57 שנים לטבח דיר יאסין

כמיני

New member
זו לא הנקודה

גם אני לא מעוניין בשריון, למה במפלגות הליכוד, העבודה והמפד"ל תמצא מזרחיים בלי שום שריון ובשפע, ואילו במפלגה המתיימרת להיות פלורליסטית תמצא חוסר גיוון בולט כ"כ??? ודרך אגב, מפא"י ששלטה עד סוף שנות השבעים היתה מפלגת שמאל, סתם להשכלה כללית.

סלוניק

New member
מה ברצינות?

מפא"י הייתה מפלגת שמאל? זה בטח אומר שהם שונאי מזרחים!

סלוניק

New member
ולעניין עצמו,

אני לא חושב שיש איזשהו בסיס של גזענות בכך שאין ח"כים מזרחיים, ח"כים מזרחיים גם מעולם לא הנהיגו מפלגת ימין כלשהי לאותו עניין. גם בליכוד נעשה "שיריון" בלתי רשמי (מינוי שרים הינו דוגמה טובה) ובכל מקרה לא הייתי מתפאר ברשימת השמות של חברי הכנסת במפלגה בין אם הם מזרחים או אשכנזים. אגב, ומה אם אשאל מדוע למרצ ולמערך יש ייצוג גדול יותר של ערבים מאשר לימין? או למה לשינוי יש ייצוג גבוה מאוד של אקדמאים בקרב הח"כים שלהם בניגוד לליכוד (שחלקו אף השיג תארים במרמה)?

כמיני

New member
באמת?!

איזה שריון בלתי רשמי נעשה בליכוד? אולי תאיר את עיניי? כמה חכ"ים ערבים יש למרץ? 1!!!!!(גם כשהיו 12) ולעבודה ולליכוד יש את אותו מס' חכ"ים ערביים. מי מהחכ"ים בליכוד השיג את תוארו במרמה? חבל סתם להוציא דיבה. ושינוי בהחלט נמצאת באותו מעמד עם מרץ בגיוון שבמפלגתם, הם הגדילו לעשות ולא כללו אף בן מיעוטים אחד. בקשר למפא"י, טענת שנעשו עוולות בעבר, הבהרתי לך מי עמד בשלטון באותה תקופה. גזענות, אינה חייבת להיות גלוייה, להיפך, אתה אפילו יכול לחשוב על עצמך כאדם נאור ביותר, אבל מפלגה ישראלית שאינה סקטוריאלית ומציגה את עצמה כמפלגה פלורליסטית, שמתהדרת בניגוד כ"כ צורם בין הצהרות לבין מציאות היא מבחינתי צבועה וגזענית. אם אין חכ"ים מזרחיים, זה לא אומר שאתה גזען, זה אומר שאתה האבא של כל הגזענים.

סלוניק

New member
באמת.

ראה למשל את מינויו של שטרית לשר אוצר שני, כמו גם מינויו של סילבן שלום בקדנציה הנוכחית ובקדנציה הקודמת. האר את עיני, מה מס' הח"כים הערבים בליכוד? התשובה היא אפס עגול, למען האמת. איוב קרא הוא דרוזי. אם בכל זאת זה משנה משהו בשבילך אז נשווה את שאר המפלגות ביחס ל-40 הח"כים שבליכוד ונגלה ב20 הראשונים של שינוי מצויים 2 שלא נכנסו לרשימה, כמו גם במפלגת העבודה ניתן למצוא מועמד נוסף במקום ה-30. במרצ אין רשימה מפורסמת באינטרנט אמנם, אך אם אינני טועה רק ב-15 הראשונים מצויים היו 2 מועמדים ערביים (חוסניה ג'בארה ועיסאמי פרייג'). וחשוב עוד לשאול, איך זה כל כך מטריד אותך שיש ח"כ אחד מזרחי מתוך שישה ביחד (מה קרה למפלגת העבודה אגב? הם מזרחים מספיק בשבילך?) אבל לא מוטרד בכלל מזה שאין בליכוד ערבים? גזענות, אינה חייבת להיות גלוייה, להיפך, אתה אפילו יכול לחשוב על עצמך כאדם נאור ביותר, אבל מפלגה ישראלית שאינה סקטוריאלית ומציגה את עצמה כמפלגה פלורליסטית, שמתהדרת בניגוד כ"כ צורם בין הצהרות לבין מציאות היא מבחינתי צבועה וגזענית. כלומר, הימין הוא צבוע וגזען. הרי אין בימין ח"כים ערביים, או הומוסקסואלים, או נכים, וניתן להמשיך כמובן. האם אתה באמת רוצה להשליך את האכסיומות התמוהות שלך כך?

כמיני

New member
ואיך אתה קובע את זה?

איך אתה קובע שמינוי שטרית ושלום הם שריונים לא רשמיים? בגלל שהם מזרחיים? בקשר לערבים, יש אכן את איוב קרא ושכחת את מגלי והבה. אז נכון שאין לליכוד חכ"ים ערבים מוסלמים או נוצרים, אבל באותה מידה אפשר לשאול למה למרץ אין דרוזי??? זו הבעיה בשמאל, הם אף פעם לא נכנסים לרשימה..... עלי תאנה. מטריד אותי הצביעות, אם אכן מרץ שמאל כמו שהיא טוענת, מדוע מוצאם האתני של רוב חברי הסיעה מגיע מאיזור אחד של כדור הארץ? ובאיזה מפלגות תמצא ערבים, הומוסקסואלים ונכים????? אה נכון, במרץ יש אחד מכל סוג (הומו ונכה לתקופה קצרה וערבי אחד), השאר ישראלים "רגילים", כלומר אשכנזים. אבל אני מדבר איתך על מזרחיים, חצי מהעם היהודי שבמדינת ישראל!!!! זהו לא מיעוט שהיית יכול להגיד שבגלל מספרם הכמותי לא נכנס לרשימה.

סלוניק

New member
אוי לסתירות.

איך אני קובע שמינוי שטרית ושלום הם שריונים לא רשמיים? בדיוק כפי שאתה קובע שאין מזרחים בשמאל (ממש) מטעמי גזענות. יש איזושהי בעיה לוגית קטנה בזה? אם אתה בוחר להתעלם מן הלוגיקה, גם אני בכיף אוכל. למה למרץ אין דרוזי? מה זה משנה לך? אם זה בסדר מבחינתך שלימין אין ערבים אז קל וחומר בסדר גמור שלמרץ לא יהיו דרוזים. אל תהיה צבוע.

כמיני

New member
אני לא קובע

אני מציין עובדה, למרץ יש את רן כהן וזהו!! אתה מכיר עוד חכ"ים מזרחיים של מרץ? הבעיה הלוגית היא אצלך, אתה לא רואה שום פסול במפלגה נקייה ממזרחיים, וממש לא מעניין אותי מה היא מייצגת. למרץ גם אין ערבים!!! ח"כ ערבי אחד כעלה תאנה אינו פוטר אותם מכלום.

סלוניק

New member
איך העובדה שאני לא רואה פסול במפלגה

נקייה ממזרחים זו בעיה לוגית? אשמח אם תסביר. לוגיקה זה תחום חביב מאוד עליי.

סלוניק

New member
אינך יכול לעמוד מאחורי דבריך?

אני מנסה לבסס דיון על היגיון, וטענת טענה לפיה אני שוגה בשגיאות לוגיות. כל עוד לא תצליח לנמק את דבריך לא נוכל להתקדם בדיון. האם אתה עדיין עומד מאחוריהם?

כמיני

New member
אני עומד מאחורי כל דבריי

אבל אתה מתעסק בשאלה מהי שגיאה לוגית, ומסיט את העניין לשאלות טרמינולוגיות, זה אמנם התקדמות בדיון, דיון אחר לגמרי, אז תחליט אם אתה רציני או לא.

סלוניק

New member
אז תסביר את דבריך הקודמים לפיהם

ישנה טעות לוגית בדבריי מבלי להתחמק מדבריך.

כמיני

New member
טעות לוגית

היא לראות מפלגה נקייה ממזרחיים ואח"כ לטעון שאין בה שום פגם.

סלוניק

New member
כיצד זו טעות לוגית?

זו אבחנה פרטית. אני יכול על אותו תקן לטעון שלראות מכונית ברחוב זה פגם.

כמיני

New member
אני לא יודע איך לענות על זה

אבל אני אנסה.... עובדות: פלורליזם =גיוון. במרץ אין גיוון(ח"כ מזרחי אחד אינו גיוון). מרץ מכריזה על עצמה כמפלגה פלורליסטית. אבחנה פרטית יכולה להיחשב כטעות לוגית.

סלוניק

New member
פלורליזם = ריבוי דעות.

אי המצאותו של ח"כ עם זיהוי אתני מסויים לא קשור לדעתו (אלא אם כן מזרחי חייב להיות ימני ואשכנזי חייב להיות איש שמאל). ועל כן ישנה סתירה בדבריך. הליכוד בו אין ח"כ מן המגזר הערבי הינו מפלגה שאיננה פלורליסטית. כך גם האיחוד הלאומי בו אין ח"כ הומוסקסואל, כך גם העבודה בה אין ח"כ מתנחל, כך גם שינוי בה אין ח"כ נכה, כך גם עם אחד בה אף ח"כ אינו רוסי, כך גם חד"ש, תע"ל, רע"מ ובל"ד אשר לא הצליחו לברג לכנסת ח"כ יהודי, וכך גם המפד"ל שאין בה ולו ח"כ אתיופי אחד. והנה, פסלנו את כנסת ישראל.

אנגרן

New member
יש בעיה אחת בדבריך: כל הקבוצות

שציינת הם קבוצות מיעוט, בניגוד למזרחים שמהווים רוב באוכלוסייה.

למעלה