כן
אין שום סיבה שאנשים יתחילו לרדוף אחרי חתולים ברחוב, ולהיגרר איתם עד לוטרינר שיהיה מוכן לעקר אותם במחיר מוזל. את מסכימה איתי ששכנתי הקשישה שמאכילה כ-40 חתולי רחוב לא יכולה לתפוס אותם או לעמוד בהוצאות העיקור שלהם? אז נכון, לא נעים לחשוב על החתולים גוועים ברעב וגם אני לא חושב שזה הפתרון הנכון, אבל אי אפשר לתת לחתולי הרחוב להמשיך להתרבות ולחסל אוכלוסיות של חיות בר ולהוות מפגע סביבתי. אני מסכים עם כל התגובות שנכתבו פה בקשר לפנאטיות וחוסר הגבולות של חלק גדול מחברי העמותות השונות. מבחינתי לפחות, ברגע שאת (או כל בן אדם אחר) משווה את היחס לבעלי חיים לשואה זו חצייה של קו אדום. באותו רגע לא רק שאותו בן אדם יאבד את תמיכתי, הוא אפילו יגרום לאנטגוניזם אצלי. ובאותה הזדמנות בואי אני אתן לך טיפ קטן, וקחי את זה כעצה ידידותית. באמת. אני מאוד נגד התעללות בבעלי חיים, אבל כשקוראים לי רוצח כי אני אוהב לאכול בשר, כנראה שזה לא מה שיגרום לי לרוץ לכיכר ולהפגין נגד מקדונלדס. בתור אוהב בעלי חיים לא קל לי לראות את חתולי הרחוב, אבל יש לקחת בחשבון את ההרס הסביבתי שהם גורמים לו. אם חברי העמותות היו משקיעים חצי מהזמן שהם משקיעים בקריאות "רצח=בשר" במציאת פתרון לחתולי הרחוב אני בטוח שפתרון היה נמצא מזמן. בטח שפתרון הרבה יותר טוב מלתת לחתולים לגווע ברעב. לעמוד בצד ולצעוק שהכל לא בסדר זה לא מספיק. יש לי עוד הרבה לכתוב בנושא, אבל באמת שזה לא קשור לפורום הזה. כמו שאמרתי, לעמוד בצד ולצעוק זה לא מספיק אז אני אסיים באיזה רעיון שאולי יעזור למאבקכם, אך בעיקר לחתולי הרחוב. תארגני קבוצת מתנדבים שיהיו מוכנים לתפוס ולקחת חתולי רחוב לעיקור ותבקשו מעיריית ראשל"צ לממן את העיקורים מההכנסות מקנסות לבעלי כלבים שלא מנקים אחרי כלביהם או משהו בסגנון. אם לא יהיו מוכנים לבטל את רעיון הקנס למאכילי חתולי רחוב, תוכלו לבקש שהכסף שנגבה מהקנסות יועבר לטובת עיקור חתולי הרחוב במקום להיכנס לקופת העירייה לטובת עיניינים אחרים. זה רק הגיוני שכסף שנגבה בגלל בעיית חתולי הרחוב ילך לקראת פיתרון הבעיה. שוב, אני לא חושב שלהרעיב את החתולים זה דבר נכון, אבל אולי זה מה שנחוץ. חוץ מזה, לדברייך, תמורת 660 ש"ח אפשר לעקר 26 חתולים וזה בכלל לא מעט.