adhd וגנטיקה

quiet as water

New member
adhd וגנטיקה

שלום,
ניסתי לחפש באתרי האינטרנט לגבי הקשר בין ADHD לגנטיקה, האם יש קשר ? האם יש גן לADHD ?ואם כן , האם הוא רצסיבי?
אשמח לתשובה
בתודה רבה!
מיטל

zivadina

New member
ADHD זאת תכונה גנטית ב-90%

הגנים הקשורים הם DRD4 ו-DRD5

אני מקווה שדר' דותן ייתן תשובה מורחבת.

kofman maria

New member
האם בוחנים את הגנים הללו באוכלוסיה כללית?

האם יש מקום בו ניתן לבצע בדיקה לגנים הללו? והאם יש משמעות לעשות את הבדיקה הרי גם כך ילדים מאובחנים.

kofman maria

New member
מאמר עצוב :(

מתוך המאמר עולה שמי שיש לו יותר הפרעות כך סיכוי שהן יחדרו לחיים הבוגרים :(. האם יש מקרים שהפרעות התנהגות שהיו בגיל הילדות עברו עם הזמן ? אני שואלת מנסיון הפורום....אם זה עבר אז מתי?

זה לא סוף העולם לבלוע ריטלין עד גיל 120.

אובחנתי לפני כשלושים וחמש שנה ואני עדיין מקבל עזרה מכל מני סוגים כדי לתפקד טוב יותר. אבל זה לא הופך את החיים שלי לעצובים. יש לי הישגים בחיים ויש לי סיפוק ואושר והערכה עצמית מאוזנת. אני מתפקד כאחד האדם, גם אם יש לי לקות משמעותית.

kofman maria

New member
זה בתנאי שריטלין עוזר פיקס

אצל בן שלי היתה תקופה מאוזנת עם קונצרטה ועכשיו יותר קשה לו. אך מה שעושה את החיים הכי קשים בבית זה הפרעות התנהגות שלו : קללות, כאסים, לעיתים קרובות סירוב משמעת. וכן כן קבלנו הדרכה ומתמודדים ומטפלים אך עדיין שאלתי האם יש סיכוי שילד שהיום מתנהג לא יפה יפסיק לעשות את זה. כי הרי אני אמא, אני אקבל אותו ללא תנאים, אך מה יהיה כשיגדל? זאת שאלה שעולה לי בראש כל הזמן. זה מתסכל וזה עצוב לי עד דמעות.

אני בהחלט מסתדר עם העולם הרבה יותר טוב ממה

שהסתדרתי עם העולם, כשהייתי נער. אני בהחלט הפכתי מנער שהדאיג את הוריו למבוגר שמביא להם נחת. למדתי גם לחפש לעצמי עוד ועוד עזרה בכוחות עצמי ולמרות שנשארתי מאוד ADHD, הפסקתי להיות סיבה לדאגה.

כן. זה אפשרי. זה אפשרי גם אם לא כל תרופה הכי עוזרת.
אגב, יש צורות מוצלחות יותר לריטלין מאשר קונצרטה. כשגרתי בארצות הברית השתמשתי בוויאוונס ובדייטרנה. יש אפשרות לייבא אותן.

kofman maria

New member
עידו תודה על תמיכתך

מזלך שהורים שלך הצליחו לטפל ולחנך כשלא היו בידיהם אמצעים כמו היום . עם הרבה סבלנות, אהבה.. אני רואה את הילד היום צועק שאין לו כח להתלבש, שאני מגעילה ואני מתוסכלת כי הוא לקח קונצרטה בבוקר ועבר כבר זמן.... קשה מאד. התמודדות לא פשוטה. מזלינו שבן הקטן בחוגי ספורט ונמשיך להעלות עומסים בשנה הבאה כמו שעשינו עם הבן הגדול ( היום הוא 15 שעות ספורט בשבוע). ד"ר חזנוב אמר לנו על הילד הבכור "טיפלתם בילד מבלי לדעת את זה". היום כשאנו יודעים , בן הקטן, עם הפרעה יותר משמעותית , חייב מסגרת מאד ברורה ונוקשה, והרבה ספורט תחרותי... זה מה שאני חושבת לשנה הבאה. זה מה שנעשה. אגב הבכור שלנו אתמול לקח מקום ראשון בעליפות הצפון בחתירה... אלא הרגעים שמרגישים שאנו בכיון הנכון.

kofman maria

New member
עדו הורים שלך עשו את זה

בלי אמצעים שיש לנו היום עם הרבה סבלנות ואהבה. זה בהחלט מקום לגאוה אמיתית לשני הצדדים ( הורים-ילד). תודה ששיתפת. מקווה שנוכל להתגבר, שלא יגמר לנו כח. אך קשה עד לבלתי אפשרי. ה ת נ ה ג ו ת . נעלה ספורט בשנה הבאה לעוד יותר. נתחיל להתקרב לרמות ספורט כמו אצל בן הבכור( כרגע אצל בן הקטן שלנו 4 שעות ספורט בשבוע) נעלה ל 6-7 שעות ספורט בשנה הבאה. ילד בכור שלנו בן 10 עם 15 שעות שבועיות. ד"ר חזנוב שרק ראה את הילד אמר לנו על'ו: "טפלתם בילד מבלי לדעת את זה". הוא בספורט שנה שביעית7. נמשיך להתמודד אך ילד הקטן הוא המאתגר ביותר כי יש עוד מרכיבים התנהגותיים.

דר עומר

New member
לא עדיף לתקן את הבעיה??

נכון ריטלין ודומיו יכולים לעזור, לכ 70% מהאנשים, בלי להתייחס לתופעות הלוואי כרגע. אבל לא עדיף לתקן את הבעיה?
שאלה פתוחה לדיון כמובן...

דר עומר

New member
אני מפנה אותך למקור הבא

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21061929
חלק מהתוצאות מראות שבתום תכנית התערבות של 3 חודשים! 81% מהילדים לא עמדו יותר בקריטריון לאבחון של הפרעת קשב!

בהתאם לכך, אני מוכרח לומר שהטענה שלך פשוט לא נכונה. מבחינה מחקרית, יש בהחלט הוכחות לכך שניתן לתקן את הבעיה!
ערב טוב לכולם,

תוצאות של מבחן וקסלר הן לא חלק

מבדיקה של השפעה טיפולית על הפרעת קשב.
ום לא מבחנים של תגובות חושיות ומוטוריות.

דר עומר

New member
אוקי, ממש לפני שאני פורש להיום

כיוון שאתה מתעקש להגיב בלי לקרוא את המאמר, וכיוון שאני לא רוצה שקוראים אחרים יתבלבלו, אני אסביר כמה דברים.
1) המחקר בדק ילדים עם אבחנה קיימת של הפרעת קשב, בלי לקשר להיותם בטיפול או לא (דהיינו לא התערבו בטיפולים תרופתיים קיימים).
2) החוקרים רצו לבדוק האם התערבות המכוונת לטיפול בהמי ספרה ספציפית תשפיע, וכיצד. לשם כך הילדים עברו בדיקות שונות, כולל מבחן IQ נרחב (וקסלר), מבדקים מוטוריים וסנסוריים ועוד.
3) לאחר סיום שלושת חודשי ההתערבות, כל הנ״ל נבדקו שוב, וכן ניתן להורים שאלון בראון, אשר נחשב מדד טוב למדי לנוכחות הפרעת קשב, ומהווה מרכיב עיקרי מתהליך האבחון.
בסיום התהליך, 81% מתוך הילדים (מעל מאה ילדים) לא עמדו יותר בקריטריון לאבחנה של הפרעת קשב (בלי קשר ול וקסלר או למבדקים המוטוריים והסנסוריים).

מבחן הוקסלר או היכולות המוטוריות והסנסוריות לא באו לבדוק נוכחות של הפרעת קשב, אלא לבדוק האם יש שינויים בתחומים אלו, כיוון שילדים עם הפרעות קשב מדגימים קשיים מוטורים וסנסוריים באופן עקבי (זאת אומרת שלרוב המוחלט של הילדים עם הפרעת קשב יש קושי מוטורי כזה או אחר וכן קשיים סנסוריים כאלו או אחרים), וכן תוצאות אופייניות (מבחינה סטטיסטית) מבחני משכל (למשל וקסלר).

אני ממקווה שכל אלו שהתבלבלו או לא הבינו על מה הדיון, מבינים עכשיו את מהות המאמר, ואת החשיבות העצומה שלו!
בנימה אופטימית זו, לילה טוב לכולם,

שוב אתה משתלח אישית כי קראתי את המאמר

ואני חוזר ואומר שלא מבחן וקסלר ולא בדיקה מוטורית וסנסורית אינן חלק מבדיקת הפרעת קשב, ומוסיף שגם שאלון הורים הוא רק חלק מהבדיקה....

דר עומר

New member
קבל התנצלות

אתה אומר שקראת את המאמר - אני מתנצל על שהנחתי שלא קראת, זאת היתה המסקנה היחידה שהצלחתי להגיע אליה בהתאם להערות שלך, עומד על טעותי ומתנצל.
שאלון הורים הוא אכן רק חלק מהבדיקה, אבל הוא חלק בלתי נפרד מהקרטריון לאבחנה, ובלי תוצאות מתאימות בשאלון הורים, לא ניתן לתת אבחנה, ועל כן המסקנה נותרת בעינה.
אם קראת את המאמר, אז אתה מסוגל להעריך את מהות השיפור הפנומנלי שהילדים הללו חוו מבחינת היכולות האדקמיות שלהם, תך 3 חודשים בלבד, וללא קשר לטיפול תרופתי. בלי קשר להערה לגבי קיום או היעדר אבחנה, אני חושב שלא ניתן להתעלם מיעילות הטיפול שתואר במאמר, במיוחד לנוכח היעדר מוחלט של תופעות שליליות או הידרדרות בתחומים שנבדקו.
ושוב, אין לי עניין אישי נגדך או נגד כל אדם אחר מהמשתתפים האקטיבים או הפאסיבים של הפורום.
אם אתה, או מישהו אחר, חושב שדברי מכוונים להיות תקיפה או פגיעה אישית, כנראה שהם הובנו לא נכון, ועל כך אני מתנצל מראש.

למעלה