצב השמיעה והתנועה קרובים מאוד אחד לשני ולתירגול בשני התחומים -וסטיבולארי ושמיעתי יש השפעה הדדית . כך שיש מצב שתירגול שמיעתי משפיע על התחושה הוסטיבולארית אבל גם ההפך נכון: תירגול וסטיבולארי משפיע על הצד השמיעתי .

הבן שלי עשה קפיצה עצוה בהפחתת רגישות וסטיבולארי ושמיעתית משילוב של תירגול וסטיבולארי עם האזנה לאוזניות (וויואלדי זו אופציה טובה) .
לדעתי לשלם הון רק על טיפול שמיעתי - מיותר .
זה דומה לכך רביב לקחה את הנישה של חציית קו אמצע והצלבות ותוך כלל התפקודים שצריך לטפל בהם ועשתה מהם תאוריה שלמה .

arana1

New member
רק מראה שאוטיסטים הם המטפלים הכי טובים בעצמם

את זוכרת את "פלפלים צהובים" ? הילד שם כמו הרבה אוטיסטים הוא נורא בעניין של מוזיקה,
אלא שגם את זה המטפלים והמאבחנים הפכו לתסמין,
אחת הבעיות הכי קשות של אוטיסטים זה שגם את נסיונם למצוא איזון באופן טבעי ובקצב שלהם ובצורה שהכי הולמת להם מסמנים כתסמינים ואז באים ועושים בדיוק את אותו הדבר תמורת סכומי כסף גדולים והתערבות לא נעימה של אנשים זרים ובגלל שזה לא בא מבפנים ובדרך המתאימה זה רק מזיק
לוקחים מהאוטיסט את הדבר הכי טוב,עוטפים אותו בעטיפה מקצועית,ומחדירים אז זה לתוכו בצורה הכי רעה
ואז הוא נשאר קרח מכאן ומכאן
העיקר שיהיה מי שידפוק מזה תיאוריה ויעשה קופה

אני מסתובב עם אזניות ושומע מוזיקה כל הזמן מאז שאני זוכר את עצמי
לא מעט אוטיסטים ממש תלויים במוזיקה לצורך תפקוד יומיומי

שלומות0

New member
אני למדתי מזמן

שהבת שלי מטפת ולמדת להרגיע את עצמה הכי טוב, כיום היא מסתובבת עם אוזניות, ושמועת מוסיקה אהובה עליה גם עם אוזניות אלחוטיות. וזה עשה שינוי משמעותי במצב של האי שקט שלה,

אני למדתי לעומת זאת

שהאסטרטגיות שפיתחתי לבד בעבר בלי עזרה לא היו מאוד יעילות ואפילו הזיקו לי.
ולקח לי הרבה שנים להבין את זה ולחפש דרכים אחרי...
וזה גרם לי נזק רב

שלומות0

New member
מאז המקרה של הבן שלי

אני פשוט שמה פס אחד גדול על הפסיכולגים, יש מעט אנשי מקצוע שאני סומכת עליהם ואסמך עליהם ולצערי הבן שלי למד את זה על בשרו, לצערי הבת שלי לא מבינה את זה בשל קשייה
והיא מאוד סומכת ויותר מדי בוטחתץ במי שמדבר אליה יפה...

יום אחד תפגשי פסיכולוגים אחרים

ואז אני מקווה שלא תגלי שהבן שלך אולי אימץ אסטרטגיות שבאותו רגע נראו יעילות, אבל בהמשך הזיקו לו

TikvaBonneh

New member
יש גם את שיטת טומאטיס

שהיא דומה מאוד. אני מכירה דווקא מקרה שזה גרם נזק... אבל בטח יש גם סיפורים מוצלחים.

תכתבי בבקשה על המקרה שהזיק.

המליצו לנו על AIT וקראתי במקום אחר שעלול גם להזיק, אבל בלי פרטים, אז בינתיים נמנעתי.

ormbn

New member
גם אני אשמח לשמוע על המקרה של הנזק

חשוב לי לקבל תמונה שלמה לפני שאני עושה צעד

חצאית1

New member
כמעט נתנו את הצ'קים

אבל משהו בלב כל המשפחה, אמר: לא.
צריך באמת לברר על הקטע של הנזקים.

TikvaBonneh

New member
מדובר בשני אחים על הספקטרום

האמא סיפרה שזה גרם להם להתקפי זעם נוראיים והיה מאוד קשה לפתור את זה גם אחרי שהפסיקו את הטיפול. בסופו של דבר הנזק כן היה הפיך הילדים התאפסו על עצמם, אבל זו הייתה חויה קשה.

בזמנו התעניינו בשיטה

גם נפגשנו עם מטפלת (לא זוכרת את השם שלה). ממטפלת לא התרמשנו במיוחד וגם הבנתי ממחקר ברשת שכמו שזה יכול לעזור זה יכול באותה מידה לגרום גם נזק. אז וויתרנו.

למעלה